0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

*слонче*

• 1764
  • вече сме трима и съм най-щастливата жена на света!
Re: Инвитро / ИКСИ октомври и ноември 2008
« Отговор #1720 -: Ноември 22, 2008, 21:15:55 pm »
Чудесни новини Лора. Желая ти късмет и да ни зарадваш отново с хубави новини след това. Лек и успешен трансфер. :)
никога не отстъпвай на принципите си!
*
« Отговор #1721 -: Ноември 22, 2008, 21:16:23 pm »
Здравейте момичета, честито на всички с положителни тестове в тази темичка, а за останалите страдам искренно , но кураж, един ден и ние ще се преборим, ТРЯБВА да се преборим!
Аз рядко пиша тук , но често ви чета, страхотни сте всички, целувам ви  :bighug:.
Реших да пиша, защото аз стартирах днес второто си ИКСИ. Но съм много притеснена от резултатите от изследванията ми днес (3-ти ден). LH e 0,7 , FSH e 2,1 , Estradiol 62. Док каза че са задоволителни - предвид проблемите ми с намаления яйчников резерв и ендометриоза.
Моля някой ако може да ме посъветва - добри ли се тези резултати или не и имам ли шанс в днескашния старт .
Благодаря за отговорите ви , предварително !
*
« Отговор #1722 -: Ноември 22, 2008, 21:16:54 pm »
lora20, стискам ти палци! Дано се получат хубави ембриончета и след това - бременност!
Фауна, съжалявам много! Моят резултат на 8-ми ден след ЕТ беше 8,32 и док ми каза, че е прекалено нисък! Но, до като няма цикъл все още има надежда! За собствено спокойствие си направи още един тест 48 часа след І-вия. Нищо не се знае?! Може пък да се изненадаш! Стискам ти палци!
Zlatulka, съжалявам за неприятностите, които са те сполетяли! И моят трансфер беше на ІІ-ри ден с разделени на 4 ембриони, което в последствие разбрах, че не е особено добър вариант. Въпреки, че д-р Тачева твърдеше, че единият е почти перфектен, имам и снимка. Но ти имаш доста по-голям шанс - все пак вашият док връща повече ембриони. Дано от тези четири ембриончета поне едничко се превърне в бебче! Стискам ти палци за успех и дано вече се чувстваш по-добре!

*

evro

• 5167
  • Мъдростта се побира в две думи Търпение и Надежда!
« Отговор #1723 -: Ноември 22, 2008, 22:16:04 pm »
Лора,  :goodluck:
Злате, ембриони разделени на 2 ден (като деня на пункция е нулев) е много добро развитие. Нашите винаги са се деляли с това темпо - на пъвата процедура си имахме бластоцисти, на втората правихме ЕТ на 4 ден (морули) и на третата ни процедура върнахме и замръзихме двудневни ембриончета (което идва да каже че това е нормалното развитие към този ден). Дано неразположенията ти се изчерпат с днешните.
Успех!

Те осмислят живота ни!

Ако опитът ми е от ползва поне за един човек - това е смисъла на присъствието ми (отново и понякога) evro_angelova@yahoo.com
« Отговор #1724 -: Ноември 23, 2008, 09:09:17 am »
Злате
успех мила да ни зарадваш после :crossfingers: :bighug:
*

Калина-малина

« Отговор #1725 -: Ноември 23, 2008, 12:02:05 pm »
Здарявейте момичета! Искам да се обърна към вас за помощ и съвет. Прявя подготовка за инвитро и днес бях на фоликулометрия. Седми ден ми е имам 4 фоликула и дясно и 4 в ляво с големина 7мм (на петия ден бяха с големина 6). Матката и тя имала дебелина 7мм. Доктора нещо е притеснен че не растат фоликулите.
В началото бях на Пурегон 100 сутрин и вечер, на 5-я ден ми увеличи дозата вечер на 150, а сега от сутрин 100 вечер 200. Сутрин и вечер си слагам Декапептил 1/4 и менопур по 1амп.
Искам да ви запитам някой имал ли е подобен случай и дали ща успеят да ми пораснат фоликулчетата до пункцията? Нормална ли е големината им в момента? Положението много ли е обезпокоително?
На пункцията с каква големина трябва да бъдат?
*

Zlatulka

• *
  • 2153
  • Спермограма се прави САМО в клиника по стерилитет!
« Отговор #1726 -: Ноември 23, 2008, 14:36:45 pm »
Благодаря ви за подкрепата, мили дами :D Аз днес съм по-добре (поне тази сутрин не повърнах). Надявам се нещата да се развиват добре напук на всичко. :D
На чакащите- спокойствие и сили пожелавам.

*
« Отговор #1727 -: Ноември 23, 2008, 16:45:14 pm »
Здравейте моми4ета. За първи път влизам в тази тема, но ре6иь да ви пи6а и помоля за помо6т. Преди два дена резултатите от спермограмата на мажа ми са готови и,според мен(за6тото докито 6те ги види в понеделник), са много ло6и. 6те се опитам да напи6а стойностите, но 6те трябва да ги преведа от испански и не съм много сигурна дали 6те успея то4но да намеря термина на българси. Все пак 6те се пробвам и ви моля да си кажете мнението. Запо4вам:
                                   Стойност             Рефернция   
Проу4ване макроскопико:
Обем/Коли4ество:                     3 Cc.                      > 2 Сс.
Визкозост:                            +                           ++
PH:                                   7,8                         7,2-7,8

Проу4ване микроскопико:
Концентрация:                   7.000.000 сп./сс                > 20.000.000
Леуко/кампо 40х                       3                         < 10
Аглутинация:                         NO
Белене/Лющене:                       NO

Подвижност (за 60 мин.):
Добра (в права линия):                0%                       > 25%
Средна(бавно или зигзагообразно:      30%                      > 50% (+++ и ++)
Ло6а ( без прогресия):                30%
Неподвижни:                            40%                      < 50%

Неправолинейно напредване. Скорост бавна "++"

Морфология
Нормални:                            15%                   > 30%
Анормални:                           85%                   < 70%

След 2 4аса инкубация при Тем. 37º ъ 5% СО2: Тотален брой възстановени сперматозоиди тип +++: 1.000.000 спер./Сс.

Подвижност след 24 4аса инкубация:
Ацтивни:                          65%
Пасивни:                          15%
Неподвижни:                       20%

Диагнозата е: Олигозооспермия, Астенозоосермия, Тератозооспермия
Изглежда не6тата са доста зле. Препоръ4ват следното ле4ение: "microinyección espermática". Става въпрос за ICSI. Направо запо4вам да се от4айвам. Моля ви, кажете си мнението и опита.
Има ли някакъв 6анс тази спермограма да се подобри. 6те съм ви много благодарна ако ме ориентирате за цените на Ин житро и ICSI. Тук ж Испания са доста скъпи.
Много ви благодаря.

Нашето първо чудо е вече на 7 г.!!! 26.12.2009 г.
Второто ни чудо, нашият коледен подарък, се появи на 25.12.2016г.!
*
« Отговор #1728 -: Ноември 23, 2008, 17:15:27 pm »
lucrecia, видях, че си писала в други теми в подфорума "Стерилитет на мъжа". С тези резултати сте за икси, но аз мисля, че първо трябва да се потърсят причините за лошата спермограма. Виж Мели какво ще ти отговори!
!Mucha suerte!

*
« Отговор #1729 -: Ноември 23, 2008, 17:57:53 pm »
Фауна, съжалявам много! Моят резултат на 8-ми ден след ЕТ беше 8,32 и док ми каза, че е прекалено нисък! Но, до като няма цикъл все още има надежда! За собствено спокойствие си направи още един тест 48 часа след І-вия. Нищо не се знае?! Може пък да се изненадаш! Стискам ти палци!
du6ka, аз мисля че този резултат е добър за 8-ми ден от трансфера. Не продължиха ли да се покачват стойностите и кога ти дойде цикъла след това. При мен не виждам шансове вече. Док каза да изчакам до 17-ти ден и да направя тест отново и според него е станало, но е спряло да се развива. На 15-ти ден направих уринен, ако се покачваха стойностите то щеше да покаже вече нещо, но беше съвсем отрицателен.
*
« Отговор #1730 -: Ноември 23, 2008, 18:35:03 pm »
du6ka, аз мисля че този резултат е добър за 8-ми ден от трансфера. Не продължиха ли да се покачват стойностите и кога ти дойде цикъла след това. При мен не виждам шансове вече. Док каза да изчакам до 17-ти ден и да направя тест отново и според него е станало, но е спряло да се развива. На 15-ти ден направих уринен, ако се покачваха стойностите то щеше да покаже вече нещо, но беше съвсем отрицателен.
На 10-ти ден правих уринен тест и имаше бледа ІІ-ра чертичка, а на 11-тия ден правих и кръвен, който показа сойност 3,52. :( Не знам какво се е случило, не съм ходила на преглед от тогава.  :( Цикълът ми дойде на 18-тия ден от трансфера, предните два дни бях денонощно на крака (почина детето на наши приятели), на 6-ти ден вдигнах температура на работа и се разболях...така, че може и да е имало нещо, но каквото и да е било...е вече в миналото...
Съжалявам още веднъж, така ми се искаше да стане при теб!  :bighug:

« Отговор #1731 -: Ноември 23, 2008, 19:02:56 pm »
Момичета и при мен опита е неуспешен. ЧХГ на 13 ден 2,5. :(
*

kiara

• 1449
  • Това, което не ни убива, ни прави по-силни!!!
« Отговор #1732 -: Ноември 23, 2008, 19:04:50 pm »
Съжалявам, гледай напред и бъди силна!!! :?

*
« Отговор #1733 -: Ноември 23, 2008, 20:46:19 pm »
Здравейте момичета!За съжеление и моят 2 опит икси е неуспешен.На 20 ден от ЕТ,уринарен напълно отрицателен,и няколко часа след това зацапване,най вероятно от притеснение.А бях абсолютно убедена че се е получило,единствените страхове ми бяха за спонтанен аборт като при първия ми опит икси.Незнам кога ще продължа пак,няколко месеца ще си почивам,трябва и да поослабна защото успях да  качя 5 кг.Дано до тогава да има и безплатни опити, че на мен ми прилагат много високи дози и всеки опит ми е много обременяващ финансово.Късмет на всички
« Отговор #1734 -: Ноември 23, 2008, 21:01:21 pm »
Здравейте ние от утре започваме първия наш опит в инвитрото след 5 неуспеха в инсеминациите,утре жена ми е на преглед при нашата лекарка, и тя ще каже какво ще правим.Успех на всички тук.

Силно вярвам, че и нашите мечти ще станат реалност.
*
« Отговор #1735 -: Ноември 23, 2008, 22:17:32 pm »
lucrecia, видях, че си писала в други теми в подфорума "Стерилитет на мъжа". С тези резултати сте за икси, но аз мисля, че първо трябва да се потърсят причините за лошата спермограма. Виж Мели какво ще ти отговори!
!Mucha suerte!
[/quote
Много благодаря blue_sky. Вярно е 4е писах и в други теми, ама за6тото ми се иска някой да сподели своя опит, ако е минал през съ6тото  :oops:.Утре 6те ходим при моя гинеколог. Той ни пусна изследванията. На мен хормонални на третия ден от МЦ, а а съпругами, спермограма. Утре 6те н каже какво е положението,но пове4е от ясно е, 4е мажа ми 6те трябва да отиде при специалист. Дано не се стига до Ин витро и/или икси. ¡Gracias! :D

Нашето първо чудо е вече на 7 г.!!! 26.12.2009 г.
Второто ни чудо, нашият коледен подарък, се появи на 25.12.2016г.!
« Отговор #1736 -: Ноември 24, 2008, 09:25:20 am »
Даката дано този опит вие успешен  :crossfingers:

tanj74 съжалявам мила давай смело напред  :bighug:

kdimitrina съжалявам следващия щее твоя опит  :wink:
*
« Отговор #1737 -: Ноември 24, 2008, 12:22:24 pm »
Здравейте ние от утре започваме първия наш опит в инвитрото след 5 неуспеха в инсеминациите,утре жена ми е на преглед при нашата лекарка, и тя ще каже какво ще правим.Успех на всички тук.

даката стискам палци този опит да е успешен
« Отговор #1738 -: Ноември 24, 2008, 12:29:30 pm »
  :balk_50:Стискайте ми палци и на мен утре е пункцията ми...И успех на всички с които вървим по този път сигурна съм ,че ни чакат само хубави неща и много... :bfp:
Молете се за нещата,които желаете,но работете за нещата,от които имате нужда.
*
« Отговор #1739 -: Ноември 24, 2008, 13:24:15 pm »

Съжалявам още веднъж, така ми се искаше да стане при теб!  :bighug:
du6ka, надявам се че въпреки всичко един ден ще прегърнем нашите рожби.  :bighug:

kdimitrina, tanj74 много съжалявам за тези резултати. Не ни е писано този път, но вярвам че най-хубавото ни предстои.

dakatabg успех, пожелавам ви този опит да е първи и успешен! Успех и на останалите момичета, които още са в процедура или в очакване!  :crossfingers: