0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

    ivaleta

  • ***
  • 200
  • Няма по-голямо щастие от децата!
Re: Ин витро в Щерев ?
« Отговор #880 -: Декември 09, 2010, 13:07:45 pm »
Не съм искала да пускам бомба.  Бивша пациентка съм на д-р Андреева и имам 2 неуспешни ИКСИ в Щерев.  Преди да започнем с опитите ми направиха оперативна хистероскопия + диагностична лапароскопия.  Уж отстранена синехия в матката + диагноза двустранен хидросалпингс. Последва първи неуспешен опит,  подсилен с BPMC, за да  :P :Pувеличим шансовете за закрепване.  Последва втора лапароскопия за изолиране на тръбите от матката.  Втори неуспешен опит и 1 година чакане за консултация с д-р Стаменов.  Цветната снимка показа пропускаща тръба и хидросалпингс.  Наложи се трета поред лапароскопия.  След още един неуспешен опит, направихме диагностична хистероскопия, която стана оперативна по преценка на доктора и резултат - отстранено слепване в матката.  С операциите дотук.  Мога да добавя също, че мъжът ми имаше лоша спермограма в Щерев и поради това сме правили ИКСИ, а при Малинов същата спермограма има добри показатели. Имахме перфектно ембрионче, оплодено Инвитро.
Изводите оставям на Вас. Аз в момента си лежа в очакване на резултат след 6ти вече трансфер и се моля на бог да ме дари с чудото наречено живот.

Re: Ин витро в Щерев ?
« Отговор #881 -: Декември 09, 2010, 16:31:38 pm »
ivaleta,както виждам при тебе поредицата от операции и неуспешни опити за съжаление продължава и в новата клиника.Не мисля,че лечението при Стаменов отрича това,което е направено в старата клиника.Това,че са ти правили ИКСИ в Щерев не ме учудва,защото понякога се застраховат дори и  да няма отклонения в спермограмата.След всичко през което си минала ти пожелавам от все сърце успех.
Би ли споделила нещо за PBMC.Как протича самата процедура?
*

    ivaleta

  • ***
  • 200
  • Няма по-голямо щастие от децата!
Re: Ин витро в Щерев ?
« Отговор #882 -: Декември 09, 2010, 18:36:40 pm »
Мерилин,
Процедурата е гадна, защото ти вземат кръв на два пъти след пункцията, от нея отделят кръвни телца и ги смесват с подобрители някакви, впръскват сместта в матката дни преди трансфера и също поставят ембрионите върху тази смес, та това е първото нещо, с което се срещат.  Идеята е средата в матката да им е вече позната и да се увеличи шанса за закрепване.  Лошото е, че тези кръвни телца, които впръскват обикновено съобщават на организма за бременност и сигнала си остава дори и при отрицателен тест. Аз лично нямах цикъл няколко месеца след процедурата и качих доста килца без промяна в режима или начина на живот.  Успех и дано да съм била полезна

Re: Ин витро в Щерев ?
« Отговор #883 -: Декември 09, 2010, 20:56:51 pm »
Мерилин, Ива какво е това РВМС? Озадачена съм за първи път прочетох за подобно нещо, моля дайте повече инфо. Благодаря.
*

    ivaleta

  • ***
  • 200
  • Няма по-голямо щастие от децата!
Re: Ин витро в Щерев ?
« Отговор #884 -: Декември 10, 2010, 08:04:42 am »
Доколкото знам, това се прави само в щерев в България.  Поинтересувайте се от лекарите.
Успех на всички.

Re: Ин витро в Щерев ?
« Отговор #885 -: Декември 10, 2010, 08:12:33 am »
ivaleta съжалявам за неуспехите ти но съм сигурна че каквото е зависело от докторите в клиниката са го направили.Ще стискам палци да ни зарадваш с положителен резултат може пък тук във новата клиника да ти е късмета  :crossfingers:
Re: Ин витро в Щерев ?
« Отговор #886 -: Декември 10, 2010, 09:45:05 am »
КЪДИ,да ти кажа честно и аз не бях го срещала това,а се оказа,че това е метод за по-добра инплантация и е представен на Деня на репродуктивното здраве в София през 2007 г. от Л.Петкова-ембриолог в клиника Щерев.За съжаление линка от библиотеката на Зачатие не ми се отвори.Ето тук намерих повече информация-http://www.zachatie.org/forum/index.php?topic=19096.msg316503#msg316503-виж поста на Black_rose.
Иначе в Гугъл е обяснено така:http://translate.google.bg/translate?hl=bg&sl=en&u=http://en.wikipedia.org/wiki/Peripheral_blood_mononuclear_cell&ei=b9MBTdSvCo2Lswa-yqniCQ&sa=X&oi=translate&ct=result&resnum=1&ved=0CBgQ7gEwAA&prev=/search%3Fq%3Dpbmc%26hl%3Dbg%26sa%3DG%26prmd%3Div
Не е скъпо като процедура-275 лв./прочетох го в цените на криниката,но не знам до колко е актуално/.
На мене ми прилича на поставяне на среда /лепило/,което правят при Стаменов,но там се взима част от ендометриума,а не кръв.
Аз със сигурност ще попитам когато ходя в клиниката.

Re: Ин витро в Щерев ?
« Отговор #887 -: Декември 10, 2010, 11:48:15 am »
на мен са ми слагали лепило и мисля, че е по-скоро някакво лекарство отколкото ендометриална среда.
Re: Ин витро в Щерев ?
« Отговор #888 -: Декември 10, 2010, 12:23:25 pm »
Може!Аз не съм при Стаменов и от това,което съм чела из Форума от неговите пациентки съм останала с впечатление,че се прави биопсия,при която се вземат клетки от ендометриума и се отглеждат в тях ембрионите,но  сигурно греша.
Re: Ин витро в Щерев ?
« Отговор #889 -: Декември 10, 2010, 15:03:42 pm »
Може!Аз не съм при Стаменов и от това,което съм чела из Форума от неговите пациентки съм останала с впечатление,че се прави биопсия,при която се вземат клетки от ендометриума и се отглеждат в тях ембрионите,но  сигурно греша.

Мдам, грешиш. При биопсията се изследват показателите за имплантация, но от имунологична гледна точка. Имам опит в биопсиите, но за жалост не постигнах успех въпреки добрите показатели накрая. Благодаря за инфото относно РВМС-то.
Re: Ин витро в Щерев ?
« Отговор #890 -: Декември 10, 2010, 15:16:29 pm »
ivaleta, включвам се само във връзка със спермограмата в Щерев и Малинов. При нас ситуацията е идентична, даже пусках тема по въпроса, защото от Щерев ми казаха, на база спермограмата в Малинов да правим инсеминация и след това на база тази в Щерев, че няма никакъв смисъл-резултатите бяха в пъти по-лоши.
Пожелавам ти успех!
*

    jam

  • Piu nessuno mi portera nel Sud.
  • *
  • 14924
Re: Ин витро в Щерев ?
« Отговор #891 -: Декември 10, 2010, 15:20:45 pm »
Аз съм бивша пациентка на клиниката и след два неуспешни опита я смених, правиха ми хистеро+лапаро преди инвитрото, но и двете операции ми ги правиха повторно в друга клиника след време.  Ако си бяха свършили добре работата, това нямаше да се наложи. 

от последвалите ти обяснения не мога да си направя такъв извод, какъвто ти си правиш. хидросалпинксът, дори и веднъж отстранен, може да възникне отново.
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

*

    Dolphin

  • ***
  • 294
  • So Long, and Thanks for All the Fish
Re: Ин витро в Щерев ?
« Отговор #892 -: Декември 10, 2010, 15:31:30 pm »
По въпроса със спермограмите. Не мисля, че по-лошата спермограма означава по-неточна спермограма.
Ембриолозите в Щерев са изключителни специалисти, страшно отдадени на работата си и трудно мога да допусна, че анализът им не е достоверен. Клиниката използва достатъчно добра, скъпа технология, която ограничава човешките грешки до минимум. И не забравяйте, че сперматогенезата се влияе от множество фактори, няма как показателите да бъдат идентични при различни спермограми.
Kìyevame ulte Eywa ngahu.
Re: Ин витро в Щерев ?
« Отговор #893 -: Декември 10, 2010, 17:14:56 pm »
Dolphin, не коментирам професионализма на ембриолозите в "Щерев" и умишлено не давам предположения, защото не съм специалист, не съм запозната с работата им и не мога да предположа на какво се дължи разликата. Последната спермограма от "Малинов" (правена две седмици преди тази в "Щерев") макар и неидентична с няколкото предишни от "Малинов", имаше сходни показатели.
Резултатът от "Щерев" по-скоро го отдавах на "по-стриктен критерий" при настройките на апаратурата и въобще нещо от типа.
Така или иначе приемам по-лошият резултат за по-достоверен, предпочитам да знам по-неблагоприятният вариант.
Re: Ин витро в Щерев ?
« Отговор #894 -: Декември 10, 2010, 17:57:07 pm »
Ех, аз имам правени спермограми в три клиники - цифрите се различават, но диагнозата е една и съща. В Щерев ни е най-хубавата... Все пак се правят по различно време. Бих сверила с трета, ако диагнозата е коренно различна!
*

