0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Re: Инсеминации през септември и октомври!
« Отговор #40 -: Септември 14, 2008, 17:58:36 pm »
 :ask:Не знам какво да правя.....май,юни,юли - 3 неуспешни инсета,август и септември почивка,изследвания от които се установи Хашимото,след конултация с ендокринолог и предписано лечение тя мисли че мога да направя пак опит с инсе.,мъжът ми е на същото мнение,но аз и доктора сме за икси предвид възраста ми /34/ и яйчниковия резерв...това е проблема ми в най сбит разказ...не мога да взема решение какво да направя.....Вие  какво мислите
Молете се за нещата,които желаете,но работете за нещата,от които имате нужда.
*

*слонче*

• 1764
  • вече сме трима и съм най-щастливата жена на света!
« Отговор #41 -: Септември 14, 2008, 18:10:11 pm »
ако отстраните проблема с еднокринолога и следите нещата, не ти пречи да опитате още едно инсе. предните са несполучливи но е имало проблем. сега може да стане, но вие с доктора решавате кое е най-добре в случая. успех
никога не отстъпвай на принципите си!
« Отговор #42 -: Септември 14, 2008, 18:17:28 pm »
Ако при мен можеше да се приложи инсе, бих пробвала. И особено ако си от град, където правят тази процедура / в смисъл да се избегне пътуването за прегледи/.
И все пак - това е мое мнение.
Решението си е твое/ваше.
Успех, каквото и да решиш!
*
« Отговор #43 -: Септември 14, 2008, 18:34:38 pm »
:ask:Не знам какво да правя.....май,юни,юли - 3 неуспешни инсета,август и септември почивка,изследвания от които се установи Хашимото,след конултация с ендокринолог и предписано лечение тя мисли че мога да направя пак опит с инсе.,мъжът ми е на същото мнение,но аз и доктора сме за икси предвид възраста ми /34/ и яйчниковия резерв...това е проблема ми в най сбит разказ...не мога да взема решение какво да направя.....Вие  какво мислите

моя приятелка е в момента бременна със ъсщата диагноза - по нормален начин - не се отчайвай - Господ си нае работата.

Дори, когато ти бият шут отзад това може да е крачка напред.
Не бива да губим кораж, момичета!

« Отговор #44 -: Септември 14, 2008, 18:36:32 pm »
Момичета, колко трябва да е Прогестерона преди самата инсеминация? Бях чела някъде, че трябва да е около 1-2.Обаче моят беше 8.5 и се чудя дали е имало смисъл да я правим.

Не съм сигурна изследва ли се прогестерона преди инсеминацията , но си мисля че по - скоро не. На мен не са ми следили нивото на прогестерона.Следи се нарастването на естрадиола , а прогестерона трябва да се увеличи физиологично след пукането на фоликулите и затова се и "подсилваме" след инсето с прогестеронови препарати.
 Прогестерона се наблюдава преди ин витро. Аз също съм чела , че е добре да е около 1 , но за ин витро , не за инсеминация.
 Нека някой запознат да разясни...
« Отговор #45 -: Септември 14, 2008, 22:34:19 pm »
Мерси fatalwoman, но моя го изследваха-според док, прогестерона показвал начало на лутеинизация.След обяснения аз го интерпретирам така: ако е нисък преди инсе/ин витро, то значи няма лутеинизация, т.е няма проблем.Ако обаче е висок е започнала лутеинизация и няма смисъл да се прави процедура.Като го питах тогава защо аз имах инсе ми отговори, 4е има и други показатели.Напр.естрадиола при 5 фоликула (стимул.цикъл) ми беше 1250. Не знам дали е добре.Беше неуспешно 2-ро инсе.
Тотално се обърках. Но няма да разсъждавам много, много.Док си знае.
« Отговор #46 -: Септември 15, 2008, 00:48:35 am »
future74 , с какво те стимулираха?
« Отговор #47 -: Септември 15, 2008, 18:23:04 pm »
4-8 ден - СС и 6 амп.Мерионал.
*
« Отговор #48 -: Септември 23, 2008, 16:05:57 pm »
Момичета какво се случва с вас, защо не пишете?
В природата оцеляват силните. Само трябва по-често да си припомняме, че и ние хората сме част от природата...
За нашите четири звездички на небето - обичаме ви.
« Отговор #49 -: Септември 23, 2008, 18:05:43 pm »
Здравейте и от мен.И аз също се чудя защо никой не пише в темата :?
*

mira_mimi

• 1375
  • И третото столче се запълни! Ще довавяме и 4-то!
« Отговор #50 -: Септември 23, 2008, 19:57:40 pm »
Аз не пиша, защото дори не мога да се надявам да стигна до инсе скоро с това ТСХ  :x
« Отговор #51 -: Септември 23, 2008, 20:36:42 pm »
4-8 ден - СС и 6 амп.Мерионал.
Какво е СС?
Аз не пиша, защото дори не мога да се надявам да стигна до инсе скоро с това ТСХ  :x
Какви други изследвания правихте?
 Момичета , ако се е изчисти задържаният фоликул с МЦ , през октомви ще продължа с инсетата.
 Успех желая на всички ни!
*

ivetod

• 591
  • Благодаря!
« Отговор #52 -: Септември 24, 2008, 08:32:17 am »
Здравейте момичета, аз се надявах този месиц да направим пэрвото ми инсе, но не...на 11 ден фоликул 17 мм, но много тънка лигавица, на 14 ден отивам да ме види доки, и какво - фоликулчето се е пукнало и лигавицата много, много тънка, неснимулиран цикъл. Та чакам да ми дойде гадината и започвам да пия клостилче от 5 ден и да се надявам, че октомври е моят месец. За щастие нямам кисти...Успех на всички с инсета :)
« Отговор #53 -: Септември 24, 2008, 09:24:11 am »
Иве колко тънка ти беше лигавицата? Стискам палци за октомври  :crossfingers:
*
« Отговор #54 -: Септември 25, 2008, 10:52:59 am »
Здравейте,

Аз не пишех до сега защото бях в София за ин витро. Трансферираха ми 2 ембриончета. Само ме притеснява, че бавно се делят.
По принцип извадиха 3 яйцеклетки - 1 зряла и 2 незрели. Оплодиха зрялата и на 3-ти ден тя беше разделена на 2 /а казаха, че трябвало да е разделена на повече/. От незрелите успяха да стимулират 1-та и да узрее и да я оплодят - тя съшо преди трансфера беше започнала да се дели на 2 /на нея й беше 2-ри ден/.
Как мислите с тези бавни темпове на делене имаме ли шанс да гушкаме бебче? Някой имал ли е подобни проблеми до сега - и още повече положителен резултат?

Хайде стискайте палци  :crossfingers: :crossfingers: :crossfingers:- аз поне не се отказвам да вярвам, че ще се случи чудото БЕБЕ!!!!

« Отговор #55 -: Септември 25, 2008, 12:19:12 pm »
ivetod  дано не те объркам, но при мен клостилбегита допълнително ми изтъни лигавицата. Пих го няколко месеца но като видяхме накъде отиват нещата и спряхме приема окончателно. Даже се наложи да пия естрофем за лигавицата. Просто да попиташ да не се задълбочи проблема.
*
« Отговор #56 -: Септември 25, 2008, 13:31:43 pm »
kotana миличка стискам палци да е успешна процедурата ти :)
ако искаш пусни си поста и в другата тема за инвитрото - там момичетата ще ти кажат това което питаш и каквото те притеснява, късмет :)
В природата оцеляват силните. Само трябва по-често да си припомняме, че и ние хората сме част от природата...
За нашите четири звездички на небето - обичаме ви.
*
« Отговор #57 -: Септември 25, 2008, 15:51:03 pm »
kotana миличка стискам палци да е успешна процедурата ти :)
ако искаш пусни си поста и в другата тема за инвитрото - там момичетата ще ти кажат това което питаш и каквото те притеснява, късмет :)

Благодаря ти titkata. Аз толкова съм се ошашкала, че дори не видях, че съм объркала темите  :oops:

Стискам палци и на вас момичета!

« Отговор #58 -: Септември 25, 2008, 15:57:46 pm »
 ivetod , клостилбегита изтънява лигавицата, незнам защо при установена тънка лигавица при теб ти го предписват  ....
« Отговор #59 -: Септември 25, 2008, 16:07:15 pm »
ivetod , клостилбегита изтънява лигавицата, незнам защо при установена тънка лигавица при теб ти го предписват  ....
Точно така е.Ние дори веднъж отложихме инсето заради тънка лигавица след прием на Клостилбегит.
 За октомври ще се пазаря да съм само на Мерионал , примерно. :wink: