0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: Домашните любимци на Зачатие-продължението
« Отговор #520 -: Май 13, 2009, 14:21:25 pm »
 Ох, аз сега се сетих, че навремето имах една позната с пекинез - е, няма такива мързеливи кучета!
 Като не щеше да ходи вече /щото много изморен/, се пльоскаше на стълбите и се правеше , че ще мре  :lol: :lol: :lol:
Дано всичко е наред с твоята глезанка Радост!
*

Osiana

• 4888
  • Обещах, че повече никога няма да обещавам...
« Отговор #521 -: Май 13, 2009, 14:25:55 pm »
О, пекинезите са големи артисти.  :lol:
Радост, дано скоро всичко е наред с твоята хубавица.
Цветя 2009 Рози Цветя 2008

"Има два начина да изживееш живота си. Единият е като мислиш, че не съществуват чудеса.
Другият е като мислиш, че всяко нещо е чудо."
*

baracuda

• 5348
  • Най-голямото щастие?Да бъдеш полезен!
« Отговор #522 -: Май 13, 2009, 14:47:12 pm »
 :lol: :lol: :lol: Така ме разсмя,Радостинче!Голяма артистка е Мона,наистина!Пу!Пу!Айде да е здрава  и да прави много белички!
*
« Отговор #523 -: Май 13, 2009, 18:17:16 pm »
Radosttinka, браво на малката Мона :)
Сега прочетох и първо се притесних, ама после :)
Да си докара мускулна треска милото животинче :) като знам как боли, дано й мине набързо :)
« Отговор #524 -: Май 13, 2009, 19:41:20 pm »
Радостинка това с мускулната треска малко ме съмнява че чак и t да вдигне,но не е изключено :ask:Радвам се че Мона е добре,дано да не те стряска така друг път :crossfingers: :dogrun:
А това за лакмусовата хартийка,не е лекомислено,а си е много правилно,на нея има показатели които отчитат глюкоза,креатинин,наличие на кръвни клетки,ph и т.н на урина и е добър ориентир при бъбречни заболявания.Едни кръвни изследвания ти излизат много скъпо,добре е преценил д-ра :balk_47:
Аз имам котка,сега е разгонена и ми къса нервите,не ще да яде,иначе си е слабичка а сега е като перце :a_cat_02:
Другата седмица и предстои кастрация,тя още незнае,няма да и казвам :balk_87:
Но така е по-добре за нея,по-дълго ще живее,а и вероятността за тумори на млечната жлеза ще е минимален.
Нещо се поувлякох в приказки :sorry:
Приятно релаксиране с домашните любимци :)
 :bighug:

« Отговор #525 -: Май 13, 2009, 22:09:52 pm »
Вече съм си в къщи и се видях моята маймунка :wink: Наистина е по-добре играе й се, ходи много по-спокойно и опашката е вдигната вече :wink: . Дано наистина да е от преумора, защто все пак ще и давам обезболяващи и може затова да ми се струва че е по-добре. Иначе си пийва вода, нослецето й вече е мокричко и се върти около масата да и подхвърлим нещо за хапване :lol:
Спермограма се прави само в клиника по стерилитет от ембриолог!
Между традиционното АГ и специалист по стерилитет има голяма разлика, не я пренебрегвайте!

« Отговор #526 -: Май 14, 2009, 01:21:27 am »
Браво на Мона,разтревожи ни доста,но важното е че сега е добре!
 Поздрави на Мона от Сузи(моята писана) :lol:

*
« Отговор #527 -: Май 14, 2009, 01:29:43 am »
Хей Мона! Да близнеш Радостинка по носа!
"Спри да живееш за това, което е зад ъгъла и започни да се наслаждаваш на разходката по улицата."
*

Chandra

• *
  • 1567
  • Безспирно е движението на живота..
« Отговор #528 -: Май 15, 2009, 02:29:10 am »
Радосттинка, и аз много се радвам, че спортистката Мона е добре...  :D  (в първия пост, в който описваш че е болна, не звучаха хич хубаво нещата...)

Момичета, разгледах една част от снимките… Страхотни са ви любимците!  :)
Лиско, ами те Бари и Додо на всички снимки все в любовни пози... хипарски го раздават… - "мир и любов"  :D...
Rally_Pat,  невероятни снимки си направила! - толкова са весели! И направо са за изложба! :)
Елфи, много достолепен изглежда Цанко... сякаш едва ли би обърнал внимание на Карина (на Rich) и на адашката и - Кари (на Титката), въпреки че са големи мацки! :)
Осиана, Боби и Дони са си направо класика! :) (ами така, де… Немска овчарка и черно коте какво да са… ;) Много са сладки :) )
Ели, Пуфа в пералнята е като картичка :) Великолепна!
Всички, всички са мноооооого готини… Котенцето на Хриска, бандита на Мери Попинз, готиния Марсел на Готина:)
Много им се радвам, да са ви живи и здрави!
  :) :D :) :D :) :D
"Don't tell God how big your problems are...tell your problems how big your God is."

*

Chandra

• *
  • 1567
« Отговор #529 -: Май 15, 2009, 02:44:27 am »
Здравейте отново!  :)
Реших да ви представя и аз нашия любимец, че стана на 10, не е бебе вече...  :wink:
Казва се Арчи... Тази порода са големи свалячи - нищо не можеш да им откажеш, а те много добре си осъзнават чара...

"Don't tell God how big your problems are...tell your problems how big your God is."

« Отговор #530 -: Май 15, 2009, 10:35:50 am »
Ах, този Арчи, хем чаровник, хем бохем или направо чаровен бохем! :D
Chandra ,да ти е жив и здрав красавеца!

Момичета, днес е мой ред  да се оплаквам...
Болни сме, все още неясно от какво. Започна с разстройство,после повръщане.
От вчера е на системи. Миличкият, едва издържа с абокат в крачето. :(
Днес ще излезнат кръвните, рентгена нищо не показа, няма температура, но явно от повръщането е много унил.
Лекарят ме попита какво е ял.Смята, че е от агнешкото , което му дадох преди три дни. Било драстична храна и можело да доведе до панкреатити. Изправи ми косата този човек. Все гранули яде и аз веднъж да реша да му разнообразя храненията , а то....
Стискайте ни палци да оздравяваме бързичко!
Хубав ден на всички четирикраки красоти и техните стопани! :sunshine:
« Последна редакция: Май 15, 2009, 10:37:55 am от Eфирче »
*
« Отговор #531 -: Май 15, 2009, 10:54:26 am »
Милият Джоко!  :(  Да се оправя по-бързо!

Чандра, голям красавец е Арчи!
*

Lisko

• *
  • 5448
  • Липсваш ми Бари:)
« Отговор #532 -: Май 15, 2009, 11:37:34 am »
Чандра:), много е хубав и наперен Арчи:):):)

Ефирче, аз миналата година на Гергьовден допуснах същата грешка с Бари, но децата му даваха и кокали освен месо и се получи същото като при Джоко:(
Повръщане , разтройство, едва стигнахме до ветеринаря. Беше на системи, после малко лекарства и оттогава Бари агнешко не яде:))))))
Пожелавам ви бързо да се оправи малкия разказвач, и скоро пак да има приказка:)

И аз имам да се оплаквам за Додо.
Той сега си живее на вилата на свобода.Целия е в рани, на места направо козината му липсва. И всяка нощ има бой на котки:)))))
От вчера обаче нещо му има на лапичката и не стъпва на нея.Подута е и много го боли.Днес ще го изловим и ще го заведем на лекар да не би да е счупена, че все във въздухаму виси:(Луда котка.Преди малко дойде, поиска си храна и пак изчезна в треволяците:)))))
« Последна редакция: Май 15, 2009, 11:44:57 am от Lisko »
*

Chandra

• *
  • 1567
« Отговор #533 -: Май 15, 2009, 11:56:07 am »
...Все гранули яде и аз веднъж да реша да му разнообразя храненията , а то....
Стискайте ни палци да оздравяваме бързичко!

Ефирче, и ние бяхме така... Дори Арчи докато ядеше само гранули и от хляб получаваще разстройство... пък какво остава за агнешко...
Пробвай да му мушнеш една таблетчица въглен в гърлото и никакво ядене и пиене, освен водата на (малка шепичка) сварен ориз... Утре - още една таблетка, и...
Пожелавам ви, да се оправя скоро малкия красавец!

Деликатният Арчи благодари за комплиментите и пожелава на всички (не само кученца, но и котарани, писани, стопани ) весел, слънчев ден! :)

Ах да, и откажете агнешкото, че и без това от него се пълнее ;)

Поздрави и от мене  :wink:!
« Последна редакция: Май 15, 2009, 12:05:32 pm от Chandra »

« Отговор #534 -: Май 15, 2009, 12:13:28 pm »
Еферче, това с агнешкото и на мен ми е познато...На Мона агнешко, телшко, заешко както и дроб някакъв изобщо не и давам - таково разтройство получава 8O, че вечер не спя да я водя през два часа на разходка. Дано да се оправи бързичко.
Лисе твоя Додо голям бандит станал :wink: Дано не е счупена лапичката му, проверили дали няма забито нещо мужду възглавничките или кърлежче. И на него пожелавам бързо оздравяване :wink:
Чандра, а тоя Арчи голям симпатяга и каква стойка има само :wink:
И аз да дам отчет :wink:, моята Мона вече е ОК, нищо и няма и отново е жизнена и игрива :D и разнася чорапи и пантофи навсякъде из апартамента  :lol:
Спермограма се прави само в клиника по стерилитет от ембриолог!
Между традиционното АГ и специалист по стерилитет има голяма разлика, не я пренебрегвайте!

« Отговор #535 -: Май 15, 2009, 12:19:03 pm »
Елфи , благодаря за съпричастността!

Lisko,ами откъде да съм знаела да му се не види, за пустото агнешко...Гледам в гранулите го има като съдържание, пък си казах, ами нека си го опита натурално.
 А иначе на роднини дето го гледат съжалително , как горкия от кокалчета го лишават, хич не им се разрешава да го правят, да не ти казвам какви са им реакциите. :lol:
Додо е ветеран, ще има да показва белези от рани , ехеее.. и козинката ще си му прорастне отново. :wink:
А на крачето да не се е забило трънче или някой паразит?
Май най-добре док да си каже.

Chandra ,благодаря ти за споделените опит и съвети!
Ще те послушам, само дето вчера и днес док не дава нищо да му давам, каза че глада лекувал, а системите набавяли нужните течности и енергия.Слагат му и разни медикаменти. Мъжа ми сега е в клиниката , гушнал го е и чакат да изтече системата.
Кръвта е показала само увеличени левкоцити, съмнявал се за гастрит.

radosttinka,изглежда е трябвало да минем през това. За едно поне съм доволна, който сега ни чете , няма да допуска грешки като мен.

Всичко ще се оправи и Джоко и Додо, от утре ще си станат пак същите калпазани!
Целувки на всички ви! :D
*

Chandra

• *
  • 1567
« Отговор #536 -: Май 15, 2009, 12:44:51 pm »
P.S.
Лиско, исках да ти пиша за Додо и мислех че съм го направила, а като погледнах - не съм...  :) Много съм завеяна!
Та... Ако не му беше подута лапичката, щях да си мисля, че просто се е боцнал някъде или се е ударил и го боли, милото... Ама сега и на мене ми мирише на осилче... И ако е такова, ще е хубаво, да го заведете скоро на лекар, че те осилите (нали знаете) се качват само нагоре и далече могат да стигнат...
...Луда котка.Преди малко дойде, поиска си храна и пак изчезна в треволяците:)))))

...каза че глада лекувал
...А, ти да не мислиш, че оризовата вода много я пият  :wink: :D

Радостинче, браво на Мона!  :D - бързо се възстановява...

... Всичко ще се оправи и Джоко и Додо, от утре ще си станат пак същите калпазани!
Целувки на всички ви! :D
Ами така, де  :D

Хубав ден на всички!

« Последна редакция: Май 15, 2009, 13:00:57 pm от Chandra »

*
« Отговор #537 -: Май 15, 2009, 12:56:25 pm »
Лисо, иди си кастрирай котарака , и няма да имаш такива грижи. Ще си седи вкъщи и хич няма да му идват идеи за приключения.
 Аз така загубих един любим котарак, така и не се върна , втори път такава грешка не правя.

Чандра, като каза за хляба, се сетих. Навремето /Цанко е 9 - годишен/ реших да слагам в консервите по малко хляб / от скръндзлък, да изкараме с една консерва повече време  :lol:/ и тоя ми ти Цанко като се одриска... В началото помислих , че консервите са негодни, но в момента, в който спрях да им слагам хляб, нещата се нормализираха.
*

anizi

• 1806
  • Е вярно е, че сърцето ми заби извън тялото!!!
« Отговор #538 -: Май 16, 2009, 00:03:41 am »
Ефирче, дано скоро се оправите, че с тези системи-неприятна раота. Аз с кучетата нямам проблем. Бебе Шанел се убива в момента да яде ягоди!!!  :eating:
Ама с котарака-кокона бона един вид кнсерва ако я ядем примерно мсец се одрисква като карпатски вълк, сменям с друг вид-нещата се оправят ама за един месец и пак се повтаряме, и пак,  ..... и пак накрая изобщо не знам какво ще ядем, че те ще свършат видовете косерви така!!!
*

Osiana

• 4888
  • Обещах, че повече никога няма да обещавам...
« Отговор #539 -: Май 16, 2009, 02:16:13 am »
Е
Ама с котарака-кокона бона един вид кнсерва ако я ядем примерно мсец се одрисква като карпатски вълк, сменям с друг вид-нещата се оправят ама за един месец и пак се повтаряме, и пак,  ..... и пак накрая изобщо не знам какво ще ядем, че те ще свършат видовете косерви така!!!

На персийските котки по принцип не може да им се дава какво да е. Защото са много чувствителни и се одрискват много често. Моя яде само храна на Royal Canin  "Persian 30" и нямам никакви проблеми. Не му давй мляко и разни салами.

http://www.zoosviat.net/shop/index.php?main_page=product_info&cPath=11_42&products_id=421

Цветя 2009 Рози Цветя 2008

"Има два начина да изживееш живота си. Единият е като мислиш, че не съществуват чудеса.
Другият е като мислиш, че всяко нещо е чудо."