0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

Chandra

• *
  • 1567
  • Безспирно е движението на живота..
П.П. Моля, данните ми за контакт да бъдат премахнати от инициативата! Благодаря!
"Don't tell God how big your problems are...tell your problems how big your God is."

Чандра,  утрото е по-мъдро от вечерта....

Нека се успокоим и оставим решенията за утре...

Можеш да изоставиш каквато и да е инициатива, но нима не струват вложените емоции и енергия?

Естествено е Фуси да подкрепя идеята, та тя е лично обвързана с всеки въпрос свързан с осиновяването, така както и ние ще бъдем. Но лично аз мисля, че ни е подкрепяла не само от гледна точка на идея, а и при всяко лично съмнение и нужда които сме имали в тази тема
Чандра, не ни напускай!!!!!
*

sixsens

• 4138
  • Благодаря ти, докторе!
Мила Чандра, недей така, моля те! Не се отказвай от нещо, в което си вложила толкова сърце и душа!
Ако хората ангажирани със Зачатие се отказваха от каузата, за която се борят при всеки пост, който ги обиди или засегне, Сдружението и форума вече нямаше да съществуват!

Като човек незасегнат пряко от проблема и гледащ обективно отстрани, смея да кажа, че не останах с впечатление някой да се заяжда или да цели обида! Просто както е казала Фуси, интернет общуването е по-трудно, защото човек е склонен да интерпретира думите през собствената си призма и моментното емоционално състояние. А понякога чисто технически и поради липса на визуален и вербален контакт, често потребителите остават взаимно неразбрани. Аз също наскоро попаднах в подобна ситуация в една друга тема. И бях доста афектирана, но слава богу послушах гласа на разума и се въздържах да пиша под влияние на емоциите си. И постъпих правилно, поне според мен. Оцених нещата по-трезво, на бистра глава и си спестих доста нерви и излишни обяснения!

Дано не съм засегнала никого! И се надявам, че дискусията ще продължи по първоначалния си курс, в духа на добрия тон, иначе каузата ще отиде по дяволите, а ние не желаем това, нали?
В крайна сметка, важно е всички да гледаме в една посока, а именно промяна на нещата към по-добро! Вярвам, че ще успеем!
Приятна вечер на всички!
« Последна редакция: Ноември 19, 2009, 21:17:13 pm от sixsens »
Благодаря ти, Зачатие!
Благодаря ти, Мели!     
ПО-ЛЕСНО Е ДА СЕ БОРИШ ЗА ПРИНЦИПИТЕ СИ, ОТКОЛКОТО ДА ЖИВЕЕШ СПОРЕД ТЯХ!!!
*
Мир, любов, спокойствие, добра енергия изпращам на всички вас и на този форум! :balk_22: Да се разсеят неприятните емоции, които ни пречат да вървим напред! Хайде да продължим заедно и занапред. :grouphug2:
Чандра, не се подавай на провокации, ти вършиш нещата толкова добре и съвестно, не се оставяй да ти повлияят. Ти като добър капитан не можеш да ни изоставиш и да напуснеш кораба :sinking:
Аз съм непоправима оптимистка и заразявам с добро настроение. :rainbow: Дано да дойде и при вас. Обичам ви. :bighug:
*
Очевидно тази нощ ще пукна, защото обещах да не пиша вече в тази тема, но поемам този риск, защото нещата ще се изкривят дотам, че върху единия ще падне клеймото на провокатора и лошия, който прогони добрия човек от форума, което е вече достатъчна предпоставка само единия да обере положителните овации тук. Не че ми пука, но все пак, ще обясня още нещо.

Аз лично не разбрах изобщо и въобще защо Чандра се връцна и заяви, че ще напуска инициативата?! Абсолютно с нищо не съм я нито провокирала, нито обидила, даже напротив последният ми постинг беше изпълнен със закачка, намигване и добронамерен коментар, че и предложение по същество имаше. Даже нещо отгоре, заявих, че Чандра ми е много симпатична, към което сега добавям и това, че ми е жал за нея, защото явно и се е събрало доста от различни страни;това са само предположения, разбира се. Е, нямаше я аристократичната реторика вътре, а и хуморът ми може да е бил плебсов, но толкова можем ние, интелектуалците от плебса - нещо, което даже си го признах.

Освен това аз възнамерявах да се включа в темата още преди няколко страници, но все не намирах време да прочета петицията и да направя коментар по същество, каквито са и трите ми постинга в тази дълга тема.

НО!

Чандра е условно домакиня на темата! И е още повече извън добрия тон да квалифицира постингите само на някои от потребителите тук като глупости, изкривявания и т.н. Ако ДиваРоза е единственият проблем на Чандра, значи тя наистина има проблем и е по-добре да се погрижи за себе си, преди да продължи. Съвсем неуместно е и да предупреждаваш госта си в темата с лс и да му казваш как, по колко и в каква посока да се изказва. Не бих допуснала никой да ме цензурира по този начин, а и вероятно никой друг не би приел подобно нещо. Е, значи домакинът да ме настъпи по кокалчето в тъмното с намека да си затварям устата с неподобаващите си приказки, а аз даже да не изохкам на светло?!

И!

И понеже очевидно сега ДиваРоза незнайно защо ще мине за лошия герой, то аз съм готова да се ИЗВИНЯ на Чандра и да я помоля да преосмисли позицята си! Няма да крия, че не виждам защо трябва да се извинявам, но ако това ще я накара да се почувства по-добре, то ще го сторя с готовност. Нищо обаче няма да се промени, ако Чандра наистина изпитва антипатия към потребителката ДиваРоза, което е нейно право и на мен ми е все едно.

НО!

Чандра, ти наистина вложи много усилия, енергия и жар тук и е добре да продължиш започнатото заедно с момичетата! От моя страна винаги си имала и ще продължаваш да имаш подкрепа, но поднесена по моя си начин и разбиране за зрялост, неправолинейност и взаимопомощ! Вече казах, че съм била във вашата позиция и я разбирам прекрасно, което ме и провокира да се включа в темата.

Това наистина го мисля сериозно!

Предполагам разбираш, че не ти дължа цялото това обяснение, но и аз си имам своите представи за морал, честност и почтеност, които понякога предпочитам да следвам!

Лека нощ!

*

Chandra

• *
  • 1567
  • Безспирно е движението на живота..
Мила Чандра, недей така, моля те! Не се отказвай от нещо, в което си вложила толкова сърце и душа!
Ако хората ангажирани със Зачатие се отказваха от каузата, за която се борят при всеки пост, който ги обиди или засегне, Сдружението и форума вече нямаше да съществуват!

Мили хора, моля ви, нека приключим с тази тема... Неудобно ми е от тези молби...  :oops:
Вече съм взела своето решение и то е продиктувано от известни мотиви - все едно разбираеми или не...  

Повярвайте ми, точно здравия разум ми казва, да се оттегля (и мъжа ми  :lol:)
Убедена съм, че онова, което съм вложила, така или иначе не е било напразно.

Не съм се отказала от форума, не съм се отказала да се боря... от Зачатие... Просто получилото се развитие в темата изобщо не е по вкуса ми, затова няма как да продължа. Няма как да се залъгвам, че съм мотивирана...

Моля ви, дори и да не разбирате, не се занимавайте толкова с моята персона, все пак темата беше за друго, или? Нямам желание за драми, защото и без това всяка една от нас си има достатъчно проблеми...

Бих помогнала на всяка една от нас с каквото мога, ако мога... това не се променя... Но просто няма да точно с това начинание..

П.П. Написах мнението си, преди да прочета поста на Дива Роза (все още не съм го сторила ) и на която държа да кажа, че не бих желала да създавам затруднения никому (виждам, че си е взела врме, да напише този дълъг пост) и да започваме излишни спорове и дискусии...
« Последна редакция: Ноември 19, 2009, 23:01:55 pm от Chandra »
"Don't tell God how big your problems are...tell your problems how big your God is."

*
Просто получилото се развитие в темата изобщо не е по вкуса ми, затова няма как да продължа.

С този си намек обаче засягаш доста хора, но очевидно не е по вкуса ти честно и открито да кажеш какво точно е то.

Дано намериш по-изискана за вкуса си компания, но дано и тях не зарежеш, когато не се окажат на висотата ти!

Аз лично съм свикнала да не ми се извиняват!

Здраве и късмет и се грижи за себе си!
Дива Роза
Преди вашето пояавяване този форум (осиновяване от българи живеещи в чужбина) беше изкючителна проява на сестринство и единомислие.
Повечето от нас във форума сме лично много много засегнати от новите промени в СК -
 при мене лично беше въпрос на дни преди новите порядки. Човешки съдби са лекомислено засегнати от новоприетите закони.
Ако искате пишете ми фриволните си мисли на открития ми емейл но не занимавайте повече останалите.
Лични егоцентрични мисли не са уместни в този момент ако наистина искате да помогнете с нещо.
*

sixsens

• 4138
  • Благодаря ти, докторе!
Знаете ли, вече започва да ми горчи, когато повечето теми в този форум се превръщат в арена и се изкривяват през призмата на всяка една от нас. Като цяло, дискусиите тук малко или много са натоварени емоционално, което е нормално, предвид проблемите, които касаят. Обаче, понякога е нужно малко да сдържаме емоциите си, малко да ги контролираме и да се опитаме добре и трезво да вникнем в хорските думи, защото в противен случай ще се превърнем в един кокошарник, където всеки се "джавка" с всеки и никой никого не изслушва.
Това, че някой изразява малко по-различно мнение или по малко по-различен начин, не значи, че той задължително трябва да се превърне във враг. Щом сме решили да пишем в обществен форум и да изразяваме мнението си и очакваме да бъдем разбрани, би трябвало да сме готови да "чуем" най-различни гледни точки и да уважаваме техните автори, както искаме същото отношение към нас самите!
Никак не ми харесва посоката, в която се разви темата. Приканвам ви най-учтиво да прекратите дискусията относно кой крив, кой прав, кой засегнат, кой неуместен и т.н. неща, които са строго субективни и няма как някой да ги унифицира. Безсмислено и непродуктивно е. Нека се придържаме към основната идея.

Благодаря за разбирането! Приятна вечер!
Благодаря ти, Зачатие!
Благодаря ти, Мели!     
ПО-ЛЕСНО Е ДА СЕ БОРИШ ЗА ПРИНЦИПИТЕ СИ, ОТКОЛКОТО ДА ЖИВЕЕШ СПОРЕД ТЯХ!!!
*
Здравейте,

Съгласна съм със Sixsens, че никой не печели от пререкания точно в този момент. Напротив, губи каузата ни, губим и всички ние това, което се опитвахме да направим досега - да направим група, която да защити общите ни интереси.

Фуси,много благодаря за помощта и времето, което отделяш, въпреки че не си пряко засегната. Това, което си намерила в Адм.процесуалния кодекс е много важно. Трябва да го ползваме.
Ще се опитам да ти изпратя и моите данни за контакт.

Алейла,сигурно вече си го направила, но можеш да оставиш пълномощно на адвокат, който да те представлява и подпише жалбата от твое име.
Ако си в БГ все още, може би би могла да се включиш в изпращането на писмата?
Аз за жалост не съм в БГ и не знам все още бих ли могла да бъда около НГ.

Не бива да се разединяваме точно сега, а напротив да се подготвим да получаваме удари и контрааргументи след излизане на петицията в публичното пространство.

Лека вечер и успех на всички ни!
*
Много набързо и аз:
българи, живеещи в 4ужбина =  вси4ки българи, независимо от месторабота и местопребиваване.
Малко по обяснително става, но мисля 4е из4ерпва проблема + отново набляга на равенството м/у българите :)
Поздрави
Мама на две безценни бебета, отишли в Рая (2014 и 2015). И на едно игриво, космато и мъркащо Мяу-мяу.

Чакаме те, скъпоценно бебе!
makiyaki
с оглед точно тази яснота, която целите, си мислех за възможен вариант: българи, живеещи И в чужбина

Желая ви успех, сега и оттук насетне, каквото и да решите!

само се чудех дали въобще да пиша ... но... така де ... предпочетох да обърна внимание на постинга на sixsens, отколкото на този преди нея ...

*
Поствам последния вариант с нанесените от Дива Роза поправки. Оставям го тук за няколко часа и очаквам предложения и още поправки.
Моля, ако някой има такива да ги поства тук и те да бъдат конкретни текстове. Предложения, които не са конкретни текстове от вида "моля, измислете нещо за..." и "не може ли да се добави нещо за ..." нямам време да отразя.

моля да направите следното:

1. Някоя от вас, нека ми изпрати адрес в България, който да използвате за писмена кореспонденция. Когато изпратя писмата с обратна разписка, трябва да впиша обратен адрес. Ако никой не желае да предостави адрес, ще изпратя писмата по електронен път от личния си адрес.
2. Моля, някой да поеме ангажимента да постне петицията на сайта "БГ ПЕТИЦИЯ" - http://bgpetition.com/
3. От БАОО явно няма да получим отговор, така че остават българските майки, с които сега отивам да се срещна.
4. След обяд ще влезна тук отново, ще отразя бележките ви и ще изпратя Отвореното писмо по пощата на интитуциите, които са включени като адресати.
5. Последващи действия, които ви препоръчвам, но не се ангажирам лично с тях:
- можете да постнете специална тема в подфорумите "Проблемно забременяване" и "Осиновяване" и да помолите за подкрепа там. Сигурна съм, че жените ще се отзоват
- можете да направите страница във фейсбук или друга социална мрежа

Последен вариант

Отворено писмо
На
Гражданска инициатива на Българи живеещи в чужбина за равни права при осиновяването

Подкрепени от
Сдружение Зачатие
Движение на българските майки (непотвърдено)

До

Министъра, отговарящ за българите в чужбина -г-н Божидар Димитров
Министъра на правосъдието - г-жа Маргарита .Попова
Председателя на Народното събрание - г-жа Цецка Цачева
Председателя на агенцията за българите в чужбина - г-жа Райна Манджукова
До Омбудсмана на Република България - г-н Гиньо Ганев

Уважаеми госпожи и господа,

Ние, българите, живеещи в чужбина, призоваваме отговорните институции, да обърнат внимание на потресаващите дискриминационни разпоредби за осиновяване, приети в новия Семеен кодекс и последващото вторично законодателство. Новият режим на осиновяване  поставя нас, вашите сънародници, живеещи в чужбина, в унизителното положение да се чувстваме чужденци в собствената си страна, отнемайки ни възможността да осиновяваме български деца наравно с българите, живеещи в България

Цивилизованият свят, към чиито ценности се стремим, дава равни права на всички граждани, а правото да избираш къде да живееш и как да устройваш живота си отдавна не е предмет на дебат.

На 01.10.2009 с влизането в сила на новия Семеен Кодекс  бяха въведени промени, които безапелационно изключиха нас, българите, живеещи в чужбина, от възможността да осиновяваме деца в България. Новият режим ни третира наравно с чуждите граждани и ни задължава да предприемаме процедурите на международното осиновяване.

В прагматичен план за нас това означава:
- Задължително насочване към акредитирани посреднически агенции за международно осиновяване, които са изключително скъпи.
-  Многократно по- дълъг ред на чакане за вписване в регистър, към момента 3-4 години.
-  Възможност да осиновим единствено деца, получили вече 3 отказа да бъдат осиновени от български граждани, живеещи в България.
-  Заплащане на драстично по-високи държавни такси при допускане на осиновяване.

В емоционален план за нас това е обидно и унизително. Живеем в чужбина обикновено, за да осигурим по-добър живот за семействата си, а не защото не обичаме родината си или не се чувстваме достатъчно българи. Защо трябва да бъдем наказвани от собствената си държава за  правото ни да живеем свободно и да избираме мястото си на живот и работа?! Ние сме български граждани навсякъде по света и имаме право на еднакво третиране от законите на нашата страна. Съгласно Конституцията на Република България - член 26, ал.1, Гражданите на Република България, където и да се намират, имат всички права и задължения по тази Конституция."

Приетите нововъведения в режима на осиновяване, започнаха да се прилагат и към  семействата на българи в чужбина, стартирали процедурите си по проучване за осиновяване преди 01.10.2009 в условията на стария Семеен кодекс. Администрацията принуждава нашите сънародници сами да изтеглят документите си за кандидатстване, сами да се откажат от по-благоприятния стар регламент и да започнат отново цялата процедура от самото й начало, според новите дискриминационни разпоредби.

С настоящата петиция се обръщаме към компетентните български институции с молба:
1. Да бъдат преразгледани разпоредбите на новия режим на осиновяване.
2. Да бъде върнат режимът на отменения Семеен Кодекс за осиновяване от българи, живеещи в чужбина.
 Искрено се надяваме на вашите активни действия към незабавна промяна на сегашното законодателство.

"Гражданска инициатива за равни права при осиновяването на българи, живеещи в чужбина" е неформално обединение на български семейни двойки, живеещи в чужбина, които новият Семеен Кодекс на Република България превърна в буквален смисъл чужденци за собствената им държава.

За контакти:
Аделина Илиева – Великобритания - www.adelina.co.uk
Емилия Кючукова – Гърция - emigr@abv.bg
Виктория Петрунова - Испания - palmichka@yahoo.com
Радостина Николаева Колева - koleva.radostina@gmail.com
Ясен Атанасов Димитров - yassen.dimitrov@gmail.com
Мери Тодорова, Швейцария, anitza13@gmail.com
Росица Лазарова -  Германия). -  tsuyuko@hotmail.com
В очакване ....
*
Привет на всички!

Ако някой случайно се е интересувал и е бил загрижен и за моята скромна личност,  да го информирам, че съм жива  все още, здрава съм, все така шегаджийка съм си!

Дано да няма разочаровани поради тази причина!

Фуси ме е изпреварила и аз си мислех да сторя същото, но понеже тя вече го е направила ето още нещичко и от мен, но сега виждам, че се дублираме в някои идеи за действие с нея, което пък е и добре!

На мен лично в темата ми направиха много добро впечатление две потребителки (сигурно има и други и аз не съм прочела внимателно, и нека да ме извиняват за това):
Suerte, May Jey.
И двете се изразяват и пишат много добре, звучат уравновесено, балансирано, не само говорят, но слушат, демек има двустранна чуваемост и могат да са от движещите сили тук, а и са конкретно и лично ангажирани с делото, плюс Фуси, разбира се, и плюс всички нас, които ще ви подкрепим изцяло.

Конкретно:
1.   Освен хартиените варианти, които някой ще разпечати и изпрати (кой ще е той?), нека да се пусне в на кафето и линк с файл на писмото и емейли, за да изпрати всеки от нас по едно писмо. В този си вариант текстът може да се казва и Отворено писмо, но да се трансформира и като Петиция. Стана ми ясно, че Фуси се ангажира за това, дано не греша, Фуси!
2.   Да се пусне текстът и като Петиция на подходящ адрес, линк, за да могат хората и да гласуват. Кой е квалифициран и може да го стори?
3.   Да се направи списък с адреси на форуми, които активно се посещават в БГ и на които да се пусне или Писмото, или Петицията, или линк към тях.
4.   За медиите Фуси вече спомена по-напред в темата.

