0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

daninaa

• 700
  • Все някога ще успеем
Re: Свекърва ми идва пак....
« Отговор #20 -: Септември 16, 2008, 17:38:29 pm »
Неприятна работа ама кво да се прави.Аз съм много добре откакто свекърва ми се омъжи повторно след като минаха 12год от кончината на свекъра ми.Преди все на главата ни беше а сега много рядко се виждаме и почни не ме занимава с нищо.Радвам се само че съпруга ми вижда нещата и така я изрязва когато трябва.Тя рече да каже нещо той я среже и тя млъква.Не допускам никакви вмешателства нито от майка ми нито от свекърва ми.Не са ми помогнали с нищо всичко сами сме си направили така че нищо не могат да ми кажат.Но в началото като млада снаха и аз бях подложена на тормоз особенно кагато детето ми беше бебе и бях зависима от нея на моменти.Когато да я помолих да го гледа все работа имаше но годините се въртят сега го иска той неще и да чуе.Всичко се връща и идва един момент си сядат на гъза особенно като поостраеят ама да ги пита човек защо правят тези неща на младини.
*

daniski

• 550
  • Моят дар от Бог-Грант Даниел
« Отговор #21 -: Септември 16, 2008, 19:25:47 pm »
  Ако все пак не успееш да се пребориш и свекито ти кацне - направи я дива и щастлива. Нали е дошла да помага - ти си гледай бебето, а за нея - чистене, готвене, пране... Млада е още - ще издържи. :lol:  Нагъни я яко. Няма да иска да чуе после за  Америка, а като се прибере на село - ще й се види рая на земята. :D
Е това искрено ме разсмя!Уж съм хитра, а пък не ми беше минало през ума!Дупе да и е яко!тя както мрази да готви-всеки ден ще я карам!И нов парцал за пода ще и купя-по-голям...Ще я карам и ваната да жули...за Коледа ще светне апартамента!!!5 стаи са -и пердета има за пране и гладене!!!Много мерси за съвета!!! :D
Момичета,варианта с моята майка не работи-тя не иска да идва-ние не си и говорим,не знае дори че чакам дете. :(
Тодор говори пак с майка си-припомни и какви скандали ни спретна миналата зима-тя се кълне че сега е друг човек....дрън-дрън....щяла да прави каквото ние кажем,само да гледала детето...
Била разбрала какво е изпуснала в живота,мъжа и я бил тормозел...той бил виновен за всичко...той провалил престоя и Америка,та не се зарадвала на нищо.
А на мъжа му казах-правя компромис за първи и последен път.Аз я поканих с желание да дойде,а тя се омаза.като го направи и сега-това ще и е за последно!И не ми пука за имотите и,нито за нищо.Той каза,че е съгласен и много щял да и говори като дойдела.
Хич и не вярвам,тя не познава първото дете на Тодор-дъщеря му Теодорка-а тя е вече на 18!!!Хем са си живели в БГ!Правете си изводите каква е.
Иначе Тодор е много мек човек,не искам да го наранявам с лоши думи за нея-те и без това години не са си говорили.
Честно казано,ако тя се държи човешки и не ни поднася истерии-нека седи-какво ми пречи!?Обаче ме е страх-но се надявам,че сега след смъртта на свекъра може пък и да се промени.Въпреки че това рядко става. :?
харесва ми и съвета на Касси-"Мисли за хубавите неща, които ти се случват, а не за онези, които може би  ще ти се случат. Насочи енергията си към по-хубавото нещо в живота си."
Ще се опитам.Дано лошите ми очаквания не се сбъднат.

*

nimika

• *
  • 3357
  • Да сме усмихнати , добри и слънчеви!
« Отговор #22 -: Септември 16, 2008, 20:36:49 pm »

Е това искрено ме разсмя!Уж съм хитра, а пък не ми беше минало през ума!Дупе да и е яко!тя както мрази да готви-всеки ден ще я карам!И нов парцал за пода ще и купя-по-голям...Ще я карам и ваната да жули...за Коледа ще светне апартамента!!!5 стаи са -и пердета има за пране и гладене!!!Много мерси за съвета!!! :D

ААААААА-парцала за пода трябва да е по-малък ,за да има повече работа... :lol:

Все пак с е настрой положително -всеки си е чепат и характер-опитайте се да погледнете позитивно на нещата-все пак е майка на мъжа ти и бъдеща баба- добра или лоша,нали казват кръвта вода не става -поне ще ти е чиста съвеста ,че ти си направила опит  за разбирателство  и си й дала шанс -ако тя не е готова да поеме подадената й ръка ,за нейно зло е.
Може пък наистина жената да иска да помогне ,ама характера й да е такъв.

Знам ли -мен това със свекървите  му е чуждо-защото  с моята се разбираме много добре /макар сега да сме в различни градове ,сме живяли преди заедно /-е -понякога се налагат  взаимно копромиси ,но нима с майка ми не се налага да правя такива?

Не мога да проумея как може майката на сина си да опитва да развали о-ята му със жената ,която той обича и е избрал -това по принцип за свекървите-имам  приятелки  с подобни проблем и ви разбирам
daniski -ще чакаме развоя на нещата и още веднъж -пази и нервите и себе си за бебока!!!!!!!!

*

mini

• *
  • 8160
  • purple addicted
« Отговор #23 -: Септември 17, 2008, 07:53:02 am »
Чета ви и искренно съм учудена, че можете толкова злоба да сте насъбрали. Даниски, отпусни се- дете чакаш. Дръж се по- категорично с мъжа си, аз моята свекърва като не искам да я виждам не я пускам у нас и толкова. Живея в Ник 11 години, до сега нямам нито един скандал с нея. Виждаме се от празник на празник и не крия факта, че не ми допада и никога няма да сме приятелки. Николай знае за чувствата ми към нея, споделяла съм ги в прав текст. Свекърва ми никога не се е грижила за Стефания, няма да го позволя и за в бъдеще и за другото дете. Още повече да падна до нивото да я накарам да ми мие и чисти къщата- дома, който сме създали заедно с Николай за нас и децата ни.
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."
"Прекалено много хора харчат пари, които не са спечелили, за да си купят неща, които не им трябват, за да впечатлят хора, които не харесват" Уил Смит
*

mishanta

• *
  • 7232
  • Не пропускайте профилактика при мамолог! Важно е!
« Отговор #24 -: Септември 17, 2008, 09:04:32 am »
Чета ви и искренно съм учудена, че можете толкова злоба да сте насъбрали. Даниски, отпусни се- дете чакаш. Дръж се по- категорично с мъжа си, аз моята свекърва като не искам да я виждам не я пускам у нас и толкова. Живея в Ник 11 години, до сега нямам нито един скандал с нея. Виждаме се от празник на празник и не крия факта, че не ми допада и никога няма да сме приятелки. Николай знае за чувствата ми към нея, споделяла съм ги в прав текст. Свекърва ми никога не се е грижила за Стефания, няма да го позволя и за в бъдеще и за другото дете. Още повече да падна до нивото да я накарам да ми мие и чисти къщата- дома, който сме създали заедно с Николай за нас и децата ни.

:good_post: Подкрепям Мини!
Аз мисля, че колкото и да имате неразбирания и несъответствия трябва да се правят компромиси!
А и живот и здраве да е, и ние натам вървим, кой тъща, кой свекърва! :wink:
Благодарение на Вас съм Майка :flower: :flower:
Димитър 07.11.07 и Калина 21.10.09
:heartbeat: :heartbeat:

* Чувствителните хора живеят върху върха на пръстите си, за да не притесняват никого.
Прекосяват живота без да вдигат шум, защото целият шум е вътре в самите тях *

:eat: Рецептурник на майсторките в Зачатие :)
*

kassi

• *
  • 5258
  • Мама на трима
« Отговор #25 -: Септември 17, 2008, 09:37:58 am »
И аз съм на мнението на мини. Когато не ти е приятен някой, покажи му го и му обясни защо. По-добре рано, отколкото късно  :wink:. Винаги съм била затова да си открит с хората. Дори съм прекалено директна.  :?

София е нашето чудо! Благодаря ти, Наде!
*

nimika

• *
  • 3357
  • Да сме усмихнати , добри и слънчеви!
« Отговор #26 -: Септември 17, 2008, 11:28:52 am »

Това с идеята за чистене и готвене -мисля,че беше казано на майтап и едва ли daniski го е приела  толкова  в прав текст  ,но  от  друга страна нали свекървата  е казала, че за това иска да отиде -за да помага.
А и нещата стоят по  различно ,при условие ,че заради свекървата те се скараха  преди  време  и оставам с впечатлението ,че мъжът й не застава  твърдо зад нея ,а по някакъв начин подкрепя и майка си.
Разбира се ,че  трябва  да опитат  компромис  в отношенията и да  си дадат взаимно шанс-както по-горе писах .

*
« Отговор #27 -: Септември 17, 2008, 12:23:03 pm »
Чета ви и искренно съм учудена, че можете толкова злоба да сте насъбрали.

Мини, недей така. :( С чувство за хумор и без капчица злоба го казах това за чистенето и готвенето, имайки предвид конкретния случай, ама карай който разбрал, разбрал...
 Аз уважавам моята свекърва, защото и тя уважа мен и най-вече защото е майка на любимия ми човек. Но всеки тръгнал с намерението да ми разваля семейството, бих го подложила и на по-строг режим от чистене и готвене (това пак в кръга на майтапа) :wink:.
*
« Отговор #28 -: Септември 17, 2008, 12:55:51 pm »
 Хайде сега да си кажа и аз мнението.

Взаимоотношенията мужду свекърва и снаха са двустранни. Те са такива, каквито си ги направиш.

Първо и основно правило на всяка умна съпруга е да внуши на възлюбения си, че семейството са мъжът , жената и детето/децата/. Всички останали са роднини.
 За да има мир и любов в едно семейство,се слага ясна граница на взаимоотношенията с тях.

Как постъпих аз?
Изтраях моята свекърва няколко месеца да си развява байряците, което включва:
 -намеса във почти всички семейни решения.
 -обаждане /на мен/ по 5 пъти на ден- наставления, мрънкания и поставяне на задачи.
 -намеса във възпитанието на детето.
Всичко това беше свързано с доста хм..неприятни разговори и опит за настройване на мъжа ми срещу мен.

Един слънчев ден я хванах на къс пас и с много сладък и мил глас я попитах:
 -Скъпа ми майко, искаш ли мужду нас да цари мир и хармония?
 Тя:
 -Да!
 Тогава пак със същия тих и кротък гласец и казах къде е границата, и че ако още веднъж я престъпи, вадя ноктите и дера всеки, който се опитва да ми се разхожда по опашката.
 Трябваше да избира между идилията или да сме вечно скарани.
 Понеже имаше възможност да разбере , че да се кара с мен не е много полезно за психичното й здраве, сви кротко байряците и сега цари мир и любов.

« Последна редакция: Септември 17, 2008, 12:58:10 pm от Жекова »
« Отговор #29 -: Септември 17, 2008, 18:29:01 pm »
Не може да му кажеш-кажи на майка си да не идва
Просто според мен няма да стане
Минавам през нещо подобно и нищо не помага
Живея в едно жилище с 10 човека-рода на приятеля ми
Мен никой не ме пита дали ми е приятно,искам ли или не
Мъжете са привързани към майките си
Но наистина ти защо не поканиш твоята майка и тя да гостува зимата
« Отговор #30 -: Септември 17, 2008, 18:38:21 pm »
"Взаимоотношенията мужду свекърва и снаха са двустранни. Те са такива, каквито си ги направиш.

Първо и основно правило на всяка умна съпруга е да внуши на възлюбения си, че семейството са мъжът , жената и детето/децата/. Всички останали са роднини.
 За да има мир и любов в едно семейство,се слага ясна граница на взаимоотношенията с тях."
Напълно съм съгласна :)
Само че съм съгласна и с anastacia682Не може да му кажеш-кажи на майка си да не идва
Просто според мен няма да стане
Минавам през нещо подобно и нищо не помага
Живея в едно жилище с 10 човека-рода на приятеля ми
Мен никой не ме пита дали ми е приятно,искам ли или не
Мъжете са привързани към майките си
Но наистина ти защо не поканиш твоята майка и тя да гостува зимата
На мен ми е интересно,как щяло да действам,ако щях да имам такава свекърва :lol:,но засега не съм се сблъсквала с този проблем и може да се каже,че "гледам от страни" :wink:
едно знам за себе си: да пази Господ свекървите :lol: :lol:

*

mini

• *
  • 8160
  • purple addicted
« Отговор #31 -: Септември 17, 2008, 18:40:07 pm »
Солей, не беше насочено към твоя съвет възмущението ми,а към този абзац

е, кво да си помисля след това изказване и още повече, че се отнася за 63 годишна жена.
хайде бе, от къде на къде не можеш да спреш майката на мъжа си да идва у вас
нашето жилище е равностойно, колкото той има право да казва, толкова и аз, плюс това аз съм домакинята в него, така че ще се съобразява с моето мнение и още как
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."
"Прекалено много хора харчат пари, които не са спечелили, за да си купят неща, които не им трябват, за да впечатлят хора, които не харесват" Уил Смит
*

Lisko

• *
  • 5448
  • Липсваш ми Бари:)
« Отговор #32 -: Септември 17, 2008, 23:21:21 pm »

нашето жилище е равностойно, колкото той има право да казва, толкова и аз, плюс това аз съм домакинята в него, така че ще се съобразява с моето мнение и още как

Аз съм на същото мнение.
*

daniski

• 550
  • Моят дар от Бог-Грант Даниел
« Отговор #33 -: Септември 18, 2008, 01:38:24 am »

Аз съм на същото мнение.
Ами ей на-не мога.
И наистина-не вземайте насериозно това с чистенето и готвенето.тя не го е правила миналата зима,няма да го прави и тази,то е ясно-и далеч не затова е била тук,нито пък затова ми трябва да идва.
Ясно е,че ако се тръсна сериозно тя няма да дойде.това обаче означава отношенията ни тотално да се развалят и да не си говорим вовеки веков...а как ще се отрази на отношенията ми с мъжа ми?Ще има вечно напрежение заради нея и тя ще е жертвата,изоставената в нужда и т.н.Или не мислите така?
*

Марина75

• 3039
  • Скоро и ние ще бъдем родители!Вярваме в това!
« Отговор #34 -: Септември 18, 2008, 06:24:27 am »
Даниски,ти най-добре си познаваж съпруга и най-добре знаеш кога как ще реагира,така че помисли си добре преди да предприемеш нещо за което после да съжаляваш,нека пък да дойде ,щом е толкова важно за нея,пък ако е пак същата в прав текст,очи в очи си поговорете с нея без да се карате,просто й кажи какво ти тежи,както са казали и другите момичета тя все пак е майка на мъжът ти и това няма да се прромени без значение дали я харесваш и тя дали те харесва.Дано всичко да е ок.

"Преживените трудности не определят живота ти, а те научават да бъдеш победител!"
« Отговор #35 -: Септември 18, 2008, 12:41:24 pm »
Солей, не беше насочено към твоя съвет възмущението ми,а към този абзац

е, кво да си помисля след това изказване и още повече, че се отнася за 63 годишна жена.

Аз не искам да си налагам мнението,но ако мъжът ми си позволи такова отношение към моята майка-нов парцал да и купи и да я трерира като слугиня няма да ми е приятно
Така че според мен компромис му е майката на цялата тази ситуация
Този дом е и на двамата, и всяка една от майките според мен би трябвало да има право да идва
« Отговор #36 -: Септември 18, 2008, 12:44:13 pm »

Аз съм на същото мнение.
Ами ей на-не мога.
И наистина-не вземайте насериозно това с чистенето и готвенето.тя не го е правила миналата зима,няма да го прави и тази,то е ясно-и далеч не затова е била тук,нито пък затова ми трябва да идва.
Ясно е,че ако се тръсна сериозно тя няма да дойде.това обаче означава отношенията ни тотално да се развалят и да не си говорим вовеки веков...а как ще се отрази на отношенията ми с мъжа ми?Ще има вечно напрежение заради нея и тя ще е жертвата,изоставената в нужда и т.н.Или не мислите така?
Трябва да си затвориш очите според мен-ако искаш уважение и към твойте родители
Аз напълно те разбирам и да ти кажа това което аз търпя е по зле от това да имам гадна свекърва на гости
*

Lisko

• *
  • 5448
  • Липсваш ми Бари:)
« Отговор #37 -: Септември 18, 2008, 14:18:49 pm »

Аз съм на същото мнение.
Ами ей на-не мога.
Трябва да си затвориш очите според мен-ако искаш уважение и към твойте родители
Аз напълно те разбирам и да ти кажа това което аз търпя е по зле от това да имам гадна свекърва на гости

:)Аз обаче не смятам, че ТРЯБВА да търпя и да си затварям очите нито за родителите на съпруга ми, нито за моите.Още повече когато съм показала единствено уважение и търпение и не ми се е отвърнало със същото.Едно е да се правят компромиси а съвсем дръго да ти се качват на главата или по-лошото, да пречат на спокойствието в семейството ми целенасочено.
Да, на мен ми е трудно да уважавам свекърва ми от половин година насам и на мъжа ми не му е непознато защо, но това не му пречи да обича майка ми като родна, да споделя с нея, да я търси за съвети и помощ.И вярвай ми мила Анастасиа, уважението му към нея няма нищо общо с моето отнощение преди и сега към неговата майка.Когато преди време и казах всичко което  мисля изведнъж ми олекна и онова тежко чувство ,понякога съчетано с озлобление изчезна.Вече не се налага да се преструвам и "крия":)
Пак си е мое мнение разбира се, но немога да живея живота си "наполовина" затваряйки си очите за лицемерие, лошотия и компромиси на всяка цена.
Даниски, мила, ти познаваш съпруга си най-добре и направи каквото трябва.
Аз познавайки себе си не смятам, че бих могла да бъда усмихната, спокойна и щастлива ако до мен има човек от който да си пазя гърба...дори и за малко.И съм сигурна, че това би навредило на отношенията ми със съпруга ми повече отколкото ако му угодя.
Но затова и хората са различни.
Послушай съвета на Каси:)мисли за днес, за сега:)
« Последна редакция: Септември 18, 2008, 14:22:53 pm от Lisko »
*
« Отговор #38 -: Септември 18, 2008, 14:35:56 pm »
Ако попадна в подобна ситуация при всички положения ще потърся някакъв цивилиозован, разумен начин да се справя. а от това, което си пишете, не видях нищо разумно и наистина полезно - от това, че я наричаш с епитети като "боклучка" и подобни и до съветите, които се прехвърляха да я сбъркаш от чистене. не знам, може би подобни разговори, били на шега, ви карат да се отпуснете и почувствате по-добре. но хич не е хубаво отстрани...
абсолютно съм на мнението на мини, че това е ВАШЕТО жилеще и ти също имаш право на мнение и глас. Но щом пишеш, че ще си влошите отношенията с половинката, единствения разумен ход ми се вижда да направиш компромис и да я приемеш, но твърдо да заявиш, че няма да търпиш да се намесва в отношенията ви по никакъв начин. Ако все пак това се получи, би следвало в прав текст да й заявиш и на нея, и на съпругът ти, какви са вижданията ти по въпроса. всичко друго ми се струва прекалено нецивилизовано за голям, разумен човек и със сигурност няма да има полза, няма никакво значение каква е тя и как се държи, а каква си и как искаш да се държиш ти.
от това, което написа за майка ти, макар да бе един ред само, останах с впечатление, че нещата са необратими и едва ли ще имат някакъв положителен обрат, за което ми стана тъжно :( трудно се живее без майчина подкрепа, но съм сигурна, че ти ще я дадеш на детето ти. не си трови душата с неприятни емоции и сцени, радвай се на бременността.
« Отговор #39 -: Септември 18, 2008, 15:33:33 pm »
Хайде и аз да се намеся....Имам си една такава свекърва...Но, тук проблема не е във свекървата, а в нейния син.

Моят съпруг има една приказка: "Родителите си не можеш да ги избираш, просто се раждаш син на тази майка и на този баща. НО, жената, която обичам съм си я избрал аз и тя е моето семейство." И така. По тази начин отряза свеки. Аз съм изтърпяла мнооого неща. Имаше планове да купува по-голям апартамент, като продадем нашия и ако има за доплащане, тя да ни помогне. Ама, имаше условие - новия апартамент да е на нейно име, защото като се разведем аз няма да мога да го поискам. Като се отказахме от продажби и т.н. тя продължи да дава обяви за нашия апартамент, защото имаше пълномощно да го продава и каза, че ще ни остави на улицата, и ако искат моите родители да ни прибират. Казвала е на майка ми и на съпруга ми, че за нищо не ставам, а след първия ми аборт ми се тросна, че аз съм си виновна и като стане пак така другия път, ще видя. Е, това майка ли е? Съпругът ми я сложи на място и каза, че повече не иска да имаме никакви взаимоотношения с нея и толкова. Една година не се видяхме. Сега стопляме отношенията и то заради мен, защото аз съм противник на такива ексцесии. Ако зависеше от половинката, и до сега нямаше да си говорим.

Така че, в тази ситуация е важно какво ще предприеме съпругът ти, Данински. Не може вечно да се съобразява с нея, защото сега вие сте неговото семейство. Може би трябва да бъде по-твърд. Да не вярва на обещания, че ще се държи добре, че се била променила и т.н. Освен това, вместо да стои толкова дълго време при вас, може да й каже, че искате да ви гостува 2 седмици, примерно.