0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Здравейте, радвам се, че нещата се развиват конструктивно.
Бих могла да се се включа в работни групи за промяна на новия Сем.Кодекс, както и в обсъждания и т.н., каквото там се наложи. Участвувала съм в работни групи и ми се е налагало да работя с някои от институциите, които имат пряко отношение към проблема ни, така че мога да поема това...
В чужбина съм, така че с медийни изяви и т.н. трудно бих се справила, но що се отнася за промените, за търсене на инфо и аргументи, може да разчитате на мен. Както и с пряко участие на место, когато се налага /раб.група/.
Фуси, когато имаш време можеш да кажеш какво ти се върти из главата за Сем.Кодекс.

Колкото до адрес в БГ, мисля че наистина би било най-добре ако някое от момичетата, които са преимуществено в страната /със съпруг в чужбина и т.н./ успее да поеме този ангажимент. Иначе дори за личните писма си трябва стройна организация когато си в чужбина.

Благодаря на всички, които работят в момента и пускат петицията по медии и в интернет пространството!Ще видя какво мога да направя и аз през уикенда и ще ви държа в течение.

Да си стискаме палци да успеем!!! Тръгнали сме...!
*
Ехооо, ето ме и мен. :witch: Извинявайте, но не мога да смогна, занимавам се с прекалено много неща едновременно и затова съм малко бавна, но съм тук и можете да разчитате на мен.
Получих преди малко имейл от Фокус, в което ми искат телефон за интервю, но сега прочетох от Фуси, че интервюто е дадено?! 8O

Както и да е. По въпроса: аз мога да се занимавам с медиите, и без това ми е по специалността, да давам интервюта и каквото друго трябва. Засега съм в Испания, но след 10 декември ще бъда в София и там мога да направя каквото трябва стига да е във възможностите ми и да мога да го съчетая със семейните ми задължения /болната ми баба/. За пускането на писмата по пощата, бих могла чак след 10 декември. Кажете какво друго мога да направя? :ask:
*
Имам още едно питане : аз мога ли да подпиша петицията при условие, че името ми е дадено за контакт с гражданската инициатива? :ask:
*
можеш  :lol:
В очакване ....
*
Момичета, тези, които подписахте петицията,
Вероятно с вас ще се свържат от медии по мейловете. Отговаряйте им моля  :lol:
В очакване ....
*
Момичета сетих се да ви кажа нещо важно. Особено на вниманието на Фуси и Аница, които може би ще се занимават с новите предложения и работни проекти за промяна в закона в наша полза.
В петицията, която изпращаме се говори за семействата, които са подали молби преди 1 октомври 2009 да се считат като заварено положение, а също така пишем, че искаме връщане на стария закон за осиновяването, според който ни третират наравно с всички останали български граждани.
Моля ви за едно: да не забравяте случаи като моя, osi_17 ние сме подали вече всички документи  по Международната процедура за осиновяване. Не ни забравяйте, моля ви, уточнете точно какво искаме, защото връщане към стария семеен кодекс, означава, че всичко каквото съм направила досега, всички документи, които съм събирала, превеждала, легализирала, тези огромни усилия, време и ПАРИ, да не отидат на вятъра и да ни карат да подаваме наново всичко по стария закон, тоест събиране на документите в България и подаване в РДСП!
Моля ви, имайте това впредвид.  osi_1 Това засяга мен и тези българи, които вече са подали по Международната процедура, макар че може би сме малко, но все пак е важно!!!
*
Фуси няма да се занимава повече с този казус.  :lol:
Ще изпълня единствено вече поетите ангажименти си с разпращане на Отвореното писмо по пощата до отговорните институции.
Причините са посочени по-горе в темата. Ще ги изброя още веднъж , за да е ясно:

Петицията в сайта бг петиции пуснах аз
Мейлите до медиите, също
Суерте (която също няма този проблем, защото е вписана в регистрите) постна призив тук, в бг мамата и при чужбинските мами
Джам и още няколко момичета виждам, че са си сложили петицията на стените във фейсбук.
Досега никой от засегнатите например не е дал адрес в бг за кореспонденция...

Съжалявам, обаче не виждам някой от потърпевшите нещо да свърши реално,(изкл МейДжей, която редактира петицията) освен да препоръчва какво да направят останалите. Няма как да се ангажирам повече с кауза, която очевидно не е важна за самите потърпевши. Нямам време за губене, сори

Лични сърдечни благодарности на ДиваРоза и Ммери, които отделиха време и енергия и редактираха петицията
« Последна редакция: Ноември 20, 2009, 23:30:38 pm от Fussii »
В очакване ....
*
Аз си имам отскоро блог с доста неща на него в blogger.com и ще я кача петицията също там! Не се бях сетила за това, тъкмо някой да вземе да го посещава този блог, щото явно хората отдалеч усещат каква скука е в него...имах и сайт, но него ще го закриват и отпада.
Утре ще го свърша това.

Сещам се и за форумите на dir.bg и abv.bg, доколкото помня там имаше чужбински форуми, ако някой е регистриран там да качи линка на петицията.

Момичета, постепенно ще ви се развива и завива проблемът, за един ден няма как да стане! Важното е, че проходи!Просто следете случая си и пускайте тук новинки, ако има: интервюта и т.н.

Лека нощ!

П.С. Ха, качих я петицията и на моя блог!!! Може би и във фейсбук утре ще я сложа, мъжът ми има там регистрация.
« Последна редакция: Ноември 20, 2009, 23:49:25 pm от DivaRoza »
Фуси, много ти благодаря за посвещението в проблема, ти направи много за нас.

За адрес в БГ, аз също ще помисля. Иначе за времето между 10-ти и 17-ти декември можете да разчитате на мъжа ми, който по това време ще е в БГ.
Например да се срещне с тези, които тогава са в БГ, за да се решат по-нататъшните действия. Той също може да отговори на всеки въпрос на медии или институции.

---
Момичета, току-що изпратих на Фуси адрес за кореспонденция в БГ. Когато не съм в БГ, ще ми препращат писмата, ще ги сканирам и ще мислим заедно за отговор. Дано се стигне до там...

Помислете и вие за телефон за връзка, т.е. да е на човек, който е постоянно в БГ. Можем също да упъномощим адвокат.

Междувременно, аз също получих и-мейл от Фокус, където искат кратко телефонно интервю.
А ето и линк-а след интервюто с Фуси.

http://www.focus-news.net/?id=n1301583
*
Здравейте, мисля, че нещата вървят добре,всеки прави каквото може и дава нещо от себе си, това е добре. osi_9
Както казах вече, аз поемам кореспонденцията с медиите, ангажирам се също така да се свържа и да направя нещо в Българско Национално Радио, където имам контакти. Така, че ще се разгласи. Изпратих петицията на всички мои близки и познати и те от своя страна на свои, така че надявам се да има лавинообразен ефект. :comm:
Изпратих на лични на Фуси още миналата седмица телефони за контакт в България, пак повтарям, ще съм в София от 10 декември и там можем да направим нещо лично, тези, които можем.
Не губя надежда, нито оптимизъм и вяра, че всичките ни усилия ще доведат до добро разрешение на проблемите ни. Дано и вие да сте така.
Днес е Въведение Богородично - Ден на християнското семейство. Поздрав за всички вас и вашите семейства. Да сте благословени! :sunshine:
Здравеите момичета,и аз от своя страна изпратих петицията на близки и познати,качих я на стената ми във феисбук.На 24.12 пътуваме за България, до 3.01 ще си бъдем там.
Успех на всички.
*
За да не се повтаряме в изпращанията, изпратих петицията из юридическите среди:
- Съюза на съдиите, защото видях, че съдиите от Соф.Градски съд, които гледат /единствено те/ международните осиновявания/ са против разпоредбите на новия Сем.Кодект
- Български адвокати за права на човека
- Асоциация за eвропейска интеграция и права на човека - Eurorights
- форума на Lex.bg
*
Петицията е пусната също на 2 сайта на БГ в чужбина:
- bulgarie-france.org
- BGfocus /USA/
*
Петицията е вече и тук:

http://www.bghelp.co.uk
*
Петицията е изпратенa и до:
- lawsbg.com - юридически форум
- Alliance France-Bulgarie
*
Петицията е изпратена и на някои БГ медии в чужбина:
- вестник Между редовете, Монреал
- вестник Български хоризонти, Торонто
- Будилник, UK
- в-к Атински вести
- BGben, UK
- Виена днес
- в-к България, Чикаго
- Eurochicago
*
Момичета, и аз разпратих петицията заедно с пояснително писмо на няколко места.  :balk_121:
Казвам ви ги, за да не се повтаряме, особено на тези от вас, които живеят в Испания:

Вестник Нова Дума
Списание БГ Стил
Списание Български Корени

Освен това го изпратих на българското посолство в Мадрид.
Това е засега, ще ви държа в течение.

*
Петицията е изпратена и до няколко онлайн БГ медии в чужбина:
- nl-bg.com - Холандия
- emigrant-bg.com
- bulgarianlondon.com
- bulgariansinUAE.com - Дубай и ОАЕ

Доколкото разбирам никоя от нас, пряко засегнатите не е в момента в БГ.
До момента има 237 подписа под петицията. Може би не е лоша идея да съберем подписи и когато първата от нас, сигурно ще е May Jey , бъде на место, да разпечатаме и изпратим по поща или на ръка /с входящ номер/ до съответните инстанции, разпечатвайки също и списъка с подписалите? Какво мислите? Така ще има още повече тежест.

Аз лично във всеки момент, в който решим, бих могла да изпратя петицията до институциите по е-мейл.