Да се включа и аз - имаме миялна от много години - Горение 2-ра ръка от чужбина от средните е (като плоските перални с такива размери) и затова не мога да мия в нея големи тави и тенджери. Научила съмняколко правила:
-брашнени съдове или такива в които съм варила тестени изделия или яйца мия на ръка или оставям да се киснат, защото се заваряват в машината, също и пепелниците;
-дървени и пластмасови съдове и прибори - мия на ръка;
-не я тъпча до края, защото не се измиват добре;
-ползвам препарати на Калгонит, от чужбина или от тук, от тях съм най-доволна, мия с хапчета и не ги деля. Доливам си и соли и блясък - без тях не става
)
Може би трябва да се хване цаката на машината - всяка е различна
) Но определено е по-икономична, особено у нас - аз така се разхищавам с топлата вода от бойлера
)