0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Пускам отново нов пост, защото честно казано,незнам вече какво да направя.Така и неразбирам защо имам късна овулация, която не е доказана с УЗИ, а само с измерване на БТ.Последните ми два цикъла са твърде дълги единят 50 дена ,другият 43.И на двата има покачване на БТ след 30 ден, коята се задържа между 14-15 дена.Ако все пак е имало овулация според БТ,то поне става ясно че няма проблем с ЛФ.Не съм правила до спукване на фоликула фоликулометрия, защото според моят лекар не виждаше смисъл.Аз съм от Бургас и ми е доста трудно да правя фоликулметрия в друг град.

АВТОАНТИТЕЛА:
Анти-кардиолипин IgG     0.38  (-)   (N<1.1)
Анти-кардиолипин IgM     1.10  (+)   (N< 1.1)
Анти-спермални антитела   43.81   (-)   (N<60)
Анти-спермални антитела(съпруг) 43.5  (-)   (N<60)
Анти В2GPI-IgG                             4.5   (-) (N<5.0)
Анти B2GP-I-IgM                            2.7   (-) (N<5.0)

ХОРМОНАЛНИ ИЗСЛЕДАВНИЯ:      
Тиреотропен хормон (TSH)       1.12   (0.25 – 5.0 мIU/ml)
FT4                                       0.88   (0.8 – 2.0 ng/dl)
Анти-тиреоглобулин  Ab   0.59  (-)   (N<1.1)
Анти-микрозомални антитела    0.53  (-)   (N<1.1)

ПОЛОВИ ХОРМОНИ:
LH                                           11.53 IU/L    1.9 - 12.5
FSH                                  10.86 IU/L    2.5 - 10.2
Estradiol                              332.50 pmol/L  46 - 607
Prolactin                                194.2 mIU/L    Ж/59,3-619/ М/44,5-375,2

Замислям се за инсеминация и лапароскопия.Имам цв.снимка на коята е изписано двустранна тубарна проходимост.Вдясно - условна,защото малко ме пощипна когато стигна докрая контрастното вещество.
Ще ходя до Варна за конуслатиця с д-р Маркова,но дотогава не спирам да търся причината за късното ми ову. и нередовният ми цикъл.Ще ходя и до плевен след 6 седмици, при имунолог, ендокринолог и гинеколог за комплексна консултация.
Искам да попитам момичета с подобен на моят проблем ,как са го разрешили.Опитвала съм и стимулация с клоситл,но овуто пак беше късно, най рано на 19-ти ден.
Момичета наистина незнамакакво още да изследвам.Ще се радвам ако видя и вашето мнение и коментар.  
Дано да не съм ви досадила.
Който не разбира мълчанието ви, няма да разбере и думите ви.
Ако съдбата е спряла да ви се усмихва, опитайте се да я разсмеете!

*

borovinka

• *
  • 1118
  • таЙалеЩ на кълГо...
Re: Имунологични и хормонални резултати.А сега на къде?
« Отговор #1 -: Февруари 13, 2006, 19:59:12 pm »
Цитат на: Nadin74

ПОЛОВИ ХОРМОНИ:
Prolactin                                194.2 mIU/L    Ж/59,3-619/ М/44,5-375,2

На кой ден ги прави?
*
« Отговор #2 -: Февруари 13, 2006, 20:12:13 pm »
Цитат на: borovinka

ПОЛОВИ ХОРМОНИ:

На кой ден ги прави?

4 -ти ден, обаче пих и бики за ову предната вечер

Имунологични и хормонални резултати.А сега на къде?
« Отговор #3 -: Февруари 13, 2006, 20:47:04 pm »
Ееееееее, Наде, билките, билките.
*
« Отговор #4 -: Февруари 13, 2006, 20:50:38 pm »
Цитат на: little_rabbit
Ееееееее, Наде, билките, билките.

Само да поясня, през октомври правих същите хормони без естрадиол,
на 3 ти ден от цикъла.Почти същата картинка
ЛХ - 11.01
ФСХ - 10.34
Пролактин 392.4

« Отговор #5 -: Февруари 13, 2006, 20:56:56 pm »
Без билки? Хммм

Иначе като ти гледам щитовидните хормони, са много близки до моите по стойност. И аз имам дълъг цикъл, но не чак толкова - 34 дни обикновено. Макс. е бил 41 ановулаторен (нормално веднъж гтодишно) и 42 с много късна ову, но бях под страхотен стрес (мъжо на море сам, аз тука се изпоразболях и не му казах, бе, мани...). А и моите ЛХ и ФСХ са малко високи, по стойност близки до твоите. Не знам къде да търсиш проблема  :(
*
« Отговор #6 -: Февруари 13, 2006, 21:30:03 pm »
Цитат на: little_rabbit
Без билки? Хммм

