0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Re: Ин витро в Щерев ?
« Отговор #840 -: Октомври 28, 2010, 21:36:23 pm »
За съжаление  не :( Той не се поема от фонда. Използва се за лечение на ендометриоза. Подтиска се менструацията с тях. След като занесох заповедта спряхме инженкциите, за да ми дойде и да стартираме инвитро процедурата по фонда. Утре мисля да отида на място да видя каква е ситуацията.
Re: Ин витро в Щерев ?
« Отговор #841 -: Ноември 03, 2010, 13:08:54 pm »
Момичета прочетох че в клиника Щерев е доста по-спокойно от другите,аз съм пациентка на Стаменов,но като се има предвид натовареността там,воденето на битка само да си запишеш час а да не говорим за чакането за преглед,всичко това ми идва малко в повече.
Моля кажете ми как си избирате при кой лекар да сте,кажете кой е най-добрия?Споделете чака ли се много за уговорения ти час?Аз лично няма да ползвам фонда,надявам се да не ме бавят.
Re: Ин витро в Щерев ?
« Отговор #842 -: Ноември 03, 2010, 13:35:21 pm »
sofiamari, със сигурност няма да те бавят. Ако не си избрала лекар, може да си запишеш час за доц. Щерев (с него е безплатно :)) и след прегледа и консултацията той да те насочи към най-подходящия за твоя случай специалист. Това ми хрумва... Иначе по мои лични наблюдения най-много се чака при д-р Савова. Ако търсиш по-иновативен подход - д-р Тимева. Много подробно обяснява д-р Коновалова, адски е внимателна - както и всички останали. Аз съм пациентка на Ганева (с нея много бързо стартираме процедурите :wink:). От д-р Андреева са много доволни доста познати, но аз не съм попадала при нея. Александров ми е малко "хард".
*

    Dolphin

  • ***
  • 294
  • So Long, and Thanks for All the Fish
Re: Ин витро в Щерев ?
« Отговор #843 -: Ноември 03, 2010, 14:23:48 pm »
sofiamari, в клиниката наистина е много спокойно, не че няма винаги много пациенти, просто винаги са по няколко лекари на смяна и дори да се наложи да чакаш за преглед, много рядко е повече от 30 минути. Наистина пробвай с доц. Щерев. Може да се наложи да почакаш няколко дни за преглед при него, но той най-добре ще те насочи според твоя случай. Или просто си запази първият възможен час и какъвто ти излезе късметът :) Всички са добри, поддържат все пак ниво на клиниката и винаги работят съвместно и се консултират помежду си.
Късмет!
Kìyevame ulte Eywa ngahu.
Re: Ин витро в Щерев ?
« Отговор #844 -: Ноември 03, 2010, 14:42:56 pm »
Здравейте,момичета от София и помагайте!Във петък трябва да ходя с рейс до София и от автогарата да отида до клиниката на Д-р Щерев пак с рейс,ако можете да ме опътите за маршрута.
Вярвай в трудни моменти,смей се когато тъжиш,лесно е глава да отпуснеш,трудно е да победиш!
*

    Dolphin

  • ***
  • 294
  • So Long, and Thanks for All the Fish
Re: Ин витро в Щерев ?
« Отговор #845 -: Ноември 03, 2010, 16:31:17 pm »
Автобус номер 77, слизаш на спирка БУЛ. АЛ. СТАМБОЛИЙСКИ, автобуса си го хващаш от спирката на централна жп гара. Ако не можеш да се ориентираш питай някой от пътниците къде да слезеш за Тина Киркова и съответно после как точно да стигнеш.
« Последна редакция: Ноември 03, 2010, 16:38:30 pm от Dolphin »
Kìyevame ulte Eywa ngahu.
Re: Ин витро в Щерев ?
« Отговор #846 -: Ноември 03, 2010, 17:32:00 pm »
Мерси Dolphin :wink:!Задължена съм ти! :bighug:
Вярвай в трудни моменти,смей се когато тъжиш,лесно е глава да отпуснеш,трудно е да победиш!
Re: Ин витро в Щерев ?
« Отговор #847 -: Ноември 04, 2010, 10:59:41 am »
Благодаря ви момичета за информацията!А бихте ли ми казали цветна снимка или хидротубация практикуват в клиниката и дали е с упойка,също така пункцията дали е с упойка?Другото което искам да ви питам е,когато започнеш стимулация горе долу през колко време те викат,сутрин за изследване на хормоните в колко часа и после кога минаваш на преглед,като цяло ме интересува реда на клиниката,за някои може да се струва глупаво,че задавам такива въпроси,но когато не разполагаш с време като мен е много важно да си разпределя графика.Благодаря ви предварително! :)
Re: Ин витро в Щерев ?
« Отговор #848 -: Ноември 04, 2010, 11:07:47 am »
Здравей, sofiamari!
При стимулация от 5 ден имаш всеки ден хормони и преглед.Към 8 часа гладна и жадна даваш първо кръв.Резултатите излизат до 2 часа,така че можеш да закусиш,да пиеш кафе и малко да се поразходиш и след това чакаш да минеш преглед.След прегледа си биеш сутрешната инжекция.При мен беше така.
Мисля,че в клиниката практикуват хидротубация,а за ЦС насочват към Тина Киркова.Аз обаче не съм правила при тях затова не мога да ти дам подробности.
Успех!!!
*
Re: Ин витро в Щерев ?
« Отговор #849 -: Ноември 04, 2010, 11:13:31 am »
Проходимост на тръби в клиниката се изследва чрез хидротубация. Ако има съмнения за проблем в тръбите, се препоръчва лапароскопия. Не знам ти на какъв етап си с изследванията, добре е да си носиш резултати, дори и да са от друга клиника.

