0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: Инвитро / ИКСИ октомври и ноември 2008
« Отговор #1540 -: Ноември 17, 2008, 12:46:44 pm »
Ами аз нали затова ходя на доктор, естествено че доктора ми го каза. Може да му се обадя за всеки случай, но по принцип му повторих преди да си тръгна какво трябва да правя и той ми потвърди. Аз по принцип му имам абсолютно доверие.
« Отговор #1541 -: Ноември 17, 2008, 12:55:40 pm »
Здравейте момичета, след 3 дена съм на ембриотрансфер поне така се надявам ако всичко мине добре, но с донорски яйцеклетки и много се притеснявам дали организмът ми няма да ги изхвърли като чуждо тяло.
*

evro

• 5167
  • Мъдростта се побира в две думи Търпение и Надежда!
« Отговор #1542 -: Ноември 17, 2008, 12:57:32 pm »
Ами аз нали затова ходя на доктор, естествено че доктора ми го каза. Може да му се обадя за всеки случай, но по принцип му повторих преди да си тръгна какво трябва да правя и той ми потвърди. Аз по принцип му имам абсолютно доверие.

Мириам съвсем сериозно ти обръщам внимание - не спирай утрогестана!

Здравейте момичета, след 3 дена съм на ембриотрансфер поне така се надявам ако всичко мине добре, но с донорски яйцеклетки и много се притеснявам дали организмът ми няма да ги изхвърли като чуждо тяло.

Няма, дори статистиките сочат за по-успешни ЕТ с донорските яйцекретки!
От сърце ти желая късмет!
 :crossfingers:
« Последна редакция: Ноември 17, 2008, 12:59:25 pm от evro »

Те осмислят живота ни!

Ако опитът ми е от ползва поне за един човек - това е смисъла на присъствието ми (отново и понякога) evro_angelova@yahoo.com
*
« Отговор #1543 -: Ноември 17, 2008, 13:00:48 pm »
оффф, sorry. ще му се обадя да ми потвърди, но ако ми каже да го спра няма как да не го послушам, все пак той е доктора. А между другото аз не знам защо точно се пие утрогестана, но сутринта като ме преглеждаше др. Димитрова каза, че ембриончето си има и мехурче ( вероятно това е жълтото тяло)
*
« Отговор #1544 -: Ноември 17, 2008, 13:09:31 pm »
След двата положителни теста на 14 и 16 ден отЕТ,днес док ме извика за кръвен.Резултата е над 1000 и каза че е много добре.След 10 дни съм на преглед.
« Отговор #1545 -: Ноември 17, 2008, 13:28:54 pm »
След двата положителни теста на 14 и 16 ден отЕТ,днес док ме извика за кръвен.Резултата е над 1000 и каза че е много добре.След 10 дни съм на преглед.
Страхотен резултат  :) Май ще си имаме  :bori_004: :bori_008:  :)
*

evro

• 5167
« Отговор #1546 -: Ноември 17, 2008, 14:05:18 pm »
оффф, sorry. ще му се обадя да ми потвърди, но ако ми каже да го спра няма как да не го послушам, все пак той е доктора. А между другото аз не знам защо точно се пие утрогестана, но сутринта като ме преглеждаше др. Димитрова каза, че ембриончето си има и мехурче ( вероятно това е жълтото тяло)
Мириам, по-скоро става дума за жълтъчно мехурче, а жълтото тяло се образува след пукането (пунктирането в случая) на всеки един фоликул и изхвърлянето (аспирирането при АРТ) на една или повече яйцеклетки навън, започва образуването на т.нар. жълто тяло, което е вид вътрешна жлеза на яйчника, която произвежда хормона прогестерон, който има способността да предпазва по време на бременност олющването на маточната лигавица (на датите за цикъл) и по този начин обуславя задържането и развитието на плода в матката. При АРТ може и да няма останали жълти тела, които да произвеждат прогестерон и ако не го добавяме - прогнозите за задържане на плода не са оптимистични. Това е от мен, по-конкретна не мога да бъда.

Те осмислят живота ни!

Ако опитът ми е от ползва поне за един човек - това е смисъла на присъствието ми (отново и понякога) evro_angelova@yahoo.com
*
« Отговор #1547 -: Ноември 17, 2008, 15:55:51 pm »
Miriam, напълно подкрепям evro!
Не спирай утрогестана. След IVF/ICSI се прилага до 12-14г.с.
Ако трябва потърси второ мнение!
« Отговор #1548 -: Ноември 17, 2008, 17:36:01 pm »
Miriam е при д-р Владимиров, силно ме съмнява той да я накара да спре с прогестерона, вероятно просто не е разбрала.
Мненията, които изразявам в този форум, са мои лични мнения, без претенции да бъдат единствената и неоспорима истина. Понякога си позволявам да цитирам и други хора, което специално упоменавам.

*
« Отговор #1549 -: Ноември 17, 2008, 17:39:05 pm »
последно по темата за Утрогестана, че май се отклонихме от темата. Днес след обяд се обадих на доктора за да ми потвърди дали да го спирам и той потвърди съвсем  недвусмислено - беше категоричен. Оттук нататък той си знае.
« Отговор #1550 -: Ноември 17, 2008, 19:57:50 pm »
Бранка страхотен резултат май ще са двечки  :wink:
*

evro

• 5167
« Отговор #1551 -: Ноември 17, 2008, 20:30:43 pm »
Ох, не мога да да повярвам, ако ще и Д-р Владимиров да ми се обади лично!
Никой не успорва доверието ти в него или професионализма му, да не би да става дума за Естрофема?!

Всъщност някакъв друг прогестерон имаш ли?
« Последна редакция: Ноември 17, 2008, 20:37:31 pm от evro »

Те осмислят живота ни!

« Отговор #1552 -: Ноември 17, 2008, 21:53:19 pm »
 8O 8O 8O и аз съм в шок, така да се каже. Miriam, сподели, моля те, какви други лекарства приемаш след трансфера - стана ми любопитно.
Мненията, които изразявам в този форум, са мои лични мнения, без претенции да бъдат единствената и неоспорима истина. Понякога си позволявам да цитирам и други хора, което специално упоменавам.

« Отговор #1553 -: Ноември 17, 2008, 23:04:54 pm »
Аз също не вярвам д-р да препоръча спирането на утрогестана. 8O Може би имаш друго лекарство, съдържащо прогестерон.
Ако се появят препятствия по пътя Ви - сменете посоката, а не крайната цел...

БЛАГОДАРЯ ВИ, Д-Р СТАМЕНОВ!
*
« Отговор #1554 -: Ноември 17, 2008, 23:19:17 pm »
Miriam, явно си прецедент в ин витро процедурите  8O 8O 8O

П.П. Не бих си спряла утрогестана, ако ще и Господ да слезе да ми го каже/да ме прощават вярващите/.

Успех на всички момичета! Все така успешна да е темичката!
*
« Отговор #1555 -: Ноември 18, 2008, 07:12:20 am »
Момичета ,искам да поясня нещо.В по-стари постове съм споменавала в коя клиника и д-р ходя,но нещата се промениха и сега искам да кажа,че този резултат дължим на д-р Александров от АГ Варна.Той ми помогна в много труден момент за което му благодаря.
*
« Отговор #1556 -: Ноември 18, 2008, 09:58:35 am »
Аз по принцип имах хиперстимулация и сега имам вторична такава ( корема ми е подут и имам течност в него - ако се събере по-голямо количество ще ми я източват). Предполагам, че има връзка с решението на доктора, но не смея да го твърдя защото не съм медицинско лице. А иначе от вечерта след пункцията съм на утогестан (3x2)и от следващия ден на Фраксипарин. Утрогестана ми го увеличи доктора мисля един или два дни след като го започнах на - 3-2-3 и така до вчера 22-ри ден след трансфера, когато ми каза да продължавам само с Фраксипарина. УСПЕХ на всички! :D
*
« Отговор #1557 -: Ноември 18, 2008, 11:29:01 am »
Бранка, честито! И на мен ми се струва, че ще е повече от едничко.  :wink:

Мириам, и аз съм учудена за утрогестана.  8O

*
« Отговор #1558 -: Ноември 18, 2008, 11:44:34 am »
Благодаря  blue sky!На прегледа ще видим.Момичета нямам почти никакви неразположения нормално ли е?
« Отговор #1559 -: Ноември 18, 2008, 11:48:25 am »
Благодаря  blue sky!На прегледа ще видим.Момичета нямам почти никакви неразположения нормално ли е?
Нормално е  :) Успокой се всичко ще е наред !