Проходимост на тръби в клиниката се изследва чрез хидротубация. Ако има съмнения за проблем в тръбите, се препоръчва лапароскопия. Не знам ти на какъв етап си с изследванията, добре е да си носиш резултати, дори и да са от друга клиника.
Пункцията е с упойка.
Относно въпросите ти за стимулацията Информацията ми е малко стара, ако има промени, нека момичетата се включат. Хормоните се бият сутрин в 8.00 и вечер в 18 ч. Ако е необходимо да се пускат изследвания, това се прави също сутринта от 8.00. Колко често се пускат хормонални изследвания по време на стимулация, преценява лекаря ти. Аз, например, не съм правила всеки ден. Всеки ден, обаче, си на преглед, след като ти излязат иследванията (около 10 ч.- ако не чакаш изследвания, може и по-рано). Момичетата в стимулация са с предимство, обикновено всичко става до обяд (при по-натоварените лекари). Лично аз не съм чакала повече от половин час, след като са ми излезли изследванията. Пак повтарям, информацията ми е малко стара, възможно е да има промени, откакто ин витро процедурите се финансират от фонда (поради увеличаване на броя на пациентите).
Организацията в клиниката е много добра, отношението към пациентите, според личните ми наблюдения, също е много добро.