Пункцията е с упойка.

Относно въпросите ти за стимулацията Информацията ми е малко стара, ако има промени, нека момичетата се включат. Хормоните се бият сутрин в 8.00 и вечер в 18 ч. Ако е необходимо да се пускат изследвания, това се прави също сутринта от 8.00. Колко често се пускат хормонални изследвания по време на стимулация, преценява лекаря ти. Аз, например, не съм правила всеки ден. Всеки ден, обаче, си на преглед, след като ти излязат иследванията (около 10 ч.- ако не чакаш изследвания, може и по-рано). Момичетата в стимулация са с предимство, обикновено всичко става до обяд (при по-натоварените лекари). Лично аз не съм чакала повече от половин час, след като са ми излезли изследванията. Пак повтарям, информацията ми е малко стара, възможно е да има промени, откакто ин витро процедурите се финансират от фонда (поради увеличаване на броя на пациентите).

Организацията в клиниката е много добра, отношението към пациентите, според личните ми наблюдения, също е много добро.
Re: Ин витро в Щерев ?
« Отговор #850 -: Ноември 04, 2010, 11:22:05 am »
Хидротубацията може и с упойка, но вече ще ти струва 155 лв., а и ще пускаш всичките изследвания като за пред пълна упойка - ПКК, СУЕ и т.н. Иначе май беше 95 лв.
Да ви кажа често, аз понеже не съм от ранобудните, та съм ходила по всяко време за преглед и инжекции - само кръвта я давам до обяд (в 8 часа е страшна лудница, а в 11 се диша :). Гледах да си съчетавам ходенето със смяната на док. Аз винаги съм си имала от предния ден предписана доза за сутринта, та прегледът и в 5 да е, той си се отнася за вечерната доза и за следващата сутрин. Всъщност, последния път бях с Гонал пен и си ги биех вкъщи сама, а блокажът ми беше със Синарел (с пръскане в носа), заради което не разчитах вече на акушерките в клиниката.
Ако човек е възпрепятстван и изпусне смяната на своя лекар, няма никакъв проблем да отиде по-късно и да го погледне някой от тези, които са на смяна.
*

    Dolphin

  • ***
  • 294
  • So Long, and Thanks for All the Fish
Re: Ин витро в Щерев ?
« Отговор #851 -: Ноември 04, 2010, 14:02:33 pm »
sofiamari, при мен прегледите никога не са били всеки ден, по скоро през ден или два. Хормони почнахме да следим от втория преглед на 4 ден при последния ми опит. За около час-два излизат хормоните, ти си преценяваш кога да ги пуснеш според работното време на лекаря ти и твоето свободно време, лабораторията работи до късно. А инжекциите винаги съм си ги била сама, с или без писалка /но това вече ти си го преценяваш за себе си/. Все пак зависи от протокола, който сте избрали за стимулиране, отговора на яйчниците и подхода на лекаря ти и разбира се, как ще се договорите да процедирате. Хубавото е, че каквито и чуденки да имаш, винаги можеш да се обадиш на момичетата на регистратура, винаги са отзивчиви и дават подробна информация.Дежурни лекари има денонощно. Добре дошла сред нас и успех!
Kìyevame ulte Eywa ngahu.
Re: Ин витро в Щерев ?
« Отговор #852 -: Ноември 04, 2010, 17:22:23 pm »
При мен прегледите след 4-5 ден и при трите ми стимулации са били всекидневни. Инжекциите първите два опита ми ги слагаха в клиниката, обикновено първо давах кръв, после ми слагаха инжекциите и после на преглед, но при последния опит си ги слагах сама и сутрин си слагах дозата вкъши и после ходех в лабораторията, не мисля ,че е чак толкова фатално.
Наистина момичета в стимуалция са с предимство, но колко време ще чакаш за преглед след като ти излезнат резултатите от хормоните, зависи от натовареноста на перода ,в който правиш опита. Според мен със сигурност трябва да си освободиш половината ден. Успех
Re: Ин витро в Щерев ?
« Отговор #853 -: Ноември 04, 2010, 18:37:36 pm »
Момичета, ще Ви бъда много благодарна, ако ми кажете през месец декември дали се провеждат стимулации,заради празниците?
Толкова ли е труден пътя към щастието?!?
*
Re: Ин витро в Щерев ?
« Отговор #854 -: Ноември 04, 2010, 19:22:21 pm »
Момичета, ще Ви бъда много благодарна, ако ми кажете през месец декември дали се провеждат стимулации,заради празниците?

