0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: Ин витро в Щерев ?
« Отговор #720 -: Август 24, 2010, 18:08:13 pm »
благодаря ви, пункцията ми е в сряда, стискайте палци да намерим сперматозоиди, трябват ни 10 живи, не искам много, нали? :)

Ще намерят достатъчно опашатковци, ще видиш! Успех утре, не се притеснявай от нищо :-)
*
« Отговор #721 -: Август 24, 2010, 18:58:37 pm »
надин, много ти благодаря, ще ви пиша как е минало. Аз не се притеснявам особено, може би е странно, той е по-притеснен, но ще се оправи. Много се забавлявах - дадоха ни по два лексотана да пием - един преди сън и един утре заран, мен не ми се щеше, но анестезиологът каза, че по-добре се усвоявала упойката  8),

повече ме притесняват нещата, които ще се случват след пункцията, колко опашатковци ще намерим, колко яйцеклетки ще се плодят и дали ще се захване поне един ембрион, но за съжаление нищо не мога да направя по тези въпроси.

ще пиша как сме утре.

пп заредили сме се с шоколад и аулин, така че сигурно ще сме добре

успех и на вас
*
« Отговор #722 -: Август 25, 2010, 10:26:36 am »
Елена успех днеска  :D На мен след пункцията ми забраниха обезболяващи :( Аз да споделя че наща процедура не беше успешна :( ЧХГ 2.57 на 10 ден от ЕТ :(
*
« Отговор #723 -: Август 26, 2010, 20:58:58 pm »
Лайла,

много съжалявам за резултата. 10 ден не е ли рано, аз съм толкова уплашена от това чакане след трансфера, че непрекъснато забравям кога се прави теста.

как ти беше пункцията, мен доста ме боля, в болницата не ми дадоха никакво обезболяващо, мисля, че следят за вътрешни кръвоизливи и ако не те боли те не могат да отчетат риска или дали нещо нередно става в коремната ти кухина. На мен ми разрешиха но шпа, даже лекарката ми каза, че мога да пия по две. вчера пих, днес не съм, защото ме боли, но не чак толкова. странна работа, не очаквах да е толкова болезнено, нека и раждалите да кажат, но ми се струва, че преживяването е доста близко. Поне като си говорех с приятелката ми така си мислехме.

аз имам 4 ембриона, които ще ги връщат в събота. много се надявах на бластоцитен трансфер, не зная защо така са решили ембриолозите, казаха, че не е защото те не се развиват добре, но не ми казаха защо така са решили.

много ти стискам палци да преживееш загубата възможно най-бързо и това да ти е последното разочерование.  yahoo_17 :crossfingers:
*
« Отговор #724 -: Август 26, 2010, 21:04:24 pm »
Елена хайде и тук да ти отговоря, аз също  мислех че ще ми върнат балстоцист защото съм над 35год. Но ми върнаха ембриони на 3 ден, когато попитах ми казаха, че са първо качествено и добре точно на този етап. Аз ве4е имам неуспешно ИКСи в друга клиника на бластоцист. Да видим сега как ще е.
*
« Отговор #725 -: Август 26, 2010, 21:08:56 pm »
айде и аз тука - това много ме успокоява, че то от толкоз четене по нета, човек се обърква. дано на третия ден да ни е на късмет и на двете. успех, успех, успех :lol:
*

Dolphin

• 294
  • So Long, and Thanks for All the Fish
« Отговор #726 -: Август 27, 2010, 00:22:11 am »
Дам, действително ембрионите имат по-голям шанс да продължат развитието си в маточоната кухина. Когато са толкова малко, обикновено не рискуват да изчакват стадий бластоцит. А и така по закон могат да ти върнат повече.Успех!
Що се отнася до болката, взимай нош-па смело, след трансфера ще ти предпишат задължително да пиеш първите 5 дена. На мен лично и доза 3 по 2 не ми помагаше, но аз бях със страшни болки почти денонощно. И все пак за мен най-непоносими бяха болките от контракциите... :?

Kìyevame ulte Eywa ngahu.
*
« Отговор #727 -: Август 27, 2010, 12:01:20 pm »
аз си го представям, че ще боли по-малко отколкото след пункцията, това ме плаши леко, щото на мен ми беше доста зле деня на пункцията и след това. и си мисля, ако продължава да ме боли това не е ли опасно за трансфера - ако са контракции няма ли опасност да го изхвърлим ембрионът. то бива нерви, ама то това на нищо не прилича.
*

Dolphin

• 294
« Отговор #728 -: Август 27, 2010, 16:15:44 pm »
Контракциите са като спазми в средата /в матката/, остри внезапни болки. Ако усещаш тежест в яйчниците, то вероятно е от течността, която остава след като аспирират яйцеклетките. Преди трансфер пак ще те прегледат, не го мисли толкова. Яйчниците са уголемени, притискат и матката, болките са си нормална физическа реакция на организма, за него това е огромна промяна. Когато започнат да се свиват яйчниците отново е възможно да усетиш болка. При мен контракциите започнаха, когато се чистих от дебелата лигавица, ембрионите вече бяха спрели да се развиват.. няма как да ги сбъркаш. Това разбира се на никоя от нас няма да се случва :)
Някоя от вас да знае какво и е на д-р Юнакова?
За съжаление ще трябва избера друг гинеколог за предстовщата процедура. :(
Д-р Бъчваров също ще отсъства, по всяка вероятност до Коледа. :(
Дано е за добро...
*
« Отговор #729 -: Август 27, 2010, 16:31:37 pm »
Някоя от вас да знае какво и е на д-р Юнакова?
Не съм 100% сигурна,ама май е бременна  :D
*

Dolphin

• 294
« Отговор #730 -: Август 27, 2010, 17:14:28 pm »
Ееее дано е така!!!! Винаги съм се чудила как тази жена, отдавайки живота си за създаването на живот лишава себе си от неизмеримо щастие да се радва на собствено дете...
Малко се притесних дали не е болна, но тайничко се надявах да е бременна!
Моля се да е достоверна хубавата новина!
 :)
*
« Отговор #731 -: Август 27, 2010, 20:22:29 pm »
dolphin,

благодаря ти за информацията, защото все си мисля какво може да се обърка, ще си пия но шпа и ще си свиркам, иначе, усещам тежест и болка, но се търпи. при вас как беше, аз все още ям почти постоянно. утре ще ходя на трансфер, стискайте палци, ама вие си го знаете това и съм ви много благодарна, но и това си го знаете май? :)
*
« Отговор #732 -: Август 27, 2010, 23:25:01 pm »
само да кажа, че май започвам да се панирам за трансфера и какво ще е ако не е успешен. знам, че трябва да съм спокойна и да мисля позитивно, ама ме е страх, че няма да стане. утре ще е странен ден, а следващите две седмици не мога да ги мисля.
*

Dolphin

• 294
« Отговор #733 -: Август 27, 2010, 23:50:44 pm »
Аз лично след трансфера на пук на всичко пътувах, т.е. отдадох се на почивка и безхаберие. Не броях дните, даже пропуснах първия кръвен...Най- добрият начин е да се отдалечиш от всичко свързано с тестовете, да не търсиш симптоми, а просто да си приемаш медикаментите, както е предписано.
Зарежи и нет и клиники, часовници и календари, далеч от аптеки поне до 10ти ден и се поглезете с мъжа ти, до колкото допуска състоянието ти.
Стискам палци!
*
« Отговор #734 -: Август 28, 2010, 23:32:31 pm »
здрасти Долфин,

така ще трябва да е - имам приятели дето не успях да видя заради всичките манипулации. а и като лекарства не са ми дали кой знае колко - урогестан, да си свърша антибиотика и фолиева киселина. ако ме боли - но шпа, но не по схема. остава само да се надявам. ще пиша от време на време, де, то не може съвсем абстиненция от форума :D

а иначе - върнаха 3, които ми казаха, че са "много добри" и "има шанс за бременност", другите два казаха, че няма да ги замразяват, защото не се развивали добре.

успех на всички останали
*

Dolphin

• 294
« Отговор #735 -: Август 28, 2010, 23:56:31 pm »
Успех и на теб!!! :)
За сега всичко се развива много обещаващо при вас, дано е така до желания край!
Утрогестана гледай да е по едно и също време и да лежиш поне час след като го поставиш.
Друго за което се сещам, колкото по-малко хора около теб знаят за датата на теста, постоянно питащи кога ще е ясен резултатът, толкова по-добре.
Дано успея да скрия от всички точно как се развиват при нас нещата за предстоящият ни опит, защото е много мъчително, когато не знаеш, а постоянно те питат със съжаление...
*
« Отговор #736 -: Август 29, 2010, 11:53:03 am »
здрасти,

аз съм казала само на най-близките, засега са изключително подкрепящи, надявам се да продължат да са така. единствения ми проблем е канско главоболие, което не спира от вчера вечерта. знаете ли дали може да се пие нещо за глава - аналгин или бебешки панадол, каквото и да е щото ми е много труден животът с това главоболие?

*
« Отговор #737 -: Август 29, 2010, 12:01:02 pm »
Пий парацетамол. За нещо по-сериозно, по-добре първо питай лекаря си.
*

Dolphin

• 294
« Отговор #738 -: Август 29, 2010, 12:37:47 pm »
Даа и мен адски ме болеше глава. Освен парацетамола, задължително много течности. Минимум по 2 литра вода на ден.
*
« Отговор #739 -: Август 29, 2010, 14:08:39 pm »
в библиотеката четох, че можело и аналгин да се пие по време на цялата бременност. ако някой е чул нещо друго, моля да каже