Усмихвам се винаги, на всичко и на всички, независимо дали ми е до усмивка!
Усмихвам се дори на малкото хора, които не харесвам, но ми се налага да виждам всеки ден!
Усмихвам се сутрин рано, на съпруга ми, който лекичко си похърква до мен!
Усмихвам се на света и казвам "Добро утро!"
Усмихвам се напук на трудностите, които ни се изсипват ежедневно, напук на болестите, които ни връхлитат непрекъснато!
Усмихвам се и дори, когато ми се плаче!
Усмихвам се, въпреки, че животът е тежък и несправедлив, напук на това, че сутринта се събудих с болки в главата, напук на това, че днес пак ми дойде цикълът и цял ден адски ме боли корема, напук на това, че днес мама отново се разболя!
Усмихвам се на съседските деца, които цял следобед крещяха на улицата и не успях поне малко да си почина в последния ми почивен ден за тази година!
Усмихвам се на комшията, който пак е пиян и снощи крещя и пя цяла вечер и не ни остави да спим!
Вече дори говоря с усмивка(и със сълзи) за татко, който ни напусна преди цели 8 години!
Утре за мен уж е празник - началото на новата учебна година! Ще съм класна пак - нови 29 момичета и момчета - ще им се усмихвам! Ще се усмихвам, независимо, че пак ще съм със старото костюмче, независимо, че съм капнала, защото цяла седмица боядисвахме и чистихме класните си стаи и училището! Ще им се усмихвам, защото трябва денят им да е хубав, ще дойдат с родителите си, част от които са мои съученици и приятели!
Ще се усмихвам, независимо и напук на всичко!
... Преди няколко дни една жена ме попита:"А, бе, момиче, всичко ли ти е наред, че все се хилиш?"...
...
...
Ще се усмихна и сега, въпреки, че ми иде да крещя! Писах, писах и постът ми изчезна... и пак наново, но не всичко е това, което щях да напиша...
Лиско, прегръщам те!