0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Здравей Алеила,

Съжалявам, че не мога да ти помогна с информация, наистина новите изменения в законодателството имат негативни последици за всички българи живеещи в чужбина. Лошото е също, че няма практика и както и да тълкуваме ние нормите, важно е как ще ги тълкуват административните и съдебни институции. :?

Иска ми се да те успокоя, но наистина не знам какви са последиците във вашия случай.

Но пък от сърце ти желая късмет и кураж, и дано по-скоро се съберете с  вашето детенце!!!

:bighug:  :bighug:

Хубав ден и прегръдки

Здравей Чандра,

Как си мила, има ли някакви новини?

Искрено се надявам да са добри!!!

Прегръдки и много късмет!!!

:bighug:  :bighug:  :bighug:
*
мила алейла, ние също живеем в Лондон, и въпреки 4е нямаме двойно гражданство, което наро4но отлагаме да вземем, уж за да улесни процеса, на нас се гледа по същия на4ин, като на 4ужденци.... Така 4е не е гражданството ни проблема,
ние в момента сме на етап- взимане на английско гражданство, и отказване от българското, по възможност публи4но, ама то какъв е смисъла, на кой ли управляващ му пука или ще му се наклони, ако се откажем от бг си гражданство....*******.....
/на мястото на звездите-майни  :lol:/
Може ли да кажеш колко струваше доклада, който ви изготвяха в англия, и колко срещи имахте с английски соц.работник и за какво си говорихте с тях?
Поздрави и дано да намерите на4ин да се преборите с абсурда и с държавата на абсурда.
Мама на две безценни бебета, отишли в Рая (2014 и 2015). И на едно игриво, космато и мъркащо Мяу-мяу.

Чакаме те, скъпоценно бебе!
Blagodaria Suerte za otzivchivostta i pojelaniata, vsichki imame nujda ot podkrepa i topli dumi! Patiat e poet i nima vrushtane nazad.
Do Makiyaki: prigotvete se za oshte po golemi absurdi zashtoto Anglia ima moje bi nai pedantichnata i biurokratichna prozedura no niama kak da se podmine. Logigata na tova che se plashta e zashtoto osinoviavame ot chujbina a ne poemame dete koeto do momenta e pod grijite na angliiskia danakoplatez, ako osinoviavme v Anglia tova e bezplatno. Taksata zavisi ot obshtinata ili agenziata, pri nas beshe £4,500 + £800 za 3 dneven kurs za chudestranno osinoviavane bez koito ne moje da se mine, a vsushtnost beshe nai poleznoto neshto zashtoto ni zapozna sus drugi hora v nasheto polojenie.
Imahme moje bi pone 6 sreshti sus sozialnia rabotnik i se mina nai podrobno prez vsiakakvi lichni vuproci. Moiat suvet e da ne poemate neshtata mnogo lichno zashtoto shte se iztormozite mnogo, niamashe koi da mi go kasje. Otne dosta vreme, tribva da ochakvate minimum 4 meseza za prouchvaneto a i sled tova oshte neopredeleno vreme dokato dokladut e parafiran na nazionalno nivo, nie oshte izchakvame tova i ne znam poveche podrobnosti.
Do vsichki: poslednata informazia koiato imam e ne tolkova negativna.
Dokolkoto razbiram nie jiveeshtite v chujbina shte moje da osinoviavame kato bulgarski grajdani no takiva s postoianno jitelstvo v chujbina, dokumentite shte se raglejdat v ministerstvo na pravosudieto.
Ako niakoi ima druga informazia, molia spodelete. Dokolkoto razbiram semeistvata v tova polojenie sa samo oklo 30 na nazionalno nivo. Da zadavam vuprosi zashto go praviat za takava malka grupa niama smisal...
*
Zdravei, Aleila,

Ne razbrah tochno kakva e informatziata ti za vuzmojnosti za osinoviavane kato BG grajdani po novia Semeen Kodeks? Spored teksta mai vsichki, koito jiveyat v chujbina shte triabva da minavat po tejkata protzedura na mejdunarodno osinoviavane pred Ministerstvo na pravosudieto, sus zaduljitelno polzvane na akreditirane organizatzii, koito v nashia sluchai samo shte vzemat pari, zashtoto nie bihme mogli i sami da si podgotvim dokumentite i da se razpraviame s institutziite...Shte mojem da osinoviavame samo detza s 3 otkaza ot jiveeshti v BG. A v Ministerstvo na pravosudieto sega razglejdat prepiski ot 2005 godina...Chudnichko prosto! Goliam kusmet vadim!!! Za 1 den pulna promiana!!!...Shte vidim pak koe kak e, no...
*

Chandra

• *
  • 1567
  • Безспирно е движението на живота..
Момичета, моля ви да пишете на кирилица – има кредори, бг фонетчна... каквото ви е на сърце... ;)
Ако не знаете, как да ползвате кредори или да си изтеглите шрифтове, ето тук има темички:
За кредора
http://www.zachatie.org/forum/index.php?topic=39016.0

Blagodaria Suerte za otzivchivostta i pojelaniata, vsichki imame nujda ot podkrepa i topli dumi! Patiat e poet i nima vrushtane nazad.
Do Makiyaki: prigotvete se za oshte po golemi absurdi zashtoto Anglia ima moje bi nai pedantichnata i biurokratichna prozedura no niama kak da se podmine. Logigata na tova che se plashta e zashtoto osinoviavame ot chujbina a ne poemame dete koeto do momenta e pod grijite na angliiskia danakoplatez, ako osinoviavme v Anglia tova e bezplatno. Taksata zavisi ot obshtinata ili agenziata, pri nas beshe £4,500 + £800 za 3 dneven kurs za chudestranno osinoviavane bez koito ne moje da se mine, a vsushtnost beshe nai poleznoto neshto zashtoto ni zapozna sus drugi hora v nasheto polojenie.
Imahme moje bi pone 6 sreshti sus sozialnia rabotnik i se mina nai podrobno prez vsiakakvi lichni vuproci. Moiat suvet e da ne poemate neshtata mnogo lichno zashtoto shte se iztormozite mnogo, niamashe koi da mi go kasje. Otne dosta vreme, tribva da ochakvate minimum 4 meseza za prouchvaneto a i sled tova oshte neopredeleno vreme dokato dokladut e parafiran na nazionalno nivo, nie oshte izchakvame tova i ne znam poveche podrobnosti.
Do vsichki: poslednata informazia koiato imam e ne tolkova negativna.
Dokolkoto razbiram nie jiveeshtite v chujbina shte moje da osinoviavame kato bulgarski grajdani no takiva s postoianno jitelstvo v chujbina, dokumentite shte se raglejdat v ministerstvo na pravosudieto.
Ako niakoi ima druga informazia, molia spodelete. Dokolkoto razbiram semeistvata v tova polojenie sa samo oklo 30 na nazionalno nivo. Da zadavam vuprosi zashto go praviat za takava malka grupa niama smisal...

Благодаря Суерте за отзивчивостта и пожеланията, всички имаме нужда от подкрепа и топли думи! Пътя е поет и няма връщане назад.
До Makiyaki: пригответе се за още по-големи абсурди, защото Англия има може би най-педантичната и бюрократична процедура, но няма как да се подмине. Логиката на това, че се плаща е, защото осиновяваме от чужбина и не поемаме дете, което до момента е под грижите на английския данъкоплатец, ако осиновяваме от Англия, това е безплатно. Таксата зависи от общината или агенцията, при нас беше £4,500 + £800 за 3-дневен курс за чуждестранно осиновяване, без които не може да се мине, а всъщност беше най-полезното нещо, защото ни запозна с други хора в нашето положение.
Имахме може би поне 6 срещи със социалния работник и се мина най-подробно през всякакви лични въпроси. Моят съвет е, да не приемате нещата много лично, защото ще се изтормозите много,… нямаше кой да ми го каже. Отне доста време, трябва да чакате минимум 4 месеца за проучването, а и след това още неопределено време, докато докладът е парафиран на национално ниво, ние още изчакваме това и не знам повече подробности.
До всички: Последната информация, която имам е не толкова негативна.
Доколкото разбирам ние, живеещите в чужбина, ще може да осиновяваме като български граждани но такива, с постоянно местоживеене в чужбина, документите ще се разглеждат в министерство на правосъдието.
Ако някой има друга информация, моля споделете. Доколкото разбирам, семействата в това положение са само около 30 на национално ниво. Да задавам въпроси, защо го правят за такава малка група хора, няма смисъл.