Това се сещам за сега. Вие какво мислите по въпроса? Дано някоя от двете момичета да се вкючи и да отговори дали може да поеме инициативата да е отговорна за това, като ще държи връзка с Фуси.

Голямата работа е свършена и остава разпространението само!

Всички ние ще ви подкрепим при подписването на петицията!!!

Засега толкова!

П.С. Ех, Фуси, направо изпитвам носталгия по нашите с теб спорове!!! Стимулиращи, развиващи, интелигентни!
*
Момичета, изненадана съм, че ви трябва толкова време да се решите да поемете ангажимент за собствената си битка!

Още повече, че на някои никовете ви се виждат, че седят над темата и размишляват доста дълго. Сега е моментът да действате и да докажете, че ви пука за вас самите. Нали не си мислите, че някой от нас, останалите, ще свърши останалата част от проекта ви?! Остана съвсем малко от финалната права на вашето дело и борба! Действайте, защото идват празници, Коледа и до към ранна пролет никой няма да обърне внимание на искането ви.

aleila, ето подходящ момент да докажеш сестринските си чувства на практика! Знам, че е по-трудно, но става въпрос за вашия живот! Аз теб забравих да те спомена, но всеки от вас трябва да се чувства отговорно ангажиран.

Няма какво толкова да го мислите и умувате!

Едва ли другаде ще намерите толкова свободно безплатно предоставена трибуна и форум за обмисляне, планиране и действие! Използвайте го всичко това разумно  и действено!

Работата, която ви остава да свършите, аз мога да я свърша за два дена, а може и за по-малко;не мога само петицията да кача сама.

Но няма да го направя аз, защото това не е моята борба!

Не се притеснявайте, повече няма да ви притеснявам и притискам, но толкова речевито защитавахте водача си, пък сега няма никой!

Успех от мен и кураж за действие!
*

П.С. Ех, Фуси, направо изпитвам носталгия по нашите с теб спорове!!! Стимулиращи, развиващи, интелигентни!

АААААААААААААА не! да ме извиняваш, ама в момента  съм толкова отъпяла, че не е честно :lol: :lol: :lol: Имам нужда от 2 седм да влезна във форма и ме имаш на терена  :wink: :lol:

По темата
Движение на БГ майки ви подкрепят, само предлагат и аз го намирам за уместно да се добави следния текст в  края, там където се говори за предприемане на адекватни действия за промяна:

"Нашето обединение разполага с готови конкретни текстове за промяна на Семейния Кодекс и вторичното законодателство. При желание от страна на компетентните за това органи сме готови да ги представим и да участваме в евентуална работна група, която ще обсъжда промените

Очакваме отговор, на нашето отворено писмо, за действията, които ще предприемете като реакция на нашия призив "
 С разпращането по пощата и разпечатването се ангажирам аз по посочената по-горе причина
« Последна редакция: Ноември 20, 2009, 15:04:16 pm от Fussii »
В очакване ....
*
Последно!

Предложеният от Движение на Българските Майки текст, е много важен, но ще го включа, единствено ако сега видя някаква активност от ваша страна. Ще ви обясня съвсем спокойно и прагматично защо и ви моля да не се обиждате и засягате, защото не това е целта ми.

Наистина имам идея как много простичко да бъдат променени разпоредбите на СК и вторичното законодателство, така, че да се върне стария режим. Хич не е голяма философия. Това означава един човек да се ангажира с:
- подготовка на текстовете за промяна
- участие в работните групи евентуално
- медийни участия.
Има два варианта
Вариант А - някоя от вас поема нещата и отговорността
Вариант Б - аз се ангажирам с този проблем
Ако сега, тук някой пожелае - вариант А е най-доброто решение

Вариант Б за мен е възможен единствено ако видя някой от вас да поеме реален ангажимент като постване в БГ ПЕТИЦИЯ, постване в други интернет форуми, въобще поемане на определбена реална отговорност за движение на нещата. Ако това не се случи, без сърдене, фръцване, или каквото и да е от моя страна, честна дума, за мен ще означава, че реално проблем няма и не си струва да хабя усилия и време.
Тъй като сега е Петък - 14.30, мисля, че разпращането на Отвореното писмо по пощата може да осане за Понеделник сутринта. Желанието ми е да ви изчакам максимално.

Отвореното писмо ще изпратя със сигурност, най-вече от уважение към собственото си време и усилия.

Сърби ме езика да кажа какво мисля по въпроса, поставен от ДиваРоза за полагането на усилия за собствена кауза, но засега :wink: ще се въздържа.

Естествено е Фуси да подкрепя идеята, та тя е лично обвързана с всеки въпрос свързан с осиновяването, така както и ние ще бъдем.
Само за това ще отговоря - не, никак не е естествено... но ще коментирам отделно в нова тема след като изпратя петицията...
« Последна редакция: Ноември 20, 2009, 14:54:48 pm от Fussii »
В очакване ....
Здравейте на всички,

Проверявам запетайките на отвореното писмо, които са малко в повече, премахнала съм тиренца и някои главни букви. Ще го пост-на след малко. Трябва наистина днес или утре сутринта най-късно да се пусне по пощата с обратна разписка, за да може в понеделник да е на бюрото на съответния чиновник, ( ако не надценявам Българските пощи). Не знам защо решихте да се пуска вече в медиите  ( виж  http://aig-humanus.blogspot.com/2009/11/blog-post_19.html ) ПРЕДИ да е стигнало до този, в чиято компетентност е решението на въпроса. Бюрократът, от когото зависи, трябва да знае, че него са зачели пръв, а не като отвори писмото да каже: "Я, ами това някъде вече го прочетох...Ако уважават повече медиите, нека медиите да им решат въпроса." 
В медиите може да се пусне коментар, но не и самото писмо-петиция. Ако няма реакция от бюрократа, тогава вече "разлайваме кучетата"  и публикуваме това, на което няма отговор от страна на правораздавателя.
Съжалявам че не можах да се включа до сега, петък ми е много натоварен ден.

Аз лично предлагам да пуснем текста на петицията такъв както е постнат в крайния му вариант от Фуси плюс допълнението от движението на бг майки.  Достатъчно стегнат и ясен е, няма нужда от повече промени.  

Тъй като се намирам извън България бих могла да се ангажирам с действия, които могат да се направят по интернет, но за съжаление само в работно време, в момента нямам интернет в къщи.

“2.   Да се пусне текстът и като Петиция на подходящ адрес, линк, за да могат хората и да гласуват. Кой е квалифициран и може да го стори?”

Не зная какво се изисква за качването на петицията в интернет, защото никога не съм го правила, но мога в почивните дни да потърся човек, който да ми обясни какво е нужно. Ако не се изискват специални ауторизации, мога да го кача в понеделник.

Считам за удачни всички предложения за разпространение, мога да се ангажирам с някои от тях – форумите напр. Предлагам останалите момичета също да помислят с какво могат да съдействат, за да може да се разпределят нещата. Всички работим, така че това не е извинение, нека всяка потърси начин как може да е полезна и да го сподели.

Нека някой от лично засегнатите, който в момента е в БГ да даде координати за контакт, в случай че се заинтересува някой от преса, тв, прочие, а също и да се ангажира с хартиените екземплари.  Иначе си губи смисъла – оплакваме се, пък няма лице, което да се покаже и да говори за проблема пред публика.

Фуси, единствената причина да не зная дали мога да се ангажирам напълно, е че като вече вписани в регисъра по стария ред, не зная дали мога да бъда лице на този проблем. С всички други действия, които не изискват лично присъствие, което няма как да направя от тук като да речем работните групи, мога да се ангажирам.  

Нека си свърша работата и ще се включа пак.

Момичета в чужбина - кажете как всяка една може да съдейства. Иначе се оказва, че наистина няма проблем.