Съжалявам, че пак ще се върна на темата за Здравното осигуряване, но дали ще се намери някой да ми обясни защо НАП искат от нас всички тия дивотии за да им докажем, че не им дължим пари за здраве в БГ, след като на сайта на НОИ тук:
http://healthinsurance.nssi.bg/report_healthhtm_1_15_out.asp всеки може да си види статуса (това го разбрах едва вчера; Що се отнася до мен, резултатът е "СПРАВКА КЪМ 22 СЕПТЕМВРИ 2009 ГОДИНА
ЛИЦЕТО Е С ПРЕКЪСНАТИ ЗДРАВНООСИГУРИТЕЛНИ ПРАВА". Излиза, че НАП не признава инфото от НОИ или чисто и просто номерът е да си плащаме всевъзможни такси??????
Мила Chandra, днес соц. ни работник ни посъветва да си подсигурим "здравното обсужване" в БГ - в името на детето и неговото здраве, а не че много му пука дали си имам GP. Що се отнася до финансовата страна:
Доколкото разбирам, има и други причини, да се предпочете споменатия вариант (примерно, финансови).
аз лично виждам НУЛА смисъл в това да изръся няколко хилядарки в бездънния джоб на The Queen и на това отгоре да не получа и 1% гаранция за резултата. С удоволствие ще даря парите на някой БГ дом, но не и на гореспоменатата личност
В тоя дух на мисли не ми е никак ясно защо БГ власти не направят нещо по въпроса и не ни улеснят в дилемата на кого да си "подарим" парите - в края на крайщата мисля че всяко едно българче ще има доста по-голяма полза от въпросните £5000 от Кралицата! В случая въобще не става въпрос за моите нужди и възможноти, ако намекваш това разбира се, мила Chandra (съжалявам, ако си ме разбрала погрешно!).
Накрая ще споделя какво ме посъветва да направя моя социален: за да докажа все пак, че "Настоящият ми адрес" е в БГ е достатъчна една нотариално заверена Декларация - текстът е свободен и в духа на " От еди-коя-си дата съм в БГ и възнамерявам да пребивавам в страната през близките (поне 6) месеци... и тям подобни.
Надявам се да помогне и ви стискам палци, бъдещи майчета!