0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Re: Домашните любимци на Зачатие-продължението
« Отговор #240 -: Декември 03, 2008, 10:40:45 am »
Любимците ви искрено ме забавляваха.

Ето и моят Ричи.

Ох, гладен съм, кога ще сервирате обяда?
U:\MyDocuments\PICTURES\My Pictures\Stefka\New Folder\RICHI\DSC03061.JPG

Защо ли ме будят?
U:\MyDocuments\PICTURES\My Pictures\Stefka\New Folder\RICHI\DSC03076.JPG
Дано слънчо огрее и моят дом ...
*
« Отговор #241 -: Декември 03, 2008, 10:44:26 am »
 Имам въпрос към д-р Рич.
Кръстниците ми имат коте на  6 месеца.
От малко е с конюнктивит /оф, така ли се пише  :?/
Тукашната ветеринарна лекарка му изписа едни капки, но няма никакъв ефект.
Очичките му продължават да сълзят.
Какво да правим?

П.П. Капките са tiacil.После лекарката предписва hidrokortizon, но и от него няма ефект.
« Последна редакция: Декември 03, 2008, 11:10:45 am от Жекова »
*
« Отговор #242 -: Декември 03, 2008, 11:06:21 am »
Вижте я лудата ми котка - мисли си, че се е скрила и се прави на непукист, ама това на друга снимка :lol: Вечер, преди да си легнем, тотално откача  :lol:

*
« Отговор #243 -: Декември 03, 2008, 11:16:12 am »
Хи-хи, Пуфа е сладурка! Как искам да я мачкаам!

Цанко и той обича да се "крие", само че  в дамската ми чанта. Не знам защо си мисли ,че като му е навряна главата вътре, не го виждаме  :lol: :lol: :lol: Много често съм го заварвала да спи там. Гледката е комична!
*

Osiana

• 4888
  • Обещах, че повече никога няма да обещавам...
« Отговор #244 -: Декември 03, 2008, 11:17:07 am »
Имам въпрос към д-р Рич.
Какво да правим?

П.П. Капките са tiacil.После лекарката предписва hidrokortizon, но и от него няма ефект.

Жеки, какво е котето? Ако е персийско, очите на персийките текат често заради вдлъбнатия нос. Нашия ветеринар ни препоръча ако има възпаление да се промиват със анасонов чай, не с лайка. Нашия отдавна не е имал проблеми, но като беше малък един път му се бяха възпалили много очите и той му изписа капки, освен промивките с чая. Очите му се оравиха бързо. Ако искаш, ще проверя как се казваха тези капки, ако намеря начин.
Цветя 2009 Рози Цветя 2008

"Има два начина да изживееш живота си. Единият е като мислиш, че не съществуват чудеса.
Другият е като мислиш, че всяко нещо е чудо."
*
« Отговор #245 -: Декември 03, 2008, 11:24:16 am »
 Оси, котето е селско шарено /от развъдника на майка ми/  :lol: :lol: :lol:
Моля те, провери как се казват капките.
*

Osiana

• 4888
« Отговор #246 -: Декември 03, 2008, 11:31:43 am »
Оси, котето е селско шарено /от развъдника на майка ми/  :lol: :lol: :lol:
Моля те, провери как се казват капките.

Имаш късмет. :lol:

Капките се казват: Thilocanfol 1% . Ако няма такива в Бг, да потърсят аналог.
Значи капките и чай от анасон /студен!/, няколко пъти на ден с тампон напоен в чая. Очите се почистват в посока от носа към края на окото. Докато намерят капките, да почнат с анасона. :wink:

"Има два начина да изживееш живота си. Единият е като мислиш, че не съществуват чудеса.
*
« Отговор #247 -: Декември 03, 2008, 18:37:59 pm »
Имам въпрос към д-р Рич.
Какво да правим?

Тиацила през колко часа го слага. Трябва през 2ч да се слагат първите 2 дена,а после 4 пъти на ден. Ако са ги слагали така и ако няма ефект може да вземеш МастижетФорте/под формата на крем е, не е течност/ от ветеринарна аптека, цената е около 3лв, с него може сутрин и вечер да мажат очите/кажи че са ти поръчали, не че го взимаш за очи/. Попринцип е за други цели не е за очи но добре действа и за очите. Може и гаразон капки от хуманна аптека те са подобни като тиацила по съдържание, и ако не се оправи като минаш през бургас, може да се срещнем някъде да го видя.
*
« Отговор #248 -: Декември 03, 2008, 19:24:19 pm »
Благодаря, д-р Рич!  :D
« Отговор #249 -: Декември 04, 2008, 09:04:45 am »
Ели,много ти е хубава писана.
Моята постоянно ми гризе крутона,защо така,само това цвете,а си има тревичка :a_cat_05:Сега е и разгонена,вкъщи е купон,а ма несмея да и давам хапчета,поне още малко да порасне,че сме на 1,2м.
*
« Отговор #250 -: Декември 04, 2008, 09:44:59 am »
Ели,много ти е хубава писана.
Моята постоянно ми гризе крутона,защо така,само това цвете,а си има тревичка :a_cat_05:Сега е и разгонена,вкъщи е купон,а ма несмея да и давам хапчета,поне още малко да порасне,че сме на 1,2м.
Препоръчително е до годината да не се дават че правят кисти на млечните жлези, най вече от инжекцийте се получава, а при хапчетата изключително рядко. Хапчетата може да даваш по четвъртинка ако положението е нетърпимо, 2-3 дни да даваш, но не и 1 седмица.
« Отговор #251 -: Декември 17, 2008, 17:13:00 pm »
Хайде и аз въпрос към д-р Рич, че мойто мъж все не се сеща да пита вет-а на Дарки.

С две думи: Дарки в момента се възстановява от Парвовироза, вливаме все още венозно антибиотик (Цефтриаксон и Гентамицин), пие деган и се захранваме по малко с пилешки бульон и варено пилешко бяло месо.

Та, малкия доста заслабна покрай цялото преживяване, и ми се иска да му дам някакви витамини. Или пък нещо по-питателно, което по-бързо да го вдигне на крака?

Лекарства след процедура се спират само след изрична консултация с лекуващия лекар!!!
*
« Отговор #252 -: Декември 18, 2008, 16:32:26 pm »
Хайде и аз въпрос към д-р Рич, че мойто мъж все не се сеща да пита вет-а на Дарки.

С две думи: Дарки в момента се възстановява от Парвовироза, вливаме все още венозно антибиотик (Цефтриаксон и Гентамицин), пие деган и се захранваме по малко с пилешки бульон и варено пилешко бяло месо.

Та, малкия доста заслабна покрай цялото преживяване, и ми се иска да му дам някакви витамини. Или пък нещо по-питателно, което по-бързо да го вдигне на крака?

Ако все още повръща и има диария и няма апетит, може да му даваш Нутри гел на вирбак/използва се като заместител на храненето/, а ако не повръща може кисело мляко, но не прясно. А витамини можеш да му даваш СА-37.
« Отговор #253 -: Декември 18, 2008, 17:05:57 pm »
И аз да Ви покажа нашето слънчице  :wave:
Казва се Сириус и е просто невероятно добър за хъсче.Много е плашлив и на моменти се питаме кученце ли имаме или зайче  :balk_80: :balk_48:

*

Lisko

• *
  • 5448
  • Липсваш ми Бари:)
« Отговор #254 -: Декември 18, 2008, 17:10:21 pm »
Рали:( дано Дарки да се оправя по бързо.

Плами...Сириус е голям красавец:)
« Отговор #255 -: Декември 18, 2008, 17:19:20 pm »
Благодаря д-р Рич :lol: Дарки определено си възстанови апетита (което много ме радва), и затова се чудя. Сега съм марш към магазина за витаминчета :lol:

Лиско, мерси за пожеланията - дано

Лекарства след процедура се спират само след изрична консултация с лекуващия лекар!!!
*

Osiana

• 4888
« Отговор #256 -: Декември 18, 2008, 17:24:45 pm »
Рали, не знаех, че Дарк страда от тази коварна болест. В началото ти каза, че е нещо друго или аз не съм разбрала.
Много се радвам, че се възстановява, да го намачкаш красавеца.

Плами, Сириус е красавец голям. :D

« Отговор #257 -: Декември 18, 2008, 17:30:51 pm »
Рали, не знаех, че Дарк страда от тази коварна болест. В началото ти каза, че е нещо друго или аз не съм разбрала.
Много се радвам, че се възстановява, да го намачкаш красавеца.
Оси, беше трахеобронхит - от там отслабена имунна система и хоп - парворивоза от нейде по улиците дет сме ходили  :(
Ще го намачкам миличкия, как няма :D

« Отговор #258 -: Декември 18, 2008, 17:34:20 pm »
Благодаря Ви момичета  :bighug: Много се гордеем с него!
Рали, не се притеснявай за твойто съкровище!Важното е,че сте реагирали навреме и всичко ще бъде наред :) И на нашия красавец му откриха рахит като беше на 3 месеца, но съм благодарна, че открихме точния лекар и с правилното лечение стана великолепен здрав мъж на вече 2 годинки  :balk_71:

« Отговор #259 -: Декември 19, 2008, 09:57:44 am »
Един предколеден поздрав от Роналд, който не издържа на моя тормоз и опити да го преобразя в джудже и ме гледаше много подозрително вече. Кой знае какво си мисли, милия : "Тая лудата кога ще спре да ми слага гирлянди по врата?"  :a_dog_04:

« Последна редакция: Декември 19, 2008, 10:00:05 am от Tanita13 »