Хайде и аз да се намеся....Имам си една такава свекърва...Но, тук проблема не е във свекървата, а в нейния син.
Моят съпруг има една приказка: "Родителите си не можеш да ги избираш, просто се раждаш син на тази майка и на този баща. НО, жената, която обичам съм си я избрал аз и тя е моето семейство." И така. По тази начин отряза свеки. Аз съм изтърпяла мнооого неща. Имаше планове да купува по-голям апартамент, като продадем нашия и ако има за доплащане, тя да ни помогне. Ама, имаше условие - новия апартамент да е на нейно име, защото като се разведем аз няма да мога да го поискам. Като се отказахме от продажби и т.н. тя продължи да дава обяви за нашия апартамент, защото имаше пълномощно да го продава и каза, че ще ни остави на улицата, и ако искат моите родители да ни прибират. Казвала е на майка ми и на съпруга ми, че за нищо не ставам, а след първия ми аборт ми се тросна, че аз съм си виновна и като стане пак така другия път, ще видя. Е, това майка ли е? Съпругът ми я сложи на място и каза, че повече не иска да имаме никакви взаимоотношения с нея и толкова. Една година не се видяхме. Сега стопляме отношенията и то заради мен, защото аз съм противник на такива ексцесии. Ако зависеше от половинката, и до сега нямаше да си говорим.
Така че, в тази ситуация е важно какво ще предприеме съпругът ти, Данински. Не може вечно да се съобразява с нея, защото сега вие сте неговото семейство. Може би трябва да бъде по-твърд. Да не вярва на обещания, че ще се държи добре, че се била променила и т.н. Освен това, вместо да стои толкова дълго време при вас, може да й каже, че искате да ви гостува 2 седмици, примерно.