0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Незнам откъде да започна отново...
« -: Септември 28, 2008, 11:51:46 am »
Вчера бях при д-р Стаменов да уточним дата за оперативна хистероскопия, тъй като ми откри миома, но нещата внезапно се промениха, сега ще правим само диагностична, защото не се знае какво е, вариантите са миома, аденомиоза, което вече 2 пъти предполага или е само игра на сенки, в което аз не вярвам. Това с аденомиозата ме шокира, едва се държах на краката си, а доктора същевременно ми говореше нещо, а аз дочух само това, че операциите ще са различни, в зависимост от това, което се окаже, че едната била по-пипкава и не помня вече нищо. В ужаса си от устата ми се отрони въпроса,дали ще се премахва матката ми и двамата с д-р Персенска заявиха "не", питах дали ще имам шанс поне за ИКСИ, д-ра каза "Ти ще имаш 100 % шанс за икси". Каза, че аденомиозата била една енигма, че се бият месец два някакви инжекции, че от всички чакащи за хистероскопия аз съм най.... и млъкна не довърши. Излязох от кабинета зашеметена, не помня как съм слязла, не помня нищо, само плачех и продължавам досега, не знам какво ще стане, но мисля, че мечтите ми се разбиха на пух и прах........ Тази изключително рядка диагноза се падна точно на мен, толкова ли много искам - просто едно малко детенце, което да огласи дома ни.
Сега незнам как минава тази диагностична хистероскопия, каза ми само, че ще е с пълна кратка венозна упойка, но незнам дали трябва да си нося някакви неща, нека тук ми помогнат момичетата преминали вече през това, да нося ли някакви аксесоари, колко време трае процедурата, и въобще всичко, което ще ми е от полза, а аз не се сещам да попитам...
Прегръщам ви всички...
*
Re: Незнам откъде да започна отново...
« Отговор #1 -: Септември 28, 2008, 12:49:28 pm »
Миличка съжалявам :bighug:.Нищо немога да кажа освен кураж и много късмет занапред yahoo_17
*

лилия13

• 360
  • в очакване на дългочаканото ни съкровище
« Отговор #2 -: Септември 28, 2008, 13:03:49 pm »
не се тревожи миличка всичко ще е ок ще видиш стискам палци от сърце,незнам точно каква е процедурата но съм с теб и съм сигурна че всичко ще мине добре,горе главата,бъди оптимист целувки и пиши :)
*

Марина75

• 3039
  • Скоро и ние ще бъдем родители!Вярваме в това!
« Отговор #3 -: Септември 28, 2008, 13:12:13 pm »
Рени,миличка,аз преди лапароскопията бях като теб,не чух точно какво ми каза докторката само това че имам миома,също като теб първо питах дали ще ми отстранят матката,тя ми отговори твърдо не,после докато не дойде деня за операцията аз цял мес.плаках само като се сетя какво ми предстои.Не знам каква точно ще е твоята процедура,но по себе си съдя че страховете и сълзите са били излишни,не се тревожи миличка всичко ще мине добре,щом са ти казали че матката ще се запази не се притеснявай,наистина знам че никакви успокоителни думи не действат,но въпреки всичко опитай да се успокоиш всичко ще се оправи.Успех.

"Преживените трудности не определят живота ти, а те научават да бъдеш победител!"
*
« Отговор #4 -: Септември 28, 2008, 20:36:24 pm »
Толкова ли безнадеждно изглежда, че никой не отговаря...
*

лили

• 2151
  • мързи ме да натискам шифт-а
« Отговор #5 -: Септември 28, 2008, 20:49:27 pm »
няма нужда да си носиш нищо. А никой не отговаря защото никой не знае реално какво е състоянието ти. Стаменов обаче е страхотен хирург така че не мисля че има от какво да се притесняваш.
ОСТАВЕТЕ СТЕФКА НА МИРА!
*
« Отговор #6 -: Септември 28, 2008, 21:36:15 pm »
Здравей, аз правих хистероскопия на 22.09, точно преди една седмица при д-р Стаменов.Нищо друго не ти трябва освен чехли и дамска превръзка.Процедурата е много кратка(10-20мин.Бяха ни казали да отидем в 9.00 като отидохме там потърсих секретарката и тя ме изпрати долу да направя ПКК, настаниха ни с другте момичета в  реанимация да чакаме и ни казаха, че в 12.00ч. ще започнат.
Надявам се да съм ти помогнала.
« Последна редакция: Септември 28, 2008, 22:46:23 pm от madlen »
*
« Отговор #7 -: Септември 28, 2008, 21:54:08 pm »
Доста ли се чака, събличат ли се дрехите, как минава упойката, бързо ли се заспива, аз съм адски страхлива и само при вида на операционна ще припадна от ужас....Ако не те притясняжам разкажи нещо повече...
*
« Отговор #8 -: Септември 28, 2008, 22:33:55 pm »
Aми поне тогава ние почакахме, но това не е много от значение.В 12.00 ни казаха да облечем нощниците,които бяха оставени на леглата ни и под тях да нямаме нищо.Не се притеснявай, аз дори не разбрах какво стана след като влязох в операционната малк след 2.00 и се събудих в 5.30,така че спокойно. Помни- не трябва да си яла нищо поне 6 часа.
Успех.
*

evro

• 5167
  • Мъдростта се побира в две думи Търпение и Надежда!
« Отговор #9 -: Септември 29, 2008, 13:53:51 pm »
Ренинце  :hug2:

Диагностичното хистеро трае не повече от 20 минути.
Приспиват те с венозна "упойка", аз лично се будя почти веднага след операционната. Хистеро там не съм парвила, но правихме 2 лапара и 1 дилатация. Изключително доволна съм от персовала и най-вече от оператора!
С диагностичната ти хистеро ще си крачка напред към решаването на проблема, това ще даде окончателно заключение има или няма проблем, и ако има какъв е! А това е най-важното в диагностиката на стерилитета (пък и на всяко друго заболяване).

Устискай още малко! Бог да е с вас!

Те осмислят живота ни!

Ако опитът ми е от ползва поне за един човек - това е смисъла на присъствието ми (отново и понякога) evro_angelova@yahoo.com
*
« Отговор #10 -: Септември 29, 2008, 16:53:00 pm »
Нужни са ти само чехли и спокойствие.
Наистина е изключително лека процедура. От упойката ще усетиш само слагането на абокат. После - сладки сънища. След като излзеш от нея ще се видиш с доктора и ще разбереш, как е преминало всичко. Ще си тръгнеш още същия ден.
След това няколко дни ще прокървяваш, но не е нищо страшно. Може и да те понаболява кот при цикъл.
Диагностичната хистероскопия е най-лекото възможно пребиваване на 2-рия ет. на Малинов.
Много късмет от мен.
ПП Ръцете на Док са вълшебни. :wink:
« Последна редакция: Септември 29, 2008, 17:05:01 pm от White »

"Нищо на света не е същото щом някъде там, неизвестно къде, една овца, която не сме виждали, е изяла или не е изяла една роза..."
Антоан дьо Сент Екзюпери
*
« Отговор #11 -: Септември 29, 2008, 17:02:39 pm »
Рени,диагностичното минава за 15-20 мин.,не е болезнено аз съм го правила без упойка,така че не е страшно.Не трябва да си яла и пила нищо,това е заради упойката.Аз съм правила в П-в и си носех чехли,нощница и дамска превръзка,друго не ти трябва.Успех и мн. късмет.
*
« Отговор #12 -: Септември 29, 2008, 18:55:19 pm »
Много ви благодаря за успокоителните думи, но просто нервите ми са изневерили и си умирам от шубе...
*

evro

• 5167
« Отговор #13 -: Септември 29, 2008, 22:45:48 pm »
Много ви благодаря за успокоителните думи, но просто нервите ми са изневерили и си умирам от шубе...
Знам мила, но сега трябва да си мобилизирана.
Бог да е с вас!
 :kiss:

Те осмислят живота ни!

Ако опитът ми е от ползва поне за един човек - това е смисъла на присъствието ми (отново и понякога) evro_angelova@yahoo.com
« Отговор #14 -: Септември 29, 2008, 23:16:28 pm »
Рени,диагностичното минава за 15-20 мин.,не е болезнено аз съм го правила без упойка,така че не е страшно.
Кажи ми , че това не е истина! 8O
*

evro

• 5167
« Отговор #15 -: Септември 29, 2008, 23:43:36 pm »
Рени,диагностичното минава за 15-20 мин.,не е болезнено аз съм го правила без упойка,така че не е страшно.
О, и аз познавам момиче с хистеро във ВМИ Пд, бе упойка. :?

Те осмислят живота ни!

*
« Отговор #16 -: Септември 30, 2008, 00:33:44 am »
Здравей Рени,аз на 10.09. правих лапаро + хистероскопия в клиника Малинов.С мен имаше две момичета,които бяха само за диагностично хистеро.Като ги извикваха за операционната,след 15 мин.ги връщаха заспали,а те след още десетина-петнадесет мин. се събуждаха.Казваха,че нищо не ги боли,освен нормалното неразположение от упойката.До колкото знам,диагностичното хостеро е безболезнена манипулация,в кочто през влагалището вкарват камера,за да огледат вътрешността на матката.Това,което трябва да си носиш,са чехли,превръзки и цялото спокойствие,на което си способна.Пожелавам ти много късмет.Няма нищо стршно,и както са ти писали момичетата,това е поредната крачка към мечтаното бебе.Успех. :crossfingers: :bighug:
*
« Отговор #17 -: Септември 30, 2008, 08:43:46 am »
Истина е,Ефирче,и наистина не е болезнено.Като при цветна снимка.И във ВМИ П-д ми е правена.
« Отговор #18 -: Септември 30, 2008, 08:54:53 am »
Истина е,Ефирче,и наистина не е болезнено.Като при цветна снимка.И във ВМИ П-д ми е правена.
Сигурно е така , само дето не намирам логика да се търпят И тези болки... :?

О, и аз познавам момиче с хистеро във ВМИ Пд, бе упойка. :?

Евро , мислех  , че сме 21 век ... :ask:
*
Незнам откъде да започна отново...
« Отговор #19 -: Септември 30, 2008, 19:58:41 pm »
Момичета имам вече дата - 29.10, дано дотогава се поуспокоя и доктора ми каза, че ще съм с предимство, може би заради хипотезата от вътрешна ендометриоза, боже дали има забременели с такава диагноза, тук в зачатие не открих нищо...