0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

bobi 2

• 384
  • "член на групата 3 от 6" хихи
Re: Нов месец-много сбъднати желания (01.09-07.09)
« Отговор #280 -: Септември 05, 2008, 22:42:24 pm »
Ето ме и мен :D Докторката ме гледа само на ехограф и в първия момент вика - ми ти нямаш овулация, при което щях да падна от масата. После каза - аа виждам един много хубав фоликул (каквото и да значи това). Според нея  щял да се пукне утре сутрин или до обяд най-късно. Всичко хубаво ама теста за овулация ми е отрицателен - вярно че чертата е по-тъмна от вчера. Предписа ми дуфастон и каза, че ако до 4 месеца няма бременност трябва да направим спермограма и да видим тръбите. Хора как действа дуфастона? Ще се отрази ли на базалната температура?  Казах и за болката в корема и после минахме на друга тема, та точен отговор от какво  ме боли не получих :? Каза, че с изключение на съмнението за проходимост на тръбите всичко е наред. Поне няма кисти :)
Днес го пих дуфастона и после прочетох, че се пие след минала вече овулация, защото ще я блокира. Сега да го пия ли утре да не го ли пия :(
« Последна редакция: Септември 05, 2008, 23:14:57 pm от bobi 2 »
*

mishan

• 269
  • Който умее да чака е истински щастлив
« Отговор #281 -: Септември 06, 2008, 00:04:05 am »
Ох, Mpia, супер - и в Селената е хубаво. Желая ти да мине леко и всичко да е наред.
Виле, пък аз не можах да те гледам.
Меги, честита годишнина!
И стискам палци на всички очакващи да се похвалят.
Усмихвайте се и съдбата ще ви се усмихне
*

mishan

• 269
  • Който умее да чака е истински щастлив
« Отговор #282 -: Септември 06, 2008, 09:10:43 am »
Добро утро. Явно аз съм най-ранобудна, ама не мога повече да спя. Сега да пийнем по едно кафе.
Боби, не знам за дуфастона. Но някой друг ще ти каже със сигурност.
Усмихвайте се и съдбата ще ви се усмихне
*
« Отговор #283 -: Септември 06, 2008, 09:25:51 am »
Добро утро и от мен :) Аз вече пия кафенце и се ядосвам че в събота ,не мога да си поспивам до късно,а през седмицата едва ставам..

Меги,честита годишнина на патерица вече и дано това ви е последната годишнина само двамата! Пожелавам ви само сбъднати мечти и много щастия за напред!

*

bobi 2

• 384
« Отговор #284 -: Септември 06, 2008, 09:26:53 am »
Дано се включат :( Аз си знаех, че трябва първо да видя какво пише във форума, но не ми е минавало през ума, че може да има такова въздействие :BangHead:
« Отговор #285 -: Септември 06, 2008, 09:40:54 am »
Добро утро и от мен!
Боби аз знам, че дуфастон/утрогестан се започват след настъпила овулация
*

Sof

• 1084
  • Непоправим ОПТИМИСТ!
« Отговор #286 -: Септември 06, 2008, 10:28:19 am »
Боби, подкрепям мнението на Сноу - Дуфастон след О (на мен ми го изписват от 16 до 26 ден 3х1) е за спомагане задържането на евентуална бременност - нещо с лигавицата беше. Ако се пие преди О мисля, че я подтиска и го изписваха за регулиране на цикъла, но пак повтярам, само мисля, че беше така, не съм на 100% сигурна. Според мен, най-добре звънни един тел. на доки да попиташ дали да го спреш, или да продължаваш.
Меггс, честита годишнина на патерици! Да се обечате още много дълго време, а от сърце ти пожелавам скоро да сте трима!
« Последна редакция: Септември 06, 2008, 10:36:37 am от sof »

Когато животът ти поднесе лимони, поръчай си текила и сол и ми се обади!
*
« Отговор #287 -: Септември 06, 2008, 11:21:07 am »
Здравейте, момичета, вчера тъкмо се наканих да ви пиша, но нещо не успях, че аз пак съм у майка ми, че им наготвих за цяла седмица, че най-накрая отиваме утре на почивка. То последните месеци бяхме едни кошмарни направо и имаме голяма нужда от почивка. Благодаря ви за пожеланията, от сърце ви желая и аз на вас да ви се случват само хубави неща и да не се сбъдне най-голямата мечта. След почивката си запазих час за другата седмица да док, да отидем да се разберем ще почваме ли или не този месец, защото все пак трябва да си направя някаква сметка и за работа, и за всичко, защото то не остана време.
Боби, дуфастон само след доказана овулация.
Айде приятен ден на всички, сега като свърша у майка ми заминавам да стягам багаж за морето  :lol: :lol: :lol:, но днес ще ви наглеждам.

*

Vickson

• 1201
  • "Е, нема начин да нема начин!"
« Отговор #288 -: Септември 06, 2008, 11:47:21 am »
Здравейте мацки,
Сноу-уайт, в листовката пише че най-добре да се бие на 2-3 ден от цикъла, на мен мия поставиха на втория ден. Поставя се на всеки 28 дни по една инжекция. А ако знаеш би ли ми казала за колко време и излязоха протоколите на твоята приятелка??? Че мен направо ме наплашиха в болницата и в аптеката - казват че обикновенно излизали доста след приключване на лечението...  :?
Мегинце, честита ви годишнина мила, живи и здрави да сте, скоро бебче да чакате и много да сте щастливи!!!!
Мпия, мила, ще ти стискам палци всичко да мине добре, бързо и не много болезнено! Ще мисля за теб тия дни :) Ако не е тайна госпожица или господин очаквате?  :lol:
Боби и аз знам че се пие след ову Дуфастона.
Любекс, Соф и Вили - за вас специааааално   :bighug:
Хубав ден на всички
« Отговор #289 -: Септември 06, 2008, 11:54:49 am »
Виксън много ти благодаря, знам че тя си подаде документи в ЗК на 03.07. На 03.09. й се обадиха да отиде да си вземе протоколите. Има вече два цикъла след лапарото, да се надяваме, че не е много фатално
*
« Отговор #290 -: Септември 06, 2008, 13:01:38 pm »
Цитат
Мпия, мила, ще ти стискам палци всичко да мине добре, бързо и не много болезнено! Ще мисля за теб тия дни  Ако не е тайна госпожица или господин очаквате? 
Момче :)
*
« Отговор #291 -: Септември 06, 2008, 13:15:23 pm »
Вики,пожелавам ти много сила и търпение мила ,целувам те!

Мпиа ,вече треперя ,вместо теб.. :)
*
« Отговор #292 -: Септември 06, 2008, 13:35:43 pm »
Здравейте,милички!Как сте,няма хубави новинки,а :?,що така тая седмица :ask:
Боби и аз знам,че дуфастон се пие след ову,но и аз го разбрах по-късно! след 2-3годинки пиене всеки месец от 16 ден ,а при мен ову към 18!После що съм нямала ову :x
Мацки да ви питам малко извън темата,ако не досаждам!Моя свекър ще го оперират в понеделник за простата,знае ли някой сложна ли е операцията,че  с милото сме се притеснили,пък и малко сме далече,а пък как си го обичам,като роден баща ми е!
Мерси предварително! :bighug:

« Отговор #293 -: Септември 06, 2008, 13:55:39 pm »
Боби, пих утрогестан до 12 гестационна седмица (започнах го след овуто). После минах на дуфастон до 20 седмица. И двете са = прогестерон, който подпомага бебето да се храни докато се образува плацентата и тя поеме тази грижа. Прогестерон се препоръчва и при жени в менопауза за компенсиране на намаленото естествено производство на този хормон от организма. Надявам се да не съм се объркала, че тези неща ги четох преди поне четири месеца, а забелязвам, че бременните наистина изглупяват. Поне аз :D.
Най-добре потърси мнението на още един лекар за дуфастона в твоя случай.
*

bobi 2

• 384
« Отговор #294 -: Септември 06, 2008, 14:10:22 pm »
Момичета, много ви благодаря за отговорите  :bighug: На мен ми го предписа по 1 табл. 6 дни, а после по 1 - 2 пъти дневно. Сигурно ги е съобразила нещата.
*
« Отговор #295 -: Септември 06, 2008, 14:49:20 pm »
Цитат
Мпия, мила, ще ти стискам палци всичко да мине добре, бързо и не много болезнено! Ще мисля за теб тия дни  Ако не е тайна госпожица или господин очаквате? 
Момче :)
Браво, браво  :lol:, стискам ти палци.

« Отговор #296 -: Септември 06, 2008, 17:25:29 pm »
Днес си почивааааааааам,ама истински. :DС мъж ми от много отдавна не се бяхме засичали двамата да почиваме едновременно и днес се отдадохме на спокойстиве,почивка и ...Тези три неща направиха деня ни прекрасен :D,дано и при вас да е така.
За сега ще се навъртам наоколо,но не знам до кога,че диванчето пак ме зове да се изтягам на него. :D
Виксънче,душицо,радвам ти се много.Харесва ми как звучиш.Каквато и тъмнина да е в душата ти,виждам че си намерила сили да започнеш да я бориш.Само така!
Мееееегииии,починете си хубавко и се заредете с много сили за това,което ви очаква,защото може би ще почиваш отново чак след около 2-3 години :wink: :D.Дано!!!
Светлееееее,Любеееееееее,Сооооооооооф,Стасииииии,Бобитаааааа къде стеееееее??? :lol: :lol: :lol:
« Последна редакция: Септември 06, 2008, 17:28:52 pm от ВиЛиЛи »
*
« Отговор #297 -: Септември 06, 2008, 20:09:11 pm »
Мееееегииии,починете си хубавко и се заредете с много сили за това,което ви очаква,защото може би ще почиваш отново чак след около 2-3 години :wink: :D.Дано!!!
:lol: :lol:

Дай боже всекиму  :lol:

*
« Отговор #298 -: Септември 06, 2008, 21:45:09 pm »
Здравейте! Аз си помислих ,че тази седмица нямаме темичка.. :oops: и затова ме нямаше! :?
Виксънче добре дошла от почивката! За инжекциите....знам какво ти е , ама няма начин! Коя степен ти каза док?
Адашке   :bighug: само че за съжаление няма да се похваля с нищо хубаво...
не правихме хидротубация , защото док.прецени , че няма смисъл - имам изразен хидросалпингс на едната тръба т.е. ще ми правят лапаро и може би (ако другата тръба не е наред) ще преминем към ин-витро! На всичкото отгоре ни изписаха Ципрофлоксацин и аз  , :oops: :oops: :oops: взех че пих 2 дни и половина вместо по 500мг на 12 часа , по 1000 ( двойна доза) и на милото дадох естествено  :D... а доктора в поликлиниката каза , че щом не сме умрели до този момент ...няма страшно  :x много ме успокои милият! :lol:
И след всикчи антибиотици ми излезе МБ и гадните ентеркоки въобще не са помръднали - там са си  и то в големи количества , като липсват лактобацили и има многцество епителни клетки , каквото и да значи това! Док. е в отпуска и е в чужбина , в понеделник ще се чуя с нея...абе само ей такива неща!
А и една добра - ВЗЕХ СИ ЕДИНИЯТ ДЪРЖАВЕН ИЗПИТ С 6 !!!! Голяма радост е! ОСТАНА ОЩЕ 1 ! Сега да почерпя за този :

Прегръщам всички! Липсвахте ми бе хора!
*
« Отговор #299 -: Септември 06, 2008, 21:53:17 pm »
Браво,Роси за изпита,благодаря за почерпката!Дано и с друго да ни се похвалиш скоро! :wink: Само това за хидросалпингса не е добре.Дано лапарото мине леко и въобще не стигате до ин витро! :crossfingers: