0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

помощ
« -: Септември 16, 2008, 22:22:29 pm »
с приятеля ми имаме сериозни проблеми в общуването-но аз го обичам и искам дете от него,според вас редно ли е да правим дете в този случай,мисля че не съм сигурна че ще го задържа с дете,кажете ми какво да правя,объркана съм,побърквам се-той ме напуска през ч0 дни-тръгва си,аз го моля вечно да се върне и така непрекъснато,няма друга-поне съм почти сигурна,помогнете...
*
Re: помощ
« Отговор #1 -: Септември 16, 2008, 22:27:55 pm »
Хм,точно в общуването щом има проблем е лошо....Не знам дали бих правила опити за дете , ако не съм сигурна в партньора си. Трудно може да ти се даде съвет според мен. Всеки съвет би включвал общуването като вариант...
« Отговор #2 -: Септември 16, 2008, 22:36:54 pm »
Защо не седнете като големи хора да се разберете кой какво иска и какава е причината той през някакво време да си трагва?! Не знам какво друго да те посъветвам- това е най-удачното според мен. В една връзка ако няма общуване, не знам как ще се развива. Желая ти успех и дано всичко се оправи
url=http://www.sestrenka.ru/lines/][/url]

« Отговор #3 -: Септември 16, 2008, 22:45:41 pm »
Миличка, човек е редно да мисли за дете когато има какво да му даде. Според мен една среда която ти описваш не е много подходяща за дете. Рядко има случаи, когато детето помага за проблемите, когато има криза в отношенията то попринцип я задълбочава. Поговорете и ако двамата искате едно и също и се готови напълно за дете деиствайте смело. Пожелавам ти нещата да се развият както ти искаш!
*

daninaa

• 700
  • Все някога ще успеем
« Отговор #4 -: Септември 16, 2008, 23:04:07 pm »
Не мисля ,едно дете ще реши подобен род проблеми или ако ги реши ще е временно .Наистина трябва като големи хора да седнете и обсъдите проблема и вземете крайно решение и ако нещата не вървят може всеки да поеме своя път и да бъде щастлив.
*

saraapl

• 2009
  • Нашата мечта... Обичаме те много
« Отговор #5 -: Септември 16, 2008, 23:10:10 pm »
едно нещо си помисли добре-ти такава среда за своето дете ли искаш..Баща който идва и си тръгва когато пожелае??? нещо ми се струва нереалмно..или ти не си готова за дете и просто не знаеш с какво да го задържиш или мила просто това НЕ Е ТВОЯ МЪЖ!

ПП:извинявам се че съм толкова отрицателно настроена,но такива неща... просто ме боли като ги чета..дано мила viviqn_ka успеете в крайна сметка да решите проблемите си.
« Отговор #6 -: Септември 16, 2008, 23:12:23 pm »
viviqn_ka позната история ми е това твоето!!!Преживявала съм го и ти казвам от ли4ен опит първо да се опиташ да разрешиш проблема по междуви,пък после може да помисли6 дали 4овека си заслужава да му роди6 детенце! :balk_602:

« Отговор #7 -: Септември 17, 2008, 00:14:33 am »
Решението да имаш дете е наистина много сериозна стъпка,за нея са нужни двама  ,така че обмислете отношенията си ,за да не съжалявате някой ден.Успех.
*

nimika

• *
  • 3357
  • Да сме усмихнати , добри и слънчеви!
« Отговор #8 -: Септември 17, 2008, 11:32:44 am »
пишеш ,че ти искаш дете от него -но той  иска ли го достатъчно  силно -това е взаимен двустранен процес -отглеждане ,възпитание ... така ,че  ако той не е готов и не го иска  няма смисъл да коментираме .
Поговорете  -както вече всички са ти казали -дали иска да сте заедно ,да бъдете семейство /не говоря за брак/ с  дете ...
А какви са причините ,за да си тръгва и да се връща - изяснете това  -щом не е друга жена,все има някаква причина?Кое не му допада  или как иска да живее? 
Успех !!!!
« Последна редакция: Септември 17, 2008, 11:36:54 am от nimika »

*

!!!

• 1495
  • Най стимулиращият дар? Надеждата
« Отговор #9 -: Септември 17, 2008, 11:37:09 am »
При такива отношение не мисля че редно щом като те напуска през 10дни и отношенията ви не са добри! Предполагам неискаш да гледаш дете сама? Помисли си много добре!
*
« Отговор #10 -: Септември 17, 2008, 11:44:50 am »
А аз си мислех, че това е сайт за двойки с репродуктивни проблеми, както и прилежащите му подфоруми...Но явно съм се лъгала...
*

Chandra

• *
  • 1567
  • Безспирно е движението на живота..
« Отговор #11 -: Септември 17, 2008, 13:03:55 pm »
Здравейте!
Може би темата наистина не е подходяща за този форум, но модераторите не са се намесили и тъй като надникнах тук, а Вивиян моли за помощ, реших да се включа...

Здравей Viviqn_ka!
Ще започна с твой цитат:
...мисля че не съм сигурна че ще го задържа с дете...

Наистина няма как да бъдеш сигурна в това! Но дори и гаранция да имаше, би трябвало да си помислиш за бъдещето, да го огледаш от всичките му страни. След време отношенията ви ще се развият и на тебе самата може да не ти харесва мисълта, че Той е останал до тебе не заради (любовта му към) тебе, а заради детето
Звучиш ми така, сякаш мотива ти за детенце е „запълване на дупки”.
Разбира се, че след появата на детенце животът на едно семейство се променя (и има нов, трети фактор), но хората в същността си остават същите, както и отношенията в двойката…
Не знам точно какви проблеми имате с приятеля си, но според мене точно там трябва да се концентрираш – в тяхното решаване, ПРЕДИ да мислиш за детенце (защото то няма как да е решение на проблема ти)… В противен случай съществува една реална възможност, да станеш самотна майка, което е свързано с по-големи затруднения от сегашните и с проблеми от съвсем друго естество. (а и в такава ситуация по обективни причини ще ти е по-трудно, да намериш човека до тебе).

Знам, че желанието ти, да се справиш с актуалния проблем (и то възможно най-бързо), ти пречи да направиш реална преценка на бъдещите събития, но трябва да помислиш за всички възможни последствия!
(Например, с детенце си и:
- той остава с тебе, но проблемите си продължават;
- твоето отношение към него се променя и мисълта, че си го задържала с дете те измъчва
- разделяте се и ставаш самотна майка, имаща всички трудности, с които е свързано това)

Няма да говоря за моралната страна и че ти би трябвало да помислиш да това, да създадеш добра семейна среда на детето си, защото момичетата преди мене вече са го писали… (а и май твоите вълнения в момента са други...)

Колкото и парадоксално да звучи, ако искаш, да задържиш приятеля си, трябва да се опиташ, да си по-независима (включително и емоционално). Бабите са казали: „На сила хубост не става”. Опитай, да поговориш с Него за проблемите, но попитай и себе си, защо така неистово (и с такива средства) искаш, да го задържиш…

Обобщено с две изречения: Обмисли добре всички аспекти на реалните последствия в бъдещето! Концентрирай се в решаването на настоящите проблеми!

Дано не съм била много груба и съм успяла, да ти помогна с нещо!
Желая ти услех!
"Don't tell God how big your problems are...tell your problems how big your God is."

*
« Отговор #12 -: Септември 17, 2008, 13:07:00 pm »
А аз си мислех, че това е сайт за двойки с репродуктивни проблеми, както и прилежащите му подфоруми...Но явно съм се лъгала...
Ми Мимка и аз така мислех, ама.....
Пристрастена към д-р Хаус!
*
« Отговор #13 -: Септември 17, 2008, 13:14:49 pm »
а аз като прочетох "помощ" и ми се изправи косата. а то какво било...
« Отговор #14 -: Септември 17, 2008, 13:30:55 pm »
Мацки , момичето освен този , има и проблем с репродукцията , ето цитат от неин пост:

"Ситуацията е следната-на 22год съм,имам 3 операции от кисти на яйчниците,при третата ми махнаха единия яйчник и тръбата.Дефакто съм само с 1.Искам бебе,правя опити от 8 месеца,защото при консултация със специалист в София той ми обясни че единственият начин да спрат кистите е да родя.Правя опити,тестове за овулация...и нищо.И така месец след месец.Как да забременея,имам ли шанс

- той остава с тебе, но проблемите си продължават;
- твоето отношение към него се променя и мисълта, че си го задържала с дете те измъчва
- разделяте се и ставаш самотна майка, имаща всички трудности, с които е свързано това

viviqn_ka - Подкрепям тези алтернативи , струва си да ги обмислиш!
Мотива за дете ,мисля трябва да е в друга посока и заради други причини.
« Последна редакция: Септември 17, 2008, 13:33:55 pm от Eфирче »
*

big_eyes

• 432
  • Само преживените неща са истински разбрани.
« Отговор #15 -: Септември 17, 2008, 16:45:40 pm »
остави го да си тръгне, има и други мъже на този свят, не си мисли, че е единствен. няма смисъл опитвайки се да го задържиш да мъчиш себе си и детето, което евентуално ще родиш, ако забременееш.
"ще потъжиш ден, два, ще ти е криво, ала от скръб едва ли ще умреш"
все пак най-важното в една връзка е хармонията и разбирателството и такива проблеми с общуването, каквито описваш, не водят към горните две.
да, ти го обичаш, но съм сигурна, че ше можеш да обикнеш и друг, който ще бъде подходящ баща на децата ти.
късмет :bighug:
Има три неща, които възрастните могат да научат от децата: да бъдат радостни без повод, винаги да са заети с нещо и да се стремят с всички сили към това, което желаят. Паулу Коелю
Хубав-Рошав
« Отговор #16 -: Септември 17, 2008, 18:21:00 pm »
и аз ги имах тези проблеми
не знам дали са се изгладили завинаги , но независимо от всичко ще почакам преди опити за дете-не е шега работа а детето има нужда от подходяща семейна среда в която общуването да е пример за подражение
не бързакато си е затръгвал приятелят ти нека си върви
мъже на земята колкото щеш
*
« Отговор #17 -: Септември 21, 2008, 18:20:39 pm »
Момичетата са ти отговорили и аз няма да се повтарям, но най-важното е да решиш дали това е човека.Желая ти много късмет.
*

Lisko

• *
  • 5448
  • Липсваш ми Бари:)
« Отговор #18 -: Септември 21, 2008, 19:33:55 pm »
Мило момиче, съвети ще прочетеш много но е важно какво е в сърцата ви.
Да, мъже на земята колкото щещ, но и жени също.Нещата никога не са едностранни.
Твое право е да не споделиш защо приятелят ти се държи така, но помисли (помислете), какво ви пречи да продължите и дали е непреодолимо. Може би остави идеята за дете на този етап.
Ако моят съпруг поиска да си тръгне, аз със сигурност ще опитам да го задържа и да изясним ситуацията (изключвам случаите на изневяра или тотално отегчение от мен, което няма как да не се усети и предварително). Едно нещо съм разбрала в този живот - когато хората се научат да разговарят (не само да говорят) и изслушват , нещата стават много лесно и бързо. Отделен въпрос е дали са в посоката която е очаквал човек.
Разговаряйте и ако се обичате продължете напред.
Искрено ти пожелавам да се усмихваш занапред.
« Отговор #19 -: Септември 24, 2008, 08:18:41 am »
Ако привличането и любовта са изстинали при един от вас,то е излишно да се мъчиш,а още повече да искаш да го задържиш с бебе!Така всички ще страдате!Както вече те посъветваха седнете и поговорете и тогава вземете решение ЗАЕДНО дали момента е подходящ за бебе!