А също така има ли някой който си взема котката с него когата се налага да отсъства?Не съм чувала за такива случаи,но все пак ако има,моля споделете.Знам,че котката се привързва към къщата и не може да се води с нас по хотели.Мъжа ми като чу за това,каза че не може котката да се мести така.
Значи, честно казано, лично за мен това, че котката се привързва към къщата са бабини деветини. Няма такова нещо - котката, както и кучето, се привързват към стопаните! Старият ми котарак (лека му пръст) беше абсолютно навсякъде с нас. А говорим за персиец, дебел и темерутест!
Той си имаше кошница, и с нея пътуваше навсякъде с нас. До някъде 10-11тата си година сам скачаше в кошницата, след това не му се искаше и гледаше да се скрие нейде, но винаги е бил с нас! Така че, лично за мен, опцията да си оставиш котката, за да ходиш на море е малко или много ... странна:)
Сега, държа да подчертая, че за да направиш това, котката трябва да има абсолютно всички възможни ваксини, които като честота са същите както и при кучето! Съответно не забравяй и да чипираш, това също е важно, още какво... да, нашийник, препарат/каишка против бълхи, обезпаразитяване, идентификационна плочка, каквото се сетиш.