0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

Starlet

• 1937
  • Добротата ще спаси света!!!
Имунологичен фактор!?
« -: Февруари 13, 2006, 20:51:42 pm »
Цитат на: jam
Надин, за кои ПО-ТОЧНО антитела става дума, дето Александров не им обръщал внимание при инсеминациите и затова били неуспешни?

Момичета, разберете бе, няма такова общо понятие АНТИТЕЛА! в организма има хиляди видове антитела, срещу какво ли не!

всяко си влияе по различен начин на нещо си и не може да се говори така общо, че "аз имам антитела" и затова не става или няма да стане!
антитела има ВСЕКИ! и то различни видове!

то е все едно да кажеш - аз имам кръвна група... всеки има кръвна група, ама каква точно? само дето, при кръвните групи видовете са само няколко, докато при антителата става дума за стотици и хиляди...

Джами я аз да попитам накрая, че отдавна ме гложди този въпрос. Копирам мнението ти от друга тема което ме наведи на мислите и ръзсъжденията по-надолу. Пък като гледам ти си доста напред с материята в това отношение. Та значи интересуваме как, даречем д-р Конова, избира точно кои антитела да се изследват при определен човек. Моите имунни проблеми накратко са следните: винаги съм се подувала от малка още от някои неща като прах и разни такива, преди 1,5 години обаче ми откриха алергия към акари (това в Александровска болница) със астматични пристъпи, изписаха ми Ериус който пия когато не се почувствам добре ама от онази прословута есен не съм имала други астматични пристъпи. Има няколко вида имунни заболявания които се групират в общи линии по два критерия единият е слабо производство на алергени от имунната система, а другият е свръх производство на алергени (антитела) аз съм от вторите, това го доказаха чрез тест за дишането и вкарването на редица лекарства (предимно за астматици) които при мен вместо да подобряват състоянието точно обратно го влошават. Преди седмица ходих на масаж с мед, резултата силен алергичен пристъп с обрив и подуване, досега съм консумирала мед без никакви последсвия. Та от наблюдението върху моето тяло стигам до извода, че тази алергия вместо поне да стои в застой, аз започвам да развивам и алергия към продукти и храни които досега съм приемала без проблем, тоест алергията просперира като цяло. И в реда на тези мисли започвам да си мисля и защо след 3 забременявания немога сега да забременея, а именно имунологичен фактор. Питането ми е още, като отида при д-р Конова (защото вече съм на 100 % навита да я посетя) какво да искам от нея като изследвания, защото доколкото разбирам при теб се е получило така че са ти завишени стойности на антитела които сте изследвали после, а в началото се е предполагало че не са завишени базирайки се на други изследвания? Доста дълго стана, ама ме извинете. Ще се радвам на всяка информация и всеки отговор, не само от Джам!
БЪДЕТЕ ОПТИМИСТИ, А НЕ ПЕСИМИСТИ!!!
*
Re: Имунологичен фактор!?
« Отговор #1 -: Февруари 13, 2006, 20:57:10 pm »
Цитат на: Starlet
Цитат на: jam
Надин, за кои ПО-ТОЧНО антитела става дума, дето Александров не им обръщал внимание при инсеминациите и затова били неуспешни?

Момичета, разберете бе, няма такова общо понятие АНТИТЕЛА! в организма има хиляди видове антитела, срещу какво ли не!

всяко си влияе по различен начин на нещо си и не може да се говори така общо, че "аз имам антитела" и затова не става или няма да стане!
антитела има ВСЕКИ! и то различни видове!

то е все едно да кажеш - аз имам кръвна група... всеки има кръвна група, ама каква точно? само дето, при кръвните групи видовете са само няколко, докато при антителата става дума за стотици и хиляди...

Джами я аз да попитам накрая, че отдавна ме гложди този въпрос. Копирам мнението ти от друга тема което ме наведи на мислите и ръзсъжденията по-надолу. Пък като гледам ти си доста напред с материята в това отношение. Та значи интересуваме как, даречем д-р Конова, избира точно кои антитела да се изследват при определен човек. Моите имунни проблеми накратко са следните: винаги съм се подувала от малка още от някои неща като прах и разни такива, преди 1,5 години обаче ми откриха алергия към акари (това в Александровска болница) със астматични пристъпи, изписаха ми Ериус който пия когато не се почувствам добре ама от онази прословута есен не съм имала други астматични пристъпи. Има няколко вида имунни заболявания които се групират в общи линии по два критерия единият е слабо производство на алергени от имунната система, а другият е свръх производство на алергени (антитела) аз съм от вторите, това го доказаха чрез тест за дишането и вкарването на редица лекарства (предимно за астматици) които при мен вместо да подобряват състоянието точно обратно го влошават. Преди седмица ходих на масаж с мед, резултата силен алергичен пристъп с обрив и подуване, досега съм консумирала мед без никакви последсвия. Та от наблюдението върху моето тяло стигам до извода, че тази алергия вместо поне да стои в застой, аз започвам да развивам и алергия към продукти и храни които досега съм приемала без проблем, тоест алергията просперира като цяло. И в реда на тези мисли започвам да си мисля и защо след 3 забременявания немога сега да забременея, а именно имунологичен фактор. Питането ми е още, като отида при д-р Конова (защото вече съм на 100 % навита да я посетя) какво да искам от нея като изследвания, защото доколкото разбирам при теб се е получило така че са ти завишени стойности на антитела които сте изследвали после, а в началото се е предполагало че не са завишени базирайки се на други изследвания? Доста дълго стана, ама ме извинете. Ще се радвам на всяка информация и всеки отговор, не само от Джам!

Старлет доц.Конова,те разпитва подробно и заедно с твоите изследавния решава какво точно да изследва.Но ако искаш и имаш средства пусни си пълна програма.
Който не разбира мълчанието ви, няма да разбере и думите ви.
Ако съдбата е спряла да ви се усмихва, опитайте се да я разсмеете!

*

Starlet

• 1937
« Отговор #2 -: Февруари 13, 2006, 21:15:53 pm »
Цитат на: Nadin74
Старлет доц.Конова,те разпитва подробно и заедно с твоите изследавния решава какво точно да изследва.Но ако искаш и имаш средства пусни си пълна програма.

Наде имаш ли представа за какви пари става горе-долу въпрос?  Приблизително? И не се ли поема поне част от изследванията от здравната каса?
*
« Отговор #3 -: Февруари 13, 2006, 22:04:41 pm »
Цитат на: Starlet

Наде имаш ли представа за какви пари става горе-долу въпрос?  Приблизително? И не се ли поема поне част от изследванията от здравната каса?

Почти нищо не поема касата, моите изследвания по преценка на доц.конова без хромозомен анализ и днк излязоха 130 лв..Повярвяй ми има страшно много за изследване, така че се довери на конова.
Например панел  АРА (антифосфолипидни) е 7 антитела, смятай ги средно по 25-30 лв. всяко
Който не разбира мълчанието ви, няма да разбере и думите ви.
Ако съдбата е спряла да ви се усмихва, опитайте се да я разсмеете!

*

Starlet

• 1937
« Отговор #4 -: Февруари 13, 2006, 22:10:15 pm »
Почти нищо не поема касата, моите изследвания по преценка на доц.конова без хромозомен анализ и днк излязоха 130 лв..Повярвяй ми има страшно много за изследване, така че се довери на конова.
Например панел  АРА (антифосфолипидни) е 7 антитела, смятай ги средно по 25-30 лв. всяко

Да се подготвя тогава с повечко парици  :( ! Еми кво да прайш ще ги приготвя де ще ида дано само бебче да има накрая от всичкото това тичане по доктори. Благодаря ти Наде за бързото включване!  :grouphug2:  
*
Имунологичен фактор!?
« Отговор #5 -: Февруари 13, 2006, 22:16:42 pm »
От здравна каса се поемат:
IgG /код 09.03/
IgA/код 09.04/
IgM/код 09.02/
C3/код 09.05/
C4/код 09.06/
на обща стойност 42 лв. Личният лекар трябва да ти даде направление за медико-диагностична дейност
*

Starlet

• 1937
Имунологичен фактор!?
« Отговор #6 -: Февруари 13, 2006, 22:24:46 pm »
Цитат на: panda
От здравна каса се поемат:
IgG /код 09.03/
IgA/код 09.04/
IgM/код 09.02/
C3/код 09.05/
C4/код 09.06/
на обща стойност 42 лв. Личният лекар трябва да ти даде направление за медико-диагностична дейност

Панди ама към какъв лекар трябва да е насочено направлението, щото аз смятам да звънна по-телефона, че моята лична иначе си пада "малко" клюкарка та да не и дам възможност да ме разпитва много, много?
*
Имунологичен фактор!?
« Отговор #7 -: Февруари 13, 2006, 22:35:06 pm »
Това не е направление за преглед при специалист.
Казва се точно така, както ти написах:
НАПРАВЛЕНИЕ ЗА МЕДИКО-ДИАГНОСТИЧНА ДЕЙНОСТ
Аз например го взех от личната си лекарка след като се върнах от Плевен и го изпратих по пощата на доц. Конова. После ти го връщат обратно - подписано и подпечатано :-)
Звездичке, мила, не му мисли толкова. Отивай на преглед и си направи изследвания. Доц. Конова е невероятно мил човек, ще отговори на всичките ти въпроси и ще ти назначи нужните изследвания. Довери и' се и няма да сбъркаш.  :D
*

Starlet

• 1937
Имунологичен фактор!?
« Отговор #8 -: Февруари 13, 2006, 22:42:58 pm »
Цитат на: panda
Звездичке, мила, не му мисли толкова. Отивай на преглед и си направи изследвания. Доц. Конова е невероятно мил човек, ще отговори на всичките ти въпроси и ще ти назначи нужните изследвания. Довери и' се и няма да сбъркаш.  :D

Ми кът съм си карък ко да напрайя  :oops:  :( . И понеже се познавам каква съм любопитна и как все на мен се случват издънките рекох да поразпитам малко, ама ще се доверя де. Все хубави отзиви чувам за докторката, трябва обаче да си запиша някои въпроси че да не забравя да питам като отида. Благодаря ти! Аз не го мисля много ама първо ще пусна едни хормони пък после ще посетя д-р Конова. Направо с хормоните. Миналия месец изпуснах дните за изследвания та сега ще чакам!
*

jam

• Piu nessuno mi portera nel Sud.
  • *
  • 14924
Имунологичен фактор!?
« Отговор #9 -: Февруари 13, 2006, 23:36:58 pm »
Старлет, алергията действително е имунологичен проблем, но не е свързана със забременяването.
при доц.Конова консултацията протича така - тя те разпитва много-много подробно за всичко, даже за неща, които си мислиш, че са далече от репродукцията. на база на информацията, тя преценява какво да ти пусне. при нея пациентът не си иска сам - тя затова е наистина специалист, за да те консултира.
тя знае много добре кои неща се поемат от касата и ги обяснява внимателно.
но въпреки това, си приготви и парички, защото има много неща, които не се поемат.
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

*

Starlet

• 1937
Имунологичен фактор!?
« Отговор #10 -: Февруари 14, 2006, 00:17:37 am »
Благодаря ти Джам за включването! Разсъжденията ми в началото може би са отвлечени, но имах в предвид, че напоследък забелязвам че един имунолигичен проблем предхожда друг при мен и нещата се задълбочават явно. Според мен на база на тези мои наблюдения върху себе си, може и да имам имунологичен проблем и при забременяването. Разбира се не е задължително да има само такъв. Но от този разговор между теб и Лали

http://www.zachatie.org/modules.php?name=Forums&file=viewtopic&t=2894

разбрах че доста неща могат да бъдат пропуснати случайно и по невнимание, както например при Лали е станало. Защото за момента лекарят може да прецени че точно тези изследвания не са нужни. Тоест преценката на лекарят е много индивидуална към всеки, а мен май това ме притеснява, да не бъде пропуснато нещо! Но ще отида и ще видя ще пиша по този въпрос пак сигурно ще бъде след месец чак обаче.
*

Lali

• *
  • 6277
  • Вярвам в чудесата!
Имунологичен фактор!?
« Отговор #11 -: Февруари 14, 2006, 00:55:02 am »
Старлет, аз имам алергия към прах, битова химия, полени. Подувам се, имам хрема, сърбежи  и кашлям. Помага ми витамин С, рядко взимам и аериус.
Не си правя изследвания умишлено, защото при самият тест може да се алергизира човек и вместо да изпише вежди, да извади очи.
Питала съм Конова, както и в клиника по стерилитет.
Винаги са ми отговаряли, че няма отношение към забременяването.
*

Starlet

• 1937
Имунологичен фактор!?
« Отговор #12 -: Февруари 14, 2006, 01:00:16 am »
Цитат на: Lali
Старлет, аз имам алергия към прах, битова химия, полени. Подувам се, имам хрема, сърбежи  и кашлям.
Не си правя изследвания умишлено, защото при самият тест може да се алергизира човек и вместо да изпише вежди, да извади очи.
Питала съм Конова, както и в клиника по стерилитет.
Винаги са ми отговаряли, че няма отношение към забременяването.

Благодаря ти Лали и аз съм така, само дето от година на година нещата към които съм алергична се увеличават и стават все повече и повече  :( Та явно се самонавивам донякъде, че там е проблема при мен, но щом казвате че нямат връзка двете неща сигурно е така!
*

Lali

• *
  • 6277
  • Вярвам в чудесата!
Имунологичен фактор!?
« Отговор #13 -: Февруари 14, 2006, 01:09:47 am »
Ми гледам да не се самонавивам, да игнорирам лекарите и проблема.
Лечение няма, така че не му обръщай внимание.
Аз съм привърженик на лимоните.
*
Имунологичен фактор!?
« Отговор #14 -: Февруари 14, 2006, 14:26:47 pm »
Извинявайте за невежия въпрос насред диалога ви, но чета и не разбирам в какви случаи би трябвало да се направят изследвания за антитела при д-р Конова в Плевен - всеки профилактично или при недоказан стерилитет. При спонтанни бременности (тубарни) дали има смисъл.

Косето е на небето.
*

jam

• Piu nessuno mi portera nel Sud.
  • *
  • 14924
Имунологичен фактор!?
« Отговор #15 -: Февруари 14, 2006, 15:08:42 pm »
Цитат на: hope
Извинявайте за невежия въпрос насред диалога ви, но чета и не разбирам в какви случаи би трябвало да се направят изследвания за антитела при д-р Конова в Плевен - всеки профилактично или при недоказан стерилитет. При спонтанни бременности (тубарни) дали има смисъл.

ами казват - при "репродуктивни неудачи". те в Плевен използват този израз. това означава дълги години неизяснен (а не недоказан!) стерилитет или повтарящи се спонтанни аборти и проблем с износването на бременността. тубарната бременност не знам дали може да се класифицира в тези групи, честно казано... мисля, че не.

напоследък стана модерно всички да ходят да си правят имунологични изследвания, но моето лично мнение е, че в повечето случаи това е излишен разход, ако се прави без основателна причина.
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

*
Имунологичен фактор!?
« Отговор #16 -: Февруари 14, 2006, 15:22:30 pm »
благодаря  ти Jam!

Косето е на небето.
*
Имунологичен фактор!?
« Отговор #17 -: Февруари 14, 2006, 21:13:41 pm »
В крайна сметка, ако желаеш да зачертнеш това от списъка на възможните причини за неуспех в забременяването, е добре да се направят. Аз никога не съм предполагала, че мога да имам подобни проблеми и винаги съм прескачала тези теми, докато не се установиха отклонения и при мен /и сега трескаво ровя и чета темите назад/. Може, например, само 5% от нас да имат имунологични проблеми, но ако се окаже, че ти си в тези проценти... Така че ...сама си прецени.