0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: Инвитро / ИКСИ октомври и ноември 2008
« Отговор #1740 -: Ноември 24, 2008, 21:17:58 pm »
здравейте момичета,днес беше и моят трансфер,вкараха ми 2 хубави ембриона ,сега приемам медикаменти като естрофем,аспирин протект,фолиева киселина,папаверин,  и утрогестан.Има ли друга от вас която е приемала някои от тези лекарства,наи вече естрофем,в листовката пише че при бременост ,трябва да се спре.
Надявам се всичко да е добре.
Успех на всички... :)
*
« Отговор #1741 -: Ноември 24, 2008, 21:41:39 pm »
Лора не се притеснявай,естрофем съм пила и двата пъти след трансфер,даже като ми зацапа док ми каза да увелича дозата.Доколкото знам се пие до теста и евентуално се спира след прегледа за установяване на бременост.Момичета благодаря ви за подкрепата и аз мисля че рано или късно всички ще успеем!Късмет на всички!
*

Aubergine

« Отговор #1742 -: Ноември 24, 2008, 21:42:37 pm »
lora20 , почти всички ги приемаме тези лекарства, аз конкретно - абсолютно същите. Едва днес док ми каза да спирам вече Естрофема. Взимай си ги стриктно, не се тревожи излишно и всичко ще е наред :balk_602: Пожелавам ти  :bfp1:

kdimitrina, няма да се отчайваш, а ще се стегнеш за следващия път, който със сигурност ще е успешен! :)

tanj74, хубаво е, че мислиш за следващ опит, сега ще имаш време да се погрижиш за себе си, за да се чувстваш добре. :hug2:

an_manisto  :crossfingers:

Пожелавам ви спокойна нощ и да започнете утрешния ден с усмивка!
*
« Отговор #1743 -: Ноември 24, 2008, 21:46:20 pm »
Момичета забравих да попитам,след неуспешна процедура имате ли нормално кървене като при М ? Защото на мен така и не ми потече ами много леко ми цапа кафяво.
« Отговор #1744 -: Ноември 24, 2008, 21:51:41 pm »
Здрвейте,днес жена ми беше на лекар,за нашето 1-во инвитро.Лекарката изписа  диферелин 0,1 и мерионал.Кажете за какво действат тези лекарства?

Силно вярвам, че и нашите мечти ще станат реалност.
*

evro

• 5167
  • Мъдростта се побира в две думи Търпение и Надежда!
« Отговор #1745 -: Ноември 24, 2008, 22:13:46 pm »
Здрвейте,днес жена ми беше на лекар,за нашето 1-во инвитро.Лекарката изписа  диферелин 0,1 и мерионал.Кажете за какво действат тези лекарства?
Диферилин(микродоза до колкото разбирам) - ежедневен блокаж на фипофизата, в частност половите хормони ФСХ и ЛХ се цел контрол на стимулацията и овулацията.
Мерионал - препарат за стимулация на овулацията.
Успех!

Те осмислят живота ни!

Ако опитът ми е от ползва поне за един човек - това е смисъла на присъствието ми (отново и понякога) evro_angelova@yahoo.com
« Отговор #1746 -: Ноември 24, 2008, 22:23:28 pm »
Мерси за отговора.Ако може още информация.

Силно вярвам, че и нашите мечти ще станат реалност.
*

evro

• 5167
« Отговор #1747 -: Ноември 24, 2008, 22:29:23 pm »
http://www.zachatie.org/index.php?option=com_content&task=view&id=850&Itemid=21

Предполагам че вие сте по къс протокол.

Те осмислят живота ни!

Ако опитът ми е от ползва поне за един човек - това е смисъла на присъствието ми (отново и понякога) evro_angelova@yahoo.com
*
« Отговор #1748 -: Ноември 25, 2008, 00:29:51 am »
Но съм много притеснена от резултатите от изследванията ми днес (3-ти ден). LH e 0,7 , FSH e 2,1 , Estradiol 62. Док каза че са задоволителни - предвид проблемите ми с намаления яйчников резерв и ендометриоза.
Моля някой ако може да ме посъветва - добри ли се тези резултати или не и имам ли шанс в днескашния старт .
Благодаря за отговорите ви , предварително !

Здравейте момичета, надявах се на съвет, но няма значение , успех на всички в борбата!  :bighug:
« Отговор #1749 -: Ноември 25, 2008, 08:56:18 am »
Здравей, Кате! Стимулация ли започвате? Ако да - естрадиолът е малко височък май... ако си спомням добре, трябва да е до 50. Но аз винаги съм била по дълъг протокол, а ако ти сега започваш стимулация, ще си по къс... надявам се и някой друг да коментира. Успех!
Мненията, които изразявам в този форум, са мои лични мнения, без претенции да бъдат единствената и неоспорима истина. Понякога си позволявам да цитирам и други хора, което специално упоменавам.

« Отговор #1750 -: Ноември 25, 2008, 09:43:01 am »
Момичета, благодаря за подкрепата. Надямам се да е последното разочарование, което аз и другите неуспели момичета преживяваме. Дано 2009г. да е нашата.
Tanj и при мен е така, само цапа.
*
« Отговор #1751 -: Ноември 25, 2008, 09:55:50 am »
Нашите успели бъдещи мами!!!!
тити - близнаци
lora110 - близнаци
maggi4ka - близнаци
Aubergine
elliq
lussi_lus
Miriam
blue_sky
nia_nick
Люба_Бойко
Vanya1972 - тризнаци
midge
Branka
Barbaron

Момичета, мечтите се сбъдват!
Те успяха - с много сълзи, мъка и борба!!!
Сега идва нашият ред!!!
Вярвайте!!!
*
« Отговор #1752 -: Ноември 25, 2008, 09:58:24 am »
Момичета, кажете как ви се възстанови  месечния цикъл след неуспешна процедура?

На 29.09. ми беше трансфера, имах положителни тестове- биохимична бременност но на 19.10. ми дойде МЦ. По мои изчисления би трябвало да ми дойде отново на 17 .11. но още нямам цикъл а вече сме сме 20.11.
Уфффффффф, много гадно. Притеснявам се и се чудя какво става. 
:cloud:
И аз съм така - за същата дата чаках!!!
Но май е нормално след тези стимулации да има проблеми с цикъла!!!
Deep какво става с теб?
Аз вече си имам лелка!
*

evro

• 5167
« Отговор #1753 -: Ноември 25, 2008, 12:01:40 pm »
Но съм много притеснена от резултатите от изследванията ми днес (3-ти ден). LH e 0,7 , FSH e 2,1 , Estradiol 62. Док каза че са задоволителни - предвид проблемите ми с намаления яйчников резерв и ендометриоза.
Моля някой ако може да ме посъветва - добри ли се тези резултати или не и имам ли шанс в днескашния старт .
Благодаря за отговорите ви , предварително !

Здравейте момичета, надявах се на съвет, но няма значение , успех на всички в борбата!  :bighug:

В толкова ранен период в стимулация не съм измервала друго освен Е2, за ЛХ мога да кажа че е екстра.
По какъв протокол ще те стимулират и ендометриозата активна ли ти е или сте я лекували скоро?

Те осмислят живота ни!

*
« Отговор #1754 -: Ноември 25, 2008, 12:40:09 pm »
Здравейте
започнах в събота на 3-ти ден от цикъла, преди това от 20-ти ден на цикала взимах естрофарм и sinarel,  но като почнахме с gonala  док каза да ги спирам.
Преди това бях на Zoladeks 3 месеца. Миналия месец имах киста и я аспирирахме - резултата от цитологията показа че ендометриоза няма.
Днес ми е 4-ти ден от стимулацията, но цикълът ми не спира  :( Док каза че са ми ниски нивата на естрогените и за това не спира :(  . Възможно ли е заради това да се наложи да прекъснем стимулацията ? Много съм притеснена  :(
Благодаря Ви за отговорите
*

evro

• 5167
« Отговор #1755 -: Ноември 25, 2008, 14:15:43 pm »
На къс протокол, първата ми контрола на Е2 е била на 6 ден от стимулацията, за норма се приема ~50 единици Е2 на фоликул. Дозите ми бяха минимални 2 гонала или пурегона.
Добре е че няма ендометриозна киста, а цикала ще си спре както обикновено, стимулацията не би му влияла.

Те осмислят живота ни!

*
« Отговор #1756 -: Ноември 25, 2008, 14:25:51 pm »
Благодаря ти evro , страхотна си! :balk_5:
« Отговор #1757 -: Ноември 25, 2008, 14:40:47 pm »
тити - близнаци
lora110 - близнаци
maggi4ka
Aubergine
elliq
lussi_lus
Miriam
blue_sky
nia_nick - близнаци
Люба_Бойко
Vanya1972 - тризнаци
midge

Хайде и другите да се добавят!!! :D
Branka
Barbaron
*

maggi4ka

• 440
  • Няма невъзможни мечти....
« Отговор #1758 -: Ноември 25, 2008, 22:37:27 pm »
тити - близнаци
lora110 - близнаци
maggi4ka - близнаци
Aubergine
elliq
lussi_lus
Miriam
blue_sky
nia_nick - близнаци
Люба_Бойко
Vanya1972 - тризнаци
midge

Хайде и другите да се добавят!!! :D
Branka
Barbaron

*

deep

• *
  • 2887
  • believe in YOU
« Отговор #1759 -: Ноември 25, 2008, 22:43:41 pm »
Момичета, кажете как ви се възстанови  месечния цикъл след неуспешна процедура?

На 29.09. ми беше трансфера, имах положителни тестове- биохимична бременност но на 19.10. ми дойде МЦ. По мои изчисления би трябвало да ми дойде отново на 17 .11. но още нямам цикъл а вече сме сме 20.11.
Уфффффффф, много гадно. Притеснявам се и се чудя какво става. 
:cloud:
И аз съм така - за същата дата чаках!!!
Но май е нормално след тези стимулации да има проблеми с цикъла!!!
Deep какво става с теб?
Аз вече си имам лелка!

И аз.  :lol:

Явно  сме си заедно.

Хиляди гори са скрити в един малък жълъд. Р.У. Емерсън