0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

Chandra

• *
  • 1567
  • Безспирно е движението на живота..
П.П. Дива Роза, много благодаря за помощта! :)  :flower:
"Don't tell God how big your problems are...tell your problems how big your God is."

*
последно...
Чандра, ще те хлопна  :lol: :lol: :lol:

Петицията е ваша.  Ще изглежда както искате. На когото искате - на него ще я пратите. Когато намерите за добре - тогава ще я пратите.

Не може ние, които сме ангажирани с проблема, но не сме потърпевши да се налагаме за крайния вариант. ДиваРоза, Ммери, останалите момичета и аз само се опитваме да помогнем като предлагаме. Решавате вие!!!

:bighug:
В очакване ....
*

Chandra

• *
  • 1567
Ами то да ме хлопнеш вече, че закъснях за една среща...  :lol:

...Моля тогава потърпевшите, да си кажат мнението за поправките и за последния абзац! :)

Ще се включа след няколко часа...

"Don't tell God how big your problems are...tell your problems how big your God is."

*
Чандра, не знам на колко си години и какви са ти физическите данни, за да се престраша, но още малко и ще спра да мисля за това, а и за евентуалните ответни последици върху мен,  и ще те напляскам по дупето - пляс!пляс!пляс! Усети ли?!  :D

Приличаш ми на една симпатична и наивна драка, която се е хванала за парцалките си и не ги пуска, и не ги дава, макар че народът се измори и да ги дърпа, и вече не ги и иска толкова, но тя не е в състояние даже да го забележи.

Виж сега: няма никакъв проблем да допълниш още едно словосъчетание в скоби след:"семейни двойки, живеещи в чужбина (или поне единият партньор от семейството)".

Разрешавам ти съвсем официално тази редакция, защото това не е Светото писание, няма си все още авторски права и всеки може да го оплоди този текст, както си иска! Нищо фатално няма да му се случи, даже напротив, с твоето малко, но съществено допълнение, всичко ще стане още по-ясно!

Чандра, остави паниката, истерията и действайте! И откъде ги вадиш тези познати студенти и колко на брой ги имаш, а и на всички ли смяташ да покажеш този текст?! Ти тях за по-светнати от нас ли ги имаш?! Не бъди толкова нерешителна! Цял живот се занимавам с конструиране на текстове  и ти казвам, че този СТРУВА!

Много си ми сипматична и затова си позволих малко по-фриволна ирония, а и да се разведри малко атмосферата, че ти я запичаш все повече и повече, и вместо да се излюпи нещо, то ще прегори от високата температура.

Поздрави на теб!
« Последна редакция: Ноември 19, 2009, 15:54:44 pm от DivaRoza »
Разберете ме, не искам сама да съм казала: "Аз, която живея в чужбина"...

И нашия случай е подобен, даже като вече вписани по стария СК, като живеещи в БГ няма как да кажа обратното  :?

Чандра, варианта ти е добър, в крайна сметка казва същото, но не набляга толкова на местоживеенето в чужбина. Поправките и предложението на ДиваРоза също, така че това би могъл да е крайния вариант.

Приетите нововъведения в режима на осиновяване, започнаха да се прилагат и към семействата на българи в чужбина(или поне единият партньор от семейството), стартирали процедурите си по проучване за осиновяване преди 01.10.2009 в условията на стария Семеен кодекс. Администрацията принуждава нашите сънародници сами да изтеглят документите си за кандидатстване, сами да се откажат от по-благоприятния стар регламент и да започнат отново цялата процедура от самото й начало, според новите дискриминационни разпоредби.

"Гражданска инициатива за равни права при осиновяването на българи, живеещи в чужбина" е неформално обединение на български семейни двойки, засегнати от новия Семеен Кодекс на Република България, който ги превъръща в буквален смисъл в чужденци за собствената им държава.
Момичета, аз мисля,че няма какво повече да мъдрим над петицията, достатъчно добра е, нека да я пускаме. Колкото повече мислим по нея, винаги ще излиза нещо за доутощняване.

