0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Противозачатъчните таблетки
« -: Септември 09, 2008, 23:21:30 pm »
Много ви моля ако можете отговорете ми на следния въпрос.
При последното си посещение при моя гинеколог ми беше препоръчано да пия противозачатъчните таблетки Линдинет 30. Дълго време се чудих какво да правя, тъй като по принцип съм негативно настроена към хормоналните медикаменти. Накрая се реших и ги започнах, но вече 10 ден цикъла ми не спира. По принцип менструацията ми продължава 6 дни. Много ви моля кажете ми това нормално ли е и какво да правя да ги спра ли? Предварително благодаря!
Re: Противозачатъчните таблетки
« Отговор #1 -: Септември 10, 2008, 09:54:12 am »
Консултирай се с лекар!
Едва ли някой друг, и то отстрани, може да обясни на какво се дължи тази аномалия при теб.
Иначе по принцип са възможни най-различни смущения в началото на приема на противозачатъчни. На мен лично са ми се случвали, но на втория-третия месец нещата се нормализират.
Успех!
*

!!!

• 1495
  • Най стимулиращият дар? Надеждата
« Отговор #2 -: Септември 10, 2008, 10:51:43 am »
Здравей! Преди години когато започнах да пия противозачатъчни имах същия проблем през първите 2 месеца. Предполагам това е защотото организма ти се настройва към новите хапчета. Моя приятелка също е била така. Въпреки всичко добре са те посъветвали все пак да се обадиш на лекаря си и да го питаш! За какво са ти ги предписали?
*

Tamara

• 1662
  • Ако спориш с идиот, вероятно същото прави и той.
« Отговор #3 -: Септември 10, 2008, 13:46:28 pm »
Не ги спирай преди да се посъветваш с лекар. И при мен се е получавало така. Ако кървенето не се усилва, а отслабва... предполагам че повече поразии ще си навлечеш ако ги спреш.
№1 - 18 г.
№2 - 13 г.
« Отговор #4 -: Септември 10, 2008, 23:16:20 pm »
Много ви благодаря! :) През последните 3 години с моя гинеколог все се консултирам. Много го уважавам и ценя мнението му, но исках да чуя, как беше патило, а не старило или по точно умнило. Днес вече съм по-добре.
*
« Отговор #5 -: Септември 14, 2008, 21:12:29 pm »
Аz ги спрях на 17 ден от кървенето. Мнението на лекаря беШе, че трябва да ги сменя, но не посмях да пия каквито и да било противоzачатъчни от тогава до сега. Явно при всеки е раzлично.
« Отговор #6 -: Септември 18, 2008, 13:33:44 pm »
И ьз пия противозачатъчни-диане35
Сега съм в седемте дни почивка преди да ги почна пак
Още лелката не е дошла, но знам че като дойде би трябвало м да е оскъден-така ми каза лекарката
Питай гинекологът ти какво е редно и какво не и ако трябва ги смени
« Отговор #7 -: Септември 19, 2008, 09:45:50 am »

Още лелката не е дошла, но знам че като дойде би трябвало м да е оскъден-така ми каза лекарката

Абе, да ви кажа, аз преди като си имах обилна М и с Диане-то си ми течеше силно, а пък сега ...
Дали от противозачатъчните в последно време така нямаля, или и ЕГН-то си казва думата  :dontknow:
« Отговор #8 -: Септември 19, 2008, 17:11:11 pm »

Не мога да рабера как може да има още лекари които да изписват Диане като противоза4атъ4но.
« Отговор #9 -: Септември 20, 2008, 12:34:31 pm »

Не мога да рабера как може да има още лекари които да изписват Диане като противоза4атъ4но.
защо
като какво да го изписват
« Отговор #10 -: Септември 21, 2008, 18:59:14 pm »

защо
като какво да го изписват

Диане е създадено с лечебна цел, а не с контрацептивна. Създадено е да лекува състояние на високи мъжки хормони /хиперандрогенемия/  при жените с произход от яйчниците и последиците от тези завишени хормони, а дали ги лекува е друг въпрос.
А контрацептивния ефект е задължителен за Диане, защото Диане е антиандрогенен препарат.  И ако се забременее по време на взимане на антиандрогенни лекарства има вероятност за аномалия на мъжкия плод.

Тъй че контрацепцията не е основната цел на Диане, тя просто е задължителна имайки предвид лечебната цел.

Жени които нямат хиперандрогенемия /високи мъжки хормони/  и нейните последици или някакъв друг гинекологичен проблем налагащ прием на Диане  - определено нямат нужда от Диане. Има си достатъчно други хапчета с контрацептивна цел доста по нови и съвършенни, Диане е  стар продукт.

И един пример. Все едно човек който няма хиперфункция на щитовидната жлеза да пие лекарства за хиперфункция на щитовидната жлеза.

Следователно жена която няма хиперандрогенемия, поликистоза, PCOS, окосмяване, акне, нередовна менструация -  няма нужда от Диане.

Аз само казвам мнението си, не задължавам никой с него.
« Последна редакция: Септември 21, 2008, 19:09:13 pm от Ивет »
*

nimika

• *
  • 3357
  • Да сме усмихнати , добри и слънчеви!
« Отговор #11 -: Ноември 03, 2008, 16:48:47 pm »
Да попитам  в  тази тема  - поради задържан фоликул  ми изсписага Целест .
и преди с е  е случвало -пих Марвелон/ без  ефект/.
Пия  ги четвърти ден  .
Обринах се по лицето -по брадата - дали може да с е дължат на противозачатъчните  или да е от друго?едни такива хем като гнойни ,хем като обрив -не смея  сама да стисна някоя- под  брадичката  по цялата  дължина на лицето са ,а нямах време да ме види козметик .

От десетина дни ползвам   нова козметика за лице-маркова и скъпа-което не гарантира  нищо разбира се.
« Последна редакция: Ноември 03, 2008, 16:50:59 pm от nimika »

« Отговор #12 -: Ноември 03, 2008, 19:29:21 pm »
Нимика, аз преди няколко години пих противозачатъчни /не мога да се сетя обаче името  :oops:/ и се бях опъпчила точно по местата, които ти описваш - под брадата по линията на челюстта и към шията, моите бяха големи и болезнени. Пих ги 1 месец и ги спрях, съответно и пъпките изчезнаха.
« Отговор #13 -: Ноември 03, 2008, 19:50:01 pm »
  Преди няколко години трябваше да пия противозачатъчни  за 1 година.Започнах с едни и цикъла ми продължи 20 дни.Тогава лекарката ми ги смени и нещата се оправиха.Консултирай се с твоя и ако той прецени ги сменете.Дори  ми обясни,че може да се наложи да сменя няколко вида хапчета докато намеря подходящите за моя организъм.Кожата ми се изчисти от всякакви пъпки и черни точки и стана прекрасна.НО ,след като ги спрях започнаха да ми излизат ужасни пъпки по гърба.Големи,подкожни и болезнени и целият ми гръб беше в белези.Това продължи 2 години.Сега от 1 година не ми е излязла нито една пъпка на гърба.
 А Диането за мен са най-гадните противозачатъчни.Гърдите ми станаха двойно по-големи ,тежаха ми и ме боляха ужасно.Също така ми ставаше лошо и повръщах.
*

nimika

• *
  • 3357
  • Да сме усмихнати , добри и слънчеви!
« Отговор #14 -: Ноември 04, 2008, 10:54:04 am »
Нимика, аз преди няколко години пих противозачатъчни /не мога да се сетя обаче името  :oops:/ и се бях опъпчила точно по местата, които ти описваш - под брадата по линията на челюстта и към шията, моите бяха големи и болезнени. Пих ги 1 месец и ги спрях, съответно и пъпките изчезнаха.
точни както  ги описваш са  и моите  :?

Преди няколко години трябваше да пия противозачатъчни  за 1 година.Започнах с едни и цикъла ми продължи 20 дни.Тогава лекарката ми ги смени и нещата се оправиха.

при мен едва ли ще се налага  да  ги пия  дълго-ако  задържания  фоликул  не  се повлиява -следва  евентуално пункция  -нямам време да  чакам ...

« Отговор #15 -: Януари 10, 2009, 19:11:44 pm »
 Може ли едновременно да се пият противозачатъчни и Л - карнитин?
*

Марина75

• 3039
  • Скоро и ние ще бъдем родители!Вярваме в това!
« Отговор #16 -: Януари 19, 2009, 14:38:16 pm »
И аз искам да питам за противозачатъчните.Днес ми е 20-ти ден от цикъла и 15-ти от както пия Ясмин,изписаха ми ги понеже се подготвям за ИКСИ,до сега никога не съм пила противозачатъчни.Проблема ми е ,че от сутринта имам кафеникаво течение,не е червено,но при всяко ходене до тоалетната цапа хартията и по бельото също имам.На какво може да се дължи?И още нещо,уж нали пия противозачатъчни,а в дните когато трябва да съм о овулация,страшно много ме болеше корема и беше надут,както когато съм си в овулация.Това нормално ли е?

"Преживените трудности не определят живота ти, а те научават да бъдеш победител!"