Алоууу, заради тоя чат седмичната е зациклила на 10:55
![Laughing :lol:](http://www.zachatie.org/forum/Smileys/default/icon_lol.gif)
Я да се вземаме у ръце
![Laughing :lol:](http://www.zachatie.org/forum/Smileys/default/icon_lol.gif)
Айде на следобедно кафенце с еклерчета:
![](http://www.coffeelab.com/coffee/coffee_roaster.jpg)
СпИциално за СЛЪНЦЕТО
![Laughing :lol:](http://www.zachatie.org/forum/Smileys/default/icon_lol.gif)
:
Еклерите "НА МАМА"Продукти:
250 мл вода; 100 мл олио;щипка сол;2 чаши(чаени) брашно;5 яйца
Крем за еклерите:
1л.прясно мляко;1 и 1/2 чаени чаши захар;1ванилии;10 суп. лъж. брашно;1 яйце
Начин на приготвяне:
На тестото:
Водата, олиото и щипката сол ги слагаме в тенджерка да заврят на котлона.
След което сваляме от котлона и сипваме брашното, бъркаме докато стане гладка смес.
Предварително разбитите яйца ги сипваме на тънка струйка постепенно в сместа.
С шприц или с помощта на лъжица правим еклерчетата в предварително намазнена тава.
Печем ги в умерена фурна докато станат златисти. Изключваме фурната и ги оставяме малко да постоят вътре.
На крема:
Слагаме в съд млякото да заври, прибавяме захарта . Разбиваме яйцето с брашното и малко пр. мляко и когато млякото започне да завира ги изсипваме в него като бъркаме енергично. След като свалим крема от огъня слагаме ванилията.
Готовите еклери ги пълня с шприц, но може да ги разрежете на половинки и да им сложите крема.
Пълня ги и ги украсявам с шоколадова глазура.
Да ви е сладко!
Слънце тичай бързо да бъркаш тестото, утре сутрин рано по росата да си сервирала двойна доза еклери