0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Re: Ин витро в Щерев ?
« Отговор #120 -: Октомври 20, 2008, 12:49:03 pm »
viki_vat :-(,много съжалявам :bighug:

Някакви допълнителни изследвания ще правите ли преди следващия ви опит?

Знам как се чувстваш ,защото ми се случи два пъти неуспех макар и на естесвен цикъл. След внимателен анализ на положението стигнахме до диагноза инсулинова резистентност и
ендометриоза в много начален стадий.В момента се лекувам и в двете насоки.

Съгласна съм ,че 20% е шанса за успех,но за повечето от нас той е много по-малък ако стоим и чакаме дали ще изтеглим печалившия билет следващия път.
Някъде бях прочела една мисъл :Късмета е само за този,който не разчита на него!
Успех  и горе главата!
« Последна редакция: Октомври 20, 2008, 12:55:34 pm от malinkap »
« Отговор #121 -: Октомври 20, 2008, 12:56:13 pm »
viki_vat не се отчайвай.
гледай само напред, аз също ще продължавам да се боря :bighug:
*
« Отговор #122 -: Октомври 20, 2008, 15:13:10 pm »
Благодаря ви момичета!!!
Жалко, че не стана от първия път!Но аз не съм се отказала!!!Ще продължим да се борим!
Може да направим имунологични и генетични!!!Но още не сме говорили и обсъждали нищо!
Вярвам, че всяка от нас ще гушне своето слънчице рано или късно!!!
Обичам ви!!! :bighug:
« Отговор #123 -: Октомври 20, 2008, 15:38:50 pm »
Вики миличка  :bighug:
Смело напред и ще видиш че и ние ще бъдем мами някой ден  :wink:
*
« Отговор #124 -: Октомври 20, 2008, 18:55:31 pm »
Вики мила :bighug:

« Отговор #125 -: Октомври 20, 2008, 18:57:30 pm »
Направо се сразих днес,тъкмо мъжа ми ми донесе резултатите от ЧХГ-то които са 0,00
Незнам защо всичко се обърка така а и като видях резултата направо ми се искаше да изкрищя.Предполагам че това е краят,утре се обаждам на док. и ще видим какво ще правим за напред,но не се предавам а продължавам докато най-накрая и аз гушна моето малко съкровище.
Вики съжалявам много скапа   но съм сигурна че следващият път ще стане не трябва да губим надежда!
Усех на всички!!!
*
« Отговор #126 -: Октомври 20, 2008, 19:34:23 pm »
Стела , Вики  съжалявам! Не губете надежда! Другия път ще успеете! :bighug:
*
« Отговор #127 -: Октомври 21, 2008, 09:35:51 am »
Стела, знам как се чувстваш!!! :balk_146:
Но надежда винаги има!!!
Ще успеем!
« Отговор #128 -: Октомври 21, 2008, 17:46:36 pm »
Здравейте и от мен!Благодаря ви момичета,няма да се предаваме и отчайваме.Днес говорих с док. и каза че следващият път ще е икси не че сега не се бяхя оплодили чрез икси защото по другия начин нестана и ми каза да спра всички лекарства и на 3тия ден от цикъла преглед та да видим какво ще стане.Жалко че не стана от първия път но да се надяваме че вторият ще е последен.Предполагам че ще почваме веднага но несъм много сигурна.По принцип как е,веднага ли се започва или се изчаква малко?
На всички ви желая успех от сърце!!!
« Отговор #129 -: Октомври 21, 2008, 22:20:26 pm »
Стела знам как се чувстваш но миличка давай смело напред ще дойде и нашия ден  :bighug:
« Отговор #130 -: Октомври 30, 2008, 12:35:06 pm »
Момичета, тези от вас които са правили инвитро в Щерев, и сте пускали хормони на пети и десети ден, имате ли идея какви трябва да са стойностите им, или поне бихте ли споделили вашите? Вики и Стела вече попитах  :oops: но ако може някой друг да се включи. Назначават прогестерон, естрадиол и ЧХГ на пети ден след трансфер, но никой не коментира какво означават стойностите им, това неведение много ми вреди :(

