0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

двустранно невиждащи се яйчници
« -: Август 29, 2008, 21:39:45 pm »
   Здравейте! След преглед на ехограф в амбулаторния лист пише-
матка с ПЗР 32 мм, ендометриум 7мм, яйчници двустранно не се виждат. какво означава това? Притеснява ме това, че яйчниците не се виждат-как да го разбирам?
Лекарят ми каза, че трябва да направя диагностична лапароскопия.
*
Re: двустранно невиждащи се яйчници
« Отговор #1 -: Август 29, 2008, 22:03:09 pm »
Незнам какво означава че яйчниците ти не се виждат,но преди да правиш лапаро защо не потърсиш второ мнение? Късмет!
« Отговор #2 -: Август 30, 2008, 12:39:16 pm »
    Аз не бързам да правя лапароскопия, доверявам се напълно на този лекар, но не знам какво означава невиждащи се яйчници?
« Отговор #3 -: Август 30, 2008, 12:42:38 pm »
С коремен или вагинален ехограф са те гледали? Моя десен яйчник са ми казвали, че се намира малко зад матката и трудно го виждат, но го виждат, особено с вагиналния
*

Tamara

• 1662
  • Ако спориш с идиот, вероятно същото прави и той.
« Отговор #4 -: Август 30, 2008, 17:12:28 pm »
Ако има някакво възпаление на яйчниците обикновено не се виждат ясно очертанията.
№1 - 18 г.
№2 - 13 г.
« Отговор #5 -: Август 30, 2008, 22:39:51 pm »
С коремен или вагинален ехограф са те гледали? Моя десен яйчник са ми казвали, че се намира малко зад матката и трудно го виждат, но го виждат, особено с вагиналния

Мисля, че е вагинален ехографа-от тези, на които слагат презерватив. Никога досега не са ми казвали, че не се виждат яйчниците.
« Отговор #6 -: Август 30, 2008, 22:44:52 pm »
Ако има някакво възпаление на яйчниците обикновено не се виждат ясно очертанията.

Лекарят ме прегледа и с ръце, но нищо не каза. Сега съм неразположена и ме боли кръста и корема ниско долу-от време на време. Ако има някакво възпаление, как може да се открие-може ли да се направи ЯМР на яйчници? За лапароскопия ме е страх, но ако трябва, ще я направя.
*

Tamara

• 1662
« Отговор #7 -: Август 30, 2008, 22:54:55 pm »
Не съм чувала да се прави ЯМР. По-скоро щр ти изпише някакви глобули и ще мине. А ти междувременно не стой на течение и не ходи с гол кръст.
А лапароскопията няма да я прави за да види дали има възпаление. То и на УЗИ се вижда. По-скоро ще търси други причини за стерилитета.
Нали докторът ти е добър, а не те праща на изследване само защото е чул думичката някъде по семинарите.
№1 - 18 г.
№2 - 13 г.
« Отговор #8 -: Август 30, 2008, 23:09:54 pm »

Не съм чувала да се прави ЯМР. По-скоро щр ти изпише някакви глобули и ще мине. А ти междувременно не стой на течение и не ходи с гол кръст.
А лапароскопията няма да я прави за да види дали има възпаление. То и на УЗИ се вижда. По-скоро ще търси други причини за стерилитета.
Нали докторът ти е добър, а не те праща на изследване само защото е чул думичката някъде по семинарите.

Благодаря за мненията ви!
Лекарят наистина е добър и аз му се доверявам!
Само ми е странно как не се виждат, той ги напипа при прегледа с ръка, а на УЗИ не се виждат?
Имам предвид, че това означава нещо, че има някаква връзка или аз нещо много се задълбавам?
*

Tamara

• 1662
« Отговор #9 -: Август 31, 2008, 22:45:02 pm »
Задълбаваш
Където има възпаление там кръвта е повече. Не зная как се казва това на медицински език. Но това натрупване на кръв пречи да се видят добре очертанията на ехографа.
№1 - 18 г.
№2 - 13 г.
« Отговор #10 -: Септември 05, 2008, 19:24:17 pm »
   Ще има ли някаква разлика, ако отида на 3 или 4 ехограф?
*

Tamara

• 1662
« Отговор #11 -: Септември 05, 2008, 20:25:07 pm »
ако имаш възможност иди при друг лекар и попитай какво значи това и как да се оправи

на мен ми бяха изписали бетадин май, ама не си спомням баш - беше преди повече от 6 години, но за седмица се оправи. не се шашкай нищо ти няма.
№1 - 18 г.
№2 - 13 г.