0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Хормонални изследвания
« -: Август 28, 2008, 14:45:49 pm »
Здравейте, днес ми е 3-ти ден и си направих хормонални изследвания. Резултатите са следните:
LH - 7.9 , при граници до 12.6
FSH - 6.02,  при граници до 12.5
Prolactin - 565.50, при горна граница 511

Безпокои ме факта че бях прочела, че LH i FSH трябва да са горе долу еднакви стойности.

Нямам овулация или поне не мога да я хвана с тест и БТ доста месеци. Според лекарят ми имам забавен растеж на фоликул и не успява за необйодимото време да се спука. Пия дуфастон 11-25 ден по 2 таблетки, достинекс по 1/4 седмично за пролактина.

Моля за коментар.
*

evro

• 5167
  • Мъдростта се побира в две думи Търпение и Надежда!
Re: Хормонални изследвания
« Отговор #1 -: Август 28, 2008, 14:56:44 pm »
Мисля че като узаптите пролактина - нещата ще се наредят.
Съотношението ти не е прачевно и не се доверявай напълно на тестовете за овулация.
Успех!

Те осмислят живота ни!

Ако опитът ми е от ползва поне за един човек - това е смисъла на присъствието ми (отново и понякога) evro_angelova@yahoo.com
*

ultra

• Анна Зашева
  • *
  • 7291
« Отговор #2 -: Август 29, 2008, 14:26:10 pm »
И моето мнение е, че на пролактина трябва да обърнеш внимание. Съотношението на другите хормони е в допустимите граници.

“Experience is the name every one gives to their mistakes.” Oscar Wilde
*

Марина75

• 3039
  • Скоро и ние ще бъдем родители!Вярваме в това!
« Отговор #3 -: Септември 05, 2008, 07:48:24 am »
Добро утро,използвам темата да видите и моите резултати :
ТСХ-2.10/реф.0.27-4.2/
Пролактин-89.8 /реф.59-619/
Ето и старите изсл.,правени преди 3 мес.
ТСХ-4.33 реф.0.27-4.2
Пролактин-24.56 реф.1.9-25.9
като мес.преди това Пролактина е 42.09 при реф.1.9-25.9,пих Достинекс по 1 табл.на седм.,след вторите изсл.ходих на ЯМР и имам аденом на хипофизата,който док.ми каза че е много мъничък и ще се стопи с Достинекса,увеличи ми дозата на 1 и 1/2 табл.седмично и по 1 табл.Еутирокс на ден.И ето новите резултати след 3 мес. хапчета,въпроса ми е дали всичко вече е ок според новите резултати,които са в норма нали,и мислите ли че най-сетне ще ми спре лекарствата?Досаждам ви ,че май много дълго стана,но чак на 12.09.съм на лекар и ми се ще да знам горе долу какво е положението.Благодаря предварително.

"Преживените трудности не определят живота ти, а те научават да бъдеш победител!"
*

Марина75

• 3039
« Отговор #4 -: Септември 08, 2008, 08:23:08 am »
Добро утро,използвам темата да видите и моите резултати :
ТСХ-2.10/реф.0.27-4.2/
Пролактин-89.8 /реф.59-619/
Ето и старите изсл.,правени преди 3 мес.
ТСХ-4.33 реф.0.27-4.2
Пролактин-24.56 реф.1.9-25.9
като мес.преди това Пролактина е 42.09 при реф.1.9-25.9,пих Достинекс по 1 табл.на седм.,след вторите изсл.ходих на ЯМР и имам аденом на хипофизата,който док.ми каза че е много мъничък и ще се стопи с Достинекса,увеличи ми дозата на 1 и 1/2 табл.седмично и по 1 табл.Еутирокс на ден.И ето новите резултати след 3 мес. хапчета,въпроса ми е дали всичко вече е ок според новите резултати,които са в норма нали,и мислите ли че най-сетне ще ми спре лекарствата?Досаждам ви ,че май много дълго стана,но чак на 12.09.съм на лекар и ми се ще да знам горе долу какво е положението.Благодаря предварително.
Ехо,никой ли не може да даде мнение,мола ви вижте и кажете какво мислите,да се надявам ли че всичко вече е наред?Благодаря.

"Преживените трудности не определят живота ти, а те научават да бъдеш победител!"
*
« Отговор #5 -: Септември 08, 2008, 11:02:17 am »
Здравей Марина, хормоните са ти перфектни. Само, моля те, не спирай лекарствата без консултация с лекар, че пак ще се вдигнат стойностите - от опит го казвам ... Аз лично пия Еутирокс вече втора година, а Достинекс една година (въпреки, че стойностите са ми в норми вече).
*

Марина75

• 3039
« Отговор #6 -: Септември 08, 2008, 13:29:38 pm »
Здравей Марина, хормоните са ти перфектни. Само, моля те, не спирай лекарствата без консултация с лекар, че пак ще се вдигнат стойностите - от опит го казвам ... Аз лично пия Еутирокс вече втора година, а Достинекс една година (въпреки, че стойностите са ми в норми вече).
Благодаря ти,аз в петък съм на преглед и каквото каже докторката това,инъче не съм спряла хапчетата страх лозе пази

*
« Отговор #7 -: Септември 09, 2008, 20:58:12 pm »
Марина, zа 3 месеца аденом не се "стопява". Свиквай с мисълта, че достинекса Ще го пиеШ много дълго време. И както са ти писали вече, в никаквъ случай не го спирай от раz.
*
« Отговор #8 -: Септември 10, 2008, 18:47:09 pm »
Здравейте, момичета! Днес взех резултатите си от хормоналните изследвания.Всички са в норма, с изключение на един.Моля ви, вижте ги и ми кажете имам ли поводи за притеснения, защото прочетох че разликата между LH и FSH трябва да не е голяма.

ЛХ -7.7 /реф. стойности 2.1 -10.8
ФСХ -15.3 /реф.стойности -3.8-12
Естрадиол - 51.2  -реф.стойности 24-114
Пролактин -8.9 -реф. стойности 3.3 -26.7
ТСХ 1.4 -реф.стойности 0.2-4.5

Правени са на 3 ден от цикъла.Нали не е толкова фатално, че е такава разликата между лх и фсх? Честно казано се притесних.
*
« Отговор #9 -: Септември 11, 2008, 13:18:20 pm »
Моля ви, кажете ми какво мислите?Че до вторник, когато ми е консултацията с доктора ще пощурея.Имам ли реални поводи за страхове или емоцията ми е в повече.Става въпрос за съотношението на ЛХ и ФСХ.Благодаря ви предварително.
*

ultra

• Анна Зашева
  • *
  • 7291
« Отговор #10 -: Септември 11, 2008, 14:16:35 pm »
JESSY, съотношението на двата хормона трябва да е близко до единица. ФСХ ти е доста висок и понякога това може да е признак на изчерпан яйчников резерв. Разбира се, преди да се прави такова предположение, хормонът трябва да се изследва отново, заедно с други специализирани изследвания като Инхибин Б например. Стойността на хормона може да е както лабораторна грешка, така и моментно състояние за този месец.
Видях, че си при д-р Владимиров - той със сигурност ще обърне специално внимание на изследванията и ще ти помогне :)

“Experience is the name every one gives to their mistakes.” Oscar Wilde
*
« Отговор #11 -: Септември 14, 2008, 09:15:42 am »
Момичета искам да попитам нещо (сигурно ще ви се види смешно ,но аз сега започвам да се ровя тук и имам мн тъпи въпроси) :lol:
Хормонални изследвания как да пусна док ли трябва да ги предппише ?
Те поемат ли се от здр каса ?
Къде се пускат и кога ?
На мен док ми пусна само пролактин за което си платих а после разбрах че можело и с касата да мина
Ако някой има инфо кое точно е с касата и кое не моля да ми каже !
Благодаря ви предварително!
[/url]
*
« Отговор #12 -: Септември 14, 2008, 11:23:10 am »
Не са ти тъпи въпросите.

Много от хормоните се поемат от касата, направление се вzема от ендокринолог или гинеколог. Някои от хормоните се иzследват на определени дни от цикъла, zа други няма zначение кога Ще ги пуснеШ. Най добре е лекар да ти каже какво е необходимо и на кой ден.
*
« Отговор #13 -: Септември 14, 2008, 14:13:34 pm »
Благодаря !
Ще се консултирам още малко
и ще пиша как стоят нещата при мен !
[/url]
« Отговор #14 -: Септември 18, 2008, 17:18:55 pm »
Реших да използвам темата,за да попитам на кой ден от МЦ трябва да се изследват хормоните:LH,FSH,ПРОЛАКТИН,ТЕСТОСТЕРОН,ПРОГЕСТЕРОН,ЕСТРАДИОЛ? :ask:
*

evro

• 5167
« Отговор #15 -: Септември 18, 2008, 17:23:58 pm »
LH,FSH,ЕСТРАДИОЛ - на 3 ден от цикъла (за първи ден броиш деня на прокървяването)
ПРОЛАКТИН,ТЕСТОСТЕРОН - по всяко време, като за пролактина е необхозимо да лежиш 30 минути преди кръвовземането, без да си правила секс предната нощ и без да докосваш гърдите си.
ПРОГЕСТЕРОН - 7 дни след доказана овулация

Те осмислят живота ни!

Ако опитът ми е от ползва поне за един човек - това е смисъла на присъствието ми (отново и понякога) evro_angelova@yahoo.com
« Отговор #16 -: Септември 18, 2008, 17:53:15 pm »
Благодаря ти евро!А всичките ли тези хормони имат връзка със спонтанните аборти,защото моята гинеколожка ми каза,че е хубаво да си направя и хормонални изследвания и аз си мисля че трябва да си пусна тези...не знам!Тя сега е на някакво обучение в Солун и няма как да я питам!
*

evro

• 5167
« Отговор #17 -: Септември 18, 2008, 17:58:27 pm »
Светле, по-скоро не.
Прогестерона, обаче да. Също и ТСХ, Т4 и антителата ТАТ и МАТ също биха могли да имат отношение.
По специфичните вече са за тромбофилията, които също не са за пренебрегване (т.нар. генетични и имунологични).

Те осмислят живота ни!

« Отговор #18 -: Септември 18, 2008, 18:06:58 pm »
Евро аз съм с Хашимото,завишени Нк-клетки,тромбоцитно-левкоцитни агрегати,както и тромбофилия.Гинеколожката като видя всичко каза другия месец че не било зле да си пусна и някои хормонални,та затова се чудя какво още да изследвам.Защо не я питах тогава,ама че съм и аз... :bonk:
*

evro

• 5167
« Отговор #19 -: Септември 18, 2008, 19:26:29 pm »
Евро аз съм с Хашимото,завишени Нк-клетки,тромбоцитно-левкоцитни агрегати,както и тромбофилия.Гинеколожката като видя всичко каза другия месец че не било зле да си пусна и някои хормонални,та затова се чудя какво още да изследвам.Защо не я питах тогава,ама че съм и аз... :bonk:
Светле, това което си изписала са достатъчно много причини за неприятностите ви. Вероятно имаш интерпретация на тези изследвания и предложена терапия.
Желая ти успех!

Те осмислят живота ни!