*
« Отговор #131 -: Октомври 30, 2008, 12:49:26 pm »
Красита, доколкото знам Е2 го пускат, за да се проследи как се понижават нивата след процедурата, прогестеронът, за да се види дали е в желаните граници /ако не, примерно да се увеличи дозата Утрогестан/, а пък ЧХГ-то честно казано така и не разбрах за какво е.
Вторият път ги пропуснах тези хормони на петия ден :lol:
При първата процедура ЧХГ на петия ден беше 5.2.
When the things seem most hopeless - this is a prelude to when real opportunities begin

« Отговор #132 -: Октомври 30, 2008, 12:57:38 pm »
Благодаря, Grace! Моят прогестерон беше 10,66 на пети ден, и док ми включи дуфастон заедно с утрогестана, явно е бил нисък. ЧХГ-то ми беше едва 1,83 - да разбирам, че твоята първа процедура е минала безуспешно след като е имало и втора...
А след втората какво стана? :) Надявам се си сбъднала мечтата си.

*
« Отговор #133 -: Октомври 30, 2008, 13:07:46 pm »
Това ЧХГ на пети ден не е изобщо показателно за изхода от процедурата, затова не го взимай под внимание. Изчакай си 10 ден, кръвният вече ще е сигурен. Дано да е положителен  :D
При мен, за съжаление, и двете процедури бяха неуспешни.
When the things seem most hopeless - this is a prelude to when real opportunities begin

« Отговор #134 -: Октомври 30, 2008, 20:14:37 pm »
Момичета, тези от вас които са правили инвитро в Щерев, и сте пускали хормони на пети и десети ден, имате ли идея какви трябва да са стойностите им, или поне бихте ли споделили вашите? Вики и Стела вече попитах  :oops: но ако може някой друг да се включи. Назначават прогестерон, естрадиол и ЧХГ на пети ден след трансфер, но никой не коментира какво означават стойностите им, това неведение много ми вреди :(
На 5 ден прогестерона трябва да е над 29, а на 10 ден не бива да е под тази стойност.
Но както казва д-р Савова...в медицината 2+2 не винаги е 4. Моят прогестерон на 5 ден беше 34,а на 10 ден - 67. Но на 14 ден тест отрицателен. Жената, с която правихме тогава имаше на 5 ден 9, а на 10 ден 11. Сега е мама на 4 годишни близнаци. :)
Ако се появят препятствия по пътя Ви - сменете посоката, а не крайната цел...

БЛАГОДАРЯ ВИ, Д-Р СТАМЕНОВ!
« Отговор #135 -: Октомври 30, 2008, 22:16:48 pm »
Значи ми е доста нисък прогестерона. Но си права, Кремкарамел, медицината толкова пъти ни е изненадвала с нелогични неща, че не искам да се замислям за това колко зле може би са нещата. Каквото стане, това.

*
« Отговор #136 -: Октомври 31, 2008, 09:10:32 am »
Красита, забрави ги тези хормони на 5-ти ден и не прави изводи от тях.
Важен е теста на 10-ти ден, а той трябва да е положителен, нали  :wink:

« Отговор #137 -: Октомври 31, 2008, 11:10:56 am »
Да, трябва!  :lol:  Ще е един чудесен подарък за рождения ми ден!

*

sunnynevi

• 273
  • Слънца и усмивки за всички!!!
« Отговор #138 -: Октомври 31, 2008, 13:02:19 pm »
Пожелавам ти го, тгърче!!! :goodluck: :bighug: :balk_5: yahoo_17

« Отговор #139 -: Октомври 31, 2008, 13:52:47 pm »
Благодаря, Sunnynevi!!!  :bighug: