Добър ден на всички!
Сядам, да напиша няколко реда на "свежа глава", въпреки че желанието ми нещо започна да се изпарява... Не знам, накъде отива вече тази дискусия…
Говорим си за това, дали "има–няма мърдане"
, дали търсим "далавера" (
?!?), как ако искаме подкрепа, трябвало "поне на думи" да покажем състрадание
... и в крайна сметка стигнахме до заобикалянето на закона
...
Аз не знам, какво означава "супер справедлив", "умерено справедлив"? Мила
Аница, какво искаш да кажеш с това, че не спориш за Хагската конвенция?
Както и да е... Да давам по същество...
Аница, съгласна съм със забележките ти относно петицията.
И аз мисля, че абзаца с демографските проблеми трябва да се махне.
(Между другото, не знам дали разбрахте, но нещата, записани в друг цвят, са само нахвърляни идеи… )
Относно припознаването – някак ми се щеше, текста да е по-актуален за всички...
И понеже ставаше въпрос за съобразност на закона с Хагската конвенция (нали с това щели да се оправдават?), исках да илюстрирам по някакъв начин, че и в други отношения този закон изобщо не съобразен е с нея - пример е, че той не решава проблема с продаването на бебета, напротив… (А трябваше да работи в тази посока.
Зиги, ето това, примерно, са месни условия и проблеми.
Специално за този можете да прочетете
тук ) ... Аз вече споменах, че бях много обстоятелствена, понеже ми се искаше, да запиша всички идеи... Можем да съкратим частта с припознаването, да я преобразуваме или премахнем… Дайте конкретни предложения… Или просто – клъц…
Една от съфорумките обеща, че ще даде текстовете за корекция на адвокат и журналисти, нека изчакаме и нея…
Зиги, аз не разбрах, в крайна сметка с толкова много писане какво искаш да ни кажеш – че няма нужда от петиция ли? Понеже не ми отговори на въпросите, ще пробвам да ги задам по друг начин:
Според тебе,
с какво и кой конкретен текст от Хагската конвенция ще бъде нарушен, ако българските граждани могат да подават документите си, без да се налага, да минават през посреднически организации? (Между другото, потърсих немски акредитирани агенции и прочетох, че те се свързвали с български такива… – изобщо, нещата май са много увъртяни)
Според тебе
с какво и кой конкретен текст от Хагската конвенция ще бъде нарушен, ако живеещите в чужбина български граждани могат да осиновяват деца от националния регостър?Исках да те попитам информативно – в държавата, в която живееш, само Хагската конвенция ли урежда международното осиновяване (и изобщо, осиновяването)? Има ли други закони? Защото в нашия СК никъде не са споменати живеещи в чужбина български граждани и аз не виждам нищо "балканско" в това, да бъдат създадени още разпоредби или, да бъде предвиден и този случай в закона.
Мakiyaki, напълно те разбирам за проблема, който описваш...
...И в този случай просто трябва да се търсят начини за заобикаляне на закона – поне варианти, както стана ясно, има
. Социалната проверка съвсем логично трябва да бъде направена по местоживеене и незнанието на език не би било аргумент, защото могат най-вероятно да ти предложат наемането на преводач…
Хубав ден и много усмивки на всички!