Zdravei, Aleila,

Ne razbrah tochno kakva e informatziata ti za vuzmojnosti za osinoviavane kato BG grajdani po novia Semeen Kodeks? Spored teksta mai vsichki, koito jiveyat v chujbina shte triabva da minavat po tejkata protzedura na mejdunarodno osinoviavane pred Ministerstvo na pravosudieto, sus zaduljitelno polzvane na akreditirane organizatzii, koito v nashia sluchai samo shte vzemat pari, zashtoto nie bihme mogli i sami da si podgotvim dokumentite i da se razpraviame s institutziite...Shte mojem da osinoviavame samo detza s 3 otkaza ot jiveeshti v BG. A v Ministerstvo na pravosudieto sega razglejdat prepiski ot 2005 godina...Chudnichko prosto! Goliam kusmet vadim!!! Za 1 den pulna promiana!!!...Shte vidim pak koe kak e, no...

Здравей Алейла,

Не разбрах точно каква е информацията ти за възможности за осиновяване като български граждани по новия семеен кодекс? Според текста май всички, които живеят в чужбина, ще трябва да минават по тежката процедура на международно осиновяване пред Министерство на правосъдието, със задължително ползваме на акредитирани организации, които в нашия случай само ще вземат пари, защото ние бихме могли и сами да си подготвим документите и да се разправяме в институциите… Ще можем да осиновяваме само деца с 3 отказа от живеещи в БГ. А в Министерство на правосъдието сега разглеждат преписки от 2005 година… Чудничко просто! Голям късмет вадим!!! За 1 ден пълна промяна!!!... Ще висим пак, кое как е, но…

Успех на всички!  :)
« Последна редакция: Октомври 29, 2009, 00:12:15 am от Chandra »
"Don't tell God how big your problems are...tell your problems how big your God is."

*

Chandra

• *
  • 1567
Миличка Суерте, благодаря ти, че се сещаш за нас!  :D
Ние тези дни пътувахме за Германия (с кола, куче и много багаж ;)) и затова не съм се вясвала тадява...

Така или иначе, по нашия случай все още нямаме новости...  :? Перспективата не е много добра, но ни казаха, че ще ни дадат отговор до края на ноември… Щом разбера нещо, веднага ще ви пиша. :) Стискайте палци,... все още нямаме отказ и може да е 1 %, но все пак има някаква надежда...

...Sega imame nova informazia che na nas se gleda kato na chujdi grajdani (imame dvoino podanstvo!) i ot tuk natatuk s nashite dokumenti se zanimava Ministerstvo na Vunshnite Raboti. Oshte poveche, nie triabva da podadem lichno molba za prekratiavane na osinovitelnia prozes zrez agenzia zakrila na deteto, v protiven sluchai te shte ni izdadat otkaz!
Tova ni postavia v napulno neizvestna situazia, oshte edna zatvorena vrata za nas, sled dulgi godini bluskane vuv vrati i steni...
...

Нас ни посъветваха, в никакъв случай да не си оттегляме документите! Дори и да ви откажат, отказа може да е единствено мотивиран – т.е. трябва много добре да е описана причината за издаването му (по какви съображения ви отказват)... Така че не се притеснявайте от него...

Между другото, и нас ни увериха, че ако кандидатстваме по новия закон, ще ни предлагат дечица единствено от регистъра по международно осиновяване (т.е., три пъти отказвани на вътрешно...)

« Последна редакция: Октомври 29, 2009, 00:11:31 am от Chandra »
"Don't tell God how big your problems are...tell your problems how big your God is."

*
Между другото, и нас ни увериха, че ако кандидатстваме по новия закон, ще ни предлагат дечица единствено от регистъра по международно осиновяване (т.е., три пъти отказвани на вътрешно...)

Ами не, няма как да не ги приемам нещата ли4но и вътрешно, това си е 4иста долнопробна дискриминация на бг гражданите на такива живеещи в бг и такива живеещи в 4ужбина, бг гражданина според мен трябва да е бг гражданин и да има еднакви права, независимо от това къде по света се намира и в каква валута му плащат заплатата, закона е малоумен а тези които продължават да създават молоумни закони дано скоро си полу4ат заслуженото!
Алейла, а защо тръгнахте да осиновявате , извинявай за израза, но това си е и 4исто купуване ( щом струва над 5 000 паунда ) на българско дете и то с 3 отказа в бг, след като безплатно сте можели да вземете англи4ан4е?
Моми4ета, стискам ви палци и ви 4ета, нищо 4е се вклю4вам само да роптая с/у закона...Успех!
Мама на две безценни бебета, отишли в Рая (2014 и 2015). И на едно игриво, космато и мъркащо Мяу-мяу.

*

Chandra

• *
  • 1567
Много си права, Мakiyaki.  :? Закона наистина е дискриминиращ и според мене трябва да се атакува по някакъв начин!...

...Според мен проблема [...е], 4е няма ред/закон, който да съдържа думата "българи, живеещи в 4ужбина", за да се тръгне от там,
а вместо това, закона дели осиновителите, на българи и 4ужденци, като 4ужденец е всеки, с доход от 4ужбина, защото нали разбирате. преди края на комунизма, нямало е то  българи, а работещи и с доходи от 4ужбина- тези са си били 4ужденци, 4удно, ако си 4ужденец и се заселиш в бг, с доходи от бг, дали осиновяваш като българин или пак като 4ужденец, абе изобщо писна ми от противоре4ия...
...и отново се спирам, защото ако по4на с епитетите.....
Поздрави

Има и един друг проблем. Какво става примерно, ако българин, пребиваващ в чужбина, реши да осинови от трета държава (примерно, от Бангладеш)? Да предположим, че всичко е минало гладко (социални проверки, бумаги за посреднически агенции и прочее...)... и накрая с радост бива осиновено детенце, както си му е реда, по тамошните закони (в родината му)...  
Питах се, кой трябва да признае осиновяването ( и съответно акта за раждане) след това – българите ли, чуждите власти ли (в държавата по месторабота и местопребиваване)??? Не съм наясно със закона, но подозирам, че и този вариант би бил сложен...
« Последна редакция: Октомври 29, 2009, 00:56:12 am от Chandra »

Zdravei Fussi ,izvinqvam ce za latinicata,no ne moga da ce oprava c kredor.Mnogo cam ot4aqna i raztroena,cled dalgoto ti4ane za podavane na dokymenti,4akaxme adna godina da ni napocat doklada v Garcia ,i cega kogato e gotov ,4akame camo da ce prevede na balgarcki,ni ce obadixa ot socialnite ot balgaria ,4e trqbva da ci izteglim dokymentite ot tam 4e po novia cemeen kodekc trqbva da ce prexvarlim kam minicterctvo na pravocadieto.Izkam da te pitam:Ako podadem novi dokymenti da kazem 4e ediniat ot nac zivee v Balgaria ,a dtrygia raboti v Garcia i caotvetno taka k akto ci go opicala po gore dali cte imame nqkakav problem.Mnogo blagodarq ,i ycpex na vci4ki.
*

Chandra

• *
  • 1567
...Izkam da te pitam:Ako podadem novi dokymenti da kazem 4e ediniat ot nac zivee v Balgaria ,a dtrygia raboti v Garcia i caotvetno taka k akto ci go opicala po gore dali cte imame nqkakav problem.Mnogo blagodarq ,i ycpex na vci4ki.

Еми, знам че въпросът не е отправен към мене, но понеже сме в подобна ситуация си позволявам, да ти отговоря;)

Ние подадохме документи точно, както си го описала - аз си живея в България, а съпругът ми работи в Германия. По стария закон нямаше проблеми... но изведнъж решиха, че след като съпругът ми е извън страната над 9 месеца, нямало как да осиновяваме от България и трябвало да подадем документи като чужденци... Но мисля, че и те все още не са наясно, как да тълкуват подобни случаи (единия от съпрузите работи в чужбина)...
(Между другото, обсъждаха и варианта, да си изтеглим документите за осиновяване и да подам нови само аз, като живееща в България...)

Имаме страхотни проблеми, аз също съм на ръба на отчаянието...

В момента чакаме отговор от РДСП (до края на ноември)...
Освен това позната е пуснала писмено запитване до по-високи инстанции точно за този казус (единия от семейството кандидат-осиновители работи в чужбина) и като ни отговорят, ще ти пиша...

Посъветваха ни, да не изтегляме документите си. Дори и да получим отказ, трябва да са изброени причините за него. След това може да се обжалва в съда. Все още не е ясно, какво става със случаите, които са заварено положение /доколкото разбрах, (не съм юрист и съм много далече от тези неща  :wink:), според процесуалния кодекс би трябвало да третират случаи като нашия като заварено положение и съответно процесуалната страна да мине по старите норми а вписването в регистрите(материалната страна) по новите.../

Но... Нека Фуси да ме поправи, ако бъркам някъде...  :)

Поздрави и хубав ден!

