0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

alimania

• 212
  • Златно детенце си имам
Графика на Аlemania : (- направо не е истина!
« -: Септември 01, 2008, 21:27:04 pm »
Здарвейте момичета, мисля да започна по-отдалече с проблема си...Та- аз съм 31 годишна жена, никога не съм забременявала, пила съм почти 8 години противозачатъчни, които спрях преди около 3 години...Имам къси /22- рядко до 26 дневни/ цикли, а след толкова дълъг прием на противозачатъчни и доста оскъдни- до 3, 4 дни и после само зацапване....В началото на тази година започнахме с опитите за бебе! Нямах някакви оплаквания, нито имам минали заболявания и чак през март отидох на гинеколог просто за профилактика- да ми каже какво да правя щом искам бебе....Той отсече- нищо, рано е, но все пак март ми направи една фоликулометрия...На 9-ти ден имах прекрасен фоликул, на 12-ти вече се беше спукал...доки беше доволен, но когато ме гледаше в края на цикъла каза, че ендометриумът ми е тънък....Няколко месеца пих дуфастон във втората половина на цикъла /13-25 ден/, един месец стимулация с клостил. След клостила /според доктора нямах кисти/ получих почти 10 дневно зацапване, заради което пък миналия месец пих оргаметрил....Не съм мерила до сега БТ сериозно и реших този месец да го направя! До сега мерех анално, но реших да мина на орално мерене / някак си ми е неудобно пред партньора ми аналното/ Все пак когато имам възможност меря и анално /писала съм го в календара като забележка/. Но вижте графиката ми! :( Ако изобщо имам ову то е 10-12 ден, а в тази графика........ :(Моля ви, дайте ми надежда, защо такива стойности имам! :ask: Какво да правя от тук нататък....
БЛАГОДАРЯ ВИ, ПРИЯТЕЛИ ОТ "ЗАЧАТИЕ"
*

denis

• 11303
  • Chaos absolute...
Re: Графика на Аlemania : (- направо не е истина!
« Отговор #1 -: Септември 02, 2008, 08:00:34 am »
Здравей!
Пожелавам ти скоро да си имаш едно хубаво бебче.
Ако си приемала Клостилбегит без да е направена спермограма на партньора ти и без да ти е направено изследване за проходимост на тръбите - смени лекарят. От това което споделяш ми се струва, че не прави каквото трябва, а ти прилага "рутинни медикаменти" /както правят доста лекари, които или не им се занимава или не разбират достатъчно/ Потърси специализирана помощ.
Успех и пиши за всичко ново.
Ние с радост ще помагаме. :D

Овулацията е от 12 до 48 час след (+) тест за О.
Виж тук...
МЦ - Ендометриум
*

alimania

• 212
  • Златно детенце си имам
« Отговор #2 -: Септември 02, 2008, 17:49:44 pm »
Здравей!
Пожелавам ти скоро да си имаш едно хубаво бебче....
Благодаря от сърце! На всички тук да им се връща! :D
Да, знам за спермограмата и проходимостта.... :? Реших поне едни хормонални изследвания да си пусна на първо време  и после да реша на къде да потеглям...
*

alimania

• 212
  • Златно детенце си имам
« Отговор #3 -: Декември 31, 2008, 09:38:22 am »
Графиката ми не е от най-изрядно водените, но мисля, че тенденцията се вижда! :?
Дори и в месеци с доказана с фоликулометрии овулация температурата ми рядко се е вдигала и то не всеки ден над 37.....
Този месец пия Преднизлолон-Ф, за редуциране на андрогените и се надявах да "изработя" перфектна, нормална графика, амаа.... :(
Защо такива стойности потдържам, сигурен признак на некачествена овулация ли е това?!
Д-р Даскалов не изкоментира по никакъв начин когато му се оплаках, че моята температура не се вдига над 37...Друг гинеколког ми е казвал, че ЗАДЪЛЖИТЕЛНО трябва да се вдигне над....Да, чела съм из темите за БТ, че покачване от 0,4 е достатъчно, но пък моята температура в началото на цикъла не е толкова ниска май...
Абе, оставям по-компетентните от мен да кажат нещо!!!!!!
« Отговор #4 -: Декември 31, 2008, 10:01:19 am »
здравей alimania
не съм от най компетентните по графиките , но няколко неща научих от момичетата тук
1. мерене на БТ по едно и също време-отклонение от +- 30мин може
2. мерене на БТ или анално или орално целия месец
3. мерене на БТ с един и същи термометър
4. мерене на БТ всеки ден - защото да се вижда в графиката добре разликата преди О, по време на О и след О
5. в бележки се описва употреба на алкохол, болки , изследвания, лекарства и т.н. всичко , което е различно
може да има и още , което пропускам
и накрая ти пожелавам едно прекрасно малко създание. успех
*

alimania

• 212
  • Златно детенце си имам
« Отговор #5 -: Декември 31, 2008, 11:12:10 am »
 Ах, тиии! Лесно ти е с тази графика- образец!
*

denis

• 11303
  • Chaos absolute...
« Отговор #6 -: Декември 31, 2008, 12:36:13 pm »
По важно е да има разлика в Бт през ФФ и ЛФ, а при теб я има - около 0,4 средно.
Ако не мериш анално /или вагинално/, няма как Бт да ти е над 37,0 / така и не разбрах как измерваш сега/
По Бт , дори и да имаш идеална графика никой не може да ти каже дали яйцеклетката е качествена.
Д-р Даскалов дори и да ти гледа графиките, може да направи само заключение дали е имало О или не / и то пак не е 100% сигурно/ и как се развива ЖТ  / добра дейност или не/. Нищо друго

Овулацията е от 12 до 48 час след (+) тест за О.
Виж тук...
МЦ - Ендометриум
« Отговор #7 -: Декември 31, 2008, 17:12:19 pm »
Ах, тиии! Лесно ти е с тази графика- образец!
честно да ти кажа хич не ми е лесно. това е втори месец на мерене и като знам колко ми се спи сутрин, направо си ми е гадно да меря. а и другия ми проблем е , че като си сложа термометъра си навивам тел. да звънне след 10мин , че заспивам отново. представяш ли си да спиш с термометър в д.....то . първия месец доста често ми се случваше. голяма гадост и мъка е това да мериш всяка сутрин, особено в почивните дни. но в името на желанието да имаме още едно бебче ще се мъча докато го направим

весело посрещане на новата 2009г. и по скоро да се похвалим всички с  :bfp1:
*

alimania

• 212
  • Златно детенце си имам
« Отговор #8 -: Януари 03, 2009, 19:45:13 pm »
По важно е да има разлика в Бт през ФФ и ЛФ, а при теб я има - около 0,4 средно.
Ако не мериш анално /или вагинално/, няма как Бт да ти е над 37,0 / така и не разбрах как измерваш сега/
По Бт , дори и да имаш идеална графика никой не може да ти каже дали яйцеклетката е качествена.
Д-р Даскалов дори и да ти гледа графиките, може да направи само заключение дали е имало О или не / и то пак не е 100% сигурно/ и как се развива ЖТ  / добра дейност или не/. Нищо друго
:D Денис,благодаря!Да,анално я меря температурата, затова очаквам и по-високи стойности! :?  Толкова съм гледала из бремелинскаите графики, ама не си спомням бременна графика, с мерена анално температура, да е с такива ниски стойности! :(
Благодаря за помощтта! Другия месец очевидно пак ще се включа! :?

весело посрещане на новата 2009г. и по скоро да се похвалим всички с  :bfp1:
Дай, Боже!!!!