0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

    Хера

  • ****
  • 908
  • романтично люлякова
Re: Тема на бременните № 31
« Отговор #40 -: Септември 26, 2008, 22:38:48 pm »
Абе имаше с мен една жена дето роди естествено - при нея на 4тия час вече имаше,докато аз се мъчих до третия ден с компреси да я накарам да се появи. А пък как се бях подула, щях да се пръсна :x
Гане раждах нормално...кърмата ми слезе на 3 ден...точно за изписването :)
Фреш това със зелевите листа действа но става много бавно...с помпата също. Да знаеш, че може би ще трябва и през нощта да ставаш да се цедиш защото гърдите ти ще преливат първите дни. Ако не ти се купува помпа а не искаш да спреш кърмата с лекарства ми пиши...ще ти пратя моята помпа - на Авент е и цеденето е песен :)
Моята зимна приказка - 21.09.2006
Пролетната приказка  - 21.04.2011
*

    kassi

  • *
  • 5258
  • Мама на трима
Re: Тема на бременните № 31
« Отговор #41 -: Септември 26, 2008, 22:44:48 pm »
Да знаеш, че може би ще трябва и през нощта да ставаш да се цедиш защото гърдите ти ще преливат първите дни.

Аз бих посъветвала Ели, да не се тревожи толкова сега, нищо не се знае. Макар, че не е зле да се снабдиш с една помпа за всеки случай. Аз очаквах да имам кърма, защото са две бебета /не знам защо съм била толкова загубена :? да си го мисля това/, та дори досаждах тук с въпроси за електрическа помпа.
И още по темата, мацката която роди с мен и тя секцио, имаше кърма още на другия ден като фонтан  8O. И до днес кърми малката.

Като цяло е неприятно това при теб, но няма начин. Ще отгледаш бебко и с АМ.


София е нашето чудо! Благодаря ти, Наде!
*

    Ganka

  • *****
  • 5926
  • мама и леля на ангелчета
Re: Тема на бременните № 31
« Отговор #42 -: Септември 26, 2008, 23:13:49 pm »
Абе всичко е до структура и разположение на млечните жлези. Майка ми е имала за две бебета кърма, аз едвам изкарах с мъки до 9 месец да кърмя. Така че според мен е рано да се тревожи човек за тези неща. И определено не е до големина на бюста, щото моя е огромен :oops:
« Последна редакция: Септември 26, 2008, 23:15:36 pm от Ganka »
Обещах на Лили:)
 
"... Защото, ако има някаква утеха в трагедията да изгубиш любим човек, тя е в необходимата вяра, че може би така е по-добре.
""Вещицата от Портобело", Паулу Коелю
*
Re: Тема на бременните № 31
« Отговор #43 -: Септември 27, 2008, 00:57:43 am »
фреши, а защо първо не си изясниш дали наистина няма да ти разрешат да кърмиш? Аз съм на Л-тироксин и се мислий, че това може да е проблем, но се оказа, че с моята доза мога да кърмя. Е , кърмата пак не ми достига та се чудя няма ли някой хормон за да я увелича? Че само с "бабешките" лекове не се получава.


*

    Tamara

  • *****
  • 1662
  • Ако спориш с идиот, вероятно същото прави и той.
Re: Тема на бременните № 31
« Отговор #44 -: Септември 27, 2008, 20:57:13 pm »
И аз се чудя за хормон. Нали сме си свикнали да си ги бодваме като не ни достигат :)
Аз с Марио имах много кърма и даже я изхвърлях. Като купех една кутия АМ ми стигаше за два месеца, а сега... е много по-зле положението. А горкото заслужава - всичко си изяжда милото.

Ама и ние в коя тема си избраме да обсъждаме кърменето
№1 - 18 г.
№2 - 13 г.
*

    veni_I_koci

  • ****
  • 609
  • Няма невъзможни неща, когото има желание за тях.
Re: Тема на бременните № 31
« Отговор #45 -: Септември 28, 2008, 11:24:35 am »
Е дами вие пак сте добре с кърменето, на мен кърмата не ми беше достатъчна дори и за първия месец, детето беше вси гладно и кърмата ми спря около 40 ден. Така аз казвам че съм кърмила колкото за традицията, на въпреки това и това време което съм кърмила първото си дете мисля че е било добре, защото тя не боледува и има силен имунитет. Дано и сега след като родя второто да имам кърма защото там е истината и здравето на детето. Мами ако имате кърмете.


*

    mini

  • *
  • 8160
  • purple addicted
Re: Тема на бременните № 31
« Отговор #46 -: Септември 28, 2008, 15:51:05 pm »
реално само два, три процента от жените нямат кърма
другото е въпрос на много неща, като основно е психиката
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."
"Прекалено много хора харчат пари, които не са спечелили, за да си купят неща, които не им трябват, за да впечатлят хора, които не харесват" Уил Смит
Re: Тема на бременните № 31
« Отговор #47 -: Септември 28, 2008, 16:38:00 pm »
Да се запиша тук, че тъкмо бях взела да си мисля, че никой вече не пише в темата на бременните :oops: Патешка работа!
За кърменето-може да не му е мястото, но добре, че писахте по нещо, та да сме наясно. Не че се успокоих, но поне съм информирана.

Добре дошли на новите бременелки. Без проблеми да изкарат до края!
*
Re: Тема на бременните № 31
« Отговор #48 -: Септември 28, 2008, 19:16:42 pm »
Здравейте!!!И аз с интерес следя какво споделят вече успелите мами за кърменето. Искрено се надявам всички ние да имаме достатъчно, за да храним бебоците си. Мен ме притеснява нещо друго - коластрата. Още от 4 месец започна да ми тече, свикнах й, но от скоро забелязвам, че цвета й се е променил и си е направо бяла  8O Притеснява ме това да не е знак за скорошно раждане, все пак имам още доста седмици (надявам се). На някоя от вас да й се е случвало нещо такова? на преглед съм на 02.10 и задължително ще питам лекарката :)
Лека вечер на всички!!!
*

    Tamara

  • *****
  • 1662
  • Ако спориш с идиот, вероятно същото прави и той.
Re: Тема на бременните № 31
« Отговор #49 -: Септември 28, 2008, 19:30:38 pm »
Пролактинът по време на бременността е висок. Подтиска го прогествронът, който се произвежда от плацентата. Когато при раждането се роди плацентата вече няма какво да подтиска пролактина започва кърмата. Така че в това да ти е висок пролактина не е нещо странно и не е признак за наближаващо раждане, успокой се.
Но може да означава, че по-рано ще ти слезе кърмата и няма да имаш нашите проблеми. Успокой си и си карай спокойно бременността. Ако нещо те притеснява обади се и питай лекаря, а недей да се чудиш. Лекарите знаят, че бременните питат.
№1 - 18 г.
№2 - 13 г.
Re: Тема на бременните № 31
« Отговор #50 -: Септември 29, 2008, 14:46:50 pm »
Да отчетем дейност по бременелските въпроси. От днес съм в майчински (официално, че аз на работа не ходя от 24 Март). Бебка е 2.100 кг. Вървим със седмица назад (отчетена е грешката от видеозона), но плацента - сочна (ако така мога да кажа), околоплодни води - колкото искаш. Органи - видимо ОК. Аз - наддала за цялата бременност до тук - 6 кг. Секцио - вече записано на 3.11 от 14ч. Мъжо няма да присъства, защото новата разпоредба в МД Варна е допълнително да се плащат 60 лв. за присъствието на съпруга в залата. Сигурно ще си помислите - колко са 60 лв, но като ги сложи човек върху всички други 20, 40, 60....става вече прекалено.
Re: Тема на бременните № 31
« Отговор #51 -: Септември 29, 2008, 15:02:41 pm »
Днес бях в АГ Селена да си взема болничен. Имах препоръка от д-р Даскалов. Имаше доста хора и почакахме. После дойде една акушерка и ми каза да ходя с нея. Оказа се,че ще ми взима кръв. На мен ми става лошо но нямаше къде да легна. Останах седнала и си затворих очите. Предопредих я че ми става лошо. Бодна ме и каза, че не ми тече кръвта, започна да ръчка , умрях от болка. Толкова груб човек не съм виждала. Стана ми лошо. Имаше сестра в стаята и тя ми наля вода. Щях да припадна. Сега ръката ме боли ужасно и съм синя цялата. Поне ще имам болничен за този месец. Дано другия път не ми взимат кръв. Но мисля ,че сега защото ми е първи болничен трябва да ме водят четири дни стационар и има рутинни изследвания. Пожелавам на всички бременелки лека седмица и скорошни попълнения. Бубе страхотна дата , Скорпиочне ще е. Аз съм родена на осми ноември.
Re: Тема на бременните № 31
« Отговор #52 -: Септември 29, 2008, 16:33:43 pm »
Херка, благодаря много за предложението :D много си мила. Ще набележа някаква помпа за купуване и мъжът ще тича, или ще купя преварително, ще видим как се развиват нещата. Тази на авент, от която си много доволна, каква е - ръчна, електрическа?

Габи, и аз бих искала да се изясни отсега, обаче какво да ти кажа ... лекарството е салофалк, на листовката му пише да не се кърми, изчетох сума неща в нета - препоръките варират, някои изследвания са показали, че нищо им няма на бебетата, ако майката ги кърми, други са с противоречиви резултати и сякаш преобладава препоръка да не се кърми, поради недостатъчно изследвания по въпроса. Лекарите, които питах тук, казват да не кърмя, например гастроентерологът, който ми води лечението. Другото лекарство, което може да се наложи да взимам, е кортикостероид - и тук варират мненията, но лекарката и за него ме съветва да не кърмя. Надявам се да питам някой и в Майчин дом, но да видим дали някой ще се наеме да препоръча да кърмя.

Има и още нещо, момичета, да ми стискате палци - гастрото каза да се ориентирам към спиране на лекарството  (докарала съм нещо като ремисия), че то пък пречи на раждането (братовчед е на аспирина), даже иска да го спра цял месец преди раждането 8O хвана ме страх дали ще съм добре :? Леко почнах да намалявам дозите, та да ми стискате палци да съм добре, хем да изкарам докрая в добро състояние и да не си усложнявам живота, хем пък ако съм добре може и да се пробвам да покърмя малко :D Стискайте ми палци!
Благодаря ти, Бени!







*
Re: Тема на бременните № 31
« Отговор #53 -: Септември 29, 2008, 16:46:02 pm »
Фреши що не питаш д-р Бърди, хем ще се запознаете  :wink: :) хем мисля, че той ще знае нещичко по въпроса ти за кърменето.
Който не разбира мълчанието ви, няма да разбере и думите ви.
Ако съдбата е спряла да ви се усмихва, опитайте се да я разсмеете!

*
Re: Тема на бременните № 31
« Отговор #54 -: Септември 29, 2008, 16:59:57 pm »
Фреши, подкрепям предложението на Перденцето.
Помпа мога да ти дам, ако искаш. Плейтекс, много малко е ползвана (цедя само за кашата с нея).
Стискам палци да нямаш проблеми със спирането на лекарството. Принцът ще е добре, обещал ми е. :wink:
Бубе, то не останало. :D Леко и възможно по-безболезнено. Здравото бебе е задължително. :D


"Нищо на света не е същото щом някъде там, неизвестно къде, една овца, която не сме виждали, е изяла или не е изяла една роза..."
Антоан дьо Сент Екзюпери
Re: Тема на бременните № 31
« Отговор #55 -: Септември 29, 2008, 17:15:23 pm »
Уайт, благодаря. Ние вървим заедно с Фреши, но май сега ще се разминем малко.
*
Re: Тема на бременните № 31
« Отговор #56 -: Септември 29, 2008, 17:18:51 pm »
Ние вървим заедно с Фреши, но май сега ще се разминем малко.
Толкова много ми се бременее отново, че съм си запазила разсеяността. :lol:


"Нищо на света не е същото щом някъде там, неизвестно къде, една овца, която не сме виждали, е изяла или не е изяла една роза..."
Антоан дьо Сент Екзюпери
Re: Тема на бременните № 31
« Отговор #57 -: Септември 29, 2008, 17:24:19 pm »
Бубе, и аз ще съм със секцио, така че никак не се знае - може и да съм преди теб, не сме говорили за дата още :D
Благодаря ти, Бени!







*
Re: Тема на бременните № 31
« Отговор #58 -: Септември 29, 2008, 23:34:37 pm »
тъй като разговора се върти около кърменето, утре в темата на "9 месеца" на училище ще е “Всичко за безпроблемното кърмене.” Някоя от вас ще присъства ли?
*
Re: Тема на бременните № 31
« Отговор #59 -: Октомври 02, 2008, 13:27:49 pm »
Малко да повдигна темата, че се загуби :)) Днес бяхме на преглед в ЖК, бебо е добре, вървял голям (не ми каза размери), глава 8,5 см, та според лекарката с моя таз 16,5 съм щяла да се "поозоря". Сега чакам прегледа на 09.10, да видим какво ще каже д-р Сигридов. Иначе килата май вече са ми множко +15  :oops: и аз се чудя защо едвам ходя. ама какво да се прави - заслужава си повече от всичко, после ще ги свалям. толкоз от мен, лек ден на всички :)