« Последна редакция: Октомври 29, 2009, 10:38:56 am от Chandra »

*
Абе какво да ви кажа - както писах преди време - по този въпрос кипи административно творчество ...
Ведин от райните в Сф категоричното становище на социалните е че вашите случаи следва да бъдат третирани като бг граждани

съответно, разглеждат документите като за бг живеещи в българия.

Сега, моето тълкуване, с което не ангажирам никого е следното:

Закон за гражданската регистрация
Чл. 93. (В сила от 1.01.2000 г. - ДВ, бр. 67 от 1999 г.) (1) Постоянен адрес е адресът в населеното място, което лицето избира да бъде вписано в регистрите на населението.
(2) Постоянният адрес е винаги на територията на Република България.
(3) Всяко лице може да има само един постоянен адрес.
(4) Български граждани, живеещи предимно в чужбина, които не са вписани в регистрите на населението и не могат да посочат постоянен адрес в Република България, се вписват служебно в регистрите на населението на район "Средец" на град София.

ЗЗО
Чл. 40а. (Нов - ДВ, бр. 111 от 2004 г.) (1) (Изм. - ДВ, бр. 105 от 2005 г.) Българските граждани, включително тези с двойно гражданство, които са длъжни да осигуряват себе си и пребивават в чужбина повече от 183 дни през една календарна година, могат да не заплащат здравноосигурителни вноски до края на съответната календарна година, смятано от датата на напускане на страната, и за всяка следваща календарна година след предварително подадено заявление до Националната агенция за приходите.

Закон за българското гражданство
2. "Лице, постоянно живеещо в чужбина" е лице, което живее извън Република България повече от девет месеца през всяка календарна година, освен ако пребиваването в чужбина е в изпълнение на държавна служба от лицето или съпруга му или е свързано само с обучение.

пиша неграмотно и несвързано, защо съм под зверска пара.... сори

« Последна редакция: Октомври 29, 2009, 12:16:04 pm от Fussii »
В очакване ....
*
Чандра, благодаря за "превода" на кирилица. Ще се опитам да пиша така.

На мен последно от социалните ми говориха за някакво указателно писмо /?/ на Министерството на труда и соц.политика, според което всички преписки на БГ граждани от чужбина се прекратяват. Някой да е чувал за такова писмо и да знае нещо повече???

Фусии, ей това "освен ако пребиваването в чужбина е в изпълнение на държавна служба" много ме кефи!! Значи някои от тия в посолствата, които са навън от по 15г. /справка - в Германия напирмер/, ако решат да осиновяват, ще се третират като БГ граждани. Нищо, че смятат да си седят навън поне оше 15г, ако им се отвори парашута...но явно за тях се смята, че ще се върнат в БГ, а ние другите - не!!
Но не ни е това основият проблем наистина...а че искат да приложат новия СК и за заварените случаи!!!
*
виж това е новина - ей сега ще го проверя и ще видим тая работа
В очакване ....
*
Момичета, вестите не са надобре... Разговарях с Министерство на правосъдието и от там ми потвърдиха, че преписките на БГ граждани от чужбина ще се разглеждат вече от тях и че ще се започва де факто нова процедура. Е, соц. доклади може и да важат предполагам, но минаваме директно към международното осиновяване. Отгоре на всикчо, ще трябва да се минава пред акредитирана организация с "добри" цени за услуги, които май не ни трябват като БГ граждани. Опитах се да развия този аргумент от отказаха да ми го коментират...
Това означава, че ще е по-бързо да осиновим дете от Латинска Америка, отколкото от България!!!

Фусии, ако имаш вести от указателното писмо, пищи. Мисля, че е интересно дали и какво са сътворили...

Ако някой има други новини, пишете...Че положението съвсем се закучва.....
Здравейте момичета  :bighug:

Ами аз това, което знам със сигурност е, че във всички дирекции СП е пусната преписка с искане на информация има ли в съответната дирекция българи, постоянно живеещи в чужбина в процес на проучване или вече вписани...

Kакво ли следва после...  :ask:  :?:  :?:

Но чудя се... след като веднъж вече сме заявили, че живеем в БГ на каква база социалните биха написали обратното?

