0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Поликистоза и Инвитро!
« -: Септември 22, 2008, 13:55:32 pm »
Здравейте! Има ли моми4ета с поликистозни яйчници,забременели чрез Инвитро?
Досега не съм чела,знам,4е има много забременели,но с поликистоза?
И какъв процент е шанса при поликистозата?
Благодаря!
Вчерашния ден е история!
Утрешния е мистерия!
Днешният е дар от Бога!

*
Re: Поликистоза и Инвитро!
« Отговор #1 -: Септември 22, 2008, 14:37:00 pm »
Аз съм с ПКЯ и моя лекар ми каза,че може да имаме дете само ин витро,не че понякога не се случвало и по нормален път,но..За сега не се е получило правихме 2 опита,но се надявам следващия път9когато и да е той)да успеем.Дано и ти скоро успееш!

« Отговор #2 -: Септември 22, 2008, 16:54:21 pm »
Аз съм с поликистоза,забременява се и естествено има много такива случаи,за нас обаче единственият шанс е инвитро тъй като имаме и лош мъжки фактор.Когато бях при Персенска за първи път,каза поликистоза всеки ден нищо ново,ти оправи другите неща(понеже имам и други проблеми) и не мисли за поликистозата.Успех Имам Вяра.

*

Filadelfia

• **
  • 122
  • ...бих продавал познайте какво?Надежда за всички!
« Отговор #3 -: Септември 23, 2008, 12:22:10 pm »
Аз също съм с ПКЯ.Забременявала съм 2 пъти без никакви стимулации, за съжаление и двата пъти се оказа, че бремеността ми е извънматочна.Надявам се на успешна инивтро процедура в близките месеци.

*
« Отговор #4 -: Септември 23, 2008, 13:26:22 pm »
Аз съм с поликистоза,забременява се и естествено има много такива случаи,за нас обаче единственият шанс е инвитро тъй като имаме и лош мъжки фактор.Когато бях при Персенска за първи път,каза поликистоза всеки ден нищо ново,ти оправи другите неща(понеже имам и други проблеми) и не мисли за поликистозата.Успех Имам Вяра.

Благодаря ти! Аз уж други проблеми нямам,а резултат няма ве4е цели 8 години :(
Вчерашния ден е история!
Утрешния е мистерия!
Днешният е дар от Бога!

« Отговор #5 -: Септември 23, 2008, 14:36:50 pm »
Имам_Вяра не се отчайвай,всичко ще се нареди,дано този първи опит е успешен и последен за теб.
Искам да те попитам ти пи ли противозачатъчни заради поликистозата или направо ти бих инжекцията.Питам те защото навсякъде чета че така се процедира когато е такъв проблема.Аз някъде към 20 октомври трябва да занеса на Персенска или Стаменов да ми поголеднат контролните изследвания от тези които не ми бяха в норма и ако всичко е наред незнам какво ще следва,дали ще пристъпваме към опита,а и се чудя понеже сме със сериозен мъжки фактор и Персенска ни спомена първо да започнем със една инсеминация та са чудя дали да се съгласяваме,мисля че около 500 лв.излиза и дали само ще е пари на вятъра в случая.Забравих да спомена че също като при теб цикъл без Дуфастон нямам,та дано ти дойде сега от тази инжекция,щом са ти казали така.Много късмет и успех.
« Последна редакция: Септември 23, 2008, 14:39:44 pm от ninkata1 »

*
« Отговор #6 -: Септември 23, 2008, 14:43:21 pm »
Имам_Вяра не се отчайвай,всичко ще се нареди,дано този първи опит е успешен и последен за теб.
Искам да те попитам ти пи ли противозачатъчни заради поликистозата или направо ти бих инжекцията.Питам те защото навсякъде чета че така се процедира когато е такъв проблема.Аз някъде към 20 октомври трябва да занеса на Персенска или Стаменов да ми поголеднат контролните изследвания от тези които не ми бяха в норма и ако всичко е наред незнам какво ще следва,дали ще пристъпваме към опита,а и се чудя понеже сме със сериозен мъжки фактор и Персенска ни спомена първо да започнем със една инсеминация та са чудя дали да се съгласяваме,мисля че около 500 лв.излиза и дали само ще е пари на вятъра в случая.Забравих да спомена че също като при теб цикъл без Дуфастон нямам,та дано ти дойде сега от тази инжекция,щом са ти казали така.Много късмет и успех.

Пила съм единствено дуфастон.от 20 ден на цикъла 10 дни.Друго не съм пила.Аз имам едно неуспешно инсе,и Стаменов ми каза да не си даваме парите,а направо Инвитро.И сега съм в невидение,ако не ми дойде?????? :?Аз имах преди само проблем с тестостерона,сега незнам как е. А при мъжът ми уж няма проблем.
Вчерашния ден е история!
Утрешния е мистерия!
Днешният е дар от Бога!

« Отговор #7 -: Септември 23, 2008, 14:47:27 pm »
Дано ти дойде,стискам палци,но нали и докторите са казали че няма начин да не дойде след инжекцията дано е така.Само да те попитам на теб колко ти излезе инсето,аз незнам ако решим че искаме направо инвитро как да и кажа че сме взели това решение.

« Отговор #8 -: Септември 23, 2008, 18:56:35 pm »
Цитат
Искам да те попитам ти пи ли противозачатъчни заради поликистозата или направо ти бих инжекцията
Не зная в какъв смисъл питаш за противозачатъчните - дали като терапия при СПКЯ или преди "инжекцията", визираш Диферилина, но бих ви посъветвала да поискате от лекаря си в месеца преди ин витрото да вземате противозачатъчни, за да се застраховате от задържани фоликули.
« Отговор #9 -: Септември 23, 2008, 19:32:22 pm »
Да Теди преди инжекцията Дефирилин,понеже навсякъде чета че при поликистоза се пият предния месец именно заради задържани фоликули.А ако не се пият,какви са рисковете по време на стимулацията а и след това?

« Отговор #10 -: Септември 23, 2008, 19:42:57 pm »
ако има задържан фоликул няма да започне процедурата. При мен няма ясно изразена поликистоза, по-скоро е луф синдром и при втория опит имах предходния месец преди ин витрото задържан фоликул при прегледа, въпреки че вземам Дуфастон. Имах си цикъл, но когато отидох на преглед и за започване на стимулацията имах три фоликула и Е2 - около 30. Изчакахме 2 дена и Е2 беше спаднало. Започнахме стимулацията, но имаше фоликул който вървеше доста напред от другите, а при пункцията не всичките бяха качествени -този големият май е бил кух - като киста. Та имам подозрения, че нещата са свързани. Аз и първия път не съм вземала противозачатъчни, но тогава нямаше такива проблеми. Сега обаче ще ги вземам.
« Отговор #11 -: Септември 23, 2008, 19:57:34 pm »
Ох хем разбирам хем неразбирам точно нещата.Тези кистички които знам че ги имам по двата яйчника,това задържани фоликули ли са и как само с противозачатъчните хапчета ще изчезнат или може би пак нещо бъркам.Доколкото знам имам по няколко малки кистички с големина около 7 мм,нямам овулация и поради това цикъл само след Дуфастон.

« Отговор #12 -: Септември 23, 2008, 20:09:55 pm »
не, това не са задържани фоликули. Задържания фоликул е фоликул, който не се е спукал, има размери над 23-25мм. Нормално фоликулите достигат тези размери и при овулацията се спукват, но ако такава не настъпи фоликула продължава да расте и вече се говори за киста. С противозачатъчните се цели да не тръгват да се развиват фоликули и съответно да се избегне възможността от задържане на фоликул и превръщането му в киста. Никой лекар няма да започне стимулация при наличие на киста.
Това твоето са кистички от поликистозата.
« Отговор #13 -: Септември 23, 2008, 21:52:47 pm »
Благодаря Теди,май малко ми се по изясниха нещата.Сега лекувам високо ТСХ и имам завишени НК клетки и може би ноември ще стартирам.Успех ти желая.

*
« Отговор #14 -: Септември 24, 2008, 15:58:13 pm »
Дано ти дойде,стискам палци,но нали и докторите са казали че няма начин да не дойде след инжекцията дано е така.Само да те попитам на теб колко ти излезе инсето,аз незнам ако решим че искаме направо инвитро как да и кажа че сме взели това решение.

За инсеминацията платих 400лв(май толкова беше)
Ти при кой доктор си?
Решението за Инвитро не го взех аз,взех го,но първата дума беше на Стаменов.
Всъщност аз съм негова пациентка,но инсето ми го прави Персенска,и след първото неуспешно,с мъжът ми решихме да пробваме и второ..и трето.Запо4нах стимулация с Фостимон инжекции(дано не съм ги объркала),тъй като при първото с клостил бегит имах само 1 фоликул.И при прегледа се разбра,4е не съм реагирала на стимулацията,инсето се отлага.Персенска извика Стаменов да го попита какво ще правят с мен.И неговото мнение беше,4е е по-добре да премина към инвитро,тъй като като ми направят една сериозна стимулация,хем ще ми излезе мн скъпо,хем при инсето процента за успех е по-малък..И така последната дума беше моята,аз казах Да,и се разбрахме ,4е запо4ваме.  :)
Успех!
Вчерашния ден е история!
Утрешния е мистерия!
Днешният е дар от Бога!

« Отговор #15 -: Септември 24, 2008, 16:47:59 pm »
Мисля,че поликистозата не е проблем при инвитро-поне в моя случай не беше. 
Сега съм бременна инвитро,но преди да започнем същинската стимулация изкарах два цикъла на противозачатъчни,заради поликистозата.При прегледа се оказа,че имам задържан фоликул,който доктор Емин ми предложи да пунктира. Другия вариант беше да изчакам още един цикъл на противозачатъчни,след което нямаше гаранция,че ще се е махнал.Направиха ми пункция на фоликула и още същия месец пристъпихме към инвитро.
*
« Отговор #16 -: Септември 24, 2008, 17:12:52 pm »
Мисля,че поликистозата не е проблем при инвитро-поне в моя случай не беше. 
Сега съм бременна инвитро,но преди да започнем същинската стимулация изкарах два цикъла на противозачатъчни,заради поликистозата.При прегледа се оказа,че имам задържан фоликул,който доктор Емин ми предложи да пунктира. Другия вариант беше да изчакам още един цикъл на противозачатъчни,след което нямаше гаранция,че ще се е махнал.Направиха ми пункция на фоликула и още същия месец пристъпихме към инвитро.

Ти направо ме обнадежди :) на какви противоза4атъ4ни беше?Аз пиех само дуфастон.А няколко дни преди да ми сложат диферилина Стаменов ме прегледа,предполагам,4е ако е имало задътжани фоликули нямаше да ме вика за диферилин???Нали,или бъркам?
А на теб цикъла идваше ли ти без лекарства?След диферилина кога ти дойде?На мен ми е 4 ден след диферилин,и уж трябва да ми дойде,но незнам дали???  8O
Вчерашния ден е история!
Утрешния е мистерия!
Днешният е дар от Бога!

« Отговор #17 -: Септември 24, 2008, 17:23:24 pm »
Имам_Вяра аз съм при Персенска по принцип,досега съм ходила 4 пъти  един път  от тях бях при Стаменов.Благодаря ти за информацията за инсето.А ти имаш ли изразена поликистоза тоест със малки кистички по яйчниците?

Мелани благодаря и на теб за инфото.

*
« Отговор #18 -: Септември 24, 2008, 17:27:46 pm »
Имам_Вяра аз съм при Персенска по принцип,досега съм ходила 4 пъти  един път  от тях бях при Стаменов.Благодаря ти за информацията за инсето.А ти имаш ли изразена поликистоза тоест със малки кистички по яйчниците?

Мелани благодаря и на теб за инфото.

Имам Доста добре изразена поликистоза,и лапаро съм правила,но без ефект,на третия месец ми се появиха отново кисти4ки,и сега пак целите ми яй4ници са покрити с кисти4ки.
Вчерашния ден е история!
Утрешния е мистерия!
Днешният е дар от Бога!

« Отговор #19 -: Септември 24, 2008, 17:32:36 pm »
Стискам палци да ти дойде тези дни и да започвате и дай боже да е успешен опита.