    ivaleta

  • ***
  • 200
  • Няма по-голямо щастие от децата!
Re: Ин витро в Щерев ?
« Отговор #895 -: Декември 10, 2010, 18:20:31 pm »
Момичета,
Пожелавам Ви успех със Щерев... Просто разликата с Малинов е много по-голяма. 

*

    ivaleta

  • ***
  • 200
  • Няма по-голямо щастие от децата!
Re: Ин витро в Щерев ?
« Отговор #896 -: Декември 10, 2010, 18:30:37 pm »
Jam,
Ако беше прочела подробния ми разказ, щеше да разбереш, че с операцията тръбите трябваше да бъдат прекъснати, а не да се отстранява хидросалпингс. 
Пък и сравнявайки два лекара - единият прави диагностична лапаро с ясен проблем и препоръчва инвитро, след което прави оперативно второ лапаро и като занесохме снимка, която доказва, че едната тръба не е прекъсната, просто се изхилва и казва ами да ти махат тръбите, съгласна съм и си прибира 30лв за консултация
А другият лекар прави диагностична хистеро и на момента решава да стане оперативна и да отстрани пробкема. Няма да цитирам имена - ти сама прецени кой лекар в коя клиника е...

Re: Ин витро в Щерев ?
« Отговор #897 -: Декември 10, 2010, 18:40:37 pm »
Не обичам да се намесвам в чужди спорове, но мисля, че ivaleta вече прекалява с "мненията" си за клиника "Щерев"! Добре разбрахме, че не е доволна и какво?!? Има и много доволни! Да не би за клиника "Надежда" да се чуват само хубави отзиви - и там има недоволни! Всеки е намерил своето място и лекар, доверил е най-съкровената си мечта! Не е нужно да налагаме своето мнение и да натрапваме на останалите, че може би са сгрешили в избора си на клиника или лекар/ без значение/.
Искрено се надявам в крайна сметка всички да достигнем възможно най-скоро до заветната си цел  :sucky: и да бъдем щастливи  :P!!!
Толкова ли е труден пътя към щастието?!?
*

    Dolphin

  • ***
  • 294
  • So Long, and Thanks for All the Fish
Re: Ин витро в Щерев ?
« Отговор #898 -: Декември 10, 2010, 20:01:54 pm »
Не мисля, че ivaleta  е прекалила. Всеки има право да сподели опита и мнението си. 
Нормално е при неуспех човек да вижда грешките на лекарите и да обвинява изцяло тях. Понякога грешките са основно лекарски, понякога не само, понякога дори не са определящи за неуспеха. Всички лекари са хора, съответно безгрешни няма!
ivaleta, дано този опит е успешен, защото наистина си се измъчила много.
:goodluck:
Kìyevame ulte Eywa ngahu.
*
Re: Ин витро в Щерев ?
« Отговор #899 -: Декември 10, 2010, 20:35:04 pm »
Лепилото в среда и не се взима предватрително от ендометриума.Целта на тази среда,т.н лепило е да забави скоростта на движението на ембрионите и по този начин инплантирането става по-лесно...Така че не само в Щерев го правят...

Моето не харесване на клиниката,следк като тръгнах оттам с два неуспешни опита и чудесни ембриони ,дойде от това,че когато попитах няма ли да направим някакви нови изследвания/напримен имунологични/ ми беше отговорено,че няма смисъл."След 5 неуспешни опита и то на бластоцисти" тогава се пускат...Това последното е в кавички ,защото е цитат...

Ииииии да добавя амо,че преди 4 години д-р Стаменовми каза,че имам проблем с миомен възел,но тогава не можах да се примиря с чакането там и пордължих да ходя при Щереви,а по-късно при Владимиров/и там имам неуспешен опит/Когато миналата година се върнах при д-р Стаменов,становището му беше абсолютно същото.Направихме 2 оперативни хистероскопии на възела и резултата е показан на линийката от първия път

Успех на всички момичета