Да се включа и аз. Страх ме е в асансьори и самолети.
За капак се оказах в асансьора веднъж, когато започна земетресение и спря тока, бях между девети и десети етаж, излизане няма, тъмно, блокът се евакуира, а една жена истерично крещи "Земетресениееее...". Аз тогава всъщност схванах, че асансьорът не е спрял, защото децата дърпата врата на партера, а защото токът е спрял (нямаше крушка). И че не се придвижва с придърпване надолу, а че се люлее... Тогава бях на 16 и фобията ми до такава степен се засили, че се катерех пеш до 12тия етаж. После нещата постепенно се поуспокоиха, сега почти напълно е преодолян този ми страх. Почти, защото сънувам от време на време как се возя в асансьор, който не спира на етажа, на който трябва, а го подминава и не спира никъде, подминава и последния етаж... сънят свършва бързо. Един път обаче както подминава последния етаж и се превъртат етажите примерно 20, 21, и т.н., сънят не свършва а продължава 50, 51... и аз си викам "а да бе, 551, как ли пък не, то така и 1500 може да стане..." и ми стана много смешно. Досетих се, че е сън. Случвало ли ви си е?