0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: Поликистоза и Инвитро!
« Отговор #20 -: Септември 24, 2008, 17:33:47 pm »
Стискам палци да ти дойде тези дни и да започвате и дай боже да е успешен опита.

Дано!!!Пожелавам ти и ти скоро да си бременна! :)
Вчерашния ден е история!
Утрешния е мистерия!
Днешният е дар от Бога!

*
« Отговор #21 -: Септември 24, 2008, 18:43:05 pm »
Аз съм с поликистоза и имам син от инвитро. Първият ми опит, обаче, беше придружен с тежка хипер стимулация. Положителното при момичетата с поликистоза е , че с малко лекарства правим много фуликули. Но след пункцията има един много проблемен период, в който може да се напълниш с вода и е меко казано неприятно и опасно. От хиперстимулация втория път се спасих с Метформин / струва 3 лв. и го има във всяка аптека/ съветвам всички момичета с поликистоза, за да избегнат проблемите,да говорят с лекарите си по въпроса.... Много бих искала да предпазя всички ви,от това което изживях аз. Късмет!
Прави каквото трябва, пък да става каквото ще!
« Отговор #22 -: Септември 24, 2008, 19:20:01 pm »
Ели точно от това се страхувам и аз заради тези кистички които имам при стимулацията да не тръгнат прекалено много с различни размери и впоследствие да стане хиперстимулация.А Метморфин аз пия  в момента по препоръка на д-р Катя Тодорова тъй като имам и инсулинова резистентност което често върви ръка за ръка с поликистозата.А били споделила ти по колко фоликула направи и при двата опита и какво се случва точно при хиперстимулация,какво почувства,а пи ли противоачатъчни преди опитите?
Да ти е живо и здраво момченцето.

*
« Отговор #23 -: Септември 24, 2008, 19:24:06 pm »
Аз съм с поликистоза и имам син от инвитро. Първият ми опит, обаче, беше придружен с тежка хипер стимулация. Положителното при момичетата с поликистоза е , че с малко лекарства правим много фуликули. Но след пункцията има един много проблемен период, в който може да се напълниш с вода и е меко казано неприятно и опасно. От хиперстимулация втория път се спасих с Метформин / струва 3 лв. и го има във всяка аптека/ съветвам всички момичета с поликистоза, за да избегнат проблемите,да говорят с лекарите си по въпроса.... Много бих искала да предпазя всички ви,от това което изживях аз. Късмет!
Аз по принцип трудно реагирам на стимулация,4ак ме е страх дали въобще ще образувам нещо.А относно метформина,заедно с другите лекарства ли да го пия,или след стимулацията?
Вчерашния ден е история!
Утрешния е мистерия!
Днешният е дар от Бога!

*
« Отговор #24 -: Септември 25, 2008, 09:38:37 am »
Здравейте момичета! Радвам се, че мога да помогна. При първият ми опит извадиха 21  яйцеклетки като 19 се оплодиха.Ембрионите бяха отлични. Решихме, че ще правим тлансфер на 5-ти ден на стадии бластоцст. Точно ден преди трансфера започна едно много неприятно неразположение. Започнах да събирам вода и да се подувам, ужасно сърцебиене и задух. Веднага отидох в болницата и веднага ме сложиха на системи. Лекарите решиха трансфер вообще да няма, защото ако се получеше бременност усложненията при мен щяха да са големи...Замразихме ембриони. Бях 8-9 дни на системи, след около месец направихме трансфера на замразените, но ннищо не излезе. Нека не се лъжем там успеваемостта е ниска. При следващия ми опит пих Метформин по схема 3 седмици  преди опита ми и по време на инжекциите. Естрадиола ми плавно се покачваше, а не скачаше инфарктно както първия път. Извадиха 12 яйцеклетки. Трансферираха 4 ембриона на 2 трансфера - това беше моя идея. Лекарите ме предупредиха, че е много възможна многоплодна бременност, но нищо не можеше да ме разубеди. Първият трансфер беше на трети ден - 2 ембриона разделени на 7 и 8 клетки и  втори трансфер на 5 -ти ден - 2 бластоциста. Резултата е едно здраво и щуро момченце :wink: ПОЖЕЛАВАМ ВИ СКОРО ДА СЕ ПОХВАЛИТЕ СЪС СЪЩОТО :lol: :lol: :lol: УСПЕХ МОМИЧЕТА!
*
« Отговор #25 -: Септември 25, 2008, 09:46:45 am »
Забравила съм да отговоря на въпроса дали съм пила противозачатъчни преди цикъла с инвитрото. По принцип така се дейсства винаги и навсякъде Яйчниците се изчистват, а хормоншти влизат норма. Пира съм Диане и при двата ми опита. Още веднъж - стискам палци и късмет!
*
« Отговор #26 -: Септември 25, 2008, 10:36:54 am »
Здравейте момичета! Радвам се, че мога да помогна. При първият ми опит извадиха 21  яйцеклетки като 19 се оплодиха.Ембрионите бяха отлични. Решихме, че ще правим тлансфер на 5-ти ден на стадии бластоцст. Точно ден преди трансфера започна едно много неприятно неразположение. Започнах да събирам вода и да се подувам, ужасно сърцебиене и задух. Веднага отидох в болницата и веднага ме сложиха на системи. Лекарите решиха трансфер вообще да няма, защото ако се получеше бременност усложненията при мен щяха да са големи...Замразихме ембриони. Бях 8-9 дни на системи, след около месец направихме трансфера на замразените, но ннищо не излезе. Нека не се лъжем там успеваемостта е ниска. При следващия ми опит пих Метформин по схема 3 седмици  преди опита ми и по време на инжекциите. Естрадиола ми плавно се покачваше, а не скачаше инфарктно както първия път. Извадиха 12 яйцеклетки. Трансферираха 4 ембриона на 2 трансфера - това беше моя идея. Лекарите ме предупредиха, че е много възможна многоплодна бременност, но нищо не можеше да ме разубеди. Първият трансфер беше на трети ден - 2 ембриона разделени на 7 и 8 клетки и  втори трансфер на 5 -ти ден - 2 бластоциста. Резултата е едно здраво и щуро момченце :wink: ПОЖЕЛАВАМ ВИ СКОРО ДА СЕ ПОХВАЛИТЕ СЪС СЪЩОТО :lol: :lol: :lol: УСПЕХ МОМИЧЕТА!

Ти направо ме уплаши с това подуване 8OАми ако лекаря ми не се съгласи да пия Метформин?Да го пия ли на своя глава? 2х 1 ли?А относно противоза4атъ4ните,на мен Стаменов ми каза да си пия дуфастона до прегледа(след 2 месеца),за противоза4атъ4ни не ми каза :?
Вчерашния ден е история!
Утрешния е мистерия!
Днешният е дар от Бога!

« Отговор #27 -: Септември 25, 2008, 11:27:36 am »
Имам Вяра,според мен недей да пиеш нищо без да си уведомила и да си се консултирала с лекаря си!Метформина има и странични ефекти,когато започнеш да го пиеш,така че се посъветвай със Стаменов или Персенска.
*
« Отговор #28 -: Септември 25, 2008, 13:06:14 pm »
Имам Вяра,според мен недей да пиеш нищо без да си уведомила и да си се консултирала с лекаря си!Метформина има и странични ефекти,когато започнеш да го пиеш,така че се посъветвай със Стаменов или Персенска.

Да,задължително  :bighug:
Вчерашния ден е история!
Утрешния е мистерия!
Днешният е дар от Бога!

*
« Отговор #29 -: Септември 25, 2008, 13:26:13 pm »
Стаменов си знае работата, нищо не се прави без лекарско съгласие. Това, което мога да те посъветвам, но ще ти излезе по-скъпо е всеки ден или поне през ден /докато ти трае стимулацията/да следиш чрез кръвно изследване нивото на естрадиола си.
« Отговор #30 -: Септември 25, 2008, 13:52:59 pm »
Ели Благодаря ти за подобното описание, леко се поуплаших но поне знам какво може да стане в най-лошия случай.
Имам_Вяра аз също те съветвам да не пиеш Метморфин без лекарско предписание,защото като всяко лекарство и той не е безобиден и има своите странични лекарства.