0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

Анжелика

Има ли риск от аборта?
« -: Август 31, 2008, 22:46:27 pm »
Здравейте момичета в този прекрасен форум!
Преди няколко дни с гръм и трясък се простих с мечтите за второ бебе :(
Поради "кухо яйце" ми се наложи аборт ,който много тежко преживявам.Физически не усетих нищо ,защото бях под пълна упойка и бременността беше малка.Но психически съм срината.Искам да попитам каква е опасността и риска от аборта-ще мога ли да забременея пак:(Лекарката ми каза ,че няма проблем ,но ми се стори ,че ме излъга ,защото бях страшно изплашена.
Имам малко дете и много искам още едничко :(
Също искам да попитам препатилите какви лекарства са пили след аборт-на мен са ми предписани Флажил ,Ципрофлоксацин и Герикапс.
Нормално ли е да не изпитвам никакви физически болки след манипулацията?
Извинявам се ,ако темата и въпросите ми са тъпи ,но наистина имам нужда от мнения и разбиране.
Желая много щастие и сбъднати мечти на всички.
Re: Има ли риск от аборта?
« Отговор #1 -: Септември 01, 2008, 10:05:18 am »
Здравей!

Съжалявам за случката !
Желая ти бързо психическо и физическо възстановяване!

Абсолютно нормално е да не изпитваш никаква болка и се радвай, че е така т.е. лекарите добре са си свършили работата.
Можеш да забременееш и след няколко аборта ако са направени както трябва и нямаш усложнения след тях (пробиване на матката).

Антибиотика няма какво да се коментива, всеки лекар изписва различно, важното е да се взима за да се предотврати евентуално възпаление.
На мен също ми бяха изписали ципринол (Ципрофлоксацин - инжекционна форма), но се оказах алергична и го смениха с нещо друго.

Ако след 10 дни не спре кървенето трябва да отидеш отново на преглед. Следващият цикъл може да е след доста време дори около 40 дни. На епикризата сигурно пише -"контрола след 30 дни" така, че ако до тогава не е дошъл може да се възползваш от това и да отидеш на лекар. По добре да отидеш два пъти излишно на преглед отколкото след време да смяташ, че нещо не си направила, а е трябвало.

Не забравяй обаче, че колкото и безобидна да е тази манипулация матката в момента е една рана и трябва да се пазиш от студено, да си ползваш пълноценно болничните и т.н.

Най-тежкото е психическото възстановяване, няма да забравиш скоро случката, но дано бързо събереш кураж за следваш опит!

А дали пак може да се случи...има хиляди неща написани тук по този повод...никой със сигурност не може да ти каже. Дали обаче ще поемеш пътя на хилядите изследвания или просто ще опиташ пак това ти трябва да решиш.

Желая ти късмет !

« Отговор #2 -: Септември 03, 2008, 20:58:17 pm »

Не забравяй обаче, че колкото и безобидна да е тази манипулация матката в момента е една рана и трябва да се пазиш от студено, да си ползваш пълноценно болничните и т.н.

Защо рана....звучи доста страшно? Според мен като се прибере до първоначалните си размери, което става доста бързо, не би трябвало да има проблем.

Анжелика , съжалявам за загубата ти! Добре те разбирам, преди 2 сед. и аз изживях втори мисед аборт. И аз като теб имам малко момченце и искам и едно малко момиченце.
След първия ми мисед забременях след 2 цикъла и износих без проблем. Рискът е до 12г.с., често се случва. Дори след аборт се забременява по-лесно, но все пак изчакай 2-3 спонтанни цикъла. физически не би трябвало да се чувстваш зле, напротив идват ти направо нечовешки сили и жизненост. АБ ми бе назначен по-лек и широкоспектърен, защото съм кърмачка. Кървенето при мен продължи малко по-дълго, но за мен това е обичайно, почне ли да ми тече нещо, продължава доста време. Първата менструация при предния ми мисед ми дойде след около 40 дни.

Желая ти късмет, най-важното е да не се тревожиш. Още повече, че имаш мъниче до себе си, което разчита на теб да го обгрижваш с любов. Какво да кажат хиляди други семейства, които очакват все още своите рожби.

« Отговор #3 -: Септември 04, 2008, 17:33:16 pm »
Рана е защото лигавицата е изтъргана с курета (или поне така мисля, че се казва).
Това все пак е изкуствена манипулация, а не нормално отлепена лигавица при цикъл.
Според мен е доста трудно "натъмно" да премахнат само плода и да не наранят матката.
Е, звучи страшно...но нещата бързо отзвучават и след няколко месеца все едно не се е случило.
Според мен е по-страшна психическата болка, тя по-трудно се преодолява.

*
« Отговор #4 -: Септември 04, 2008, 17:35:20 pm »
Цитат
Рана е защото лигавицата е изтъргана с курета (или поне така мисля, че се казва).
кюрета :wink:
*

daniski

• 550
  • Моят дар от Бог-Грант Даниел
« Отговор #5 -: Септември 05, 2008, 03:40:15 am »
Не се притеснявай,ще забременееш със сигурност!
Когато аз правих такъв аборт,дори не кървях-много леко -само няколко капки за 3-4 дни.И нямах никакви болки.А мензиса ми дойде на 30 ден.
Всичко пак ще бъде наред,нака мине малко време.
Прегръщам те!
*

Анжелика

« Отговор #6 -: Септември 11, 2008, 19:48:26 pm »
Благодаря ви момичета ,прегръщам ви силно за милите ,окуражителни думи!Ще починем малко и после с нови сили нов опит-нов късмет!
Целувки и желая щастие на всички!