Здравейте!
Може би темата наистина не е подходяща за този форум, но модераторите не са се намесили и тъй като надникнах тук, а Вивиян моли за помощ, реших да се включа...
Здравей
Viviqn_ka!
Ще започна с твой цитат:
...мисля че не съм сигурна че ще го задържа с дете...
Наистина няма как да бъдеш сигурна в това! Но дори и гаранция да имаше,
би трябвало да си помислиш за бъдещето, да го огледаш от всичките му страни. След време отношенията ви ще се развият и
на тебе самата може да не ти харесва мисълта, че Той е останал до тебе
не заради (любовта му към) тебе, а заради детето…
Звучиш ми така, сякаш мотива ти за детенце е „запълване на дупки”.
Разбира се, че след появата на детенце животът на едно семейство се променя (и има нов, трети фактор), но хората в същността си остават същите, както и отношенията в двойката…
Не знам точно какви проблеми имате с приятеля си, но според мене точно там трябва да се концентрираш – в тяхното решаване, ПРЕДИ да мислиш за детенце (защото то няма как да е решение на проблема ти)… В противен случай съществува една реална възможност, да станеш
самотна майка, което е свързано с по-големи затруднения от сегашните и с проблеми от съвсем друго естество. (а и в такава ситуация по обективни причини ще ти е по-трудно, да намериш човека до тебе).
Знам, че желанието ти, да се справиш с актуалния проблем (и то възможно най-бързо), ти пречи да направиш реална преценка на бъдещите събития, но трябва да помислиш за всички възможни последствия!
(Например, с детенце си и:
- той остава с тебе, но проблемите си продължават;
- твоето отношение към него се променя и мисълта, че си го задържала с дете те измъчва
- разделяте се и ставаш самотна майка, имаща всички трудности, с които е свързано това)Няма да говоря за моралната страна и че ти би трябвало да помислиш да това, да създадеш добра семейна среда на детето си, защото момичетата преди мене вече са го писали… (а и май твоите вълнения в момента са други...)
Колкото и парадоксално да звучи, ако искаш, да задържиш приятеля си, трябва да се опиташ, да си по-независима (включително и
емоционално). Бабите са казали: „На сила хубост не става”. Опитай, да поговориш с Него за проблемите,
но попитай и себе си, защо така неистово (и с такива средства) искаш, да го задържиш…Обобщено с две изречения: Обмисли добре всички аспекти на реалните последствия в бъдещето! Концентрирай се в решаването на настоящите проблеми!Дано не съм била много груба и съм успяла, да ти помогна с нещо!
Желая ти услех!