0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

инсеминация
« -: Септември 08, 2008, 08:50:09 am »
момичета,бихте ли ми обяснили какво представлява инсеминацията и кога се прави?какав е процесът?боли ли?благодаря ви предварително.
*

Марина75

• 3039
  • Скоро и ние ще бъдем родители!Вярваме в това!
Re: инсеминация
« Отговор #1 -: Септември 08, 2008, 08:57:12 am »
Има много теми за инсеминацията тук във форума,напиши в търсачката инсеминация и ще намериш отговорите.

"Преживените трудности не определят живота ти, а те научават да бъдеш победител!"
*
« Отговор #2 -: Септември 08, 2008, 09:13:25 am »
момичета,бихте ли ми обяснили какво представлява инсеминацията и кога се прави?какав е процесът?боли ли?благодаря ви предварително.
Може да разгледаш тук-
http://www.zachatie.org/index.php?option=com_content&task=blogcategory&id=166&Itemid
« Отговор #3 -: Септември 08, 2008, 09:24:18 am »
благодаря,да разбирам ли,че този процес е подобен на ин витро и че е надежден за забременяване?В повечето случаи положителни ли са резултатите???
*

Марина75

• 3039
  • Скоро и ние ще бъдем родители!Вярваме в това!
« Отговор #4 -: Септември 08, 2008, 09:40:07 am »
благодаря,да разбирам ли,че този процес е подобен на ин витро и че е надежден за забременяване?В повечето случаи положителни ли са резултатите???
На това му викат Леката артилерия и е много по-различно от ин витрото.На мен сега ми предстои,но от това което съм чела-с катетърче съвсем тънко ни вкарват прераотената вече сперма направо в матката и това е,бързо,лесно,безболезнено,а до резултата всичко е индивидуално.Това е което аз знам.

"Преживените трудности не определят живота ти, а те научават да бъдеш победител!"
*
« Отговор #5 -: Септември 08, 2008, 10:42:20 am »
Не е страшно, не е болезнено /не е болка за умиране/ и не се дават никакви гаранции!!!
Това е начин да се преодолее или намали пътя, който изминават сперматозоидите до яйцеклетката!
Има успешни от първия път!
Аз имам 2 неуспешни инсеминации!
« Отговор #6 -: Септември 08, 2008, 16:42:50 pm »
а можете ли да ми кажете каква е цената на инсеминацията с обработка на спермата-интересува ме за София за "Майчин дом",тъй като др седмица отивам на изследвания-иначе съм от Монтана,но тук не правят такива изследвания и смея да кажа,че не останаха кадърни лекари.Повечето от вас май знаят за какво говоря-на всяка цена трябва да играят парите :?
*

lawyer

« Отговор #7 -: Септември 08, 2008, 16:55:09 pm »
таксата е между 250 и 300 лева за процедурата с включена спермограма и обработка, а предварителните прегледи - фликулометрията - се заплащат отделно на цена за преглед между 15 и 20 лева.
Както са ти казали момичетата процедурата улеснява достъпа на сперматозоидите до яйцеклетката, като същите преди да ги поставят с катетърче в матката се преработват в лабораторни условия. Спермата се дава от партньора няколко часа преди инсеминацията.
Няма никаква болка, прилича на обикновен преглед, но стоиш на "магарето" около 10-тина 15 мин.
Има много успели от първия път, но има и много като мен - аз съм с 4 неуспешни :(
Няма страшно, смело напред и дано първия ти път да е последен!
Успех, миличка!
« Отговор #8 -: Септември 08, 2008, 18:46:20 pm »
Със сълзи на очи ви казвам "БЛАГОДАРЯ"...
Страхотни сте,просто нямам думи да ви благодаря за всички съвети и информация,която ми дадохте,от вас научих много неща-неща,които нямамше кой да ми ги каже,нито близки,нито лекари-повярвайте-не всички имаме средства да ходим в София на прегледи и консултации,а в малките градове лекaрите некомпетентни-осакатиха ме от некадъност-3 операции,един махнат яйчник-бях при Алън Начев през май-той се крастеше с 2 ръце дали нашите лекари са ветеринари или са фелшери.Представяте ли си?Но нямам средствата,необходими за непрекъснато наблюдение там,той само ми каза че имам ову,но аз от май до сега немога да я засека с тест-не меря БТ,това е друга тема...
няма да ви кажа чао,защото може пак да ви поискам съвет за нещо-знам че ще помогнете.И не на последно място пожелавам на всяка една от вас поотделно-нека доиде денят по-скоро,в който всички ние ще видим :bfp: в събота ще ходя на кръстова гора и ще се моля за всички нас :D успех на всички
« Отговор #9 -: Септември 08, 2008, 19:17:16 pm »
Много успех и на теб миличка  :bighug:
*
« Отговор #10 -: Септември 08, 2008, 19:29:21 pm »
Момичета, аз ли нещо грешно разбрах, не прочетох ли както трябва, не съм в час, моля ви, разяснете ми - инсеминации в Майчин дом в София???
Особеност на огъня е, че гори независимо от посоката на вятъра!
« Отговор #11 -: Септември 08, 2008, 19:37:10 pm »
да,в София,в "Майчин дом",скъпа,аз питах за цените там.
*
« Отговор #12 -: Септември 08, 2008, 20:12:35 pm »
По добре се насочи към клиника по стерелитет.
« Отговор #13 -: Септември 08, 2008, 20:32:57 pm »
tanj74,не мога да отида в клиника по стерилитет,защото не съм правила никакви изследвания още и нищо не се знае със сигурност.Но ако е нещо лошо-да не дава господ на никой-разбира се че ще потърся помощ от вас за съвет и препоръка за клиника.Благодаря все пак за предложението. :balk_173: :bighug:
*
« Отговор #14 -: Септември 09, 2008, 20:53:53 pm »
viviqn_ka, ти като отидеШ в клиника по стерилитет те Ще ти кажат какви иzследвания са необходими. Никой не очаква да се представиШ с една папка пълна с иzследвания и реzултати. 
« Отговор #15 -: Септември 09, 2008, 21:00:36 pm »
viviqn_ka, ти като отидеШ в клиника по стерилитет те Ще ти кажат какви иzследвания са необходими. Никой не очаква да се представиШ с една папка пълна с иzследвания и реzултати. 
:good_post: