0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

mini

• *
  • 8160
  • purple addicted
Re: Свекърва ми идва пак....
« Отговор #60 -: Септември 24, 2008, 22:12:19 pm »
А пък моята свекърва е мащеха на мъжа ми, има син от първия си брак и определено поведението й е тендециозно в това отношение. Откакто се е омъжила за свекър ми само го скубе за пари, нищо не внася в къщата, той я издържа и нея, и сина й, не чисти, не готви, не пере, не простира и  т.н
а също така аз съм проста селянка щото го правя това за "сина й", от 22 години е само майка за пред хората и това не ми харесва.
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."
"Прекалено много хора харчат пари, които не са спечелили, за да си купят неща, които не им трябват, за да впечатлят хора, които не харесват" Уил Смит
*
« Отговор #61 -: Септември 25, 2008, 14:53:48 pm »
Лиско :bighug:!

*
« Отговор #62 -: Септември 25, 2008, 15:18:26 pm »
Lisko съжелявам за това което преживяваш с тази жена.Трудно е такъв човек да се уважава-да не кажа невъзможно.И аз съм имала много премеждия когато свекърва ми беше жива.Когато почина казах на мъжа ми-всичко съм и простила без едно-дето ме кълна една седмица преди сватбата.Незнам дали това някога ще мога да го забравя.Понякога свекървите сами си правят да не ги уважаваш и после изкарват снахите виновни но винаги е било така и така ще бъде.Няма начин да го променим.Моят съвет към теб е да избяхваш тази жена да не се срещаш много с нея.Не позволявай да ти се меси в семегството за да ти развали отношенията със съпруга ти.
*

Lisko

• *
  • 5448
  • Липсваш ми Бари:)
« Отговор #63 -: Септември 25, 2008, 15:39:45 pm »
D_nov, Hriska, Pimi,
благодаря ви:)
Днес вече съм си съвсем в ред с психиката:):):)

И наистина се надявам свекърва ми да е здрава и да си гледа живота.Така и моята половинка ще е спокойна:)а оттам и семейството ми:)
*
« Отговор #64 -: Септември 25, 2008, 16:10:47 pm »
Мале, мале, момичета... :( Направо нямам думи  8O Що за хора има... Що за жени!!! Що за майки...
Кураж на момичетата с тежки свекърви! Прегръщам ви силно - и се пазете, нито една свекърва не ни заслужава, да си помислят за това и половинките ни!

Аз пък ще ви се похваля - и моята свекърва си идва, пак! Само че тя е в чужбината, а ние сме си тук. И нея си я бива, ама какво да се прави, трябва да се траем, нали и под един покрив живеем, отвреме на време, де, с преспектива за постоянно скоро... Ох... 
Особеност на огъня е, че гори независимо от посоката на вятъра!
*

Марина75

• 3039
  • Скоро и ние ще бъдем родители!Вярваме в това!
« Отговор #65 -: Септември 25, 2008, 16:48:05 pm »
Ужас,Лиско,чета и направо не мога да повярвам че има такива злобни хора.Чудя се ,миличка как издържаш.Много кофти ми стана за теб,аз наистина не мога да си обясня защо така се държат тия свекърви,ами нали нейния син сподяля живота си с теб,нали именно ти го обгръщаш с любов и се грижиш за него,направо не ми го побира ума,ами и да псува луда работа.На мен слава Богу са ми чужди такива взаимоотношения,моята свекърва е  явно песъчинка в пустинята,та тя ми е като майка и аз за нея и за свекъра ми съм като дъщеря.Страшно много ни помагат ,страхотни хора са.Ами на Пими свекървата,да я кълне,ами това не е за прощаване.Как е възможно да има толкова много злоба в една душа?

"Преживените трудности не определят живота ти, а те научават да бъдеш победител!"
*

daniski

• 550
  • Моят дар от Бог-Грант Даниел
« Отговор #66 -: Септември 25, 2008, 20:05:50 pm »
Тъжно е наистина как много близки хора тровят живота си един-друг и го правят направо невъзможен!
Често се питам защо сме такива?Защо просто не живеем спокойно?
Навън-в работата си,а често и сред приятелите си,ние срещаме достатъчно студенина,лицемерие,предателство и много напрежение.
Искам когато се прибера у дома вечер,да срещна нещо различно-обич,разбиране-(дори когато аз съм сгрешила),уют и топлина!Защото това е смисълът на семейството,нали?
А не да следва продължението на дългия ден...
Така съм уморена от инфарктни ситуации,искам просто спокойствие.
*

*слонче*

• 1764
  • вече сме трима и съм най-щастливата жена на света!
« Отговор #67 -: Септември 26, 2008, 09:23:02 am »
Това не мога да го повярвам :oops:
Как може да има такива хора фи такава злоба? :x
Благодаря на Господ, че моята свекърва е много мила и готина жена. Наистина не е възхвалявам, но рядко са такива. Може би защото брат й няма деца и знае каква мъка е, но не е само това причината.Винаги мисли за нас, помага с каквото може и никога не ни е притеснила за нищо, сама се бори даже помага и на нас. Пожелавам на всички добри отношения и спокоен живот.
никога не отстъпвай на принципите си!
*
« Отговор #68 -: Септември 26, 2008, 13:02:00 pm »
Лиско, прекланям се пред мъдростта ти...
« Отговор #69 -: Септември 26, 2008, 14:56:06 pm »
ЗАЩО НЕ Я ФРАСНЕШ С НЕЩО? КУЧКА!!!!! :balk_198:
 :bighug: ПРЕГРЪЩАМ ТЕ ТИ СИ МНОГО СМЕЛА И МЪДРА ЖЕНА !
*

Lisko

• *
  • 5448
« Отговор #70 -: Септември 26, 2008, 15:01:22 pm »

Не, не.Не така.
Благодаря ви момичета, но няма нужда от такива думи.

бъдете здрави
*

daniski

• 550
« Отговор #71 -: Септември 26, 2008, 20:49:56 pm »
А,ще я фраснеш...
нали после ще я разнесе по всички че я е "пребила" и какво ли не още...пък и нали сме цивилизовани хора?Това с нищо не помага!
Обаче Лиско,когато забременееш-дори не и казвай!Тя не заслужава да знае!Нито после да се грижи за бебето ти!Дано още другия месец си бременна!!!
*

Lisko

• *
  • 5448
« Отговор #72 -: Септември 26, 2008, 21:10:08 pm »
Обаче Лиско,когато забременееш-дори не и казвай!Тя не заслужава да знае!Нито после да се грижи за бебето ти!Дано още другия месец си бременна!!!

:):):)не и в началото.
Може би съпруга ми,"Зачатие" и аз ще сме тези които ще знаем до 3-ия месец.Мисля, че и майка ми:)И доктора ми:)
Всички останали ще разберат маалко по-късно:)
Аз не искам да е около мен или аз около нея, но няма защо да искам такова нещо и от сина и.А едно дете (дай Боже), съвсем няма да е причина да и го върна като я държа изолирана.

Не искам да говоря предварително, но смятам сама (и супруга ми когато си е в БГ) да се грижа за децата ни:)Без майки, свекърви и т.н.:)
Работата ми позволява да съм си в нас колкото преценя, да разполагам с времето си и затова не би ми било трудно и притеснено, стига да съм здрава:)

:)Благодаря ти за пожеланията Даниски:)Дано добре си ме заплюла:)
*

lidia

• 2959
  • Най-хубавото се вижда само със сърцето.
« Отговор #73 -: Септември 26, 2008, 22:37:49 pm »
Горкият ти мъж.  :(
Това е под всякаква критика просто. Извинявам се но не се стърпях. Моята свекърва си позволи да крещи по мене и пред мен да каже на сина си че трябва  да ме пребие и изхвърли от дома ни. Повярвай ми, това беше черешката. А преди това какво съм изтърпяла аз си знам. Въпреки това събрах сили да и простя и да не и отговоря по този ненормален и идиотски начин. Защо? Защото не ми пука нито за мнението и , нито за отношението и. Но ми пука за мъжа и семейството ми. Само и единствено на него му пука и аз не мога да му го причинявам, просто не мога, колкото и да ми е неприятна. Не я допускам да се меша, но обяснявам кротко. Никога не крещя камо ли пък да я ударя  8O
А "кучка" просто това говори за първите седем години. Между другото точно свекърва ми нарича женското ни куче "кучката", ама нали го написах, средата и първите седем години...
http://www.youtube.com/watch?v=xFkUG9xSSSE с благодарност на едно цигуларче :)
http://www.youtube.com/watch?v=dy2KNUESXp0
*

daniski

• 550
« Отговор #74 -: Септември 27, 2008, 05:54:31 am »
Е хайде сега,тя като е рекла да не е отсекла... :balk_68:
*

Марина75

• 3039
  • Скоро и ние ще бъдем родители!Вярваме в това!
« Отговор #75 -: Септември 27, 2008, 07:10:57 am »
Дидка,защо такава злоба,нали знаеш че на лошото не се отвръща с лошо.Ако ти фраснеш свекърва си дали сина й ще те подкрепи как мислиш.Каквато и да е тя му е майка и винаги ще му е такава,кръвта вода не става.Представяш лш си той да фрасне майка ти.И кучка,що за изказване,наистина ти липсват първите 7,не се обиждай но преди да направиш подобно изказване и то във форум който четат толкова много хора помисли малко.Аз лично съм възмутена от подобно изказване,дано да не го мислиш наистина това,което си казала.

"Преживените трудности не определят живота ти, а те научават да бъдеш победител!"
« Отговор #76 -: Септември 27, 2008, 14:55:03 pm »
Здравейте момичета , явно никой от вас не ме е разбрал какво съм имала в предвид.просто бях възмутена от разказа на Лиско и псуването на майка и т.н. и изказването ми беше емоционален изблек. Разбира се никога няма да ударя моята свекърва /тя не е като на Лиско/, явно съм прекалила с думите си и съм подразнила някой от вас за ,което се извинявам. Не е нужно да се убиждаме , че ни липсват първите седем . Определено не мисля че ми липват , всеки от нас се познава най добре а хората около нас ни познават още по добре !
Още веднъж се извинявам , а на теб Лиско пожелавам по скоро изпращане на свекито и не се притеснявай има много по важни и по хубави неща в живота за които да мислиш! :balk_602:
Целувки на всички!!!!
*

daninaa

• 700
  • Все някога ще успеем
« Отговор #77 -: Септември 27, 2008, 16:44:16 pm »
Моята свекърва почина преди 2 месеца.Никога не сме се разбирали-за нас важеше два остри камъка брашно не мелят.Може да не съм я обичала но се стараех да я уважавам колкото и на моменти да ми беше трудно,но никога не съм забранявала да идва у нас,да вижда дъщеря ми-все пак тя и е внучка,да вижда сина си.Той може на мен да ми е мъж на на нея и е дете и го е отгледала от едно парче месо.Да не говорим пък че никога не съм и''посочила вратата''както тук някои се изразиха.
Защо поне за миг не се поставите на мястото на свекървите си?Ако на вас след време бъдещата ви снаха не ви допуска до дома си и съответно до детето и внучето ви?А голям купон ще стане тогава.Ако мъжа ви не допуска вашите родители както вие майка му много добре ли ще се чувствате?За мен в живота са нужни компромиси както от единия така и от другия.Съжелявам лиско за това което се е наложило и се налага да изтърпяваш.Абе тая жена пред нищо не се спира .Не ти стигат проблемите със забременяването ами това нещо да му търпиш простотиите.Незнам аз как бих реагирала ама тя наистнина нищо не заслужава .И е много грешна заради тези помисли нейните че криеш парите за инвитрото за себе си.Брей човешката злоба докъде може да доведе и няма сприране и граници.И въпреки всичко ти пожелавам всичко хубаво и успех във всички начинания на вашето семейство.Нека цари любов и разбирателство в семейството ви напук на всичко и всички.
Моята свекърва не беше идеална но аз не съм цвете за мирисане.Всеки си има кусури.Когато аз ходех у тях се съоразявах с нея колко се съобразяваше тя с мен у нас вече е друг въпрос.
Ще кажа само още нещо-с тях тощо но и без тях още по-лошо!

:)Пими, само един въпрос:)
когато свекърва ми си позволи да ме напсува на майка, после на още нещо (причината беше, че я помолих ние да си се занимаваме с финансите на нашето семейство защото преди мен се е занимавала тя), когато след като простих заради сина и тя ми върна с разправяне пред половината квартал как бебето ми било паднало и затова сам отслабнала (аз никога досега не съм забременявала а тя знае защо),отблагодари се и с това, че докато ние вземахме заем за икси-то, тя блъскаше с ръка по масата (не е израз само, а истина) и ми казваше, че и дължим пари защото била инвестирала в сина си и сега иска той да си връща инвестицията а аз бях 3 дни след трансфер и не си спомням как се довлякох до вкъщи от срам, обида и неразбиране ЗАЩО?
Та въпроса ми е...как да я уважавам при положение, че е майка и по-добре дори от мен трябва да разбира какво, кога и как да говори.По добре и от мен би трябвало да знае какво е да имаш възпитание и човешко отношение.
Как да я уважавам, когато нарича майка ми селянка само защото сина и не крие, обичта към тъща си, и защото майка ми си ходи на село и се претрепва от работа събота и неделя но и харесва.Как да я уважавам, когато "селянка" е най-"милото" обръщение към нея?За себе си нямя да споменавам.
И това е преди да спра да търпя и да я помоля да стои далече от мен.Не от сина си, и живот и здраве от внуците и...само от мен.
Пими, ти можеш ли да уважаваш такъв човек?
Аз имам много кусури, понякога никак не съм добра, бяла и разбрана, но никока не съм показвала неуважение към нея и съм и била благодарна дори само заради това, че сина и го има, което не е никак малко.
Аз немога вече да я уважавам , но най - важното е, че не искам, защото когато ме псуват на майка и за благодарност към прошката ми ме псуват на мъртвия ми баща някак...ми е грозно да се преклоня.
Затова и немога да се поставя на нейно място защото НИКОГА не бих могла да бъда толкова ниско до земята.Затова и без нея ми е по-добре а не по-зле.

Нищо лично към теб Пими, просто емоциите ми взеха връх след като днес до мен достигнаха поредните смразяващи коментари как аз съм направила сина и стерилен и съм се правела, че правя инвитро за да си слагам парите в моя сметка:):):)
Немога да я уважавам:)
Мога само сега да поплача, надявайки се да ми олекне заради самотата, заради това, че немога и нямам право да споделя с мъжа си, защото не заслужава да му го причинявам, надявайки се да мине бързо времето докато си дойде и започнем следващата процедура и надявайки се утре пак да се събудя усмихната:)
Извинявайте момичета...дойде ми в повече:)
*
« Отговор #78 -: Октомври 12, 2008, 00:32:24 am »
Аз тоя път искам да се оплача, защото май няма на кого друг... Колко съм разстроена от поредното пристигане на свекито. За една седмица направо ни... Моето положение пак е по-добро, но не завиждам на горкия ми мъж - скапа се да изпълнява заръките й, имаше второ успоредно работно време през тези 7 дни... Направих й деликатна забележка, днес направо й го натъртих да се постави поне за миг на негово място, дори приятелка й обърна внимание на същото - "Е, - вика, - не съм чак толкова лоша!" Не знам, да си обсебен чак толкова от себе си...?!

Та най-добрият вариант е свекървата и семейството да си живееме отделно. Да си се виждаме един път на месец за обща раздумка, да си обменяме чат-пат подаръчета... и да ни е мирна главата. Дори когато ни се вижда невъзможно, дори когато търпим материални загуби...

Непонятен ми е този български манталитет - отнасяй се към някого с добро, та да ти се качи на главата. Както и не мога да разбера да правиш всичко за майка си и най-накрая пак да те упреква. Ей, това най не мога да понеса, да гледам как тъпче собственото си дете!

« Последна редакция: Октомври 12, 2008, 00:43:09 am от ognyana »
Особеност на огъня е, че гори независимо от посоката на вятъра!
*

kassi

• *
  • 5258
  • Мама на трима
« Отговор #79 -: Октомври 13, 2008, 00:25:32 am »

Непонятен ми е този български манталитет - отнасяй се към някого с добро, та да ти се качи на главата. Както и не мога да разбера да правиш всичко за майка си и най-накрая пак да те упреква. Ей, това най не мога да понеса, да гледам как тъпче собственото си дете!

Ето това, като че ли е навсякъде. И аз не мога да се примиря с това нещо. Това се среща много повече при момчетата, и за съжаление при недостойните за грам уважение жени, които ни се водят свекърви. Точно тези, които разбиват живота на децата си, заради личното си щастие, точно те после са повече уважавани, а синовете им имат едва ли не страх от тях и на "стари" години.
Не искам да съдя никого, и сигурно ще си умра възмутена и огорчена от това житейско правило. Защото да бъдеш майка, само когато имаш нужда от нещо, и само когато нареждаш и строяваш, и да бъдеш баба веднъж на три месеца, това не го разбирам и никога няма да го простя, макар да не съм пряко засегната.

Дай боже един ден да не правя същите грешки и простотии като моята свекърва например.  :x

« Последна редакция: Октомври 13, 2008, 00:27:57 am от kassi »

София е нашето чудо! Благодаря ти, Наде!