0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Да се включа и аз - имаме миялна от много години - Горение 2-ра ръка от чужбина от средните е (като плоските перални с такива размери) и затова не мога да мия в нея големи тави и тенджери. Научила съмняколко правила:
-брашнени съдове или такива в които съм варила тестени изделия или яйца мия на ръка или оставям да се киснат, защото се заваряват в машината, също и пепелниците;
-дървени и пластмасови съдове и прибори - мия на ръка;
-не я тъпча до края, защото не се измиват добре;
-ползвам препарати на Калгонит, от чужбина или от тук, от тях съм най-доволна, мия с хапчета и не ги деля. Доливам си и соли и блясък - без тях не става :))

Може би трябва да се хване цаката на машината - всяка е различна :)) Но определено е по-икономична, особено у нас - аз така се разхищавам с топлата вода от бойлера :):lol:
В природата оцеляват силните. Само трябва по-често да си припомняме, че и ние хората сме част от природата...
За нашите четири звездички на небето - обичаме ви.
*
Re: Миялните малко въпросчета, че ми е проблем в момента
« Отговор #21 -: Септември 04, 2008, 11:34:11 am »
Аз имам проблем с моята. Преди използвах таблетките, гланц и сол слагах. Всичко стана на петна и се надраска. Сега си донесох от чужбина течен тетържант на Sascade и всичко е перфектно. Пак слагам гланца и солта. Да, обаче немога постоянно да мъкна от чужбина препарати.
Момичета, помагайте, къде греша с таблетките. Защо се получава така?
« Отговор #22 -: Септември 04, 2008, 12:25:26 pm »
Окенче , прави ли предварителен тест за твърдостта на водата?
Ако водата е мека , солите се отлагат по съдовете.
Таблетките от своя страна имат всичко в едно-соли ,блясък и измиващ препарат.
Когато слагаш допълнително блясък ,той се дублира и понеже е много пенлив , остава неизплакнат , съответно съдовете стават на петна.
На моята блясъка също се дозира според твърдостта на водата или по моя преценка.Има 6 степени.
Извода е да се внимава с количествата и каква форма почистващ препарат ползваш.
В последния вариант ти използваш течен препарат+гланц+соли и резултата е добър. Течен препарат и от тук да вземеш пак ще е същото.
Но ако сложиш таблетка , спести си блясъка и солта.
*
« Отговор #23 -: Септември 04, 2008, 13:09:17 pm »
Ефирче, а какъв е начина да се тества водата?
Имам индикатори, които ми показват кога са свършили блясъка и солта и аз допълвам.  :wink: Явно тук греша. Когато слагам таблетки 3в1 трябва без тях. Блясъка също ми е на степени, но аз си го държах на средно.
А какъв течен препарат ще ми препоръчате от тук?
Благодаря за съветите! :)
« Отговор #24 -: Септември 04, 2008, 14:07:37 pm »
Ефирче, а какъв е начина да се тества водата?
Моята имаше лакмусова хартия , заедно със скалата за отчитане вътре , още когато я купих. При нас е най-високата степен-много варовита. Не знам откъде може да се вземе допълнително. :?
Ако ползваш таблетки , зарежи индикаторите , те си имат всичко.
Течни препарати в големите хипермаркети , има избор (е , не е много голям , но все пак  :wink:), тогава обаче следиш индикаторите.
*
« Отговор #25 -: Септември 06, 2008, 09:55:07 am »
Лакмусува хартия аз нямам, но ако се наложи ще търся.
Започвам да експериментирам  :) течен+сол+блясък или 3в1 без нищо друго.
Ще се отчитам после. 
Ефирче, благодаря още веднъж! :D
*
« Отговор #26 -: Септември 06, 2008, 11:18:15 am »
Ей че хубава темичка.Моята е ЕЛЕКТРОЛУКС 46010,от скоро забелязах,че има капчици по някои чаши.Предположих,че е от повечкото заредени съдове и неможе добре да се изплакне.Защото уж бях прегледала всички настройки.Сега като се зачетох в темата се сетих да си прегледам и упътването.Оказа се ,че съм чела "по диагонал" пропуснала съм електонните настойки :oops:.За ръчните всики са както трябва.Е една руса глава за къде по-напред да мисли :lol:
*
« Отговор #27 -: Ноември 11, 2008, 17:35:14 pm »
И аз се сдобих с това чудо на техниката. Ама го гледам като индианец пишеща машина. Като начало трябва да я настроя спрямо твърдостта на водата - има ръчни настройки на две степени и електронни десетстепенни, които са в зависимост от мерните единици за твърдост на водата. Ръчните ясно, водата в София е мека, ама с елетронните какво да правя. Миялната е Електролукс ESL66010. Моля ви помагайте.
« Отговор #28 -: Октомври 10, 2009, 16:56:04 pm »
Я да поизтупам аз праха от тази тема, за да ви попитам нещичко. Четох много в нета и в крайна сметка се спрях на една съдомиялна, ELECTROLUX ESF-63020, но едно не ми е съвсем ясно - какво точно представлява функцията 1/2 зареждане - че можеш да напълниш миялната само до половината и да измиеш съдовете на съответна кратка програма или? Важна ли е според вас тази функция, използвате ли я? Глупав ще ви се стори сигурно въпросът ми, обаче имам на пералнята функция economy, която обаче не е 1/2 зареждане и в интерес на истината никога не съм я използвала.

Но щастието трябва да се търси - то никога не идвало само.
*
« Отговор #29 -: Октомври 11, 2009, 16:16:02 pm »
Привет и от мен :D!
Да 1/2 е половин зареждане и мисля, че е доста удобно! Успех :dishes:
*
« Отговор #30 -: Октомври 11, 2009, 18:14:39 pm »
Година по-късно само мога да напиша, че няма нищо по-хубаво от миялната. Обичам я!
А половин зареждане нямам. Пълня я като шкаф за мръсни чинии и като се напълни просто я пускам. За 12 комплекта е и всеки ден я пускам, макар че сме само трима в къщи. Ама явно много ядем и цапаме.  :lol:
*

evro

• 5167
  • Мъдростта се побира в две думи Търпение и Надежда!
« Отговор #31 -: Октомври 11, 2009, 22:38:16 pm »
От скоро преоткрих машината и за бебешките съдове. Е по-голям рахат няма, използвам много съдове и шишета и бях вързана за мивката поне 30 мин. дневно, сега е друго нещо. Зареждам я с нашите съдове на по-висока Т., ползавм комбинираните препарати 3в1/4в1. Силиконовите части добивит специфичен дъх, но с 1 плакнене всичко е О.К.

Те осмислят живота ни!

Ако опитът ми е от ползва поне за един човек - това е смисъла на присъствието ми (отново и понякога) evro_angelova@yahoo.com
*

mishanta

• *
  • 7232
  • Не пропускайте профилактика при мамолог! Важно е!
« Отговор #32 -: Октомври 11, 2009, 23:32:32 pm »
От скоро преоткрих машината и за бебешките съдове. Е по-голям рахат няма, използвам много съдове и шишета и бях вързана за мивката поне 30 мин. дневно, сега е друго нещо. Зареждам я с нашите съдове на по-висока Т., ползавм комбинираните препарати 3в1/4в1. Силиконовите части добивит специфичен дъх, но с 1 плакнене всичко е О.К.

:dishes: и аз, Евро, и аз!
Благодарение на Вас съм Майка :flower: :flower:
Димитър 07.11.07 и Калина 21.10.09
:heartbeat: :heartbeat:

* Чувствителните хора живеят върху върха на пръстите си, за да не притесняват никого.
Прекосяват живота без да вдигат шум, защото целият шум е вътре в самите тях *

:eat: Рецептурник на майсторките в Зачатие :)
« Отговор #33 -: Октомври 12, 2009, 10:14:21 am »
И аз мия от няколко месеца бебешките посуди за хранене в миялната, даже на бибероните д-р Браун пишеше, че стават за миялна и аз само това чаках :D После изплаквам всичко, ама все ми се струва, че няма нужда.
И ние като Сия сме трима, освен това почти не готвя, но миялната върти всеки ден с малки изключения :D т.е. пълним си я с лекота :D Някога я пускам и не съвсем уплътнена, но не знам тази функция 1/2 какво зареждане позволява, все пак в горна и в долна кошница се слагат различни работи?
Благодаря ти, Бени!

« Отговор #34 -: Октомври 12, 2009, 10:33:17 am »
Момичета, много ви благодаря за включването, аз и без това вече бях изтръпнала на тема съдомиялна, но сега вече направо нямам търпение да си я купя. И точно това ми беше проблемът, дали като я нямам тази функция 1/2 зареждане, ще можем тримата да си я пълним така, че да не чакам няколко дни, за да я пусна.

*

evro

• 5167
« Отговор #35 -: Октомври 12, 2009, 10:40:36 am »
Моята е за 8 комплекта прибори, пълним си я екстра (45 см), ако взимаш голяма (90 см) нека да има 1/2 миене.

Те осмислят живота ни!

Ако опитът ми е от ползва поне за един човек - това е смисъла на присъствието ми (отново и понякога) evro_angelova@yahoo.com
« Отговор #36 -: Октомври 12, 2009, 10:49:30 am »
Имаш предвид дължина 45 см - не е ли много малко това?

*

evro

• 5167
« Отговор #37 -: Октомври 12, 2009, 10:56:28 am »
Екстра е, височината си е като на останалите домакински уреди, вътре са на две шейни шкафовете. Добре ми е.
Като пишат за 8 комплекта нали се сещаш че става дума за подложни чинии, чинии за основно, купи, десертни посуда и т.н.

Те осмислят живота ни!

*
« Отговор #38 -: Октомври 12, 2009, 11:26:22 am »
Ако имаш място за 60 см, вземи такава. От проучването ми преди да я вземем с това впечатление останах. Всички казват, че ако имаха място биха взели голямата.
В нея влизат и тавите, които си вървят със фурните.
« Отговор #39 -: Октомври 12, 2009, 16:21:32 pm »
Да, като изключим портативните, има 45 см и 60 см. Твърди се, че най-големите, тези с широчина 60 см работят най-ефективно и икономично. Да не говорим, че побират какво ли не.
Хубаво е да се избере модел с много вариации за пренареждане на рафтовете и преградите - според какво имам повече за миене "цъкам" разните преградки и е екстра :D На нашата горната кошница може да заема две позиции - по-висока и по-ниска и така също може да се варира с по-големи неща за миене (може всички модели да го имат, де)
Благодаря ти, Бени!