0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: Домашните любимци на Зачатие-продължението
« Отговор #440 -: Април 17, 2009, 11:34:18 am »
Аз ползвам ампули Фронтлайн за котьо (за него профилактично, защото не излиза и не е бъхлясвал поне от 5 години)

Има и за кучета. Много е ефикасен този препарат. Освен , че трепе веднага всички гадини, има и предпазващо действие. Забравих колко месеца.
И кучето третираме с него, но  не знам точно с кой Фронтлайн (има и спрей), защото с него се занимава мъжа ми.

Предполагам, че питаш за кучето , ето инфо http://www.zoosviat.net/shop/index.php?main_page=product_info&cPath=3_52&products_id=446

П.П. Мисля, че Рали ползва Фронтлайн спрей, тя ще обясни по-подробно.
« Отговор #441 -: Април 17, 2009, 12:17:55 pm »
Елфи,миналата година ползвах Фронтлайн - пипета, целия сезон. Ветеринарят е на мнение, че трябва да го редувам с други препарати. Трайността му е месец.
В интерес на истината ефикасен е.  :)
Но като отида във ветеринарната аптека и се затруднявам в избора , щото продукти много.
Та затова, ако имате опит и с други, ефикасни препарати, ще съм ви благодарна. :)

Рали, ако ползваш спрейове , не те ли е страх, че кучо ще се оближе?
« Отговор #442 -: Април 17, 2009, 12:21:37 pm »
П.П. Мисля, че Рали ползва Фронтлайн спрей, тя ще обясни по-подробно.

И правилно мислиш :)

Даже на Ефи ще й е по-изгоден спрея, защото третирането е брой пръскания на кг живо тегло  :lol:

Това http://www.zoosviat.net/shop/index.php?main_page=product_info&cPath=3_52&products_id=456 е голямата разфасофка, аз ползвам малката, ето тази
http://www.zoosviat.net/shop/index.php?main_page=product_info&cPath=3_52&products_id=455

Пръскаш според килцата, като идеята е хубаво да се втрие в кожата и козината, изсъхва (хубаво е да е на открито, че иначе се омирисва къщата), и 24 часа не мокриш / къпеш. Изключително съм доволна, нит ми е бълхясвал, нит ми е кърлежясвал  :lol:

ПП - ами той се облиза, ама нищо му няма, в смисъл, така е измислен препарата, че е безвреден за кучовците  :lol:

ППП - сега, той моя е лееекичко лудо куче, като го ухапа рот-а си ближеше йодасепта, ухажва ме като пия хапчета, щот си мисли, че са за него... абе ... Лабрадор, какво да ви разправям  :lol: :lol: :lol:
« Последна редакция: Април 17, 2009, 12:23:50 pm от rally_pat »

Лекарства след процедура се спират само след изрична консултация с лекуващия лекар!!!
*
« Отговор #443 -: Април 17, 2009, 15:13:10 pm »
Ефирче, аз ползвах ето такава каишка за моето куче.http://zoolucky.com/popup_image.php?pID=402&osCsid=68ac4d5bd0ff47aac9b22a24e4f4a9f6.При нас основния проблем бе с кърлежите.Трайнаста и е към 7 месеца и е водоустойчива.
« Последна редакция: Април 17, 2009, 15:18:36 pm от tanj74 »
« Отговор #444 -: Април 17, 2009, 17:19:52 pm »
tanj74 - проблемът с каишките, специално при моя е, че когато се заиграе с други кучовци, най-вече лабродобитъци, и каишката изчезва... Загубихме ти, след което зарязахме тотално тази опция  :lol:

Лекарства след процедура се спират само след изрична консултация с лекуващия лекар!!!
*
« Отговор #445 -: Април 17, 2009, 17:48:18 pm »
rally_pat, Дарки е младичек затова, а с моята 11 годишна баба нямах такъв проблем тя с никой не си играеше :lol:.А ако случайно се излъжеше, то после по няколко дни неможех да я вдигна от дивана :D.
« Отговор #446 -: Април 17, 2009, 19:01:54 pm »
Уффффффф, аз пак останах без обувки. Ей, това дакелите са ненормална работа. И тези бях ги обувала само веднъж и им се точих сега за пролетта....Еми....нямам вече. Освен това влязъл в спалнята (не съм затворила хубаво вратата, моя грешка) там се развихрил както той си може - изял ми купичката, в която си бъркам боята за коса, заедно с четчицата за боядисване, после се качил на спалнята и си маркирал на две места, ама точно където спя аз. Забавлявал се и с чехлите на мъжо, вече няма чехли. Аааа, и най-важното - любимото му нещо, вакуума, дето си отпушваме каналите беше добре завит и скрит в юргана на спалнята.

Карах му се много, изяде и няколко шамара по дупето, ама дакелите са манипулатори. Веднага започва да се тресе като лист, подвива опашка, дърпа уши назад и при всяка моя дума идва и ми удря по един мокър нос на лицето, после се търкулва по гръб и продължава да се лигави. Накрая на мен ми минава и той щастлив идва да ми оближе физиономията и носи някоя играчка да си играем. Кога ли ще имам обувки, които не са наръфани?!?!  :ask:
« Отговор #447 -: Април 17, 2009, 20:31:22 pm »
tanj74 , това също е идея. Хич не ми харесва да му пълня подкожната тъкан с химии, по дяволите и то системно. :(
Притеснява ме само , че досега такава каишка на вратлето не съм му слагала, повода му е нагръдник. Ще полудява известно време и ще свикне. :wink:

Рали, казваш на Дарко нищо му няма след облизване на покритието срещу бълхи, абе много ме гони параноята с тия отрови. :?

Tanita13, големи бели прави дакелчо, колко е голям?
А той хубаво манипулира , ама не му пречи да те оставя без обувки...
В dog.bg можеш да получиш полезни съвети срещу тези поведенчески проблеми.
С шамарчета нищо не става, за съжаление.
*

Lisko

• *
  • 5448
  • Липсваш ми Бари:)
« Отговор #448 -: Април 18, 2009, 23:18:01 pm »
Додо автобуса се завърна:)
Като отидохме на вилата преди 2 седмици изчезна и 6 дни само нощем идваше да ни събуди и да покаже, че е жив и разгонен.
Отслабнал е и е станал като икарус дълъг:))))))))
Понеже от 2 дни съм си в апартамента днес ходих да го нахраня:)Докато спра с колата започна да мяучи:):)А как беше гладееен:)
С Бари се гониха, понеже голямото животно иска да го оближе целия...явно доста мирише на женски а Додо не иска да го ближат:))))))))И беше много смешно:)))
ей го автобуса:)

*
« Отговор #449 -: Април 19, 2009, 01:00:19 am »
Леле, верно е много заслабнал Додо!
*

Lisko

• *
  • 5448
« Отговор #450 -: Април 20, 2009, 21:08:23 pm »
Леле, верно е много заслабнал Додо!

Ами да:)Елегант е станал:)

А вчера пуснах Бари да бяга отивайки си към село.И той умника не бяга по тревата, а бяга по асфалта:)и сега неможе да върви и се лекуваме:))))Възглавничките на лаппите му са много зле:)и куца.Няма дивеене от вчера.А след като пробяга 1 км гевезето, намери ето какво и направи ето това:)

После се отдаде на заслучена почивка:)

*
« Отговор #451 -: Април 21, 2009, 00:17:22 am »
Lisko отдавна съм фен на твоя Бари, ама на тази снимка ми се иска да му изям муцунката
*
« Отговор #452 -: Април 21, 2009, 11:03:04 am »
Лискооо :) Додо щя да е бил с много мацки - изцедили са го  :lol: :lol: :lol:
А Бари - бързо да си оправя възглавничките и пак да бягате заедно :) Пу муцунка, да ги гушкаш  :D
В природата оцеляват силните. Само трябва по-често да си припомняме, че и ние хората сме част от природата...
За нашите четири звездички на небето - обичаме ви.
*
« Отговор #453 -: Април 21, 2009, 11:31:50 am »

На 18 април стана на 5 месеца и вече тежи 3кг., толкова бързо расте.
*

Lisko

• *
  • 5448
« Отговор #454 -: Април 21, 2009, 21:17:11 pm »
shanoar , Бари само това чака:)Особено сега като е малко болен се оплаква на всички като сме на разходка:)))))Незнаех, че кучовците правят така:)много е мил и смешен:)
Лискооо :) Додо щя да е бил с много мацки - изцедили са го  :lol: :lol: :lol:
А Бари - бързо да си оправя възглавничките и пак да бягате заедно :) Пу муцунка, да ги гушкаш  :D
Май, май. За Додо се съмнявам в успеха на прибирането му към апартамента наесен:))))))
radi_san, каква порода е този кот?Направо е страхотен:))))))
*

sixsens

• 4138
  • Благодаря ти, докторе!
« Отговор #455 -: Април 21, 2009, 22:16:37 pm »
Radi_san, страхотно е това коте, много е сладко!Как се казва?Направо ми идва да го намачкам едно хубаво... :P
Лисе, тоя Бари направо ме размазва от кеф като го видя :biglove: Голям сладур е!
Благодаря ти, Зачатие!
Благодаря ти, Мели!     
ПО-ЛЕСНО Е ДА СЕ БОРИШ ЗА ПРИНЦИПИТЕ СИ, ОТКОЛКОТО ДА ЖИВЕЕШ СПОРЕД ТЯХ!!!
*
« Отговор #456 -: Април 22, 2009, 00:32:07 am »
Шотландска клепоуха и наистина е страхотен. Казва се Съни (мъж). Характера на тази порода е просто уникален.
*
« Отговор #457 -: Април 22, 2009, 00:34:19 am »
Характера на тази порода е просто уникален.
Какво значи това? Щото отдавна имам мерак за такава котка...
*
« Отговор #458 -: Април 22, 2009, 00:45:46 am »
 Супер кротко и възпитано коте, обича да спи и имного да яде, също така и да играе. Едвам му се чува гласа, рядко мяуче и то не е точно мяукане, а покана за галене, което само той и единствено решава кога ще се случи. Никога не е по наше желание. Бели не прави. Рядко драска на игра. Страхотно буди, с най милите целувки. Косми няма из дома и дрехите ни. Една малка плюшена играчка.
*

sixsens

• 4138
  • Благодаря ти, докторе!
« Отговор #459 -: Април 22, 2009, 02:43:34 am »
Супер кротко и възпитано коте, обича да спи и имного да яде, също така и да играе. Едвам му се чува гласа, рядко мяуче и то не е точно мяукане, а покана за галене, което само той и единствено решава кога ще се случи. Никога не е по наше желание. Бели не прави. Рядко драска на игра. Страхотно буди, с най милите целувки. Косми няма из дома и дрехите ни. Една малка плюшена играчка.
Лелееее, супер, особено щом няма косми :lol:, че аз с това хъски направо подивях докато си сменяше козината!Хммм, направо ме хвърли в размисъл сега...ама много ще ми станат зверовете - и куче и котка...и аквариум имаме.С мъжо трябва да излезем на квартира да ги оставим да се ширят :lol:
Благодаря ти, Зачатие!
Благодаря ти, Мели!     
ПО-ЛЕСНО Е ДА СЕ БОРИШ ЗА ПРИНЦИПИТЕ СИ, ОТКОЛКОТО ДА ЖИВЕЕШ СПОРЕД ТЯХ!!!