0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Re: Тема на бременните № 31
« Отговор #140 -: Октомври 10, 2008, 11:23:03 am »
Гери, радвам се, че всичко е наред :D

Малина, и аз така понякога усещам тежест като се обръщам в леглото от едната страна на другата, а като съм права не усещам тежест. Нали не лежиш по гръб, че не се препоръчва?

Вчера ходих да си купя кремче за зърната и от чудене кое, си купих две :oops: на авент и лансинох :lol: на мустела беше същите пари като на авент, но никъде в листовката не пишеше, че може да се прилага и преди раждане (аптекарката каза, че може). Даже сега мисля няколко дни да ги ползвам паралелно - единият от едната страна, другият, от другата, да видим ще усетя ли разлика. На вид лансинох е доста по-гъст, има само ланолин в него, а в авент има и още някакви съставки. Ако установя някаква разлика в действието, ще пиша тук, предполагам ще е интересно.
Вчера пуснах питане в бгмама по въпросите ми с кърменето и получих съвет да питам дерматолог, дали има някакъв проблем със зърната, за което не се бях сетила, така че още днес ще отида на дерматолог :D

Не ми липсва ентусиазъм, пък да видим ще доведе ли до нещо :lol:

Малина, благодаря ти много за нифото за средите в магазина, като дойда в квартала ще се занеса да видя на място (ако разбереш нещо повече междувременно, пиши) :D
Благодаря ти, Бени!







Re: Тема на бременните № 31
« Отговор #141 -: Октомври 10, 2008, 12:22:37 pm »
Здравейте момичета.
Имам един въпрос, не е много ясен, но моля за мнение, ако някоя от вас се е сблъсквала с това. Бременна съм в 3-ти месец, но днес като ходих на консутация и занесох изследвания, които правих(ПКК, СУЕ и др.)акушерката ме попита коя кръвна група съм. Аз съм 0+, а мъжът ми е А+, но тя ми каза, че трябвало да правя дпълнителни изследвания, защото 0-та група давала несъвместимост и им искали напоследък (може би от здравна каса) да се правят доп. изследвания. Аз съм чела, че доп. изследвания се правят само, ако рез. ф-ра е -, а моя и на мъжът ми са +. Моля, споделете, някоя от вас чувала ли е за това и правила ли е доп. зследвания.
Предвартелно ви благодаря.

Аз съм кръвна група О+, родих съвсем скоро, но по отношение на кръвната група никой не ми е искал доп. изследвания - нито ЖК, нито където раждах.

Срамната кост и мен доста ме понаболяваше в последните месеци на бременността - нормално е, като се разширява таза и бебето се вклинява.

Зърната на гърдите не мазах предварително, не съм ги и обтривала с нищо.  След раждането, докато засукваше детето мазах с Лансинох - много добре действа и е удобно, защото не се отмива преди кърмене.  Ако детето засуче както трябва, крем не се налага да се ползва продължително.

Успех и леко бременеене на всички!
*
Re: Тема на бременните № 31
« Отговор #142 -: Октомври 10, 2008, 13:17:33 pm »
Не лежа по гръб (по малко, доктора каза че може по малко и че сама ще усетя дискомфорт, най много по 30 мин да лежа по гръб). Проблема е че като легна на дясната страна например и се опитам да се завърта наляво, получавам остри болки в срамната кост направо ми иде да крещя. Дори ако опитам да стана от странично положение пак боли. Сега опитах лежейки по гръб да седна в леглото и така да ставам, определено по малко боли. Днес ме боля по малко надявам се да попремине, че ако така ще е до края няма да издържа.  :?


*
Re: Тема на бременните № 31
« Отговор #143 -: Октомври 10, 2008, 13:30:39 pm »
elma, на всяка цена трябва да кажеш, че с мъжа ти сте с различни резус фактори! Много е важно при раждането да се бие една инжекция, с която ще се предотврати това да направиш антитела към отрицателния фактор на съпруга ти с оглед на следващо раждане.
 

Косето е на небето.
*

    elma

  • *****
  • 1289
  • Само преживяното е истински разбрано
Re: Тема на бременните № 31
« Отговор #144 -: Октомври 10, 2008, 13:53:45 pm »
elma, на всяка цена трябва да кажеш, че с мъжа ти сте с различни резус фактори! Много е важно при раждането да се бие една инжекция, с която ще се предотврати това да направиш антитела към отрицателния фактор на съпруга ти с оглед на следващо раждане. 
Това не се ли отнасяше само, когато майката е с отрицателен резус фактор??? 8O :?
*
Re: Тема на бременните № 31
« Отговор #145 -: Октомври 10, 2008, 14:08:29 pm »
Elma Само за случайте когато жената е с "-" резус фактор, а мъжа с "+" резус фактор. Аз дори незнам мъж ми каква кръвна група е. Слава богу аз съм B+ .
Иначе досега едвали доктора ми нямаше да ме е предупредил че трябва да се прави нещо. Това го знам от майка ми тя е с "-" а баща ми с "+". Наскоро разбрах че и родителите на мъжа ми са същите резус фактори, както на мойте родители и само в тези случай има опасност от антитела. Даже свекито каза че поради тази пречина не се навила на 2-ро дете.  8O Майка ми е родила две и като гледам на мен нищо ми няма  :lol: (аз съм второто)
Hope Преди да пишеш нещо провери дали наистина е вярно.
« Последна редакция: Октомври 10, 2008, 14:10:30 pm от Малина »


*

    elma

  • *****
  • 1289
  • Само преживяното е истински разбрано
Re: Тема на бременните № 31
« Отговор #146 -: Октомври 10, 2008, 14:14:23 pm »
Малинка, благодаря ти :bighug:
Шашнах се за момент направо 8O
*
Re: Тема на бременните № 31
« Отговор #147 -: Октомври 10, 2008, 14:16:13 pm »
Момичета, писала съм го много пъти, RH антитела могат да се образуват само ако майката е отриц.ресуз фактор, таткото положителен и бебето ако е +. ако и бебето е - няма опастност. И анти Д гама глобулин до 72 часа след раждането се бие пак само в случай, че бебето е с + РФ.

Съвсем друг е въпроса, че съществува и кръвногрупова несъвместимост между някой родители, но тук вече не съм запозната между кои комбинации кръвни групи може да има проблем.
*
Re: Тема на бременните № 31
« Отговор #148 -: Октомври 10, 2008, 14:18:51 pm »
Мари, и аз не съм ги мазала преди раждането с нищо. Ръчните помпи са нож с две остриета - изцеждат добре, но съсипват зърната, защото доста ги разтягат. Моите си кървяха направо, а болката (с уговорката, че не съм лигла и търпя на болка)беше все едно ме включваха в електричеството, когато тя захапваше и почваше да мъчи от своя страна зърното. Проветрявай ги, нека да подсъхват, да не са влажни. След всяко кърмене ги дръж поне, докато подсъхнат. Аз ги мажех с крем след това, но после, като почнех с помпата, всичкият ефект отиваше на кино. Сега вече не ползваме помпата, защото се нормализира млекопотокът на централите ( :D ). Ако бебето ти прави допълнителни проблеми, направо си купи силиконовите зърна и ще се спасиш от всичко. Поне при нас тя не забелязва разликата. Аптекарката, от която мъжът ми ги купи (пратих го по спешност в миг на проблясък, че съществува и такова нещо), така се въодушевила, като чула какво търси, че направо си разказала своите кърмачески неволи. Според нея силиконовите зърна били подарък от Бога като компенсация за страданията на жената. Мъдри и проверени от практиката думи, без да са преувеличени!!!  :D Ако имаш кърма, не се отказвай!!!
Просто, ти и бебето трябва да се научите да се кърмите, от само себе си няма да стане, макар че се води за нещо толкова естествено.
Z22, благодаря ти.
Рози, аз за сега само се изцеждам. Бебо е още в болница и не се знае до кога, а и като си го вземем не се знае въобще дали ще се кърмим, но на мен ми се струва, че кърмата ми намалява. :(
Re: Тема на бременните № 31
« Отговор #149 -: Октомври 10, 2008, 14:25:48 pm »
Момичета, благодаря ви за отговорите.
Ще видим какво ще ми кажат във вторник. Ако наистина трябва да правя доп. изследвания, ще пиша.
*
Re: Тема на бременните № 31
« Отговор #150 -: Октомври 10, 2008, 14:31:44 pm »
StefiZ Ние и двамата с брат ми сме "+" резус фактор, това значи ли че на майка ни са и били такава инжекция. Тя непомни все пак е на 65 г и раждала за последно преди 31  :lol:


*
Re: Тема на бременните № 31
« Отговор #151 -: Октомври 10, 2008, 14:49:28 pm »
ами да, значи :wink:
и моята майка е с отр.РФ, брат ми е +, по-голям е (34г.)и след него са й били, след мен не, защото съм РФ -
*
Re: Тема на бременните № 31
« Отговор #152 -: Октомври 10, 2008, 14:50:44 pm »
Уф, забравих, Мари, защо не замразяваш кърмата, все пак като си го вземете ще си я изпие човечко :D
Re: Тема на бременните № 31
« Отговор #153 -: Октомври 10, 2008, 16:11:14 pm »
За изследванията. На мен вагинален секрет не ми взеха 8O, тонове не ми мериха (това го попитах, но нямало тревожни сигнали и било излишно). Преди да изляза официално в майчински, акушерката ми подари едно такова като онези от Местопрестъплението, дето вземат кръв като го потъркат по предмета :D. Прилича на голяма клечка за уши в пластмасова тръбичка. Казаха ми като отида на следващата консултация, да си го нося вече употребено, за да проверят за дизентерия и други работи. Та с много мъки изпълних задачата и толкова. Повече не са ми обяснявали. Е, резултатите са ОК.
Re: Тема на бременните № 31
« Отговор #154 -: Октомври 10, 2008, 16:56:57 pm »
Фреш, за какво са ти казали от бг мама да питаш алерголог за зърната? Не съм чела назад.
Но да ти кажа за мазането - преди раждането изобщо не е нужно да се хабиш. Всичко си е от правилното засукване на бебето. Аз получих рагади отново към 6-ия месец кърмене. Когато Андрея започнаха да я мъчат зъби, не захапваше правилно, може би от болка или се чешеше и от това ми станаха рани. И това са "тренирани" зърна с абсолютно кърмене 6 месеца. Така че с едно кремче, с мазане един месец, не виждам да има смисъл. Ако искаш по-добре мажи едното зърно, а другото не и като родиш споделяй  :wink:. Макар че и това е относително. Децата в често от едната гърда им е по-лесно да сучат отколокто от другата (първите месеци). Даже на една позната бебето отказваше от едната гърда да суче.
Обтриването абсолютно се отрича, защото може да доведе до контракции.

Вярвам, че всеки един от тук ще сбъдне мечтата си!

*
Re: Тема на бременните № 31
« Отговор #155 -: Октомври 10, 2008, 17:36:13 pm »
Уф, забравих, Мари, защо не замразяваш кърмата, все пак като си го вземете ще си я изпие човечко :D

Стефи, замразявам я.
*

    kassi

  • *
  • 5258
  • Мама на трима
Re: Тема на бременните № 31
« Отговор #156 -: Октомври 11, 2008, 09:25:29 am »
Мери, как е Алекс?


София е нашето чудо! Благодаря ти, Наде!
*

    eleonor

  • ****
  • 1075
  • БEA -ПРЕКРАСНА I CИМЕОНчЕ- БОНБОНчЕ-ОБИЧАМЕ ВИ
Re: Тема на бременните № 31
« Отговор #157 -: Октомври 11, 2008, 13:11:42 pm »
Бубе как така да носиШ вагиналният секрет на следваЩата консултация 8O
Той се взема сутрин след като станеШ и до 30 мин. трябва да се занесе до лабораторията(поне при мен беШе така).Ако Ще раждаШ нормално, предполагам знаеШ, 4е е задължително да се вземе и ректално.

HOPEмного се радвам за теб, лека бременност до край   и много се пази



Beatris - 13.01.2008
Simeon- 19.01.2009

МЕЧТИТЕ СЕ СБЪДВАТ
*
Re: Тема на бременните № 31
« Отговор #158 -: Октомври 11, 2008, 13:56:47 pm »
eleonor , аз съм за нормално раждане и изрично питах док няколко пъти дали трябва освен ваг. секрет да ми се вземе и ректален и той каза ,че няма нужда при мен, правело се само ако във ваг.секрет се открият някакви бактерии (забравих какви) и трябва да се установи откъде идват.
*
Re: Тема на бременните № 31
« Отговор #159 -: Октомври 11, 2008, 14:41:41 pm »
 :oops: извиниявайте за грешката, мислех че се отнася за всички с различни фактори, шашнах се и аз, затова го написах.

Косето е на небето.