Zdr,momi4eta!Predi 2 godini imah dosta zavi6eno nivo na testosteron,endokrinolojkata me prati na ginekolog,t.k. spored neq ne bqh za neq.Ginekolojkata sled pregleda mi kaza,4e e normalno vsqko momi4e okolo 20 god vuzrast da ima visok Testosteron,tvurde6e,4e drug problem nqma,moje i da e bila prava.Pih 6 meseca Diane 35 i sled tova hodih na kontrolni izsledvaniq testosteron i razni dr hormoni-vsi4ko be6e v norma.Nadqvam se moq opit da vi uspokoi,makar 4e le4enie 6 meseca za vas,ako iskate detence si predtavqm kakvo 6te e...Uspeh,mili momi4eta!Az s tezi problemi se priborih togava ama sega se poqviha drugi...
Ако си си правила изследване на тестостерон и каквито и да е други андрогени в първите 4 месеца след като си спряла Диане 35, то това изследване не е достоверно. А и от еднократно изследване на тестостерон сериозни изводи не могат да се правят. Съвсем естетсвено е като се спре Диане първите няколко месеца организма е все още под въздействието му. ВАжно е да се направи изследване след 4-5-6 месеца когато организма се изчисти от Диане.
A за бременеенето са важни именно тези 3-4 месеца след спиране на Диане. Тъй като след това в общия случай - ако андрогените винаги са биле високи, пак ще станат високи. Една хронична хиперандрогенемия е малко вероятно да изчезне завинаги от прием на Диане. Диане в масата от случаите е временно решение.
А хиперандрогенемия която не е хронична ако съществува, вероятно е рядко явление.
Към Доника 79. Този ЯМР на какво ще е - хипофиза, надбъбреци, яйчници или друго?
Кое даде повод на лекаря да те насочи към ЯМР.
Ти имаш ли някакви признанци на високи мъжки хормони. Сещам се че беше казала че нямаш окосмяване. А поликистоза, напълняване от мъжки тип имаш ли, нередовна менструация, някакви единични кисти с по големи размери?
Какво стана с партньора, всичко наред ли е при него. Сещам се че щяхте да правите изследвания.