И аз мисля, че не е нужна добавката "семейни двойки, живеещи в чужбина (или поне единият партньор от семейството)". Макар че аз самата съм в тази категория. "Български семейства в чужбина" не доуточнява дали и двамата живеят там, или само единият.

Една малка забележка: Добре е да не се използуват скоби в официални документи.

След мако ще пусна на Фуси и моят е-мейл и телефони за контакт, за да ме включите и мен.

Петицията или отвореното писмо трябва да се разпечата на чисто, да се сложи в плик А4 формат, и да се пусне по пощата. Не е нужно да се дава на ръка, даже обратното, добре е да се пусне с обратна разписка. ( Иначе всеки чиновник има основанието да каже, че не я е получил, нищо че сам я е пуснал в кошчето.)

По е-мейл също няма смисъл, защото няма тежест, освен, ако не е до организация, която контактува само с онлайн-форми (например ...Омбудсман, но не съм сигурна.)

Разбирам, че Фуси е много заета, та има ли някой, който  в момента е в България, и който се наема да  направи всичко това (последна проверка на правописа и формата, разпечатването, пускането по пощата)? Аз бих го направила, но в момента съм в Германия.

*
Всички контакти на момичета, които искат лично да застанат зад петицията - моля, изпращайте координатите си на Чандра. Тя е вашият войвода  :D

ПС
По пощата с обр. разписка няма проблем да ги пусна аз, казах го някъде, ама вече не помня къде
« Последна редакция: Ноември 19, 2009, 15:14:06 pm от Fussii »
В очакване ....
Приветствам идеята петицията да се казва открито писмо, това което аз написах в началото го чуствах точно като писмо.
Идея - като добавка към отритото писмо не може ли да приложим индивидуалните истории на подписаните или поне да са готови когато се интересуват журналистите. Това ще подплъти писмото с контекста на десетките човешки съдби така засегнати и объркани от недомислията на закона.
И аз да добавя нещо към последния вариант на Фуси - пак по темата на заварените положения:
Администрацията принуждава нашите сънародници сами да изтеглят документите си за кандидатстване, сами да се откажат от по-благоприятния стар регламент и да започнат отново цялата процедура от самото й начало, според новите дискриминационни разпоредби.
Не трябва ли ида се добави че в случай на отказ на самоизтегляне на документите автоматично се издава служебен отказ. Спрямо текста, така както е, излиза че ако не се откажем сами си оставаме по старата процедура - а не е така, системата е устроена да ни 'изплюе' по всякакъв начин.
В тази връзка - имам спешен въпрос: аз в момента съм в България, имах идеята че отказа може да се възпре ако лично говоря със социалните служби да изчакат. Но той вече е задействан и ще стигне до родителите ми най-вероятно след като замина.
Може ли обжалването да стане чрез пълномощно?
Аз вече развих параноя и се притеснявам че може да не се зачете ако е подписано от друг въпреки пълномощното тъй като е личен въпрос.
Има ли някаква опастност, някакъв капан за издънка?
*
И аз съм на мнение, че няма какво повече да умуваме, а трябва да действаме. Пускаме го където трябва за да се разгласи. :balk_122: :balk_121:
Вижте какво намерих вече на две места в интернет:

http://aig-humanus.blogspot.com/2009/11/blog-post_19.html
http://www.facebook.com//profile.php?v=feed&story_fbid=198643073342&id=553849627#/topic.php?uid=212803200303&topic=11896

Явно вече започва да се разгласява, макар и само в медийното пространство, което е супер!  :balk_46:
*
За тези със стартирала процедура по стария ред, поздрав  :wink::
Те видим дали не можем да изкопаем оттук нещо

Административнопроцесуален Кодекс:

Съразмерност
Чл. 6. (1) Административните органи упражняват правомощията си по разумен начин, добросъвестно и справедливо.

(2) Административният акт и неговото изпълнение не могат да засягат права и законни интереси в по-голяма степен от най-необходимото за целта, за която актът се издава.

(3) Когато с административния акт се засягат права или се създават задължения за граждани или за организации, прилагат се онези мерки, които са по-благоприятни за тях, ако и по този начин се постига целта на закона.
(4) От две или повече законосъобразни възможности органът е длъжен при спазване на ал. 1, 2 и 3 да избере тази възможност, която е осъществима най-икономично и е най-благоприятна за държавата и обществото.

(5) Административните органи трябва да се въздържат от актове и действия, които могат да причинят вреди, явно несъизмерими с преследваната цел.
В очакване ....
*

Chandra

• *
  • 1567
Чандра, не знам на колко си години и какви са ти физическите данни, за да се престраша, но още малко и ще спра да мисля за това, а и за евентуалните ответни последици върху мен,  и ще те напляскам по дупето - пляс!пляс!пляс! Усети ли?!  :D

Приличаш ми на една симпатична и наивна драка, която се е хванала за парцалките си и не ги пуска, и не ги дава, макар че народът се измори и да ги дърпа, и вече не ги и иска толкова, но тя не е в състояние даже да го забележи.

Виж сега: няма никакъв проблем да допълниш още едно словосъчетание в скоби след:"семейни двойки, живеещи в чужбина (или поне единият партньор от семейството)".

Разрешавам ти съвсем официално тази редакция, защото това не е Светото писание, няма си все още авторски права и всеки може да го оплоди този текст, както си иска! Нищо фатално няма да му се случи, даже напротив, с твоето малко, но съществено допълнение, всичко ще стане още по-ясно!

Чандра, остави паниката, истерията и действайте! И откъде ги вадиш тези познати студенти и колко на брой ги имаш, а и на всички ли смяташ да покажеш този текст?! Ти тях за по-светнати от нас ли ги имаш?! Не бъди толкова нерешителна! Цял живот се занимавам с конструиране на текстове  и ти казвам, че този СТРУВА!

Много си ми сипматична и затова си позволих малко по-фриволна ирония, а и да се разведри малко атмосферата, че ти я запичаш все повече и повече, и вместо да се излюпи нещо, то ще прегори от високата температура.

Поздрави на теб!

:offtopic:
Не става ли прекалено много оф-топик...(все пак сме дали линка към този подфорум официалнo и в петицията)... Не разбирам смисъла на (и от) някои забележки... А и... не бяхме ли предъфкали вече въпроса със студентите? Моля ви, нека се концентрираме върху важното,  osi_1

Дива роза, оставила съм паниката и истерията и действам (справки – цялата тема до тук... Явно съм я "спичала" от създаването и...)… Честно казано, поставям под съмнение добрия вкус на някои от определенията в поста ти…  Но както и да е…

По темата:
Доколкото разбирам, в момента чакаме отговора от две НПО, с които се е свързала Фуси, след което ще качим крайния коригиран вариант в интернет и ще го пусна на Фуси, да разпечата и разпрати писмата. (Фуси, ако ти идва нагорнище, аз също мога да помоля познати, да се заемат с това – поне е лесно  :lol:)

Поправки няма да правим, освен добавяне на данните за контакти и последния абзац в този вид:
"Гражданска инициатива за равни права при осиновяването на българи, живеещи в чужбина" е неформално обединение на български семейни двойки, засегнати от новия Семеен Кодекс на Република България, който ги превъръща в буквален смисъл в чужденци за собствената им държава."

Колко време можем да чакаме отговорите от НПО-тата?

Поздрави!
« Последна редакция: Ноември 19, 2009, 18:23:34 pm от Chandra »

*
Утре ще имаме отговор от българските майки
от Баоо - ни вест ни кост...  :?
ако твой познат може да я свърши таз работа - ще е от голямо облекчение - по пощата с обр. разписки
В очакване ....
*
Чандра, от личното съобщение, което си ми изпратила, разибарм само, че ти нямаш нужда от "чесането на езици и глупостите", които аз насътворих в темата ти!

Още по-добре за мен! Да пукна, ако още веднъж се намеся толкова некомпетентно в твоя тема! Ти просто нищо не си разбрала от това, което ти написах! А и не го заслужаваш, както виждам!

Разбирам обаче, че държиш само и единствено на мнението на определени хора, твоя си работа!
Съжалявам, че си изгубих времето с теб!

И, моля те горещо и пред всички, не ми изпращай повече лс с подобен агресивен и провокативен тон!
*

Chandra

• *
  • 1567
...
Вижте какво намерих вече на две места в интернет:

http://aig-humanus.blogspot.com/2009/11/blog-post_19.html
http://www.facebook.com//profile.php?v=feed&story_fbid=198643073342&id=553849627#/topic.php?uid=212803200303&topic=11896

Явно вече започва да се разгласява, макар и само в медийното пространство, което е супер!  :balk_46:

Всъщност аз проведох кореспонденция с ръководителите на тази организацията "Гласуване без граници" и им изпратих петицията, за да кажат, дали биха ни подкрепили и дали могат да помогнат с нещо… (Явно те са действали експедитивно :)) ...А дискусията от втория линк също е започната от мене…  :lol:

Фуси, ще намеря познати, които да разпратят петицията.

*

Chandra

• *
  • 1567
Чандра, от личното съобщение, което си ми изпратила, разибарм само, че ти нямаш нужда от "чесането на езици и глупостите", които аз насътворих в темата ти!

Още по-добре за мен! Да пукна, ако още веднъж се намеся толкова некомпетентно в твоя тема! Ти просто нищо не си разбрала от това, което ти написах! А и не го заслужаваш, както виждам!

Разбирам обаче, че държиш само и единствено на мнението на определени хора, твоя си работа!
Съжалявам, че си изгубих времето с теб!

И, моля те горещо и пред всички, не ми изпращай повече лс с подобен агресивен и провокативен тон!

Предварително се извинявам на аудиторията за оф-топика!
Не бих искала, да ви занимавам с това, но явно Дива Роза държи на спектакъла.

Ужасно ми е болно, че трябва да се случва това... и наистина оставам без думи!

Дива Роза, възможно е, да не съм разбрала посланието ти, но реагирах на поста ти, изпълнен с ненужни епитети и с (явно за мене) неясна идея, както аз мога.Не знам, чии тон е провокативен?!

И след като държиш на това, всичко да е публично, ще цитирам личното съобщение, което ти изпратих, дословно:
Здравей, ако искаш, да се дракаме на лична основа, ще е по-добре е, да ми пишеш на лични... ще е по-добре не само за мене, но и за цялата тема… и за останалите момичета

Нека се опитаме, да разграничаваме важните неща от чесането на езиците и глупостите!  yahoo_33

Ужасно ми е обидно и унизително това, което се случва!

« Последна редакция: Ноември 19, 2009, 19:12:20 pm от Chandra »

*
Чандра...мила... спри се!
Най-добронамерено ти го казвам и от сърце...

Иди, поплачи си, пий едно малко, наспи се  и забрави...
Интернет общуването е сложно нещо. Може да нарани, да обиди, цяла нощ да не спиш и да премисляш кой какво казал... Не си струва - не познаваш лично нито една от нас -не позволявай да ти влияем така...

В момента си в много труден период - ние те разбираме, защото всяка една от нас е минавала през подобно нещо. Хиперчувствителна си, а не трябва

С ДиваРоза сме се карали не веднъж и мисля, че и тя и аз взаимно четем постовете си много сурово една към друга. Но господ ми е свидетел, в този случай, момичето искаше само да помогне... не те е обиждала, не те е "кълцала" ... просто ти четеш постовете и през криво огледало, защото си много ранима в момента.