До сега , поне по мои наблюдения, никога не спирали да работят, по никакъв повод.
Няма празници, няма почивки през лятото.
*
Re: Ин витро в Щерев ?
« Отговор #855 -: Ноември 04, 2010, 19:40:38 pm »
Sofiamari, хайде и аз да разкажа, :)
Инжекциите се слагат сутрин от 08:00 до 10:00 и вечер от 18:00 до 20:00 часа. Прегледи и хормони имах от 4-ти ден на стимулацията включително през ден, също така и в деня на поставяне на таймиращата инжекция.
Минавах сутрин преди работа през клиниката за сутрешна инжекция и хормони ако имам и заминавах на работа, ако лекарката ми работи и следобяда, като ходех на преглед в обедната си почивка (която ми е малко разтегливо понятие, за щастие). Ако лекарката ми работи до обяд, се връщах към 11:00 часа за преглед. Изследванията стават готови за около час и половина, възможно е да се забавят до два часа. Вечер след 18:00 минавах за вечерната инжекция. Имах възможност да се забавя малко в работата, с цел компенсация на удължената ми обедна почивка. Сутрешното закъснение минаваше за транспортни неуредици.
Таймиращата инжекция ми беше назначавана за 20:00 часа, така че пак отивах от работа до клиниката.

kaka123, ако някой лекар излезе в отпуск, друг лекар поема пациентите му. Договарят се. Така през м.Юни започнах при една лекарка, а завърших при друга, и на двете имах пълно доверие и не съм имала нищо против. Освен това ме питаха дали съм съгласна на този вариант. Ако не исках, можеше да отложа процедурата, но аз предпочетох да започна, понеже резултатите от изследванията ми бяха добри.
"Една малка крачка за човека - един голям скок за човечеството..."
Нийл Армстронг
*
Re: Ин витро в Щерев ?
« Отговор #856 -: Ноември 05, 2010, 00:10:26 am »
Момичета а някоя от вас да е правила хистероскопия или лапароскопия в клиниката  :oops:
Re: Ин витро в Щерев ?
« Отговор #857 -: Ноември 05, 2010, 14:07:00 pm »
Благодаря ви отново момичета,мисля че може да се сработим с тази клиника.Аз имам вече едно дете на 4г,от два опита ИКСИ при Стаменов,вярвам му безрезервно,но както вече писах натовареността там е голяма и в момента нямам сили и за такива битки,момичетата там се молят за спешни операции,манипулации,не върви аз да се пазаря да идвам по-късно,да пререждам,защото няма кой да ми вземе детето от градина....и т.н.Тъй като не си спомням даже с какви лекарства ми е била стимулацията,според вас трябва ли да искам от предишната клиника досието си,за да го занеса в новата.
*
Re: Ин витро в Щерев ?
« Отговор #858 -: Ноември 05, 2010, 16:01:55 pm »
Момичета а някоя от вас да е правила хистероскопия или лапароскопия в клиниката  :oops:
Правила съм лапароскопия там. Какво те интересува?
Re: Ин витро в Щерев ?
« Отговор #859 -: Ноември 05, 2010, 17:45:28 pm »
  teati, rtfrtf,
Благодаря много за информацията! Как смятате дали е подходящо да се започва ИКСИ процедура преди Коледните празници и няма ли да има опасност да ме прехвърлят само от един лекар на друг?
Пожелавам на всички успех!
Толкова ли е труден пътя към щастието?!?