0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: Ин витро в Щерев ?
« Отговор #860 -: Ноември 05, 2010, 18:46:19 pm »
kaka123, зависи колко преди Коледните празници. И по какъв протокол все пак. Ако приемем, че започнеш около 10 декември по къс протокол, може и да си приключила с процедурата преди празниците. Но това все пак не е математика. Ако не те притиска някое гадно обстоятелство (медицински показания, възраст или друго) може би е по-добре да изчакаш. И да си изкараш спокойно празниците. Миналата година декември месец, след като разбрах, че варианта ми е единствено ин-витро, почти бях готова да започна декември, но очаквах цикъл около 29. декември и отложихме за Новата година. Е, не мина без "драми" - януари - високо ФСХ, февруари - задържан фоликул и започнах чак през март. Така че рискове има, ама то можеха да се случат и през декември. Вторият опит ми беше през юни. За съжаление и двата - неуспешни. Сега съм в дълбок размисъл и чакам заповедта от Фонда за втори финансиран опит.
« Последна редакция: Ноември 05, 2010, 18:51:58 pm от rtfrtf »
"Една малка крачка за човека - един голям скок за човечеството..."
Нийл Армстронг
Re: Ин витро в Щерев ?
« Отговор #861 -: Ноември 05, 2010, 19:13:25 pm »
  rtfrtf,
изключително съм ти благодарна за отговора! :bighug: Имах нужда някой да затвърди съмненията ми, че е по-добре да изчакам. Много съжалявам за неуспеха ти, защото знам какво е дългото чакане и последващото разочарование - имам неуспешна инсеминация! Дано следващият път бъде последен за теб и да гушнеш най-прекрасното бебче на света! :crossfingers: :babyflips:

Толкова ли е труден пътя към щастието?!?
Re: Ин витро в Щерев ?
« Отговор #862 -: Ноември 05, 2010, 22:48:18 pm »
Благодаря ви отново момичета,мисля че може да се сработим с тази клиника.Аз имам вече едно дете на 4г,от два опита ИКСИ при Стаменов,вярвам му безрезервно,но както вече писах натовареността там е голяма и в момента нямам сили и за такива битки,момичетата там се молят за спешни операции,манипулации,не върви аз да се пазаря да идвам по-късно,да пререждам,защото няма кой да ми вземе детето от градина....и т.н.Тъй като не си спомням даже с какви лекарства ми е била стимулацията,според вас трябва ли да искам от предишната клиника досието си,за да го занеса в новата.
Ако ти дадат досието според мен ще е от полза да го покажеш в новата клиника, за да видят докторите как си реагирала преди на стимулациите, какъв вид лекарства, протокол и т.н., макар че за 4-5 год. положението може да се е изменило.
Като чуя за жени като теб, които вече пробват за второ бебче и ми се възвръща куражът!
Успех! :youwoman:
You will never know how strong you really are until being strong is the only thing left to do.
*
Re: Ин витро в Щерев ?
« Отговор #863 -: Ноември 06, 2010, 00:14:52 am »
Момичета а някоя от вас да е правила хистероскопия или лапароскопия в клиниката  :oops:
Правила съм лапароскопия там. Какво те интересува?
Как е минала операцията  :oops: При кой лекар, аз предполагам че ще съм при моята си лекарка+ още един опериращ в екип едва ли ще ме оперира сама  :oops: при теб какъв беше проблема, притеснено ми е ако има ендометриозни огнища дали ще се справят да ги изчистят  :oops: имам много въпроси които трябваше с док да ги обсъдя ама ми се появиха в главата след като излязох от клиниката естествено  :?
*
Re: Ин витро в Щерев ?
« Отговор #864 -: Ноември 07, 2010, 23:07:54 pm »
Пациент съм на д-р Ганева, тя ми прави лапароскопията. Преди операцията ще минеш на обстойни изследвания и консултации с лекари (кардиолог и анестезиолог помня, може да е имало и други). Също преди операцията ще имаш възможност да обсъдиш въпросите, които те вълнуват с лекаря, който ще те оперира. Така че, не се притеснявай, не си пропуснала възможността си да се информираш.

Моят проблем е тубарен (видя се на хидротубацията), и по препоръка на д-р Ганева пристъпихме към лапароскопия за диагностика и изолиране на хидросалпинкс на едната тръба. Оказа се, че другата пък е с много сраствания и запушена, съответно стигнахме до решение за ин витро.

Операцията ми мина нормално, останах за една вечер в клиниката за наблюдение. Имах лек дискомфорт от газа, с който разширяват коремната кухина, но не е болка за умиране.
*
Re: Ин витро в Щерев ?
« Отговор #865 -: Ноември 08, 2010, 21:20:55 pm »
Елфи мерси за информацията  :bighug:
Д-р Ганева само ли беше, аз съм останала с впечатление че са по двама на операции  :oops: аз като цяло съм спокойна за манипулацията ама да видим  :oops: дано при мен се окажат проблемни само тръбите, че имам и съмнения за ендо  :oops: а запушената тръба какво е направиха  :oops: моя резултат от хидротубацията е две запушени тръби от страната на матката, матката се е надула като балон без нищо да мине към тръбите, та се чудя за тези тръби дали имат шанс за нещо  :oops:
Re: Ин витро в Щерев ?
« Отговор #866 -: Ноември 09, 2010, 13:18:59 pm »
Lailah миличка оправия на тръбите няма правила съм пластика много отдавна.Единствения шанс е изолирането на тях и после ин витро.Така направих ме след първия ми опит ин витро д-р Ганева ги изолира и след това пак ин витро и сега си имам двама разбойника :lol:Успих ти желая нама нисо страшно всяка болка се забравя когато си помислиш за какво го правиш.
*
Re: Ин витро в Щерев ?
« Отговор #867 -: Ноември 09, 2010, 20:24:21 pm »
Лора благодаря миличка  :bighug: и аз си мислих за клампиране ако нямат отпушване  :? мен болката не ме притеснява тя се забравя  :oops: просто съм в това положение от "способни" лекари  :?
Re: Ин витро в Щерев ?
« Отговор #868 -: Ноември 09, 2010, 22:19:50 pm »
само да кажа, че оправянето на тръбите е много спорно нещо. моя позната на 39 се подложи на операция и сега тръбите й са ок. проблемът е, че забременяване не става и ще прави инвитро. ако не си беше оправила тръбите щеше да мине веднага по фонда с тубарен фактор, но сега с тези оправени тръби направи 4 инсеминации преди да подаде документи за инвитро.
*
Re: Ин витро в Щерев ?
« Отговор #869 -: Ноември 10, 2010, 16:41:05 pm »
Момичета а някоя от вас да е правила хистероскопия или лапароскопия в клиниката  :oops:
Здрасти,Lailah
Днес се прибрах в къщи след комбинирано лапаро и хистероскопия в клиника Щерев, така че, ако има нещо, което мога да помогна като информация - пиши
 
*
Re: Ин витро в Щерев ?
« Отговор #870 -: Ноември 10, 2010, 23:14:55 pm »
Мзита ако не е проблем да разкажеш как мина, диагностични ли бяха операциите, имаха ли някакви съмнения лекарите  :oops: кой те оперира  :oops: извинявам се че така разпитвам малко съм притеснена и то по специално за лапарото  :oops: хистерото ще го правим преди следваща процедура и ми още далеко във времето  :oops: Ние сме с друга първична диагноза за стерилитета, тръбите дойдоха като бонус, та дори и да ги оправят шансовете ни за естествено забременяване не са много големи  :? та затова толкова им се чудя  :oops: не знам дали не е най-добре в такива случай да се клампират и да се знае, че поне проблем няма да направят или пък да не се пипат :?
Re: Ин витро в Щерев ?
« Отговор #871 -: Ноември 12, 2010, 08:03:57 am »
Относно тръбите да когато и аз се подложих на отпушване те ги отпушиха преди 6г. не беше в клиниката после пак снимка бяха ок но с времето се запушват пак стават страхотни сраствания.Така че мили момичета имали проблем с тръбите не се замисляйте а преминете за изолирането им.Веднъж те повредят ли се оправия няма.После шанса за ин витро е много по голям.Тук във форума има доста написано точно за тръбите.Успех на всички :P
Re: Ин витро в Щерев ?
« Отговор #872 -: Ноември 18, 2010, 19:55:57 pm »
Здравейте,момичета!Да се отчета и аз.Стартирахме процедурата по фонда,от 16.11 съм на декапептил 0.1мл-8дни,на 23.11 съм пак на преглед и изследване на естрадиол и кръвна утайка.За сега това е от мен,пишете,че нещо съвсем се изгубихте.Успех на всички и само положителни резултати! :) :bighug:
Re: Ин витро в Щерев ?
« Отговор #873 -: Декември 03, 2010, 13:59:53 pm »
Добре де, никой ли няма да се похвали с добри вести! Клиниката е пълна с пациенти, а никой не иска да споделя! Щом никой не иска аз ще се отчета, дано да престраша всички! Започнахме стимулацията, минах и пункцията яйчицата са се оплодили и си чакам трансфера! Пожелавам успех на всички :bfp: :crossfingers: и много грейнали от радост лица :balk_600: :balk_48: :balk_46: - нека заслепим и най-окичената елха tree2a!
Толкова ли е труден пътя към щастието?!?
Re: Ин витро в Щерев ?
« Отговор #874 -: Декември 03, 2010, 14:15:33 pm »
Кака успех мила.Аз си чакам заповедта към Януари за 2 опит по фонда.Стискам ти палци всичка да е ок.И да се похвалиш с  :bfp1:
*
Re: Ин витро в Щерев ?
« Отговор #875 -: Декември 03, 2010, 14:46:07 pm »
кака, много стиснати палци за положителен тест
Re: Ин витро в Щерев ?
« Отговор #876 -: Декември 03, 2010, 14:57:13 pm »
Bisko72, благодаря ти! Дано твоят втори опит остане и последен, като най-искрено ти пожелавам поне един  :babyflips:yahoo_17!!!
Elena B, пожелавам и на теб успех! yahoo_17 Дано ти се роди най-хубавото и здраво бебче!
 Е, ако решите може и да се раздвижи темичката! Пък дано това затишие доведе само хубави новини! :dance2:
Толкова ли е труден пътя към щастието?!?
*

    ivaleta

  • ***
  • 200
  • Няма по-голямо щастие от децата!
Re: Ин витро в Щерев ?
« Отговор #877 -: Декември 06, 2010, 15:40:45 pm »
Здравейте момичета,
на всички в процедури пожелавам успех!
Аз съм бивша пациентка на клиниката и след два неуспешни опита я смених, правиха ми хистеро+лапаро преди инвитрото, но и двете операции ми ги правиха повторно в друга клиника след време.  Ако си бяха свършили добре работата, това нямаше да се наложи. 

*
Re: Ин витро в Щерев ?
« Отговор #878 -: Декември 06, 2010, 21:18:34 pm »
Здравейте момичета,
на всички в процедури пожелавам успех!
Аз съм бивша пациентка на клиниката и след два неуспешни опита я смених, правиха ми хистеро+лапаро преди инвитрото, но и двете операции ми ги правиха повторно в друга клиника след време.  Ако си бяха свършили добре работата, това нямаше да се наложи.
След като пусна бомбата можеш и да обясниш като например защо са ти направени операциите в Щерев, какъв е бил проблема и защо са ги повторили и какъв е бил проблема.
*

    Dolphin

  • ***
  • 294
  • So Long, and Thanks for All the Fish
Re: Ин витро в Щерев ?
« Отговор #879 -: Декември 06, 2010, 21:45:58 pm »
Lailah, така правят всички, пускат бомбите и бягат и все пак малко пояснения няма да са излишни, ако си пуснала поста с добри намерения и си искала да предпазиш други, ivaleta.
Ние и пожелаваме много късмет и успех в новата клиника, надявам се да е направила правилния избор за нея.
Kìyevame ulte Eywa ngahu.