Момичета, аз мисля,че няма какво повече да мъдрим над петицията, достатъчно добра е, нека да я пускаме. Колкото повече мислим по нея, винаги ще излиза нещо за доутощняване.
И аз мисля, че не е нужна добавката "семейни двойки, живеещи в чужбина (или поне единият партньор от семейството)". Макар че аз самата съм в тази категория. "Български семейства в чужбина" не доуточнява дали и двамата живеят там, или само единият.
Една малка забележка: Добре е да не се използуват скоби в официални документи.
След мако ще пусна на Фуси и моят е-мейл и телефони за контакт, за да ме включите и мен.
Петицията или отвореното писмо трябва да се разпечата на чисто, да се сложи в плик А4 формат, и да се пусне по пощата. Не е нужно да се дава на ръка, даже обратното, добре е да се пусне с обратна разписка. ( Иначе всеки чиновник има основанието да каже, че не я е получил, нищо че сам я е пуснал в кошчето.)
По е-мейл също няма смисъл, защото няма тежест, освен, ако не е до организация, която контактува само с онлайн-форми (например ...Омбудсман, но не съм сигурна.)
Разбирам, че Фуси е много заета, та има ли някой, който в момента е в България, и който се наема да направи всичко това (последна проверка на правописа и формата, разпечатването, пускането по пощата)? Аз бих го направила, но в момента съм в Германия.