0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: Тема на бременните № 31
« Отговор #120 -: Октомври 08, 2008, 23:07:08 pm »
Момичета искам да питам нещичко - аз не съм правила подготовка на гърдите. След като родих, пробвах с помпа, но и моята прави силен вакум /на Чико е/ и гърдите ме болят много, та пердаша на ръчно. Чуденката ми е трябва ли да ги мажа с някакъв крем? Иначе не ме болят, но пък и не знам какво ще стане като се прибере детето - дали ще засуче / аз съм оптимист/ или не.
*

    z22

  • *
  • 3293
  • мама на слънцa
Re: Тема на бременните № 31
« Отговор #121 -: Октомври 08, 2008, 23:27:05 pm »
Mary,то си е много индивидуално.Аз също не съм се мазала с нищо ,но после нямах проблеми и никога не съм имала рани.В болницата и мен ме болеше с помпата и почти нищо и не изпомпвах,а после си взех на Авент ръчна и се родих - много лесно и безболезнено,а и много повече кърма теглеше.
 На мен пък още от ранна бременност ми отстъпваха в транспорта и по опашките.Не съм имала случай да се возя права.Сега като се прибирахме,се возих 3 пъти в градски транспорт с количката и не ми се наложи да се моля на някой-само като се запътих към вратата и веднага ми предлагаха помощ,което в Белгия не може да се случи.
« Последна редакция: Октомври 08, 2008, 23:31:27 pm от z22 »
<br />
*

    z22

  • *
  • 3293
  • мама на слънцa
Re: Тема на бременните № 31
« Отговор #122 -: Октомври 08, 2008, 23:37:39 pm »
момичета днес бях на консултация всичко е ок но кръвното ми е 140-80 което ме притеснява,до сега никога сам нямала високо кравно дали е от притеснение даите савет :P

трябва да започнеш всекидневно следене и ако го поддържаш така,ще ти изпишат нещо за смъкване.Много е важно да се следи,защото изобщо не е безобидно,пък и ти си в доста ранен етап още.Моето също беше ниско,но по време на бременност става доста високо.Аз започнах лекарствата от 8-ма г.с.
<br />
Re: Тема на бременните № 31
« Отговор #123 -: Октомври 09, 2008, 14:07:52 pm »
Вие сте Слънчица, толкова хора се включиха за кремчето. Мен ми е малко проблем, че анатомично зърната ми са така малко напукани, малко ми е трудно да го опиша, но все едно има мъртва кожа отгоре и са напукани, не знам на какво се дължи и исках да ме види лекар, че да питам. Да ви споделя как се разочаровах, звъннах на въпросния "коснултативен кабинет по кърменето" в МД и след разговора се почувствах много зле. Обясних, че това ми е единият проблем, а другият хроничното заболяване и евентуалните лекарства, да съм чакала деня на отворените врати за октомври, то щяло да има лекция - като че на лекцията ще се обсъжда улцерозен колит, салофалк и точно моите зърна. Няма ли начин да си запиша час за консултация с д-р Попиванова? Не, нямало 8O В нито един ден от месеца ли? Ми не 8O Е нали сте кабинет по кърмене? Е да, ама се занимаваме с по-други неща тука. Баси, егати подкрепата.  :x
В ЖК всеки път ми се иска да питам, но всеки път вътре въпросът си остава незададен - то са 5-6 човека едновременно в стаята, все някой влиза и излиза и някак хич не ми се стори подходящо. Та след като не виждам откъде да получа специализиран съвет, ще взема да се мажа, пък дано да има подобрение. Силиконовите зърна сигурно ще са ми опция и те, ако хич не върви така.
Благодаря ти, Бени!







*
Re: Тема на бременните № 31
« Отговор #124 -: Октомври 09, 2008, 14:13:14 pm »
mimi26,   А какъв крем използваше?
Хич не съм ориентирана и каква козметика ще ползвам и за бебето.
Моя приятелка ми препоръча Мустела.
Гърдите ги мажех с Гармастан.
*
Re: Тема на бременните № 31
« Отговор #125 -: Октомври 09, 2008, 17:13:17 pm »
Момичета искам да питам нещичко - аз не съм правила подготовка на гърдите. След като родих, пробвах с помпа, но и моята прави силен вакум /на Чико е/ и гърдите ме болят много, та пердаша на ръчно. Чуденката ми е трябва ли да ги мажа с някакъв крем? Иначе не ме болят, но пък и не знам какво ще стане като се прибере детето - дали ще засуче / аз съм оптимист/ или не.

Мари, и аз не съм ги мазала преди раждането с нищо. Ръчните помпи са нож с две остриета - изцеждат добре, но съсипват зърната, защото доста ги разтягат. Моите си кървяха направо, а болката (с уговорката, че не съм лигла и търпя на болка)беше все едно ме включваха в електричеството, когато тя захапваше и почваше да мъчи от своя страна зърното. Проветрявай ги, нека да подсъхват, да не са влажни. След всяко кърмене ги дръж поне, докато подсъхнат. Аз ги мажех с крем след това, но после, като почнех с помпата, всичкият ефект отиваше на кино. Сега вече не ползваме помпата, защото се нормализира млекопотокът на централите ( :D ). Ако бебето ти прави допълнителни проблеми, направо си купи силиконовите зърна и ще се спасиш от всичко. Поне при нас тя не забелязва разликата. Аптекарката, от която мъжът ми ги купи (пратих го по спешност в миг на проблясък, че съществува и такова нещо), така се въодушевила, като чула какво търси, че направо си разказала своите кърмачески неволи. Според нея силиконовите зърна били подарък от Бога като компенсация за страданията на жената. Мъдри и проверени от практиката думи, без да са преувеличени!!!  :D Ако имаш кърма, не се отказвай!!!
Просто, ти и бебето трябва да се научите да се кърмите, от само себе си няма да стане, макар че се води за нещо толкова естествено.
« Последна редакция: Октомври 09, 2008, 18:55:00 pm от DivaRoza »
Re: Тема на бременните № 31
« Отговор #126 -: Октомври 09, 2008, 17:46:10 pm »
А за помпите, много се надявам марката да не е от голямо значение, защото ми купиха на Дисни за 25лв и е същата като на Авент от 82лв.
Аз си взех на "Jumbo" за 20 лв. Изглежда като Авент и има регулиране на вакуума.
*

    sesi

  • ***
  • 218
  • Прави добро и ще получиш добро!
Re: Тема на бременните № 31
« Отговор #127 -: Октомври 09, 2008, 18:25:19 pm »
z22 благодаря днес пак бях при доки и ми беше 125-80 и си взех апарат и си го следя за сега е ок
*
Re: Тема на бременните № 31
« Отговор #128 -: Октомври 09, 2008, 19:55:11 pm »
Да се отчета след ФМ. Според д-р Димитрова бебока си е добре и не трябва да се притеснявам за сърцето му. Потвърди, че ще е момче :). Но както се казва много хубаво не е на хубаво, оказа се че съм с плацента превия и ми каза да не вдигам тежко, което включва и Ели - ей това незнам как ще стане... Сдобих се със снимки на плацентата и упътването при най-малкото кървене да тръгвам с тях към болницата.

За помпите, аз си взех една за 2-3 лева от квартална аптека. Ползвала съм я само да облекчава напрежението в гърдите и съм доволна. Моя съвет е, ако основно ще храните с цедене тогава ви трябва скъпа помпа, но ако я ползвате инцидентно и най-простата ще ви свърши работа. За болницата е хубаво да си носите така че си вземете една проста, а после като видите какво е положението тогава си давайте парите, това е моя съвет но всеки сам си решава.

За подготовка на гърдите, нищо не правих. Да в началото имах малко проблеми, но с малко Дефламол нещата се оправиха, разбира се преди кърмене гърдите се измиват хубаво от Дефламола (той също е евтин за около 2-3лева).


Imagination sets the spirit free into a distant land of fantasy;
close your eyes and you will see within your mind there lays the key.

Почивай в мир мамо - обичаме те!
*

    Anika85

  • ***
  • 195
  • Много се обичаме
Re: Тема на бременните № 31
« Отговор #129 -: Октомври 09, 2008, 20:16:19 pm »
Момичета, кажете ми къде трябва да си направя изследване за листериоза, тъй като ядах пушена сьомга, а се оказа че нетрабва да се яде такава риба необработена . Поема ли се от ЗК  и колко струва?


*
Re: Тема на бременните № 31
« Отговор #130 -: Октомври 09, 2008, 20:22:23 pm »
FreshBreeze Вчера се зачетох в брошурата на Авент за кърмене. Та там пише че всяка сряда на място в магазина който ти обясних на лични и на телефон 02/955 5115 може да се получи безплатна консултация от медицинско лице за кърменето и храненето на бебето. Вчера бях цял ден в къщи, ама нещо много ме болеше корема и не съм излизала хвана ме яд щото го четох вечерта. Другата седмица обещавам да проуча нещата с цените и да питам за кърменето.

Днес корема ме боля по-малко, преди 2 месеца пак имах такава болка в окосмената част. Боля ме около седмица и престана. Незнам какво ми има..... доктора ме преглежда и каза че шииката на матката не е скъсена, пия магнезии. Единственото което ми идва на акъла че таза ми се разширява или че от многото качени кг сигурно ми тежи   :(  Общо взето като лежа ме боли немога да се завъртя в леглото, като стана и се поразтъпча спира, но вчера ме боля и докато ходех. Днес болката е по-лека дано отмине.


*

    mishanta

  • *
  • 7232
  • Не пропускайте профилактика при мамолог! Важно е!
Re: Тема на бременните № 31
« Отговор #131 -: Октомври 10, 2008, 06:54:45 am »


Трябва да слезна до партера най накрая другата седмица и да взема да си напазарувам помпа, стерилизатор и другите дреболиии дето ще са от Авент, но още не съм решила кои точно..... а и финансите свършиха ще изчакам да взема заплата и тогава.  :lol:


Калинка-Малинка, шом Авент ти е на партера, ние сме си коМши  :P.

А, ако видиш следобеда няколко симпатични майки с прохождаши бръмбъзъци в двора на 5то училище....
Ние сме! :wave:

Гери :hug2: , така чаках да пишеш, знам и вярвам, всичко ще е наред до края!
Ели ще бъде Кака за чудо и приказ, на хубавото ви момченце!
Благодарение на Вас съм Майка :flower: :flower:
Димитър 07.11.07 и Калина 21.10.09
:heartbeat: :heartbeat:

* Чувствителните хора живеят върху върха на пръстите си, за да не притесняват никого.
Прекосяват живота без да вдигат шум, защото целият шум е вътре в самите тях *


:eat: Рецептурник на майсторките в Зачатие :)
*
Re: Тема на бременните № 31
« Отговор #132 -: Октомври 10, 2008, 08:58:28 am »
mishanta   :oops:  Мда разбрах от Надин, че има няколко майки които са ми комшии. Вечер има доста майки в двора на училището. През деня незнам как е доскоро ходех на работа и се прибирах след 18.30. Надявам се да се запознаем скоро.  :lol:

Freshi виж този линк http://forum.bg-mamma.com/index.php?topic=226759.0;all
« Последна редакция: Октомври 10, 2008, 09:03:30 am от Малина »


*

    elma

  • *****
  • 1289
  • Само преживяното е истински разбрано
Re: Тема на бременните № 31
« Отговор #133 -: Октомври 10, 2008, 09:44:23 am »
Изглежда като Авент и има регулиране на вакуума.
А помпата на Авент дали има регулиране на вакуума? Една приятелка ми даде да ползвам нейната, но нямам упътването и общо взето ще действам на сляпо и по интуиция  :wink: :)
Re: Тема на бременните № 31
« Отговор #134 -: Октомври 10, 2008, 09:49:34 am »
Здравейте момичета.
Имам един въпрос, не е много ясен, но моля за мнение, ако някоя от вас се е сблъсквала с това. Бременна съм в 3-ти месец, но днес като ходих на консутация и занесох изследвания, които правих(ПКК, СУЕ и др.)акушерката ме попита коя кръвна група съм. Аз съм 0+, а мъжът ми е А+, но тя ми каза, че трябвало да правя дпълнителни изследвания, защото 0-та група давала несъвместимост и им искали напоследък (може би от здравна каса) да се правят доп. изследвания. Аз съм чела, че доп. изследвания се правят само, ако рез. ф-ра е -, а моя и на мъжът ми са +. Моля, споделете, някоя от вас чувала ли е за това и правила ли е доп. зследвания.
Предвартелно ви благодаря.
Re: Тема на бременните № 31
« Отговор #135 -: Октомври 10, 2008, 09:54:39 am »
Момичета, кажете ми къде трябва да си направя изследване за листериоза, тъй като ядах пушена сьомга, а се оказа че нетрабва да се яде такава риба необработена . Поема ли се от ЗК  и колко струва?

На мен това изследване ми го направиха в клиниката, където ми е ЖК. То, заедно с други чревни,  е задължително преди раждането. Направиха ми го преди 10 дни. Иначе не знам дали на този етап могат да ти направят по ЗК, а и има инкубационен период, така че консултирай се с лекаря си.
*

    Nadyn

  • *
  • 2703
  • Всяко зло за добро!
Re: Тема на бременните № 31
« Отговор #136 -: Октомври 10, 2008, 10:01:40 am »
А помпата на Авент дали има регулиране на вакуума?

Мисля, че няма, или поне аз не разбрах :D
Re: Тема на бременните № 31
« Отговор #137 -: Октомври 10, 2008, 10:09:14 am »
Днес корема ме боля по-малко, преди 2 месеца пак имах такава болка в окосмената част. Боля ме около седмица и престана.
Малина, момичетата в БГ-мама често се оплакват от болки в срамната кост. Казват, че са доста силни и неприятни. Оказа се, че не всички ги получаваме, но е нормално явление по време на бременността.

Гери
, радвам се за добрия резултат от ФМ. Една тревога по-малко :balk_602:

Денита, първите изследвания, които ти правят е за кръвна група. Тогава наблюдаващият те лекар преглежда картона и ако има забележки, ти ги казва. Би трябвало още тогава да стане въпрос за това.Аз за пръв път чувам за тези допълнителни изследвания, но може и да е някакво нововъведение.
*

    elma

  • *****
  • 1289
  • Само преживяното е истински разбрано
Re: Тема на бременните № 31
« Отговор #138 -: Октомври 10, 2008, 10:18:55 am »
Аз съм 0+, а мъжът ми е А+, но тя ми каза, че трябвало да правя дпълнителни изследвания, защото 0-та група давала несъвместимост и им искали напоследък (може би от здравна каса) да се правят доп. изследвания.
Лелеее, е това пък вече ми е съвсем ново. Аз съм А+, мъжът ми е 0-. Никой досега не ме е питал той коя кръвна група е, след като аз съм положителна...

Бубе
, какви са тези задължителни чревни изследвания?  8O И тава май сме пропуснали. На мен вече ми пуснаха от ЖК последните ПКК и урина, но никой не е споменавал тези...
На теб от ЖК ли ти ги назначиха или от болницата като рутинни изследвания преди секциото?

Nadyn
, благодаря! И аз така си мислех, ама викам за по-сигурно да питам да не вземе да се мина :wink: :D
*
Re: Тема на бременните № 31
« Отговор #139 -: Октомври 10, 2008, 10:19:36 am »
Здравейте и от мен!!! Поздравления за добрите резултати на Гери!!!
Малина, на мен док ми каза, че тези болки били от това, че костта се премествала нагоре, за да направи път на бебето при раждането и били нормални.
Чета, че обсъждате помпите, аз още нищо не съм си взела, вчера разучих колко струват кремовете за зърна..много ми искаше да си взема на Мустела, но може би ще е другата седмица.
Момичета, кажете ми къде трябва да си направя изследване за листериоза, тъй като ядах пушена сьомга, а се оказа че нетрабва да се яде такава риба необработена . Поема ли се от ЗК  и колко струва?
Аника, аз колко пушена сьомга съм опапала,във вид на сандвичи по разни купони, и чак сега разбирам че не можело  :? Мисля, че можеш във всяка една лаборатория да си направиш изследването, но май трябва да си го платиш. В 5 месец бях контактна с момиче, болно от заушка, трябваше да отида да си направя изследване за антитела, но не отидох  :oops: . А Бубе, на мене на последната ЖК ми взеха само ваг. секрет и ми дадоха направления за кръв и урина, чревни не са ми взимали. Да не би те да са задължителни за секцио само?
Иначе да се отчета - вчера бяхме на преглед, бебо е добре, док каза да взимам Магнерота до 36г.с. и после да го спирам, много ме зарадва. Та така. Доста дълго стана, за което се извинявам. Лек и успешен ден на всички  :D