0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Re: Домашните любимци на Зачатие-продължението
« Отговор #280 -: Януари 13, 2009, 10:33:48 am »
Лисунгере, ти за едни тапети ли си ? Я ела да видиш у нас къф купон е - Ники снощи едва си влязъл в къщи, че Дракулин обърнал пак балатума  :lol: :lol: :lol: А и тапета е един фиешън .... ум да ти зайде ... едни такива неравномерни арки от скъсване е направил ....  :lol: :lol:

Лекарства след процедура се спират само след изрична консултация с лекуващия лекар!!!
« Отговор #281 -: Януари 13, 2009, 11:12:33 am »
Моя скакалец се казва Изабела :lol: ама за по кратко Иси е на 1,5г и е още много игрива,абе диване.Може затова да не дебелее :(Много е пъргава скоклива,мирно не може да стои,гледа постоянно да се закача с някого и ако не и обърниш внимание отива да гризе цветята,то разбира се това е от проклетия.Ама си трая щот казват че животните вземали характера на стопаните си :lol:
« Отговор #282 -: Януари 14, 2009, 12:31:41 pm »
Ейй, аз май не съм ви пускала снимки напоследък...

Тук тотално се глезотим

А тук ми обяснява, че работата може да почака докато се подърпаме...

Лекарства след процедура се спират само след изрична консултация с лекуващия лекар!!!
*

Lisko

• *
  • 5448
  • Липсваш ми Бари:)
« Отговор #283 -: Януари 14, 2009, 12:49:32 pm »
дай дай Рали...онази другата дето работите дай:)))))))))))))
« Отговор #284 -: Януари 14, 2009, 13:09:49 pm »
Тази ли Лис?

*

Lisko

• *
  • 5448
« Отговор #285 -: Януари 14, 2009, 13:14:01 pm »
:)Mммм не, аз те обърках малко...
ей тази имах предвид:)))
Няма такова сядане:))))))))))))))
« Отговор #286 -: Януари 14, 2009, 23:46:35 pm »
Това е Марселко вече попораснал
« Отговор #287 -: Януари 15, 2009, 00:03:13 am »
Ето още една снимка на Марселко
« Отговор #288 -: Януари 17, 2009, 11:57:43 am »
  Момичета искаме да си вземем котенце и моля момичетата,които имат котки да ме просветлят ,какво правят когато отиват на почивка ,или им се налага да пътуват.Аз никога не съм гледала котки(само кучета).Мъжо обаче е гледал и знае как да се грижи и това ще ми е от голяма полза.Единственото което ме притеснява е,че всяко лято ми се налага да отсъстваме и двамата 3-4 седмици.Не искам да давам животинката в чужда къща ,защото знам че е голям стрес за нея,а и никой от близките ни няма да я приеме на драго сърце.  :?  Също ми е ясно ,че не можем да я размъкваме с нас по хотели.Единствения вариант е да я оставяме сама вкъщи и да идва някой да я храни,но не знам,това как се отразява на котките.Като пресмятам,когато ще ми се  наложи да отсъствам,котето ще е на 8 месеца.Това още ли е много игрива възраст?Има ли риск и от поражения в къщата,ако стои самичка?Много ,много искам това коте от порода шотландска клепоуха.Само това ме притеснява няколко седмичното ни отсъствие всяко лято.През останалото време не ни се налага да отсъстваме по-дълго.Това е .Иначе снощи чак я сънувах тая котка,а още не съм ги виждала на живо.Другата седмица ще ходя в моята приятелка,на която е котилото(ако така се казва и за котки) да ги видя.Четох ,че е много важно от каква къща идват и какви са родителите на котето,защото това оказва влияние на характера и нравите им за в бъдеще.Кажете ми вие какво правите,когато се налага да отсъствате?В нета не намерих нищо.
  Ето ги и котенцата.  :P 

*
« Отговор #289 -: Януари 17, 2009, 12:25:15 pm »
 Ох , тази порода ми е любима от години! Обаче така и няма да си купя, щото винаги преди това си намирам някой бездомен сладур. /както преди почти 9 год. Цанко/ А пък за 2 котки мъжът ми е категорично против.  :?

Та, ние оставяме Цанко сам, като всеки ден минават нашите кръстници да го хранят и да чистят "красотите " му.
 Малко е самотен, но ...какво да се прави. Котката е по-лесна за гледане от кучето.
Не мога да го мъкна с мен или да го дам на някой, защото е малко своенравен.

П.П. А за тия сладури горе...нямам думи! Така ми се иска да ги нагаля всички!
« Последна редакция: Януари 17, 2009, 12:39:20 pm от Елфи »
« Отговор #290 -: Януари 17, 2009, 16:02:45 pm »
 :balk_46: :balk_46: :balk_46: :biglove:Оле,много са сладки.как няма да си вземеш?!
Моята Иси я гледаме от 1.5г. и съм я оставяла само за по 2дни сама.Оставям много храна,вода и като се върнем разбира се се муси първите минути,не иска да идва,но после и минамат сръдните и се гушка.Не съм я оставяла за повече от 3дни.
Но все ще намерите решение.
*
« Отговор #291 -: Януари 20, 2009, 19:48:28 pm »
Peroshinka, много са хубави тези сивушковци :)
Докато живеех в блок, една съседка идваше да се грижи за всякакви пернати и космати, които съм имала :)
А сега зълва ми е първа отмяна и винаги мога да разчитам на нея, както и тя на мен.
Но за котките трябва според мен всеки ден някой да минава за да ги нахрани, напои и задължително малко чесане и разрошване ;). Оставяла съм сама котка само за два дена.
Мисля, че все ще намериш някоя добра душа да се грижи за животинката.
« Отговор #292 -: Януари 20, 2009, 19:58:22 pm »
  Аз вече говорих с близки и съм уредила всекидневното хранене  :wink: ,но ме притеснява да не изпадне в депресия като ни няма толкова време.За кучетата знам ,че не им е хубаво като липсват стопаните  :? . А също така има ли някой който си взема котката с него когата се налага да отсъства?Не съм чувала за такива случаи,но все пак ако има,моля споделете.Знам,че котката се привързва към къщата и не може да се води с нас по хотели.Мъжа ми като чу за това,каза че не може котката да се мести така.
« Отговор #293 -: Януари 20, 2009, 21:33:05 pm »
А също така има ли някой който си взема котката с него когата се налага да отсъства?Не съм чувала за такива случаи,но все пак ако има,моля споделете.Знам,че котката се привързва към къщата и не може да се води с нас по хотели.Мъжа ми като чу за това,каза че не може котката да се мести така.
Значи, честно казано, лично за мен това, че котката се привързва към къщата са бабини деветини. Няма такова нещо - котката, както и кучето, се привързват към стопаните! Старият ми котарак (лека му пръст) беше абсолютно навсякъде с нас. А говорим за персиец, дебел и темерутест!
Той си имаше кошница, и с нея пътуваше навсякъде с нас. До някъде 10-11тата си година сам скачаше в кошницата, след това не му се искаше и гледаше да се скрие нейде, но винаги е бил с нас! Така че, лично за мен, опцията да си оставиш котката, за да ходиш на море е малко или много ... странна:)
Сега, държа да подчертая, че за да направиш това, котката трябва да има абсолютно всички възможни ваксини, които като честота са същите както и при кучето! Съответно не забравяй и да чипираш, това също е важно, още какво... да, нашийник, препарат/каишка против бълхи, обезпаразитяване, идентификационна плочка, каквото се сетиш.

« Отговор #294 -: Януари 20, 2009, 22:08:33 pm »
Ето още една снимка на Марселко
gotina_2007, леле каква сънлива муцункааааааа! :D
Страхотен е!

