0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Иска ми се да чуя вашите мнения...
« -: Февруари 13, 2006, 08:39:51 am »
Здравейте, момичета  :)
Искам да споделя някои притеснения с вас и ако е възможно- да изразите мнение и да ми дадете съвет.

Наскоро посетих гинеколога си, при прегледа се оказа че всичко е наред, само дето имам малка раничка, с големината на 1 стотинка. Оплаквания във връзка с нея нямам. Направихме цитонамазка, резултатът е 2 група,отрицателен. Споделих му обаче и за моя проблем с гъбите- от два месеца насам имам едно течение, което ту се появява, ту изчезва...назначи ми Канестен, за 3-дневен курс, от който останах много доволна, защото за пръв път от месеци насам можех да ходя без ежедневна превръзка заради гадното течение  :oops:  Решихме да лекуваме раничката, като ходих три пъти да ми я маже с Ваготил. На второто ми ходене гин. ми каза че раничката се повлиява много добре от него. След третото мазане каза, че всичко е ок вече. Обаче, след седмица течението пак се появи, този път по-леко де, но все пак го има. За съжаление, не направихме микробиология...не зная защо.
Правила съм изследване на хламидия миналата година, януари месец- кръвен тест, IgG 1:16, като тогавашната ми гинеколожка каза че "хламидия няма"  :roll:  

Според вас, това течение има ли връзка с раничката? Трябва ли да направя ново изследване на хламидия, този път и IgA? Имам чувството, че нещо не е както трябва, нямам оплаквания никакви, но не е нормално течението да го има, макар и от време на време.
Съвсем скоро започваме опитите за бебче и искам да знам че съм направила каквото зависи от мен, а това течение и раничката ме притесняват.
Ще съм благодарна на всякакви коментари и съвети, благодаря предварително на всички, които ще ми отговорят
« Отговор #1 -: Февруари 13, 2006, 09:07:20 am »
Здравей, Steff!
Аз от скоро съм тук, но нека ти кажа и моето мнение, защото знам, как все се притеснявам дори и за най-малкото нещо и ми олеква като другите споделят.
Та, и аз имах течение, което ме дразнеше, когато ми откриха раничката. Тушираха ми я два пъти със Солфаджин :oops: (ИЗвинявам се, ако не съм го написала правилно) и вече на третото ходене ми беше минала. И на мен тогава паралелно с тушрането ми бяха дали Канестен, вагинално, ама не помня колко вечери трябваше да си слагам, защото имах някакви коки.
След всичко това съм нямала оплаквания, а и течението ми изчезна.
Но добре си спомням, че докато ме преглеждаше още докторката каза, че от раничката веднага докато я докосне се навлажнявало тампончето, защото ми беше доста голяма де.
*

lady_11

• 3217
  • МЕТЛАТА - любимото ми превозно средство!
« Отговор #2 -: Февруари 13, 2006, 09:09:36 am »
Цитат
Според вас, това течение има ли връзка с раничката

Ерозиото /раничката/ се предизвика от гонококи, хламидии или друга патогенна флора - така съм чела в учебиците.
Моя съвет към теб е - изследване на влагалищен и цервикален секрет и антибиограма, в случай, че се изолират патогенни организми и лечение.
Често пъти кандидата съпровожда други гадинки - трихомони, микоплазми,стафилококи, стрептококи, е. коли и тъй нататък...

Цитат
Канестен, вагинално, ама не помня колко вечери трябваше да си слагам, защото имах някакви коки.

С Канестен /който е добър антимикотичен препарат/ коки не се лекуват.
*
« Отговор #3 -: Февруари 13, 2006, 09:25:57 am »
Цитат на: lady_11

Моя съвет към теб е - изследване на влагалищен и цервикален секрет и антибиограма, в случай, че се изолират патогенни организми и лечение.

Благодаря ти, Лейди  :oops:
А...хламидия да изследвам ли или на този етап е достатъчно това, което си ми написала?

Svety, добре е че си се повлияла от Канестена...и на мен ми подейства добре, ама след това...кофтито при мен е, че настина ли малко- особено заради студените ми крака- веднага ми се отразява на яйчниците, почва едно течение, бъбреците после...зимата ходя загащена като баба  :oops: И затова не мога да преценя дали течението е от настинката, или е от гъби...
*

lady_11

• 3217
  • МЕТЛАТА - любимото ми превозно средство!
« Отговор #4 -: Февруари 13, 2006, 09:35:16 am »
изследвай хламидията за всеки случай