Иначе като ти гледам щитовидните хормони, са много близки до моите по стойност. И аз имам дълъг цикъл, но не чак толкова - 34 дни обикновено. Макс. е бил 41 ановулаторен (нормално веднъж гтодишно) и 42 с много късна ову, но бях под страхотен стрес (мъжо на море сам, аз тука се изпоразболях и не му казах, бе, мани...). А и моите ЛХ и ФСХ са малко високи, по стойност близки до твоите. Не знам къде да търсиш проблема  :(

Ми Зайо, не знам дали е от стреса, но аз живея в постянен стрес от години.Излизам от един и влизам в друг.Не вярвам това да влияе на овуто до такава сетпен ,но пък знам ли.Има и друго, което четох в зачатието и ме притесни:
/Присъствието на АРА е асоциирано с репродуктивна недостатъчност, характеризирана клинично като повтарящи се загуби на плода, необясним инфертилитет и инфертилитет, асоцииран с ендометриоза.
В начална фаза, появилата се ендометриоза въздейства на фертилността чрез ефекта, който оказва върху имунната система.Дори и в лека форма, ендометриозата е причина за възпалителна реакция. Последващото активиране на имунната система може да доведе до необичаен имунен отговор на ендометриума което може да предотврати имплантиране или да доведе до унищожаване на ембриона/
А как влияе ендометриозата точно на овуто, идея си нямам.
Ей над това размишлявам в момента

*

Lali

• *
  • 6277
  • Вярвам в чудесата!
« Отговор #7 -: Февруари 14, 2006, 01:06:40 am »
Аз пих билки три месеца  и си изследвах репродуктивните хормони. В норма бяха.
*
« Отговор #8 -: Февруари 14, 2006, 10:50:36 am »
Ами незнам защо толкова те притеснява късната овулация. Моят цикъл зиматата е над 35 дни, лятото е 28 ,незнам защо. Но при фоликуметрия си имам овулация, явно е и качествена.  Ето сега съм забременяла на 22 или 23 ден от цикъла.
*

manhattan

• 1439
  • Друго нe трябва, три думи само: "Добре съм, мамо."
« Отговор #9 -: Февруари 14, 2006, 12:44:21 pm »
Наденце, гледам и антителата ти в норма. Хашимотото ти отпада ли в такъв случай, нещо не разбирам :roll:  :?:
*
« Отговор #10 -: Февруари 14, 2006, 12:56:13 pm »
Цитат на: manhattan
Наденце, гледам и антителата ти в норма. Хашимотото ти отпада ли в такъв случай, нещо не разбирам :roll:  :?:

Ами Ман и аз вече незнам,явно ще трябва да се следя.Мисля, че не е отпаднало защото имам антифосфолипидни на горна граница, а хашимотото е именно това,автоимунно заболяване.
Ащо се отнася за късното ову,при мен винаги е било много късон това ову, ако го има въобще.

« Отговор #11 -: Февруари 14, 2006, 13:51:23 pm »

Ами Ман и аз вече незнам,явно ще трябва да се следя.Мисля, че не е отпаднало защото имам антифосфолипидни на горна граница, а хашимотото е именно това,автоимунно заболяване.
Ащо се отнася за късното ову,при мен винаги е било много късон това ову, ако го има въобще.

Наде, сега да ти кажа моето нение:
Мисля, че няма връзка между Хашимото и АРА- едното е проблем на щитовидната жлеза, а другото - антитела в кръвта, които водят до повишена склонност на кръвта към съсирване. Това, че 2 заболявания са автоимунни не означава, че ако имаш едното, автоматично имаш и другото. В противен случай нямаше да се изследва този огромен набор от антитела и клетки и т.н, а по наличието  на едно щеше да се съди и за другите. АРА освен това нямат отношение към дължината на цикъла. Търси другаде.
Ендометриумът не влияе на овулацията. Нали знаеш, че така се нарича лигавицта на матката, която расте под влиение на естрогена, и след като няма бременност се излющва и изхвърля под формата н менструация. Ендометриозата е разрастване на ендометриум извън матката. Ако има съмнения за ендометриоза, мисля че е добре да се направи лапароскопия или хистероскопия.Аз такива интервенции нямам и не съм сигурна какво точно е добре, но мисля, че само с УЗИ не може да се диагностицира.
Имам и друга идея- следи си фоликулите 1-2 цикъла, за да видиш имаш ли овулация, кога и т.н
Не е възможно в Бургас да няма подходящи лекари ако искаш само фоликулометрия. Значи  например 12-13 ден, за да видиш има ли доминантен фоликул, след това още 1-2 пъти да видиш дали се е спукал и кога. И можеш да повториш хормоните в друга лаборатория, за да си сигурна.
*
« Отговор #12 -: Февруари 14, 2006, 14:48:05 pm »
Цитат на: alia_alia

Наде, сега да ти кажа моето нение:
Мисля, че няма връзка между Хашимото и АРА- едното е проблем на щитовидната жлеза, а другото - антитела в кръвта, които водят до повишена склонност на кръвта към съсирване. Това, че 2 заболявания са автоимунни не означава, че ако имаш едното, автоматично имаш и другото. В противен случай нямаше да се изследва този огромен набор от антитела и клетки и т.н, а по наличието  на едно щеше да се съди и за другите. АРА освен това нямат отношение към дължината на цикъла. Търси другаде.
Ендометриумът не влияе на овулацията. Нали знаеш, че така се нарича лигавицта на матката, която расте под влиение на естрогена, и след като няма бременност се излющва и изхвърля под формата н менструация. Ендометриозата е разрастване на ендометриум извън матката. Ако има съмнения за ендометриоза, мисля че е добре да се направи лапароскопия или хистероскопия.Аз такива интервенции нямам и не съм сигурна какво точно е добре, но мисля, че само с УЗИ не може да се диагностицира.
Имам и друга идея- следи си фоликулите 1-2 цикъла, за да видиш имаш ли овулация, кога и т.н
Не е възможно в Бургас да няма подходящи лекари ако искаш само фоликулометрия. Значи  например 12-13 ден, за да видиш има ли доминантен фоликул, след това още 1-2 пъти да видиш дали се е спукал и кога. И можеш да повториш хормоните в друга лаборатория, за да си сигурна.

Да аз съм правила и пак ще направя фоликулметрия,но пъво да видим д-р Маркова ,какво ще каже.Искаше ми се да имам пълне набор от изследвания преди да отида при нея.В интерес на истината аз сама реших да си изследавм май месец 2005 г.щитовиндата жлеза, никой през годините на лутане по доктори не ми беше казвал за проблемите,които може да причини неправилната й функция.
Та затова чета,ровя и размишлявам, ясно е че ще има още много лутане,докато най накрая не родя дете. Просто не искам да пропусна нещо.А що се отнася за Хашимотото, то преди послединет ми резултати от Плевен, доц.Конова твърдеше,че точно това е моята диагноза.

« Отговор #13 -: Февруари 14, 2006, 15:05:25 pm »
Пускам отново нов пост, защото честно казано,незнам вече какво да направя.Така и неразбирам защо имам късна овулация, която не е доказана с УЗИ, а само с измерване на БТ.Последните ми два цикъла са твърде дълги единят 50 дена ,другият 43.И на двата има покачване на БТ след 30 ден, коята се задържа между 14-15 дена.Ако все пак е имало овулация според БТ,то поне става ясно че няма проблем с ЛФ.Не съм правила до спукване на фоликула фоликулометрия, защото според моят лекар не виждаше смисъл.Аз съм от Бургас и ми е доста трудно да правя фоликулметрия в друг град.

АВТОАНТИТЕЛА:
Анти-кардиолипин IgG     0.38  (-)   (N<1.1)
Анти-кардиолипин IgM     1.10  (+)   (N< 1.1)
Анти-спермални антитела   43.81   (-)   (N<60)
Анти-спермални антитела(съпруг) 43.5  (-)   (N<60)

ХОРМОНАЛНИ ИЗСЛЕДАВНИЯ:      
Тиреотропен хормон (TSH)       1.12   (0.25 – 5.0 мIU/ml)
FT4                                       0.88   (0.8 – 2.0 ng/dl)
Анти-тиреоглобулин  Ab   0.59  (-)   (N<1.1)
Анти-микрозомални антитела    0.53  (-)   (N<1.1)

ПОЛОВИ ХОРМОНИ:

Замислям се за инсеминация и лапароскопия.Имам цв.снимка на коята е изписано двустранна тубарна проходимост.Вдясно - условна,защото малко ме пощипна когато стигна докрая контрастното вещество.
Ще ходя до Варна за конуслатиця с д-р Маркова,но дотогава не спирам да търся причината за късното ми ову. и нередовният ми цикъл.Ще ходя и до плевен след 6 седмици, при имунолог, ендокринолог и гинеколог за комплексна консултация.
Искам да попитам момичета с подобен на моят проблем ,как са го разрешили.Опитвала съм и стимулация с клоситл,но овуто пак беше късно, най рано на 19-ти ден.
Момичета наистина незнамакакво още да изследвам.Ще се радвам ако видя и вашето мнение и коментар.  
Дано да не съм ви досадила.

Уф, и аз съм с Хашимото (диагноза от 6-7 години) и антителата ми не са с добри стойности. От Варна съм, сменила съм 4 ендокринолога и няколко гинеколога. Правиха ми лапароскопия преди 3 месеца. Хормоните ми са в сносни граници. Честно казано с тези антитела не знам какво да правя.
Маркова не е ли само гинеколог, за имунноте заболявания може ли да помогне?
*

manhattan

• 1439
« Отговор #14 -: Февруари 14, 2006, 15:45:59 pm »
Диндин, няма какво да правиш с антителата :roll: Трябва обаче задължително да пиеш тироксин за да държиш ТСХ в норма :!: И ако решиш като забременееш, може да направиш вливане на имуновенин. Антителата сами по себе си не са причина за незабременяване, а това, че пречат на правилното функциониране на щитовидната жлеза, която пък е много важна в репродуктивен аспект!!!
*

jam

• Piu nessuno mi portera nel Sud.
  • *
  • 14925
« Отговор #15 -: Февруари 14, 2006, 17:11:19 pm »
Надин, няма какво да му се тормозиш на антифосфолипидното..
първо, едва на ръба на горна граница ти е. второ, става дума за IgM антитялото, което показва моментно, а не минало състояние на организма, и е преходно. питай Сигнуса, ако не вярваш. и тя беше така... доц.Конова каза, че това е преходно.

според мен, твоят проблем се крие във високите стойности на ЛХ и ФСХ, особено на ФСХ. твърде са високи за възрастта ти, а си ги правила 2 пъти в различен период от време и явно се касае за тенденция.
дългите цикли също говорят за хормонално разстройство.
не се опитвай да се диагностицираш и фокусираш едновременно върху сто различни неща - това само ще те обърка. като ти чета изследванията, всичко друго ти е наред, освен половите хормони.
трябва ти добър гинеколог, специалист по репродукция, фоликулометрия и оттам ще се прецени какво ще се прави...
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

« Отговор #16 -: Февруари 15, 2006, 10:13:27 am »
Диндин, няма какво да правиш с антителата :roll: Трябва обаче задължително да пиеш тироксин за да държиш ТСХ в норма :!: И ако решиш като забременееш, може да направиш вливане на имуновенин. Антителата сами по себе си не са причина за незабременяване, а това, че пречат на правилното функциониране на щитовидната жлеза, която пък е много важна в репродуктивен аспект!!!

Аз тироксина си го пия от 100 години и знам че ще си го пия цял живот . Както казах хормоните ми след няколко годишно лечение (с тироксин, метформин, бромокриптин) са с добри стойности, но тези антитела са ми в пъти над нормата. Иначе съм наясно че функцията на щитовидната жлеза е от особено важно значение. Ако съм разбрала правилно антителата сами по себе си не пречат на забременяването, а на самото износване на плода. И още нещо - при последния ми преглед на въпроса как могат да се променят стойностите на анителата - докторката ми изписа Селен!?! Сега го пия, но според мен една хранителна добавка едва ли ще промени нещо.
*
« Отговор #17 -: Февруари 15, 2006, 10:20:03 am »
Цитат на: Dindin

Аз тироксина си го пия от 100 години и знам че ще си го пия цял живот . Както казах хормоните ми след няколко годишно лечение (с тироксин, метформин, бромокриптин) са с добри стойности, но тези антитела са ми в пъти над нормата. Иначе съм наясно че функцията на щитовидната жлеза е от особено важно значение. Ако съм разбрала правилно антителата сами по себе си не пречат на забременяването, а на самото износване на плода. И още нещо - при последния ми преглед на въпроса как могат да се променят стойностите на анителата - докторката ми изписа Селен!?! Сега го пия, но според мен една хранителна добавка едва ли ще промени нещо.

Аз също еутирокс вече близо 2 години,от една пралодел, а от няколко месеца пия селен.При мен засега всичко се нормализира, но и друг път съм имала резултати с нормални стойности особено на ТАТ и МАТ.После след два месеца пак се покачват и така.
Ще ходя при друга ендокриноложка да видим тя какво ще каже сега, както и очаквам отговор от доц.Конова.

« Отговор #18 -: Февруари 27, 2006, 14:46:01 pm »

Кога и как се правят вливания с този имуновенин. Как се набавя, колко струва. Благодаря предварително за инфото!
*

manhattan

• 1439
« Отговор #19 -: Февруари 27, 2006, 15:21:54 pm »
доц. Конова ще ти обясни за вливането. имуновенина се продава по аптеките.