З това ти казвам - спри се! Стига дълба, дипли и прави дисекции. Не ти трябва такова нещо и на никой не е нужен такъв другарски съд. Стига!!!

Спокойно, всичко ще се оправи...
В очакване ....
*
Фуси, с теб никога не сме се карали, а сме имали различни позиции по доста въпроси! Но аз лично те уважавам за това, че приемаш и другата гледна точка! И, ако искаш вярвай, но ми е приятно и плодовито да споря с теб и ще продължа да го правя!  :D

Чандра, аз в последния си пост не съм се "дракала" с теб, а просто отговорих на десетокротното ти поред запитване за нещо, което вече ти бяха отговорили. Не знам откъде ти хрумна да ми квалифицираш мнението, че и да ме предупреждаваш с лс?!

Ако си разбрала поне, че се включих в тази тема не само заради измислените ти подозрения за инсцениране на "спектакъл" с мое участие, а и заради всички момичета, които са в твоето положение, ще е добре, защото темата не е само твоя.

Всъщност, няма значение какво си разбрала! Преди две години бях във вашето положение и повече от прекрасно разбирам всичките ви вълнения и притеснения! Както и да е!

Извинявам се на всички, че се включих в темата и занапред ще си подбирам още по-внимателно участието в този подфорум!

Лека вечер!

*

Chandra

• *
  • 1567
Отказвам се от започнатото със съвсем ясно съзнание!

Аз лично се срамувам от развоя и не искам неща, които могат да бъдет споделени и чрез лична кореспонденция (все пак не са по темата), да се пишат в общия форум.

Не мога да се засегна от интернет-контакти! Но аз не мисля, че не съм се старала, да помогна... - аз също си вземах от времето, пръсках емоции за иедята... и затова естествено ми е криво, да трябв сега да чета глупости и изкривени фрази...  С какво спомогнаха забележките на Дива Роза към мене? Сигурно е въпрос на вкус, не знам! Но аз не съм тук, за да ми се правят оценки, а за да спомогна и аз с каквото мога, както и да споделя притесненията си, ако имам такива... Оттеглям се и моля, (поне от чувство за уважение или възпитание) да не ми се правят психологически портрети!

Сърдечно пожелавам успех на инициативата, която до известна степен започнах аз, но няма как да продължа, защото си давам сметка, че нямам тази възможност.

Сърдечни поздрави и много личен успех на всички момичета, които са потърпевши!

yahoo_17 yahoo_17 yahoo_17 :bighug: yahoo_17 yahoo_17 yahoo_17
« Последна редакция: Ноември 19, 2009, 19:33:52 pm от Chandra »

*
ох....главата ме заболя...

Вижте, за да прекратим тоя абсурд... взимам управленско решение  :wink:

1. Спираме емоционалните драми, ако някой иска - има си отделен подфорум
2. Ако останалите момичета, потърпевши от цялата работа кажат да - аз поемам оттук нататък, колкото ми стига времето и възможностите. НО! с глупости категорично нямам време да се занимавам.

Ако решите да се откажете, това е ваше право, моля ви обаче следващия път, когато някой ангажира времето ми, енергията и усилията ми, и реши, че вече не му се играе на тая игра, да ме  предупреди по от рано... защото ... нужно ли е да обяснявам защо.
« Последна редакция: Ноември 19, 2009, 19:31:46 pm от Fussii »
В очакване ....
*

Chandra

• *
  • 1567
...обаче следващия път, когато някой ангажира времето ми, енергията и усилията ми, и реши, че вече не му се играе на тая игра, да ме  предупреди по от рано... защото ... нужно ли е да обяснявам защо.

Фуси, предполагам, че ти помагаше на всички нас и на идеята, а не на мене лично. И все пак, приеми извинението ми за развоя на нещата! ...Не мисля, че мога да продължа по създалите се правила.  Съжалявам!

Извинявам се за създадените притеснения и на останалите!

« Последна редакция: Ноември 19, 2009, 20:52:18 pm от Chandra »