0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: Ин витро в Щерев ?
« Отговор #360 -: Декември 03, 2009, 18:24:16 pm »
Знам, че за всеки случай е различно, но колко горе-долу ви излезе цената за самото инвитро, стимулациите, хормоните и т.н. Аз не съм по фонда.
На мен ми излезе около 4 700 лв. ,всичко си включвам в тези пари. Лекарства , пункция , трансфер.Аз правих ин витрото 2007 година
*
« Отговор #361 -: Декември 07, 2009, 17:36:03 pm »
Около 4500- 4700 (включвам всичко). Правих ИКСИ октомври 2009
« Отговор #362 -: Декември 07, 2009, 17:39:58 pm »
февруари2009 и юли 2009, и двете на лимитиран цикъл, едното икси- 3500лв.ин витрото 2500лв.

0888 555 385 - национален телефон на Ла Лече Лига
*
« Отговор #363 -: Декември 11, 2009, 10:28:57 am »
февруари2009 и юли 2009, и двете на лимитиран цикъл, едното икси- 3500лв.ин витрото 2500лв.
speranza sempre , извинявай това всичко ли включва или само процедурата по IVF/ИКСИ?

Момичета, а някоя правила ли е ко-култивиране? http://www.ivf-bg.com/index.php?option=com_content&view=article&id=51%3A2009-10-21-06-58-13&catid=1%3A2009-06-08-08-30-50&Itemid=70&lang=bg
« Последна редакция: Декември 11, 2009, 10:30:59 am от rtfrtf »
"Една малка крачка за човека - един голям скок за човечеството..."
Нийл Армстронг
« Отговор #364 -: Декември 11, 2009, 11:20:53 am »
speranza sempre , извинявай това всичко ли включва или само процедурата по IVF/ИКСИ?
Всичко включва: Иксито е 2050лв. с прегледите,а инвитрото е 1750 лв , няколко хормона по 18лв, и лекарствата мерионал и оргалутран, и меногон и оргалутран.
Сега приключих третия опит инвитро по дълъг протокол от фонда, ще пиша като си взема протокола.

« Отговор #365 -: Декември 11, 2009, 14:56:53 pm »

Момичета, а някоя правила ли е ко-култивиране? http://www.ivf-bg.com/index.php?option=com_content&view=article&id=51%3A2009-10-21-06-58-13&catid=1%3A2009-06-08-08-30-50&Itemid=70&lang=bg
Здравейте!На мене също ще ми бъде интересно ако има момичета,които са правили ко-култивиране да споделят.Аз понеже съм с три неуспешни опита и напреднала възраст си мисля дали да не предложа следващия път да го приложим.
*
« Отговор #366 -: Декември 11, 2009, 15:10:33 pm »
Правила съм два пъти ко-култивиране - за съжаление и двата пъти неуспешно.
Съжденията  лош - добър, прав - грешен, умен - тъп, добро - зло не отразяват истината, не са истинни, защото това са частични гледни точки.Това е погледът на егото - то осъжда според това както на него му се иска да бъде и както му е изгодно в момента. Затова може би си забелязал, приятелю мой, че понякога една и съща ситуация я осъждаш като добра а в друг момент като лоша. Онзи който съди е егото.Твоята същност не познава такова нещо като съденето, защото нейният поглед е цялостен. Iamtheway
« Отговор #367 -: Декември 11, 2009, 18:23:05 pm »
eterna,би ли разказала как по-точно протича процедурата.С колко се оскъпява опита,т.е. колко струва?Твоя лекар ли прецени или ти предложи да го направите?
*
« Отговор #368 -: Декември 11, 2009, 19:50:29 pm »
Четох в ценовата листа на клиниката, че:
"Култивиране на ендометриални клетки    670 лв.
Кокулитивиране на ембриони с ендометриални клетки    200 лв."

На фона на средно 5000 лева за опит (това е осреднена цена все пак, не претендирам да е точно така) 200 лева не са много, особено ако има по-добър шанс за имплантация. Защото от всичко прочетено ми стана ясно, че в повечето случаи се стига до пункция, изваждане на яйцеклетки, оплождането им и ембриотрансфер, но по-трудно е самото им имплантиране и по-нататъшно развитие в организма на жената,  :( Но не ми е ясно кокултивирането на ембриони свързано ли е с култивирането на ендометриални клетки.  :ask: Така обяснено в сайта, ми изглежда обнадеждаващо, пък и не изисква като че ли кой знае какво от страна на жената. (Имам предвид, че то какво ли не предприемаме, за да стане мечтата реалност).  Повечето работа май е на ембриолозите,  :ask:
« Последна редакция: Декември 11, 2009, 19:53:49 pm от rtfrtf »
"Една малка крачка за човека - един голям скок за човечеството..."
Нийл Армстронг
*
« Отговор #369 -: Декември 11, 2009, 20:24:19 pm »
Когато аз правих ко-култивиране цената беше 550 лв. Не съм плащала нищо допълнително при обработването на ембрионите. Процедурата е лека и според мен може да мине и без упойка, но в Щерев правят всичко с упойки. Вземат ти ендометриални клетки от матката чрез биопсия, които след това отглеждат в специална среда и замразяват. Когато решиш да правиш инвитро преди деня на пункцията се предупреждават ембриолозите, те размразяват клетките и се поставят да се оплодят яйцеклетките и да се развиват в тези клетки. Така се обменя информация между ембрионите и клетките, което после уж подпомагало имплантирането. Препоръчват го при определени проблеми, не на всички пациенти. Това ще реши докторът ти. Но не пречи ти да инициираш разговор за ко-култивиране.
Съжденията  лош - добър, прав - грешен, умен - тъп, добро - зло не отразяват истината, не са истинни, защото това са частични гледни точки.Това е погледът на егото - то осъжда според това както на него му се иска да бъде и както му е изгодно в момента. Затова може би си забелязал, приятелю мой, че понякога една и съща ситуация я осъждаш като добра а в друг момент като лоша. Онзи който съди е егото.Твоята същност не познава такова нещо като съденето, защото нейният поглед е цялостен. Iamtheway
*
« Отговор #370 -: Декември 12, 2009, 19:34:28 pm »
Здравейте :)
Записвам се и аз да следя темата, и ние сме в Щерев при д-р Коновлова сме, в момента чакаме фонда за да стартираме процедура :)
Интересно ми е дали има други момичета при Коновалова  :wink:
« Отговор #371 -: Декември 13, 2009, 23:15:36 pm »
Здравейте момичета !
Имам един въпрос сравнявам цените на лапароскопия оперативна в Малинов и Щерев и виждам , че в Малинов е 780 лв. , а при Щерев 1378 лв. , не е ли голяма разликата и защо е почти двойна ?Не знам и дали цените в на страницата на Малинов са актуални , но така пише поне ?
Ако имаш направление за лапаро дали в Щерев важи и колко е доплащането или не може така ?
Надявам се да ми отговорите !

Успех на всички момичета !
*

viviqn

• *
  • 34
  • вярвам,че ще стана мама
« Отговор #372 -: Декември 16, 2009, 12:10:47 pm »
Аз,бях задала същия въпрос,на друго място.Отговориха ми,че дори с направление,пак се плаща същата сума :?.Най-добре,говори с док.Няма нищо срамно,щом си плащаш.
Виктор-нашето слънце,на мама и тате щастието
« Отговор #373 -: Декември 16, 2009, 12:46:13 pm »
Здравейте момичета !
Имам един въпрос сравнявам цените на лапароскопия оперативна в Малинов и Щерев и виждам , че в Малинов е 780 лв. , а при Щерев 1378 лв. , не е ли голяма разликата и защо е почти двойна ?Не знам и дали цените в на страницата на Малинов са актуални , но така пише поне ?
Ако имаш направление за лапаро дали в Щерев важи и колко е доплащането или не може така ?
Надявам се да ми отговорите !

Успех на всички момичета !
На мен август ми правиха коремна операция, с направление е около 900 лв. и лапароскопията е толкова, но за по сигурно се обади на регистратурата, не забравяй, че и престоя в клиниката се плаща отделно.

*
« Отговор #374 -: Декември 16, 2009, 13:32:07 pm »
Аз,бях задала същия въпрос,на друго място.Отговориха ми,че дори с направление,пак се плаща същата сума
Не е вярно това. Клиниката работи със здравната каса и приспадат отпусканата от нея сума за лапароскопия.

Моята оперативна лапароскопия е правена преди 2 години и не мога да кажа актуална цена. Тогава доплатих малко над 700 лв. Диагностичната лапароскопия е по-евтина.

В момента цените са съответно:

Диагностична лапароскопия    
960 лв.
Оперативна лапароскопия    
1378 лв.
« Последна редакция: Декември 16, 2009, 13:38:07 pm от Елфи »
*

viviqn

• *
  • 34
  • вярвам,че ще стана мама
« Отговор #375 -: Декември 17, 2009, 08:50:14 am »
Елфи,благодарско за актуалната информация :balk_83:.
Виктор-нашето слънце,на мама и тате щастието
« Отговор #376 -: Декември 17, 2009, 14:20:52 pm »
Здравейте,
аз реших да хиша тук, макар че още не съб за тази тема.
Пърмо бял при Александров, но нещо все много се чакаше при него и се преместих при доктор Коновалова. Засега всичко уж е наред, Слава Богу, но си мисля защо не става бебче 8 месеца. Сега ще ходя на проследяване на проходимост на маточни тръби, иначе хормони- отлично, прогестерон - отлично, ову си протича, мъжът има нормална спермограма, но не е разширена, не знам тогава какво да си мисля. Исках да попитам, преди инвитро инсеминации ли се правят като пъва стъпка или се пристъпва направо в дълбоките води?Ако някой има опит да пише,ще бъда много благодарна!
*
« Отговор #377 -: Декември 17, 2009, 14:40:43 pm »
Исках да попитам, преди инвитро инсеминации ли се правят като пъва стъпка или се пристъпва направо в дълбоките води?Ако някой има опит да пише,ще бъда много благодарна!
Пишеш, че правиш опити от 8 месеца. Моят съвет е да не прибързваш с изводите, а да действате стъпка по стъпка. Както виждам, движите се правилно - спермограма, хормони, следене на овулация.
Направи  изследването за проходимост на тръбите, което сте предвидили, после коментирай с лекаря си следващата стъпка.
Рано е да се говори за инсе или ин витро на този етап.
« Отговор #378 -: Декември 17, 2009, 14:47:34 pm »
някой правил ли е предимплантационна диагностика в клиника Щерев и може ли да ми каже каква е цената?
*

Dolphin

• 294
  • So Long, and Thanks for All the Fish
« Отговор #379 -: Декември 17, 2009, 16:30:23 pm »
Днес мина първичния ми преглед при д-р Юнакова. ПКЯ, твърди, че не е нещо притеснително.Милсех, че съм се изчистила още на 16 като ми дадоха подобна диагноза, но явно това си е структурата на яйчника ми, странно как масата гинеколози, през които минах не са я забелязали  8O . Трябва да направя още няколко изследвания и да минава биопсията на мъжа ми, че ще се побъркам вече! Мислех,че можем без резултати от анализа да подадем документи за фонда, но явно няма как...  :BangHead:
Kìyevame ulte Eywa ngahu.