Форума си е нещо много добро за споделяне на информация… (Би било хубаво и ако можем да спомогнем по някакъв начин и една промяна в закона)… Но според мене той не замества срещата с адвокат, когато става въпрос за нашите частни случаи. Аз бих си наела такъв, ако възнамерявам да обжалвам (всъщност, вече съм го сторила). Таксите не са толкова високи,… още повече, като се вземат в предвид средствата и нервите, които сме вложили досега…
Фуси, исках да те попитам, имаш ли някаква идея, колко горе-долу (средно, предполагаемо) може да продължи едно такова дело, докато излезе решение от съда?... Между другото, аз намирам жеста ти, да предложиш помощ на Емилия (конкретна, на "лични"), за страхотен!
Става ми ужасно като се замисля, че точно
Еми пусна заявление до Министъра на труда и социалната политика и толкова скоростно след това получи отказ.
Според мене са се обадили точно от там (от централата в София) до РДСП и са им наредили, да издадат отказа. (така си решават проблема, без да се налага, да отговарят на писмото)... Което ще рече, че не можем да разчитаме на подкрепа от това министерство.
(Съпругът ми е на мнение, че трябва да потърсим съдействие директно от Бойко Борисов и той щял да оправи нещата. )Държавата наистина си е за съд, след като съвсем целенасочено (и официално) допуска такава несправедливост спрямо 30 български семейства! (и това само, защото някой не си е свършил работата…)
Засега ще спра дотук…