0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

daniski

• 550
  • Моят дар от Бог-Грант Даниел
Свекърва ми идва пак....
« -: Септември 14, 2008, 22:17:34 pm »
Здрасти на всички!пак да се оплача - то скоро не се бе чувало за мен....
Значи-бременея си аз,(както виждате от лентичката),радваме си се на Бебо Бебешоков,щастливеем си из Америката и хоп!-свекито иска да идва пак -"да гледа" бебето.
Който ме помни от преди да забременея,ще се сети,че при предното и гости почти се разделихме със сина и-само и заради нейното неадекватно поведение при престоя и 2 месеца с нас.То беше рев и сръдни,и мусения-да си тръгва,че 8 седмици са много време и как ще ги изкара-все едно незнеше колко ще седи преди да купим билета!Къде ли не отиде на разходка и какво ли не и купихме-от белиото до палтото,но...зор!
как да е -минало-заминало.Нито готвеше,нито чистеше-не ми е правила нищо у нас-не че ми е и трябвало,но гледам другите поканени баби как са...и все незнаеше как,горката...да не счупи нещо...а дори не е стара-на 63г!
Сега пак иска да идва!Защо?ами да изкара зимата на топло-затова,не да ми помага на мене.Как щяла да седи сама през зимата на село,ох,аз ще се разболея...Ами как е седяла до сега цял живот?!?Че и пари и пращаме...Интригантка!
Момичета,не я искам тука.няма какво да ми помага тя на мене!!!аз съм на 35 и съм отгледала едно бебе сама,когато бях на 20!Не ме е страх нито от къпане,нито от нищо!искам да сме си само ние...с бебето.
Обаче и мъжа ми иска тя да дойде.Сега тя получи един апартамент в Пловдив-наследство и той се надява тя да го припише на детето ни,а не на другия си син.Затова иска да се грижим за нея.Обаче аз я опознах и смятам,че тя просто ни използва за да "смуче" от нас и нищо на никого няма да даде.както направи и баща му,Бог да го прости.
не ми трябват нейните имоти!аз 30 000 евро си имам.писна ми от старци дето си мислят че ще ги уважавам само заради къщата им!!!
предпочитам да и прата $1000 да си седи там,отколкото да ги дам за билет до тука.страх ме е,да не ми създаде пак скандали с милото,без нея си ни е добре,помогнете ми -как да го накарам тя да не идва?както и да му говоря-дори се скарахме веднъж-той казва,тя сега ще е друга,нека дойде да поседи...
помоооооооощ!!!
*

mecheto

• 753
  • на мама джудженцата
Re: Свекърва ми идва пак....
« Отговор #1 -: Септември 14, 2008, 22:44:41 pm »
Ох, милата! Защо твойто мило иска тя пак да дойде, като знае какво е станало при последното й идване? Поговорете отново и му дай да разбере, че НЯМАШ нужда от нея!
Знаеш ли, това ми напомня на една наша позната и майка й, същата работа. Дъртата ходи при нея в Швеция през зимата скаън да не плаща парно, а дъщеря й пак си й ораша пари, само дето тази жена е сама със синът си. Уф, сложна работа....Мойта свекърва идва уж да помага за бебетата, в крайна сметка я игоних, но за щастие неуспяхме да се скараме с Иво.
*

kassi

• *
  • 5258
  • Мама на трима
« Отговор #2 -: Септември 14, 2008, 23:12:06 pm »
Брр, защо всички са като по калъп правени.  :x И ние ли ще станем такива егоисти, направо се плаша :?.
Не знам какъв съвет да ти дам реално. И аз имам такива проблеми, и просто няма мърдане. Не навиждам този тип властни и обсебващи жени. Пази боже да не станем ние такива. Направи така, че да не допуснеш да развали щастието, което ви очаква. Мисли за хубавите неща, които ти се случват, а не за онези, които може би ще ти се случат. Насочи енергията си към по-хубавото нещо в живота си. Не позволявай тя пак да стане повод за скандали. Не знам как, но опитай. Подреждай приоритети си по ред, по който ти носят щастие, а не по ненавист или болка. Номер 1 е бъдещото ти дете, а не тя!!
Успех и бъди непукист и лицемер, аз не мога все още, но знам че такива хора оцеляват по-успешно.  :D

п.с то стана като проповед, ама  :?.
« Последна редакция: Септември 14, 2008, 23:14:27 pm от kassi »

София е нашето чудо! Благодаря ти, Наде!
*
« Отговор #3 -: Септември 14, 2008, 23:35:39 pm »
И ние сме в групата... :( почти 1 към 1 само дето не сме в Америка

Моето мнение е да тропнеш на мъжа ти с крак... В края на крайщата с теб живее и с теб дели... Хей, да му се не види, все не могат от майките си да се отделят, ние как можем... И сметките за имоти винаги са криви, така че по-добре да не си ги прави... И нов апартамент, дори да и купите, пак няма гаранция, че ще ви го предпише онзи в Пловдив... Но ти само ще се ядосваш още повече като четеш това. Така че постави му задача на мъж ти този път, особено при това твое положение, да помисли първо за теб и бебето... Майчето ще се оправи, щом има още един син, може да се топли при него тази зима за разнообразие. Аман от свекърви - ама те си позволяват да са такива, когато децата им са добре и са се уредили що-годе и хайде лисицата се завъртяла с опашката... човек да не може да изправи глава да подиша въздух. Чудя се дали, ако си имахме проблеми щяха да искат толкова да помагат... Ох, ще ме извините, ама и мен бесовете ме хванаха... Гледай да извлечеш ползва от това, че поне е далече, няма как да пуснете вълка в кошарата, ако сами не му отворите вратата.
Особеност на огъня е, че гори независимо от посоката на вятъра!
*

daniski

• 550
  • Моят дар от Бог-Грант Даниел
« Отговор #4 -: Септември 15, 2008, 02:11:38 am »
ох,Огнянче,как добре си ме разбрала!И аз същото разправям-ей сега пак говорихме на тази тема.Да се топли у другия син,ама и там я нещат.И все говори лошо за тях пред нас,представям си че и на тях дрънка пък за нас!обаждаме се днес-случи се така,че другия син и снахата бяха там.те нямат дом.телефон,нито нет,та се чуваме рядко.зарадваха се на обаждането,ние им казваме че чакаме бебето за Нова година.те-ама какво бебе бе?бременни ли сте?!
Тя,боклучката била крила-а аз съм в 6 месец!!!И после се оправдава-ами аз не им казах,да не вземе снахата да направи некоя магия на бебето...
 8O 8O 8O
Мъжо и вика-добре де ,ми нали ни каза че те знаят?!Може ли да правиш така?!Да криеш от брат ми?Ми дете е това,да им бяхме казали чак като стане на година-две...
Аз подозирам,че тя умишлено  се опитва да ги настройва двамата братя един срещу друг-един вид всеки да и се доказва че е по-добър от другия...
Засега не се получава,щото и те го усещат ама...
ей как ще се оправям....
*

Veselia

• 218
  • И все пак тя се върти!
« Отговор #5 -: Септември 15, 2008, 06:31:17 am »
При мен положението не е толкова страшно, обаче много се дразня понякога. Милото може без мама, ама го е убедила, че тя не може без него. Понеже има много болести, не ходи на работа, а не е и пенсионерка. Когато решим да се разходим някъде, и той ми се изцепи - "ама да вземем и мама", аз казвам - "ами да вземем и моята майка тогава". После известно време не се сеща да я мъкне с нас.
Предложи му да поканите майка ти или някой твой близък.
*

Марина75

• 3039
  • Скоро и ние ще бъдем родители!Вярваме в това!
« Отговор #6 -: Септември 15, 2008, 07:20:18 am »

Предложи му да поканите майка ти или някой твой близък.
Ами да това е супер предложи му и твоята майка да постои при вас,и без това от нея ще имаш полза,може пък да му се дръпне и да се отлепи от полата на мамчето.Аз за щастие нямам такъв проблем,моята свекърва е от как да го кажа песъчинката в пустинята ли ,тя и свекър ми са супер,много ни помагат и се разбираме отлично.В начало се опита да ни дава акъл за това-онова,но мъжът ми бързо й даде да разбере,че нашия живот си е наш,а и свекър ми тактично й беше отправил някоя друга забележка пред нас,да не си вре носа в наши работи и това беше.Вече 7 год.мога да се похваля със златна свекърва.За това и чета зазлите свекърви и не мога да разбера синчетата им как не виждат как се държи майка му с жена му и как не могат да се отделят напълно от майките си,ами нали ти си му жена и ще му родиш дете,пък и тя все пак е НА ГОСТИ и трябва да уважи домакините с добро държание мисля аз.Пък и знам ли постави въпроса кой всъщност е по-важен за него ти и детето или досадната му майка.Желая ти всичко най-добро,аз определено не мога да ти помогна,понеже не съм изпадала в такава ситуация,но ти стискам палци да се откаже да идва.

"Преживените трудности не определят живота ти, а те научават да бъдеш победител!"
*

janeta

• 272
  • Вече мама на двама сладури-моята сбъдната мечта
« Отговор #7 -: Септември 15, 2008, 10:13:47 am »
Миличка и аз ще ти предложа варианта с твоята майка-предложи му да дойде твоята майка. Оправдай се, че твоята майка ще ти е повече от помощ(а това е така) защото тя ти е майка и най-добре ще разбере кога искаш помощ за нещо. И че няма да научи бебето на люшкане и на ръце(макар, че и майките го правят това). Но на майка си е по-лесно да кажеш какво и как да ти помогне. Моята свекърва например когато големия ми син беше на 4 мес. успя точно за 2 вечери да го научи да заспива на ръце и с люшкане защото аз се притеснявах да и направя забележка, а мойто мило тогава го беше страх "мама да не се разсърди". И за това си патих 2 год. Добре че моята майка с триста зора успя да го отучи от заспиването с люш. А от тогава аз съм с проблемен кръст-ами 2г. да приспиваш дете с люшкане 8O Аз като бях бременна преди месеци и нещо се скарахме с милия-исках да излезе 1 седмица поне в отпуск защото исках малко да е вкъщи да ми помага(а той не искаше да взема отпуск) и се скарахме. Но както се карахме от емоционалната превъзбуда(а аз се разплаках и от яд) и получих контракции цялата вечер и той изпадна в див ужас. Чувстваше се виновен за това(а и беше) и да видиш как на другия ден си пусна отпуска бързо-бързо. Използвай някой женски трик миличка-жените сме пълни с изненади и по природа сме манипулаторки. След като майка му се опитва да го контролира-прави го и ти. Сигурна съм че ще го правиш по-добре. Тропни с крак и му стъпи на врата(така да се каже образно). Майка му е последния човек който ти трябва и изобщо няма да ти помогне-само да я обикаляш. Ах как мразя тези свекървини манипулации-имам си я същата и не и отстъпвам на сплетните.  Не падам по-долу. Успех мила в убеждаването на мъжът ти :wink:
Валентин е на 7г.
Теодор е на 1г. и 2м.
*
« Отговор #8 -: Септември 15, 2008, 10:44:27 am »
  Ако все пак не успееш да се пребориш и свекито ти кацне - направи я дива и щастлива. Нали е дошла да помага - ти си гледай бебето, а за нея - чистене, готвене, пране... Млада е още - ще издържи. :lol:  Нагъни я яко. Няма да иска да чуе после за  Америка, а като се прибере на село - ще й се види рая на земята. :D
« Последна редакция: Септември 15, 2008, 10:46:15 am от solei »
*
« Отговор #9 -: Септември 15, 2008, 11:21:20 am »
  Ако все пак не успееш да се пребориш и свекито ти кацне - направи я дива и щастлива. Нали е дошла да помага - ти си гледай бебето, а за нея - чистене, готвене, пране... Млада е още - ще издържи. :lol:  Нагъни я яко. Няма да иска да чуе после за  Америка, а като се прибере на село - ще й се види рая на земята. :D
Напълно подкрепям. Мисля че е много добър вариант.А ти само се глези и прави това което ти искаш,нея я остави да поработи,така ще има по малко време да мисли за глупости и интриги.
*

Lisko

• *
  • 5448
  • Липсваш ми Бари:)
« Отговор #10 -: Септември 15, 2008, 15:03:02 pm »
А няма ли вариянт да и кажеш на нея всичко вместо на съпруга си и заради нея да не се карате вие?
Обади и се и и кажи, че не е удобно да дойде, че имате нужда да сте си само с бебчо, че ти нямаш нужда от нея сега.
аз допреди половин година се карах със съпруга си заради неговата майка докато не ми писна и не и казах всичко направо.Казах и, че няма да и позволя да развали и това му семейство, че не е добре дошла в дома ни и, че не искам да контактувам по никакъв повод с нея, още по-малко когато него го няма.И още много други неща и казах:)Дадох и да разбере, че генералските и начини на комуникиране нямат място в нашето семейство.
Оттогава ми е спокойно, но си пазя гърба за всеки случай:)
Мислиш ли, че твоята "ще разбере" ако си откровена?
Дано всичко се размине и не се налага да я посрещате.
« Отговор #11 -: Септември 15, 2008, 18:38:23 pm »
Ех ,пази ни Боже от такива свекърви.Имам си я и аз такава нагла,неограничена и досдна.Миналата зима се намести при нас ,беше болна (счупен крак),през цялото време й показвах че не ми е приятно да й слугувам ,така ми прикипя че си отидох при майка и тя набързо си събра партакешите  :xИ сега не смее хич да идва  при лошата снаха.Така че миличка и да дойде по всякакъв начин й показвай че не ти е приятно да се меси в живота ви.Ако е поне малко човек ще се усети.
« Отговор #12 -: Септември 15, 2008, 18:57:25 pm »
А няма ли вариянт да и кажеш на нея всичко вместо на съпруга си и заради нея да не се карате вие?
Обади и се и и кажи, че не е удобно да дойде, че имате нужда да сте си само с бебчо, че ти нямаш нужда от нея сега.
аз допреди половин година се карах със съпруга си заради неговата майка докато не ми писна и не и казах всичко направо.Казах и, че няма да и позволя да развали и това му семейство, че не е добре дошла в дома ни и, че не искам да контактувам по никакъв повод с нея, още по-малко когато него го няма.И още много други неща и казах:)Дадох и да разбере, че генералските и начини на комуникиране нямат място в нашето семейство.
Подкрепям това,но аз лично преди това бих се обаждало първо на мой мъж да му съобщавам прекрасната новина: ако мамчето му стъпи в наш дом и то за цяла зима аз също ще си каня гости от БГ.рразбира се пак в наш общ дом и на негова сметка :lol:
Какви са тези глупости с пратенето на пари на едни или други родители? 8O от къде закъде ще им пращаш ти пари при положение,че предполагам те също не са ви помагали финансово да си устройвате живота в Америка? 8O
Просто на мъже ти му съобщавай нещата спокойно и без истерии,защото ,ако случайно повишаваш тона,това ще се обръща срещу теб като бумеранг :?...
Не мисля,че свекито е по-виновна от сина и....него трябва да го разработваш, а на оная можеш да се оправиш с нея докато него го няма  :lol:, а после ако му разказва нещо ти се прави на идиот,че не разбираш за какво ти говори и ,че не знаеш за какво става реч 8)...Регула номер 1: Никога не говори пред мъже ти нещо лошо за майка му! :wink:
Успех и умната! :)
« Отговор #13 -: Септември 15, 2008, 19:00:10 pm »
Дано ви се размине посещението на свекървището. Ако все пак довтаса, ето как постъпих аз. Правих й забележка, като не прави нещата, както искам. Не за всичко, но що се отнася до бебето, бях почти безкомпромисна. Казах, че с бебето ще се оправям аз, защото като я няма трябва да съм свикнала. На нея остана шетането. Преди десетина дни, реши, че й е писнало. Знаела, че "все не правела правилно нещата", затова вече нищо нямало да прави  :lol: Оставаше по цяла седмица, а сега разреди посещенията.
« Последна редакция: Септември 15, 2008, 19:04:08 pm от Stivarip »
*

Lisko

• *
  • 5448
« Отговор #14 -: Септември 15, 2008, 19:10:59 pm »
Ох, момичета...аз все още не съм го изпитала това с бебето, но съдейки по топката от нерви в стомаха ми всеки път когато си помисля, че може да я срещна (живее на 150м от нас), някак си не си представям да причиня на себе си, на съпруга си и най-вече на детето ни да съм непрекъснато изнервена и под напрежение.
Възможно е и да не съм права, но ако майка ми неможе да ми помогне в началото, по скоро ще се справя сама отколкото свекърва ми да ми почерня дните с така чаканото детенце.
Незная, отстрани винаги е най-лесно, ама нали живота,семейството,детето/децата/ са си наши и ние решаваме, а който иска да се сърди.
Даниски, дано успееш да си осигуриш спокойствието защото ти е необходимо.
*
« Отговор #15 -: Септември 15, 2008, 20:09:36 pm »
Голям проблем са тия свекърви,дано ти се размине,че е ад!И аз си я имам една такава хитра.Само че нашата все при другия си син ходи,че там внучета гледа,а у дома няма кого,освен Пухтър :),ама тя пък и котки не обича!Така беше направила,че моя и брат му 5 години на здравей-здрасти бяха,заради интригите и!
Ако не беше свекър ми(той поне душичка,обичам си го като роден баща)нямаше да знае,че имаме проблем.То не че като знае много се е заинтересувала,ама..Снощи така ме разтрои,че един час плаках след като говорихме по телефона!Мислех,че като се преместихме и като само я чувам по телефона няма да и се впрягам толкова,ама като съм такава...смотана и само са вържа!

*

nimika

• *
  • 3357
  • Да сме усмихнати , добри и слънчеви!
« Отговор #16 -: Септември 16, 2008, 09:26:59 am »
От четенето и написаното по  горе -аз не мисля че това е добра идея -но това  си е мое мнение -самостоятелно обаждане от страна на daniski  не мисля ,че би  помогнало -напротив  може да влоши нещата .Не се знае после  свекито как  ще  извърти нещата пред сина си -нека не забравяме все пак че преди  време   именно заради свекървата  ,двамата  се скараха   много лошо -помня темичката.
Daniski ,според мен  трябва  двамата  с мъжа ти да се разберете  - а и когото той й каже, че сега нямате нужда от нея  ,тя  по- може да  го разбере .Или поне да поговори с нея  за отношението и държанието й -ако  има шанс тя  да се промени и да разбере къде греши.
Дано нещата   се оправят - голям шанс тя да се промени едва ли има ,но дано  се усети  и стане по -човечна  в отношението към теб.
Лошото е ,че ако все пак дойде -предполагам ,че повечето време ще сте заедно само ти и тя ,а пред сина си ще е съвсем друга  ... и той  няма как да разбере какво е истинското й поведение .
Прегръдки и целувки мила -пази се и се  грижи  за себе си и бебо!!!
« Последна редакция: Септември 16, 2008, 09:31:12 am от nimika »

*

Lisko

• *
  • 5448
« Отговор #17 -: Септември 16, 2008, 10:10:10 am »
От четенето и написаното по  горе -аз не мисля че това е добра идея -но това  си е мое мнение -самостоятелно обаждане от страна на daniski  не мисля ,че би  помогнало -напротив  може да влоши нещата .Не се знае после  свекито как  ще  извърти нещата пред сина си -нека не забравяме все пак че преди  време   именно заради свекървата  ,двамата  се скараха   много лошо -помня темичката.
Daniski ,според мен  трябва  двамата  с мъжа ти да се разберете  - а и когото той й каже, че сега нямате нужда от нея  ,тя  по- може да  го разбере .Или поне да поговори с нея  за отношението и държанието й -ако  има шанс тя  да се промени и да разбере къде греши.
Дано нещата   се оправят - голям шанс тя да се промени едва ли има ,но дано  се усети  и стане по -човечна  в отношението към теб.
Лошото е ,че ако все пак дойде -предполагам ,че повечето време ще сте заедно само ти и тя ,а пред сина си ще е съвсем друга  ... и той  няма как да разбере какво е истинското й поведение .
Прегръдки и целувки мила -пази се и се  грижи  за себе си и бебо!!!

Да, съгласна съм, но грешката е моя, че не го написах в множествено число:)
"Обадете и се".Не зад гърба на мъжа си разбира се или най - малкото след като с него сте го обсъдили.
Винаги съм мислила, че откровеността на човек е най доброто оръжие и защита.Поне за мен е така.
А и съм го изпитала...не само със свекърва ми.
Когато изпадах в истерии заради нея и "се карах" (да само аз)на съпруга си все едно е малко дете, не постигах нищо...ама наистина нищо.Един ден седнах и му казах съвсем спокойно и честно как ме кара да се чувствам майка му, без да съм я обиждала или конкретизирала.казах му, че не искам да живея като на бойно поле и, че ако няма нищо против ще поговоря с нея, а той ако иска може да присъства.Дори да беше имал против разговора, аз пак щях да го проведа но той се съгласи и бяхме заедно когато и казах къде според е мен е мястото и.Не съм очаквала да ме подкрепи пред нея защото докато му виках преди, винаги я защитаваше, но го направи.
Извинявам се за споделянето на моите преживелици в темата на Даниски, но е с цел да покажа, че вероятно има начин да разрешите ситуацията без да се карате.
Това, че при мен се е получило не означава , че навсякъде би станало, но се надявам заради бебто и заради собственото ви спокойствие да успеете заедно.
« Последна редакция: Септември 16, 2008, 10:12:53 am от Lisko »
« Отговор #18 -: Септември 16, 2008, 10:50:43 am »
Да се включа и аз в тази тема,че нещо взе да ми харесва...и така живеем в голям апартамент разделен на две...но с врата...има ключ но не се заключва,и то все едно сме заедно полудявам като ми влиза когато сме вкъщи ,и когато ни няма, започнах да следя дали влиза когато ни няма,а аз винаги познавам,нали знаете за онова чуство кое как си оставил и че някой е пипал,мъжът ми сто пъти говори с тях на тази тема,следва затише за 5-10дена и пак.Но когато аз отворя дума да се зазида тази врата срещам мълчалив отпор.Да не говорим че като се събрахме се отваряше тази врата за да ни се каже да ставаме или че закъсняваме за работа е слава богу това престана ... и ние някой ден ще изкукаме и нас няма да ни искат ....но сега искаме да живеем живота си така както го разбираме по нашия си начин без да ни се месят и да си мислят че са длъжни да ни поучават...не се предавйте момичета :)
Молете се за нещата,които желаете,но работете за нещата,от които имате нужда.
« Отговор #19 -: Септември 16, 2008, 16:50:49 pm »
Хей Даниски, съжалявам да видя, че свеки пак ще идва. помня аз как щяхте да се разделяте заради нея. Немога да ти дам съвет, защото темата не ми е позната. Моята свеки живее на 30 км от пловдив. И понякога като се прибера от работа, тя вкъщи. Дразни ме това. Не е лоша жената, ама ме дразни като вземе да се суети около мене, да ме пита какво да направя, какво да помогна. Всяка снаха би се подразнила. Колкото и да са добри свекървите, не са ни майки, не са ни близки. Е има и изключения, но при мен не е така. Дано се разберете с приятеля ти и всичко да се оправи. Сега най-малко ти е нужно каране заради свеки. Успех мила и пиши какво става...
]