Поздрави на всички лабровци , котанковци и други опашати съкровища! :biglove:

п.п. актуализация (сезонна) и от нас :P

« Последна редакция: Януари 20, 2009, 22:47:26 pm от Eфирче »
*

Lisko

• *
  • 5448
« Отговор #295 -: Януари 20, 2009, 22:36:18 pm »
Лека нощ от Додо

и от Бари:)
« Последна редакция: Януари 20, 2009, 22:41:39 pm от Lisko »
*
« Отговор #296 -: Януари 21, 2009, 07:33:10 am »
скоро, Бари яхнат от Теда ще са ти на гости...:)
ако мамата на Теда е яхнала мамата на Бари да не се учудваш:)

Хаха, що не казвате, че ме споменаате бе  :lol: :lol: :lol:
Дребен хищник-аз ако те яхна няма да стигнем до Елхово ми до Ортопедичното отделение на Разградската болница  :lol: :lol: :lol:
Пък Теда ако седи още една седмица при мама ми, може и Бари да го очаква същата съдба  :lol: :lol: :lol:

Отдавна не бях влизала тук.Пу пу пу.Красота и чудо.
*

Lisko

• *
  • 5448
« Отговор #297 -: Януари 21, 2009, 09:43:22 am »
скоро, Бари яхнат от Теда ще са ти на гости...:)
ако мамата на Теда е яхнала мамата на Бари да не се учудваш:)

Хаха, що не казвате, че ме споменаате бе  :lol: :lol: :lol:
Дребен хищник-аз ако те яхна няма да стигнем до Елхово ми до Ортопедичното отделение на Разградската болница  :lol: :lol: :lol:
Пък Теда ако седи още една седмица при мама ми, може и Бари да го очаква същата съдба  :lol: :lol: :lol:

Отдавна не бях влизала тук.Пу пу пу.Красота и чудо.

Ам ко да ти казваме ... ти хороскопа си като четеш там нали ппише, че те споменават някъде?

Аааа, аз на бой на носене на ядене нося много, не съ тревожи.
« Отговор #298 -: Януари 21, 2009, 10:34:59 am »
Хих, преглеждах снимките на Дракула и установих, че не съм ви показала тази:

Стил Are You Talkin' To Me?  :lol: :lol: :lol:

*

Osiana

• 4888
  • Обещах, че повече никога няма да обещавам...
« Отговор #299 -: Януари 21, 2009, 17:28:30 pm »
Момичета, много са ви сладки любимците!

Перошинка, на нас също ни се налага 1-2 пъти годишно за по две седмици да отсъстваме от дома. При нас идва една съседка, която се грижи за нашия котак, като му дава храна, прясна вода, реши го и му почиства тоалетната. В началото когато беше още доста млад (сега ще стане на 5), много трудно прие раздялата, не се е хранил, не обръщал внимание на съседката, даже я избягвал, чакал винаги пред вратата, от едното ъгълче на устата му течаха слюки като се върнахме....(знак за тъга и печал; после всичко изчезна). Но пък с течение на времето той разбра, че винаги ще има такива периоди и започна по-леко да ги понася, просто знае, че ще се върнем и ни чака. А котките умеят да чакат. Но въпреки това, никога не прие съседката, и не само нея, към чужди хора той винаги е резервиран.
Не ти препоръчвам да я даваш на друго място в друга къща, най-добрия вариант е да идва някой и да я наглежда.
Но все пак, всичко зависи от самата котка и от нейния характер и навици. Моя просто е прекалено чувствителен и привързан към нас.
Като се върнете от почивка ще разбереш как и е понесло отсъствието ви. Но каквото и да е, просто няма друг начин, и те (котките) свикват. Не вярвам да има големи поражения в дома ти, но може да се очакват някои малки ... бели. Нормално е.

ПП. Това е една прекрасна порода.  :D
« Последна редакция: Януари 21, 2009, 17:33:37 pm от Osiana »
Цветя 2009 Рози Цветя 2008

"Има два начина да изживееш живота си. Единият е като мислиш, че не съществуват чудеса.
Другият е като мислиш, че всяко нещо е чудо."