Нимика при мен се разви хипертония, а по принцип съм с ниско кръвно и имах ускорен пулс до 120удара, сега съм с идеално кръвно. Гинеколога просто подчерта,че всички бременни са предразположени към хипертония и просто, ако от скоро хормона е в граници риска е по- голям.
За риска от не доизносване не казвам,че не е съществен, просто ние си мислехме, че бебето може да получи увреждания, свързани с нарушената функция на щитовидната жлеза. Камък ни падна от сърцето когато разбрахме, че няма такъв риск за бебето.
За нивото на хормона си показах изследванията на ТСХ- 5.09 - октомври ; 6.70 януари и 3.4 март. Гинеколога каза ,,Виждам че ТСХ е в границата, желателно е да изчакате да е в граница 6мес., ако може да падне е добре, но да е в границата.,, Т.е. шесте месеца се засичат не отначало когато си започнала приема на лекарството, а от момента в който е вкаран в границите.
Аз три месеца пих л- тирокс 25мг и ТСХ се качи, сега пия по 50мг и да се надяваме че до 13 април ще е паднал още.
Въпроса ми е, ако преди тези шест месеца ТСХ падне около 2, дали ще е необходимо да се чака и остатъкът от тези месеци?
За лекаря, реших да си остана при моята лекарка от транспортна б-ца. Освен това ми я препоръча друг лекар.А съпругът ми, припони, че вече сме били на консултация при д- р Начев , за второ мнение, а аз тогава бях доста недоволна от отношението му. Освен това той не каза нищо по различно от моята лекарка, само че ТСХ трябва да падне около 2,5 за да забременея.И така