Чандра  :hug2:

Много се радвам че социалните не са се решили на отказ! Изглежда са си дали време как да разрешат случая ви, макар че само вие знаете какво ще ви струва това емоционалнo и как ще преминете през този период... Разбирам как се чуствате и цялото ви отчаяние и се надявам, че липсата на отказ е само малка стъпка към добрата новина, която искрено се надявам да ви дадат.
  osi_9  :bighug:  

А и как така ще решат, че ти живееш постоянно в чужбина на базата на доходите на съпруга ти???  Ох, дано ви впишат по скоро, че с тези нови изменения всички сме като на тръни... Кураж и много късмет!!! osi_9  osi_9  osi_9

А ако кандидатстваме по новия ред е от ясно по-ясно че ще ни предлагат дечица от регистъра по международни осиновявания и че ще трябва да извършим цялата процедура в съответната страна с всички времеви и икономически трудности, които това предполага...

Прегръдки и хубав ден на всички ви!!!

:bighug:

Аница

Пропуснала съм поста ти в писането...
Наистина лоша новина  :oops:  :oops:

Не остана здрав разум в нашия законотворител...
Но нека видим какво ще разбере Фуси...

Прегръдки
*
Извинявам се, че нахлувам в темата ви, но чета и не мога да повярвам как е възможно да има такова разделяне на българите - живеещи в чужбина и не. Та нали утре, ако все пак успея да осиновя дете, това няма да е условието аз да остана и да продължа да живея в България. А и вие утре може и да се върнете. То нали и затова всеки българин има право да гласува. Мисля си, не може ли да се атакува закона пред комисията за защита от дискриминация.
Пожелавам ви да се намери начин да се наредят добре нещата и всички скоро да гушкаме малки съкровища.
*
Абе какво да ви кажа - както писах преди време - по този въпрос кипи административно творчество ...
Ведин от райните в Сф категоричното становище на социалните е че вашите случаи следва да бъдат третирани като бг граждани

съответно, разглеждат документите като за бг живеещи в българия.

А как така един закон се третира по разли4ни на4ини в разли4ните райони?
Законът не е ли закон, то4ен и ясен, а не като в 4ас по литературни разсъждения???!!!!
Типин, и ние това се 4удим, как така бг гравданите не са равноправни,
Фуси ( изшинявай 4е с малка буква, ама Ф-то и с шифт, пак малко излиза :( ) има ли некъв закон в бг против дискриминацията, и има ли формулировка на това какво е "български гражданин" и какви са правата му?
Искам, аз да подам док за осиновяване, като бг гражданин и искам да ми препоръ4ате адвокат който да ни представлява и да аргументира това 4е ние сме бг граждани с равни права, и ми писна ве4е да се върти "около" проблема, искам веднъж за винаги да се покажем пред някакъв орган и те да ни заявят поради каква при4ина ни дискриминират, защото дори липсата на уто4нение в закона "за граждани работещи в 4ужбина" говори 4е ние за тях не съществуваме!!!!!
Т.е. искам адвокат, който да докаже 4е сме бг граждани преди процедуратапо осиновяване, за да запо4нем най накрая процедурата, като каквито сме! А не да въртим и су4ем и да си трайкаме!

Zdraveite momi4eta,razbrax kak ctava c kredora,no cega cam v BG.i nqmam tova vreme da ce zanimavam kato ce pribera ytre cte ce zanimavam,cledvactiq pat cte pica na kirilica .Cega po naciq cly4ai.
V4era bqxme v sociqlnite nakaraxa ni da napicem molba da ci izteglim dokymentite ,caotvetno ne go napravixme ,no cled dalgi obqcneniq ot naca ctrana ,kolko pari izdavaxme za doklada ,za icledvaniq ,kolko patyvaniq imaxme do Balgariq,qvno ni cazalixa li neznam ,ni pocavetvaxa da napicem zalba do Izpalnitelniq Direktor na Agencia za soc.podpomagane,cofia 1051,yl.triqdica-2.
Zalbata cam e napicala dnec cte q practam .Mnogo cazalqvam 4e ni tretirat kato 4yzdenci.Cte iz4akam otgovor ,dano da go poly4im,i ako nicto ne ce promeni,mislim da ci izteglim dokymentite i da podadem novo zaqvlenie kato obqvim 4e edinia zivee v Bg.,a drygia v garcia.
Mnogo cam raztroena ,koga cte ce radvame i nie na dete,kogato octareq li?
Ycpex na vciki vi,ot bezizxodicata ima i izxodica

:bighug: